26 Şubat 2010 Cuma

Kraliçeler Veda Etti.85-87 (Teşekkürler)


Fenerbahçe şampiyona uzatmada kaybetti.
26.02.2010
FIBA Bayanlar Euroleague’de mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, Spartak Moskova Region’a uzatma sonunda 87-85'lik skorla mağlup olarak Avrupa Kupalarına veda etti.
FIBA Bayanlar Euroleague’de mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, Rus ekibi Spartak Moskova Region’a normal süresi 73-73 eşitlikle sona eren karşılaşmada 87-85 ile mağlup olarak elendi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan temsilcimiz Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz, Esmeral Tunçluer ve Penny Taylor üçlüsüyle 3.dakikaya girilirken durumu 6-0 yaptı. Janel Mc Carville’in turnikesiyle maçtaki ilk sayılarını bulan Spartak Moskova Region, yakaladığı 7-0’lık seriyle 6-7 öne geçti. Nicole Powell ve Nevriye Yılmaz ikilisiyle boyalı alanı iyi kullanan Sarı Lacivertliler, 6.dakikada farkı 3 sayıya çıkarttı (14-11). Ancak Janel Mc Carville ile Sylvia Fowles ikilisiyle basketler bulan Rus ekibi, Diana Taurasi’nin de üç sayı isabetiyle periyotu 20-24 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk hücumunda Nicole Powell ile orta mesafeden basket bulan Sarı Lacivertliler, savunmasını sertleştirirken, Nevriye Yılmaz’ın da serbest atışlarıyla skorda dengeyi yakaladı (24-24). Hücumda çok fazla top kaybeden ve skor bulmakta zorlanan Spartak Moskova Region karşısında etkili savunmasını sürdüren Fenerbahçe, Tammy Sutton-Brown ile Begüm Dalgalar’ın serbest atışlarıyla 15.dakikada 28-25 öne geçti. Sue Bird’ün üç sayı isabetine Penny Taylor ve Nicole Powell ikilisiyle karşılık veren temsilcimiz, devre sonunda da soyunma odasına 38-34 üstün girdi.

Nicole Powell’ın üç sayılık basketiyle üçüncü periyota hızlı başlayan temsilcimiz karşısında Rus ekibi, Mc Carville’ın isabetsiz turnikesini Fowles ile tipledi. Sutton-Brown’ın serbest atışlarıyla bir kez daha üstünlüğü eline alan Sarı Lacivertliler, özellikle boyalı alandan bulduğu sayılarla farkı 24.dakikada 12 sayıya çıkarttı (51-39). Sue Bird’ün üç sayı isabetiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Rus temsilcisi, özellikle penetrelerle skor bulmaya çalıştı. Farkı eriten Spartak Moskova Region karşısında temsilcimiz Fenerbahçe periyotu 67-52 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodunda Diana Taurasi ve Sylvia Fowles ikilisiyle basketler bulan konuk takım, alan savunması sonrasında kaptığı toplarla durumu 69-61’e getirdi. Nicole Powell ve Nevriye Yılmaz ikilisiyle bu bölümlerde hücumlardan boş dönen Fenerbahçe karşısında Sue Bird ve Taurasi’nin sayılarıyla konuk ekip farkı 1 sayıya indirdi (71-70). Son dakikaya girilirken Taurasi ile 71-73 öne geçen rakibi karşısında temsilcimiz, Powell ile skorda dengeyi yakaladı (73-73). Bitime 12 saniye kala Spartak Moskova Region hücumu değerlendiremeyince, normal süre 73-73 eşitlikle tamamlandı.

Uzatma bölümüne Aneta Jekabsone-Zogota’nın üç sayılık basketiyle başlayan Rus ekibi karşısında temsilcimiz, Nicole Powell’ın serbest atışlarıyla karşılık verdi. Fowles’ın pota altı tipine Tammy Sutton-Brown ile karşılık veren Sarı Lacivertliler, Esmeral Tunçluer ile durumu 80-80’e getirdi. Powell’ın üç sayılık basketinin ardından Taurasi ile basket bulan Spartak Moskova Region, bitime 24 saniye kala 85-86 öne geçti. Powell’ın isabetsiz atışı sonrası ribaundu alan konuk ekip, bitime iki saniye kala durumu 85-87 yaptı. Son hücumda Powell’ın üç sayı denemesinin isabetsiz olmasıyla Spartak Moskova Region karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

FENERBAHÇE (85): Birsel Vardarlı 6 (3 ribaund- 2 asist), Begüm Balgalar 2 (1 ribaund), Esmeral Tunçluer 13 (3 ribaund- 5 asist), Nicole Powell 23 (7 ribaund), Nevriye Yılmaz 14 (7 ribaund), Penny Taylor 11 (2 ribaund), Tammy Sutton-Brown 16 (5 ribaund- 1 asist)

SPARTAK MOSKOVA REGİON (87): Janel Mc Carville 6 (6 ribaund- 2 asist), Marina Karpunina (1 ribaund), Sonja Petrovic (2 ribaund), Aneta Jekabsone-Zogota 6 (4 ribaund- 2 asist), Ilona Korstin 1, Sue Bird 10 (2 ribaund- 3 asist), Irina Osipova (3 ribaund), Diana Taurasi 38 (6 ribaund- 2 asist), Sylvia Fowles 26 (19 ribaund)

1.PERİYOT: 20-24
2.PERİYOT: 18-10
3.PERİYOT: 29-18
4.PERİYOT: 16-21

UZATMA : 12-14

http://img291.imageshack.us/img291/7592/86994473.jpg
 http://img291.imageshack.us/img291/6407/sm1.jpg
 
 
 
 

 ****************
Bir galibiyet  erkek kılıklı 2 Amerikalı'nın sırtladığı şu vampir Rus
takımını  üzmek için çok iyi olacaktı ama ne yazık ki önce rezil onun
bunun çocuğu Sırp hakem,sonra kendi planlama hatamızın getirdiği
dar kadronun doğurduğu yorgunluk ve tabii ki lanet olası Taurasi
karısı buna izin vermedi.Bir de ne yazık ki son çeyrekte Birsel'in
olağanüstü kötü oyunu neden oldu.
 3.maça kalsaydı orada şansımız zaten çok azdı ama şu maç için 
emeklere çok yazık oldu. 
 Hepsine emekleri için teşekkürler.
Sırp hakem Penny'e ve T.S.Brown'a öyle ucuz fauller çaldı ki 
çıldırmamak elde değil.
 Son topta o gıcık karı hücum faul yaptı,sayı buldu ama vermediler.
Gene de 15 sayı ile son çeyreğe önde girdikten sonra bu maçı
vermemeliydik.Öyle kaptırdım ki maç bitti sandım sevindim,niye
spiker maçı kazanıyoruz ,kazandık demedi son anlarda dedim
sonra 3.çeyreğin sonu deyince kendime geldim.
 Bayan basketbol adına üst düzey kaliteli bir maç izledik.
Keşke kazansaydık,süper olacaktı.
İlk 3 çeyrek o gıcık karının kuduruşlarını görmek gene de güzeldi.
 Evet FİBA'nın saçma sapan statüsü,şu lanet Rus takımlarının tekelini
kıracak sistemi koyacağı yerde bu sezon gruptaki rakibimiz ile çeyrek
finalde bir daha karşılaştık.Bu mu yeni sistem ?
 Gene de daha önce defalarca yazdığım gibi sezon başı kadro planlaması
yapılırken yabancı oyuncu konusunda EU pasaportlu oyuncu öncelikli
olmalıydı ama biz T.S.Brown,Ajavon ve Powell ile 3 yıllık anlaşma
imzaladık önceden.Sonra sadece Penny'i alabildik.
 Şu maçta 2 tane ABD'li oyuncumuz tribünde oturuyordu.
 Onların yerine 2 EU oyuncu sahada veya benchte olsaydı hiç olmazsa
bir galibiyet alır,F4 için de ''biz üstümüze düşeni yaptık ama olmadı''
deme şansını elde ederdiniz.
 Şu halde ne yazık ki yapılması gereken yapılmamıştır.
Evet güçlü sponsor yok,bütçe belli falan ama spor kulübüyüm diyorsan
prestijin için gerekeni yapacaksın.Futbolda kadrodaki ıskarta oyunculara
dolgu ücret verilirken bayan basketbol takımına 1 tane iyi EU oyuncu
alacak bütçeyi de vereceksin.
 Eldeki kaliteli yerli oyuncu rejenerasyonunu harcıyoruz bu şekilde.
Seneye umarım FİBA adam gibi bir statü yapar ,yönetim de sponsor
bulma ve bütçe arttırımı konusunda daha fazla çaba gösterir.
 Vizyonu büyütmek lazım yetti gayrı domestic takılmak. 
Sonuçta buraya kadar verilen mücadele için tekrar herkese teşekkürler. 

2 yorum:

  1. Bizim kadar F8 oynayıp da bir türlü F4'e kalamayan takım var mıdır? Hem seviniyorum, hem de üzülüyorum...

    YanıtlaSil
  2. 15 sayılık farka kadar maçı izledim evde, sonra bir yere gidip eve döndüğümde yenildiğimizi görünce çok üzüldüm.15 sayıdan maçı vermemek lazımdı.Taurasi'nin Allah belasını versin.Nasıl bişey o yaa.Kesinlikle dünyanın en iyisi.Sylvia Fowles'ta çok iyiydi.Ama sonuna kadar mücadele ettik.Hakem şerefsizleri de gruptaki ilk maçta olduğu gibi Spartak lehine düdükler çaldı.Bu yıl 2 kere yenebilirdik spartakı ama hakemler izin vermediler.Artık lige dönüp ezik gs'nin hevesini yine kursağında bırakalım.Seneye de Powell ve Penny'i tutup, Tammy'nin yerine Fowles'i, Ajavon'un yerine de Taurasi'yi alsak keşke ama nerde.Antu'da biri, gelecek sezona sponsorluk için yönetimin bazı yerlerden söz aldıklarını yazmış.Yönetim arıcağına, içlerinden biri sponsor yapsın şirketini.Türkiye'nin en önemli işadamları yönetimde ama verdiklerinden çok alıyolar zaten.Fenerbahçe'yle beraber isimlerinin geçmesi onlar için zaten büyük reklam.İnşallah sponsor bulunur ve seneye kupayı alacak bir kadro kurulur.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler