25 Şubat 2010 Perşembe

Makyavelist gs'ye 5 Bankadan 70 m.dolar Kredi Kıyağı !!!!

5 banka - Denizbank, Şekerbank, Demir-Halk Bank, Bankpozitif ve Halk  Bankası - 1.5 yılı geri ödemesiz, 6.5 yıl vadeli 70 milyon dolar kredi         vermiş bu makyavelist takıma.
Kimilerine göre arkalarında devlet,cemaat ve masonik yapı bulunan bunlara kıyakların sonu bir türlü bitmiyor.Kıyak,kayırma,iltimas,eyyam,gizli,aleni desteğin haddi hesabı yok.
Devlet bunlara bedava stad yapar,vergi vermezler,kredi borçlarını       ödemezler sildirirler
- bknz Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığı döneminde Vakıfbank'tan aldıkları kredilerin akibeti  ne oldu ? - spor tesisi kuracağız diye 3 kuruş paraya Riva'da arazi alırlar,30 senede çivi çakmazlar,imar planında değişiklik yaptırıp villa-konut yapmak için gayri menkul yatırım 
ortaklığı kurarlar malı götürürler 
- bknz : Adnan Polat, ruhsatı çıkarılan Riva arazisinden 700 milyon Dolar hasılat elde etmeyi düşündüklerini de belirterek, “Bu parayı futbolda kullanmayacağız. Galatasaray’ın gelecekteki gayrimenkul yatırım ortaklığının sermayesini oluşturacağız -
  Şimdi bu 70 milyon dolar krediyi uzun süredir cebelleştikleri borsadaki Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş. şirketlerinin birleşmesi için kullanacaklarmış.
 SPK ne zamandır idare ediyordu bu durumu.
  Hadi diğer bankaları anladıkta kamu bankası Halkbankası'nın 
ne iş var bu kıyakta ?
Bunların mal varlığını bir dökseler ortaya onlarla kaç stad,kaç defa borçlarını öderler ama böyle bedava,beleş,peşkeş,kıyak,iltimas olduktan sonra tabii sömürürler.
  Ortada temeli bile olmayan stada isim hakkı diye Telekom 50 m.dolar keş para verdi bunlara.
Daha temeli atılmadan locaları,koltukları sattılar.
 Hani batıyordu bunlar ? 
Yıllardır ''para yok'' diye ''gariban edebiyatı'' yaparak duygu sömürüsü yapmadılar mı ?
 Böyle böyle Şampiyon olmadılar mı ?
 Tünelin ucunda ışık değil güneş görünmüşmüş Ednan öyle diyor.
Gerçekleri yakından takip eden kişiler Türkiye Cumhuriyeti'nin batabileceğini ama Makyavelist gs'nin asla batmayacağını,batırılmayacağını bal gibi  bilirlerdi.
 Bizim saf taraftarımız da inanıyordu bu ''battık edebiyatlarına'' .
  Şu işten bile kazandıkları nemaya bakın ;

Kurtuluş günü  

5 bankanın katılımıyla 70 milyon Dolar'lık kredi anlaşmasına imza atan gs  Başkanı Adnan Polat, “Bu krediyle 20 yıllık süreçte 600 milyon Dolar'lık kaynak çıkışının önüne geçmiş olacağız” dedi.

Bu konu ile ilgili Vatan Gazetesinde bir yazı var.Orada önemsediğim kısım SPK'nın hisse fiyatını kaç liradan belirleyeceği.Şimdiye kadar ki iltimasa devam edecekler mi göreceğiz bakalım.

70 milyon Euro yetecek mi?
G.SARAY uzun zamandır Sportif A.Ş ile Futbol A.Ş’yi birleştirmeye çalışıyor. Çünkü ilk halka açılma modeli külliyen yanlıştı ve zaman içinde kulübün aleyhine bir durum yarattı. Zira kulübün her türlü geliri halka açık Sportif A.Ş’de yer alırken, Futbol A.Ş’ye ise sadece zararlar kalıyor.

ANCAK bu birleşmeye de Sermaye Piyasası Kurulu küçük yatırımcının korunması amacıyla haklı sebeplerle itiraz etti. “Önce çağrı yaparak halka açık hisseleri geri alman gerekir” dedi.

TABİİ bunun için kaynak lazım. G.Saray bunu denedi. Küresel krizin patladığı süreçte, Goldman Sachs’a kredi yetkisi verdi. O toz duman havada G.Saray’ın kredi bulma şansının yüzde 1 bile değil 0 olduğunu belirtmiştik. Nitekim G.Saray o kaynağa o tarihlerde ulaşamadı operasyon askıda kaldı. Şimdi gerekli olan kaynak bulunmuş görünüyor.

G.SARAY Sportif A.Ş, 116.74 TL’lik çağrı fiyatı için SPK’ya başvuracağını belirtiyor. İşte yeni düğüm burada. Bugünün kritik sorusu SPK’nın bu çağrı fiyatını kabul edip etmeyeceğidir.

GENELDE çağrı fiyatı belirlenirken hissenin 90 günlük ortalama fiyat hareketi dikkate alınır. GS Sportif A.Ş hisseleri son 3 ay içinde 130 TL ile 200 TL arasındaki bir fiyatta dalgalanıyor. Ağırlıklı ortalaması 155 TL civarında.

SPK şayet G.Saray’a “116 TL’lik geri alım fiyatı düşük, bunu 155 TL yapman lazım” derse hesaplar biraz şaşabilir. Maliyet yükselir. Kısacası Sportif A.Ş’nin 2 milyon 35 bin TL’lik sermayesi var. Geri alınması gereken hisse miktarı sermayenin yüzde 37.05’i.

HERKES hissesini geri vermek isterse, kulübün belirlediği 116.74 TL’lik fiyata göre 88 milyon TL’ye ihtiyaç var. Bu da yaklaşık 60 milyon $’lık bir maliyet demektir ki sağlanan kredi işi çözer. Ancak çağrı fiyatını SPK, 116 TL olarak kabul etmez, mesela ‘155 TL yapacaksın’ derse, o zaman G.Saray’ın 117 milyon TL’ye yani 76 milyon dolara ihtiyacı olur. Fatura 16-17 milyon dolar civarında kabarır.

GÖZ ardı etmemek lazım ki küçük yatırımcıların tamamı çağrıya icabet etmeyecektir. Yatırımcılar içinde kâr amacı güden QVT gibi fonlar değil, kulübüne destek olmak isteyen taraftarlar da var.

ONLAR, hisselerini birleşmeden kaynaklı oluşacak zarara rağmen ellerinde tutacağı varsayımından hareketle G.Saray’ın bu sefer birleşme hayâlini gerçekleştirebileceğini söyleyebiliriz.


(PS:O Varsayım biraz zor be hocam.gs taraftarı FB taraftarına benzemez.
O fedekarlığı yapmaz)

Riva'dan gelecek parayı yukarıda yazdık.Peşkeştepe'den yağmaya başladı çoktan zaten.Şimdiye kadar farkı açamadık artık bu saatten sonra olacakları düşünün artık.Onun için biz Aziz'e 12 yılda 1 milyar dolar ile yanlışların yüzünden yapabildiğin bu kadar ,farkı açamadın diye kızıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler