8 Mayıs 2010 Cumartesi

Euroleague'de Finalin Adı Belli Oldu : R.Barcelona - Olimpiakos











Ülkeler 
klasmanında 6. sırayı aldık!
Final Four, Paris 
2010
SEMIFINALS
Stats - Report
Regal FCB vs. CSKA Moscow
Partizan vs. Olympiacos

Euroleague'de ilk finalist Regal FC Barcelona
07.05.2010
Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Euroleague Final Four’unun ilk maçında CSKA Moskova’yı 64-54 mağlup eden Regal FC Barcelona finale yükseldi.

 

İkinci periyotta yakaladığı 10-0’lık seriyle farkı açan Barcelona’da genç oyun kurucu Ricky Rubio 10 sayı- 8 asist- 4 ribaund- 2 top çalmayla yıldızlaşırken kenardan gelen Fran Vazquez 11 sayı- 6 ribaundla takımının en skorer ismi oldu. Juan Carlos Navarro 10 sayı- 1 ribaund- 3 asistlik, Erazem Lorbek de 7 sayı- 9 ribaund- 2 asistlik katkı yaptı.

Sadece 2 oyuncunun çift haneli sayılara ulaşabildiği CSKA Moskova’da ise 19 sayı- 5 ribaund- 5 asistle maçın en skorer oyuncusu olan Ramunas Siskauskas’ın çabası yenilgiyi önleyemedi. Trajan Langdon’ın 12 sayı- 4 ribaund- 3 top çalma ve Sasha Kaun’un 9 sayı- 10 ribaund ürettiği Rusya temsilcisinde Victor Khryapa’nın 5 sayı- 5 ribaund- 2 asist- 3 top çalmalık performansı da galibiyet için yeterli olmadı.


Olympiacos, Euroleague finalinde.
08.05.2010
Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Euroleague Final Four’unun ikinci maçında Partizan’ı uzatmalar sonunda 83-80’lik skorla mağlup eden Olympiacos adını finale yazdırdı.
 Karşılaşmanın ilk periyodunu 17-15 geride, devreyi ise 33-28 önde tamamlayan Yunan ekibi, 3. çeyreği 52-52, normal süresi de 67-67 eşitlikle noktalanan müthiş mücadeleyi uzatmalarda 83-80 kazanmayı başardı.

Olympiacos’ta 4. periyodun bitimine 2.6 saniye kala aldığı hücum ribaundunun ardından yaptığı smaçla maçı uzatmalara götüren ABD’li yıldız Josh Childress 17 sayı- 5 ribaundla oynarken Linas Kleiza 19 sayı- 11 ribaundla double dobule yaptı. Yunanistan temsilcisinde Milos Teodosic 17 sayı- 2 ribaund- 4 top çalma, Sofoklis Schortsanitis 11 sayı- 5 ribaund üretti. Kenardan gelen oyunculardan Theodoros Papaloukas 10 sayı- 2 ribaund- 5 asist- 3 top çalmalık, Ioannis Bourousis de 9 sayı- 6 ribaundluk katkı yaptı.
Linas Kleiza - Olympiacos

Euroleague’de bu sezon sergilediği başarılı performansa rağmen finalin kapısından dönen Partizan’da ise maçı 21 sayı- 4 asist- 4 top çalmayla tamamlayan Bo McCalebb karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu. Sırp ekibinde Jan Vesely 13 sayı- 10 ribaund- 4 asist- 2 blokla double double yaparken Dusan Kecman 11 sayı kaydetti. Kenardan gelen Aleks Maric’in 17 sayı- 8 ribaund- 3 asist- 3 top çalma- 2 blokluk etkili oyunu da yenilgiyi önleyemedi.

Olympiacos, Euroleague şampiyonluğu için yarın TSİ 22:00’da Regal FC Barcelona ile karşılaşacak. Partizan ise CSKA Moskova ile TSİ 19:00’da başlayacak olan üçüncülük maçına çıkacak.

 *****************
Barcelona'dan şüphemiz yoktu zaten kupayı da alacaklardır.
 Rubio coşmuş.Lanet olası şifreciler yüzünden izleyemiyoruz 
güzelim maçları.
 Asıl konuşulması gereken Partizan.
Kaybetse de fark etmez tatışmasız YILIN TAKIMIDIR.
 Bütçesi 2,5 m.avro.Uzatmada yenildiği Olimpiakos'un 43 m.avro.
Eğer 2.6 sn.kala bir anlık uyuma ile orada hücum ribaundunu Childress'a
kaptırmasalar finalde olacaklardı.Yazık olmuş.
 Yani doğru organizasyon kurarsan bu paralarla da iş yapılabiliyormuş
demek ki.Tamam Partizan bir basketbol ekolü,bir kültür var ,taraftar
mükemmel falan filan ama işte o sistemi,ekolü birlikteliği oturtmuşlar.
 Yıllardır ne kadar adam yetiştirdiler.Pekoviç,Tepiç,Velickoviç,Teodosiç
v.s derken şimdi de Mariç.Fabrika gibiler.
 Biz 40 yılda bir yetiştirdiğimiz Enes'i,Ömer Aşık'ı tutamıyoruz,oynatamıyoruz.
   Neyse yarın akşam bakalım 43 m.avroluk Oli mi,32 m.avro'luk Barca'mı
gülecek.Gönül ve mantık favorimiz elbette Regal Barcelona'dan yana.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler