4 Mayıs 2010 Salı

Fenerbahçe Ülker Yarı Finalde : 54-86 (3-0) !!!


Fenerbahçe Ülker, seriyi 3-0 ile kazandı.
03.05.2010
Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi play-off ilk turunda Bornova Belediyesi'ni 86-54’lük skorla mağlup ederek seriyi 3-0 ile kazanmayı başardı.
Beko Basketbol Ligi play-off ilk turunda Fenerbahçe Ülker, deplasmanda karşılaştığı Bornova Belediyesi'ni 86-54’lük skorla mağlup etmeyi başardı. Sarı Lacivertliler bu sonuçla seriyi 3-0 ile kazanarak bir üst tura yükseldi.

Mücadeleye hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, pota altından Semih Erden ve Gasper Vidmar’ın sayılarıyla 3.dakika sonunda durumu 0-7’ye getirdi. Umutcan Özyıldırım’ın serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle maçtaki ilk sayılarını bulan Bornova Belediyesi, ilk iç saha isabetini ise 6.dakikaya girilirken Cüneyt Erden ile üç sayı çizgisinin gerisinden buldu. İlk çeyrekte pota altını iyi kullanan Fenerbahçe Ülker, periyodu da 8-26 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Çağdaş Erdoğan ile serbest atışları değerlendiren İzmir ekibi, Emir Preldzic’in penetreleri ve Mirsad Türkcan’ın da pota altından bulduğu sayılarla 12-33 geri düştü. Rakibinin serisine Serdar Yavuz ile karşılık veren Bornova Belediyesi karşısında Lynn Grerr’in de sayılarıyla Fenerbahçe Ülker devre sonunda soyunma odasına 23-46 üstünlükle girdi.

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında konuk ekip Fenerbahçe Ülker hücumda skor bulmakta zorlanırken, Yalçın Azizmahmutoğulları ve Frank Elegar’ın basketleriyle fark 18 sayıya indi (28-46). Tarence Kinsey’in isabetsiz üç sayı denemesini tipleyen Gasper Vidmar ile skor bulan Fenerbahçe Ülker, savunması sonrası kaptığı toparla farkın kapanmasına izin vermedi ve periyot sonunda 39-59’luk üstünlüğünü korudu.

Mücadelenin final periyotunda Lynn Greer, Tarence Kinsey ve Oğuz Savaş üçlüsüyle sayılar bularak etkili olan Sarı Lacivertliler, savunmada potasında basketler görmesine karşın üstünlüğünü korudu. 35.dakikaya 47-72 üstünlükle giren Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 54-86 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Halkapınar Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı - İsmail Aydın - Erman Erdemli

BORNOVA BELEDİYE (54): Josh Shipp 9 (4 ribaund- 2 asist), Umutcan Özyıldırım 6 (1 ribaund- 1 asist), Umut Durmuş 1, Yalçın Azizmahmutoğulları 5 (1 ribaund), Can Terzioğlu (1 asist), Orhan Buğra Dağ 8 (2 ribaund), Çağdaş Erdoğan 6 (1 asist), Frank Elegar 12 (5 ribaund), Serdar Yavuz 2 (2 ribaund), Cüneyt Erden 3 (1 ribaund- 3 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (86): Roko Ukic 4 (1 ribaund- 5 asist), Mirsad Türkcan 2 (4 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 4 (1 ribaund), Rasim Başak, Semih Erden 18 (10 ribaund- 4 asist), Damir Kaan Mrsic 3, Gasper Vidmar 14 (9 ribaund), Lynn Greer 11 (2 ribaund- 4 asist), Can Maxim Mutaf 5 (1 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 14 (6 ribaund- 4 asist), Tarence Kinsey 2 (3 ribaund), Emir Preldzic 9 (4 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 8 -26
2.PERİYOT: 15-20
3.PERİYOT: 16-23
4.PERİYOT: 15-27

Fenerbahçe Ülker yardımcı antrenörü Ertuğrul Erdoğan Beko Basketbol Ligi play-off serisinde Bornova Belediyesi'nin yaşadığı sıkıntılar olduğunu, sakat oyuncuların seride oynaması halinde serinin daha farklı geçebileceğini ifade etti.

Bornova Belediyesi'nin bütün sene takım olarak iyi mücadele ettiğini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: ''Rakibimiz bu seneyi de çok iyi kapattı. Artık bizim önümüzde yarı final serisi var. Rakibimiz Pınar Karşıyaka veya Banvit olacak. İki takıma karşı da sezon içinde birer mağlubiyetimiz var, rakip seçme şansımız da yok. Performansımızı daha da artırarak, adımızı finale yazdırmak istiyoruz. Sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz.''

Maçın öncesinde farklı bir skor beklemediğini bildiren Erdoğan, ancak bugün çok dirençli bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Erdoğan, en büyük sıkıntılarının sakatlıktan dönen oyuncularının hazır olma sürecinin play-off'a denk gelmesi olduğunu belirterek, ''Bunu aşmamız lazım. Zamanla daha iyi oynayacağız'' dedi.

Tanjevic'in sağlığı hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, tedavi sürecinin 6 ay kadar süreceğini ifade ederek, ''Şu anda gayet iyi durumda. Zaten bizim antrenmanlarımızı izliyor. Kendisiyle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bir nebze görevini devam ettiriyor. Bu bir süreç. Takımın başına gelip gelmemesi doktorların karar vereceği birşey'' diye konuştu.
 

*************
 Uzatmadan bitirmemiz iyi oldu zaten ligte yenilip boş yere 1 maç 
daha fazla oynamak zorunda kalmıştık.
 Bornova'nın kadrosu üst üste maç serisini kaldıramadı.
2 yabancı ile çıkmışlar bu maça.Zaten ilk sezonlarında Play Off yaparak
görevlerini yapmışlardı.Üniversitede 4 yılımın geçtiği çok sevdiğim 
Bornova'yı kutluyorum.
 Banvit - Ksk serisinde Ksk kazanınca 2-1 oldu seri ve uzadı.
Bizim için biraz daha dinlenmek demek bu.
Ertuğrul Erdoğan'ın sakatlıktan dönen oyuncuların zamana ihtiyacı
olduğu söylemi için iyi oldu Ksk'nin uzatması.
 Tanjeviç'in 6 Ay'lık süreci yalnız sakat oldu.
 Hocaya acil şifalar dilerken yeni hoca bulunması gerektiğini 
en başta söylemiştik.Final kaybedilirse bu konu çok konuşulur biz de
konuşuruz şimdiden söyleyeyim.
 Head Coach olmadan Play Off oynama riskini almaya gerek varmıydı ?
Maçla ilgili bir şey yazmadım çünkü gerek yoktu,ilk çeyrekte 8-26 ile
bitti zaten iş.Şimdi izledim tekrarını.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler