3 Haziran 2010 Perşembe

Fenerbahçe Ülker Dopingçileri Ezerek ŞAMPİYON (Maç Yazısı,İstatistik,Ne Dediler ?)


2009/10 Sezonu Şampiyonu: Fenerbahçe Ülker
02.06.2010
Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 6.maçında Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Efes Pilsen’i 76-51'lik skorla mağlup ederek 2009/10 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. 
Beko Basketbol Ligi Playoff Final Serisi'nin 6. maçında Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Efes Pilsen’i 76-51'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Sarı-Lacivertliler bu sonuçla seriyi 4-2 ile kazanarak Beko Basketbol Ligi’nde 2009-2010 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.



Karşılaşmaya Ömer Onan'ın üç sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, Semih Erden'in de sayılarıyla ilk dakikayı 6-0 önde geçti. Maçtaki ilk sayılarını Mario Kasun ile boyalı alandan bulan Efes Pilsen, Preston Shumpert'in üç sayılık isabetinin ardından Tarence Kinsey ve Gasper Vidmar'ın basketlerine engel olamayınca ilk beş dakikalık zaman dilimi 12-7 geçildi. Hücumlarda üst üste top kayıplara yapan ve skor üretmekte zorluk çeken Efes Pilsen; Roko Ukic ve Tarence Kinsey'i durduramayınca son iki dakikaya girilirken fark 11 sayıya çıktı. (18-7) Mirsad Türkcan, Oğuz Savaş ve Roko Ukic ile 14-3'lük bir seri yakalayan Sarı-Lacivertli ekip, Efes Pilsen karşısında farkı giderek açtı ve ilk periyodu 30-12 önde tamamladı.

İkinci periyoda Kaya Peker'in sayısıyla başlayan Efes Pilsen; Tarence Kinsey ve Semih Erden'in basketlerine engel olamadı. İkinci periyodun ilk üç dakikası dolarken Charles Smith'in üç sayılık basketine Sarı-Lacivertli ekip Lynn Greer ile karşılık verdi ve skor 38-15'e taşındı. İki dakikalık zaman diliminde iki takımda skor üretmekte zorlanırken, Roko Ukic ve Semih Erden'in basketlerine Lacivert-Beyazlılar Igor Rakocevic ve Charles Smith ile yanıt verdi. Nachbar'ın turnikesinin ardından skor 42-23'e taşınırken Fenerbahçe Ülker, Mirsad Türkcan ile bulduğu üç sayılık basketin ardından Preston Shumpert'in serbest atış çizgisinden ürettiği sayılara engel olamadı. Fenerbahçe Ülker savunması karşısında skor üretmekte zorluk çeken Efes Pilsen, Damir Mrsic'in üç sayılık basketine engel olamayınca devre 45-24 Fenerbahçe Ülker lehine sonuçlandı.

Üçüncü periyotun ilk bölümünde iki takımda hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşarken, Ömer Onan'ın pasını iyi değerlendiren Semih Erden, smaç basketiyle skoru 50-24'e getirdi. Devrenin ilk sayılarını Mario Kasun ile serbest atış çizgisinden bulan Efes Pilsen, savunmada Roko Ukic, Mirsad Türkcan ve Semih Erden üçlüsünün sayılarına engel olamadı. Fenerbahçe Ülker, 25.dakikasını 60-27 üstün geçtiği mücadelede dördüncü periyota 33 sayı farkla 65-32 üstünlükle girdi.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine Efes Pilsen, Charles Smith'in üç sayı basketiyle başladı. Mirsad Türkcan ve Roko Ukic ikilisiyle hücumdaki üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Ülker, farkın da kapanmasına izin vermedi. Son bölümde üç kısaya dönen Sarı-Lacivertliler, Semih Erden'in boyalı alandan bulduğu basketlerle de kontrolü elinden bırakmadı. Fenerbahçe Ülker, son 4 dakikasına dakikasına 25 farklı üstünlükle girdiği karşılaşmadan 76-51 galibiyetle ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.



Fenerbahçe Ülker'e şampiyonluk kupasını, Efes Pilsen'e ise ikincilik plaketlerini ve her iki takıma da madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Yardımcısı İmran Işıldar, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Yardımcısı ve TBF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin ile Arçelik A.Ş. Genel Müdürü ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu verdi.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Recep Ankaralı – Murat Biricik

FENERBAHÇE ÜLKER (76): Roko Ukic 15 (1 ribaund- 4 asist), Mirsad Türkcan 16 (2 ribaund), Ömer Onan 5 (1 ribaund- 4 asist), Rasim Başak (1 ribaund), Semih Erden 13 (6 ribaund- 1 asist), Damir Mrsic 3, Gasper Vidmar 8 (6 ribaund), Lynn Greer 2 (3 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 2 (2 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 11 (8 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 1 (4 ribaund- 2 asist)

EFES PİLSEN (51): Mario Kasun 5 (3 ribaund), Charles Smith 15 (10 ribaund- 1 asist), Igor Rakocevic 5 (1 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 6, Kaya Peker 3 (5 ribaund), Duşan Cantekin (1 ribaund), Bostjan Nachbar 8, Ermal Kurtoğlu 3, Sinan Güler 4 (6 ribaund), Ender Aslan (1 ribaund- 3 asist), Ali Işık 2

1.PERİYOT: 30-12
2.PERİYOT: 15-12
3.PERİYOT: 20- 8
4.PERİYOT: 11-19

click to
 zoom

click to
 zoom
click to
 zoom

  Tarihindeki 4. Lig şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe Ülkerli basketbolcular maç sonrası büyük sevinç gösterilerinde bulundu.

Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen arasındaki final serisinin son saniyelerine girilirken Sarı Lacivertli basketbolcular benchte şampiyonluğun sevincini yaşamaya başladı. Bitime 20 saniye kala Efes Pilsen Başantrenörü Ergin Ataman da Fenerbahçe Ülker benchine gelerek, Fenerbahçe Ülker ve Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjeviç ve Ertuğrul Erdoğan’ı şampiyonluklarından dolayı kutladı.

Maçın bitişiyle birlikte salon karnaval alanına döndü. Sarı Lacivertli basketbolcular sevinç gösterilerinde bulunup taraftarları selamlayarak şampiyonluk coşkusuna paylaştı. Fenerbahçe Ülkerli basketbolcular Tanjevic’e sarılıp sevinç gösterilerinde bulunurken, antrenör Ertuğrul Erdoğan’ı kucaklayarak havaya fırlattılar. Daha sonra seramoni için salon hazırlanırken basketbolcular soyunma odasına gitti.

Konfetiler eşliğinde alınan kupanın ardından objektiflere şampiyonluk pozu veren Fenerbahçe Ülkerli basketbolcular, Protokol Tribünü’nde kendilerini alkışlayan başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve beraberindeki yöneticiler Semih Özsoy,          Ali Koç, Ünal Uzun, Murat Özaydınlı’ya yöneldi. Ancak Aziz Yıldırım kendisinin takımın yanına geleceğini işaret etti.



Aziz Yıldırım yönetici arkadaşları ve Ülker Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Özokur ile birlikte sahaya indi ve başta Tanjeviç. Erdoğan, Nedim Karakaş, basketbolcuları tek tek tebrik etti. Kupayı havaya kaldıran Aziz Yıldırım, yöneticiler ve 4. kez şampiyonluğu kazanan Fenerbahçe Ülker takımı birlikte objektiflerin karşısına geçti.

Yıldırım: Yeni hedef Avrupa'da Dörtlü Final
03.06.2010
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Artık yeni hedef koymalı ve bunun da Avrupa'da Dörtlü Final olması lazım. Bunu sağlayacak iyi bir kadro ve iyi mücadele eden bir takım kurmamız gerekiyor" dedi. 
Yıldırım, her sene kötü başlayıp, sonradan düzeldiklerini belirterek, ''Her sene böyle oluyor. İlk başta kötü başlıyoruz, sonradan toparlanıyorlar ve kazanıyorlar. Kaliteli oyunculardan kurulu takımız. Mutluyuz, farklı yendik Efes Pilsen'i. Bu şampiyonluk Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun'' dedi.
Fenerbahçe Ülker'in artık yeni hedef koyması gerektiğini vurgulayan Aziz Yıldırım, ''Bunun da Avrupa'da dörtlü final olması lazım. Bunu sağlayacak iyi bir kadro ve iyi mücadele eden bir takım kurmamız gerekiyor. Zaten mevcut olan kadroya yeni oyuncularla takviye yapıp, bunu sağlayacağız'' diye konuştu.
Yıldırım, sponsorları Ülker Grubu'na da teşekkür ederek, ''Bütün sponsorlara sesleniyoruz. Türk sporunun ileri gidebilmesi için bizler kadar sponsorların da önemi var. Onlar da bütün kulüplerimize sahip çıksınlar, gelsinler onlarla birleşsinler ya da onlara destek olsunlar. Türk sporunu hep beraber ileri götürelim'' diyerek sözlerini tamamladı. 
Bogdan Tanjevic: Büyük bir iş gerçekleştirdik
02.06.2010
Fenerbahçe Ülker'de Baş Antrenör Bogdan Tanjevic, ekibinin çok büyük bir iş gerçekleştirdiğini ve bunun sonucunda da Beko Basketbol Ligi şampiyonluğunu kazandıklarını söyledi.

2009/10 sezonunda Beko Basketbol Ligi şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe Ülker'de Baş Antrenör Bogdan Tanjevic, ekibinin çok büyük bir iş gerçekleştirdiğini söyledi.

Efes Pilsen karşısında salondan 76-51 galibiyetle ayrılarak seriyi 4-2 kazanan ve Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Ülker'de Baş Antrenör Bogdan Tanjevic, "Öncelikle çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Ekibim çok büyük bir iş başardı. Nedim Karakaş, Ertuğrul Erdoğan ve oyuncularımı teker teker kutluyorum. Özellikle final serisinde Efes Pilsen karşısında çok iyi bir basketbol ortaya koydular. Bu özel akşamda bulunmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.  

Ertuğrul Erdoğan: Oyuncularımı kutluyorum
02.06.2010
Fenerbahçe Ülker’de Antrenör Ertuğrul Erdoğan, çok iyi bir performans sergileyerek mutlu sona ulaştıklarını söyledi. 
 Beko Basketbol Ligi’nde 2009/10 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Ülker’de Antrenör Ertuğrul Erdoğan, çok iyi bir performans sergileyerek mutlu sona ulaştıklarını söyledi.

Efes Pilsen karşısında serinin altıncı maçını 76-51’lik skorla kazanarak şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Ülker’de Antrenör Ertuğrul Erdoğan, “Çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Oyuncularım bütün yıl boyunca bir çok sorunla karşılaştı. Takımdan ayrılanlar ve bize dahil olan isimler oldu. Türkiye Kupası’ndan sonra bir ivme kazandık ve play-off’ta da yükselişimiz devam etti. Oyuncularımı alınlarından öpüyorum” dedi.

Finaldeki rakipleri Efes Pilsen’i net bir skorla geçtiklerini de kaydeden Erdoğan, “Fenerbahçe Ülker kurulu düzeni olan bir sistem takımı. Baş Antrenör Bogdan Tanjevic’in bir sistemi var ve biz onun sistemi doğrultusunda ilerledik. Herkesin büyük emeği var. Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

4-2 kazandıkları Beko Basketbol Ligi Final Serisi'nin kırılma noktasının Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 17 sayı geriden gelerek galibiyete ulaştıkları 4. maç olduğunu söyleyen Erdoğan, "Serinin son maçı hariç bütün karşılaşmaları çok küçük detaylarla kazanıldı ve kaybedildi. Efes Pilsen'li oyuncuları da kutluyorum, sezon boyunca müthiş bir emekleri vardı. Fakat tahmin ediyorum herkes hemfikir olacaktır ki bu sene şampiyonluğu hakkıyla ve söke söke alan Fenerbahçe Ülker'dir. Final serisindeki 3 galibiyetimizi kendi evimizde aldık. Taraftar bu şampiyonlukta gerçekten önemli rol oynadı" ifadelerini kullandı.


Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, zor bir sezon geçirmelerine karşın Efes Pilsen'i geride bırakarak şampiyon olduklarını söyledi.

Kelimelerle anlatılamayacak bir mutluluk yaşadığını belirten Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, "Gerçekten de çok zorlu bir sezonu geride bıraktık ve bunun sonucunda da Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaştık. Kazanılan bu kupanın sevincini anlatmaya kelimeler yetmez. Bu mutluluğu her zaman yaşamak istiyoruz. Rakibimiz de şampiyonluğu yaşayacak kalitede bir ekipti. Başta Baş Antrenörümüz Bogdan Tanjevic olmak üzere herkesi tebrik ediyorum" dedi.  

Lynn Greer: Çok çalıştık ve şampiyon olduk
02.06.2010
Fenerbahçe Ülker’de ABD’li oyun kurucu Lynn Greer, çok çalıştıklarını ve bunun sonucunda da mutlu sona ulaştıklarını belirtti. 


Zorlu bir sezonu şampiyon olarak tamamladıklarını belirten ABD’li oyuncu Lynn Greer, “Öncelikle şampiyonluğa ulaştığımız için çok mutluyuz. Sezon boyunca takım olarak iyi çalıştık ve bunun da karşılığını aldık. Gerçekten de takım olarak mükemmel bir maç çıkarttık. Kazanmayı başardığımız ve sezonu şampiyon olarak tamamladığımız için sevinçliyiz” dedi.

Fenerbahçe Ülker takım kaptanı Damir Kaan Mrsic, “Burada çok istekli bir oyun ortaya koyduk. Taraftarımız bize çok büyük bir güç verdi. Bir yıl aradan sonra yeniden şampiyon olmak çok güzel bir duygu. Bunu takım olarak başardık” diye konuştu.

Farklı skoru maç öncesi beklemediklerini ifade eden Oğuz Savaş ise “Bu farkı kesinlikle beklemiyorduk. Ancak seyircimizin bize büyük destek vereceğini biliyorduk. Farkı yakaladıktan sonra maçı bırakmadık. Bu mutluluğu anlatmak mümkün değil” açıklamasında bulundu.  

 

1 yorum:

  1. Valla bu şampiyonluk çok sevindirdi beni.

    Seneye iyi yatırım yapılsın, EL'de ilk senede F4 çok zor ama en azından her sene F8 oynayabilecek bir takım kuralım.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler