3 Haziran 2010 Perşembe

Katarzyna Ewa Skowronska Fenerbahçe Acıbadem'de !!!!



Bu sezon en önemli hedefini Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğu olarak belirleyen Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımımız, transfer atağını, Avrupa’nın en iyi pasör çaprazlarından biri olarak kabul edilen Polonyalı oyuncu Katarzyna Ewa Skowronska’yı renklerimize katarak sürdürdü.


 Ewa da Fenerbahçeli!
Ewa da Fenerbahçeli!



Bir şampiyondan bir şampiyona 

Katarzyna Ewa Skowronska ise, "Burada olmaktan çok mutluyum. Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim. İtalya Ligi Şampiyonundan, Türkiye Ligi Şampiyonuna geldim. Her şeyin aynı şekilde devam edeceğini ve başarıların süreceğini düşünüyorum" diye konuştu. Sorulara da yanıt veren Skowronska, bir başka transferimiz Lioubov Chachkova Sokolova ile milli takımlardan tanıştıklarını, ancak geçen yıl farklı takımlarda da olsa İtalya’da birlikte oynamalarına rağmen, çok fazla bir araya gelemediklerini belirterek, "İnşallah bu sene daha yakın arkadaş oluruz" dedi.


Tanınan ve sevilen bir oyuncuİmzaların atılmasının ardından ilk sözü alan Mehmet Ali Aydınlar,       "Bugün yeni bir transferimiz var. Türkiye’de çok sevilen bir oyuncu olan Katarzyna Ewa Skowronska için karşınızdayız. Hepinizin yakından tanıdığı oyuncu, İtalya Şampiyonu Pesaro’dan Türkiye şampiyonu Fenerbahçe’ye geldi. Geçen sene oynadığımız 50 maçın 48’ini kazanmış ve 3 şampiyonluk kupası almıştık. Bu sene oynayacağımız 50 maçı da tüm kupaları da kazanmak istiyoruz. Bu transferin de Kulübümüze hayırlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.
Transferlerin hepsi bilinçli
Toplantının devamında sorulara yanıt veren Mehmet Ali Aydınlar, ilk olarak bilinçli transfer yaptıklarını belirterek, "Biz güçlü bir takım oluşturmak istiyoruz. Oynadığımız Şampiyonlar Ligi finalinde yedekte bekleyen oyuncularımız aynı kalitede olsaydı. 5 setlik o maçı alırdık. Ayrıca bu sene ligler Kasım ayı sonunda başlayıp, Mayıs ortasında bitecek. Yani çok kısa sayılabilecek bir sürede, 5.5-6 ayda 50 maç oynayacağız. Bu da neredeyse 3 günde bir maç demek. Bu nedenle kadromuz, aynı kalitede 2 takım çıkaracak bir kadro olmalı. Bu transferleri bu nedenle yapıyoruz. Ligde zaten 3 yabancı kısıtlaması var. 3 veya 3’ten fazlası da tribünde olacak. O nedenle Chachkova ve Ewa birbirlerinin alternatifleri değil. Yapılan transferlerin hepsi bilinçli olarak ve mevkiiler düşünülerek yapılan transferler.  Alınan oyuncuların hepsi voleybolda kariyeri olan, bilinen isimler. Kadroyu doğru seçtiğimize inanıyoruz. Taraftarlarımız endişe duymasın. Bilmeden yaptığımız bir iş yok. Tüm bunlar, uzun ve ayrıntılı çalışmalar sonucu yapılan işler" diye konuştu. Skowronska’yı kulübüyle anlaşarak transfer ettiklerini de belirten Aydınlar, "Ewa’nın kontratı devam ediyordu. Bu transferi kulübüyle anlaşarak yaptık. Biz rakam konuşmuyoruz. İhtiyacımız vardı ve transfer ettik. Kontratını iptal ettirdik ve Fenerbahçe’ye transfer ettik" dedi. Diğer kulüplerin yaptığı transferlerle ilgilenmediklerini de belirten Aydınlar, "Biz başkasının ne yediğine bakmıyoruz. Biz kendi önümüzdeki tabağa bakıyoruz. Biz en iyi kadro nasıl oluştururuz, ona bakıyoruz. Takım olmak da çok önemli. İyi transferlerle takım olamazsınız. Bundan sonra yapılacak çok iş var. Teknik heyete düşecek çok iş var. İyi kadro kuruyoruz ama zaten iyi de bir kadromuz vardı. Hocayla, gitmeden önce bu transferleri konuşmuştuk" diyerek tüm soruları yanıtladı.

Katarzyna Ewa Skowronska kimdir?
Katarzyna Skowronska.jpg

Katarzyna (Kasia, isminin kısa şekli) Ewa Skowrońska (adı Katacina Kaşa Eva Skovroniska şeklinde okunur.)
Katarzyna Skowronska 30 Haziran 1983 Polonya doğumlu, Polonya Milli takımının en önemli oyuncuların biri olan Skowronska Avrupa´nın en iyi pasör çaprazlarından biridir. Voleybola ilgisi ergenliğinin ilk dönemlerine ağabeyinin kulüpteki oyunlarını seyrettikten sonra başlamıştır. Çabucak kulübünde yükseldi ve Polonya Bayan Milli Takımına seçildi. 2003 Şampiyonası'nda takımının evine altın madalyayı götürmesine yardım etmiştir. 2005 yılında Polonya milli takımıyla Avrupa Şampiyonluğu sevincini yaşayan yıldız oyuncu
 
2007 yılındaki FIVB Dünya Kupası´nda da en skorer oyuncu ünvanını almıştı. Bu erken başarılarından sonra Kasia Polonya'da üne kavuştu ve uluslararası camiada da çok takdir edildi. Harika bir voleybol oyuncusu olmasıyla beraber kişiliği ve bakışlarıyla da ünlüdür. Polonya voleybolunun posterlerde resmi çıkmış bir oyuncusudur. 1.88 metre boyunda 73 kilogramdır.2006'da Jakub Dolata ile evlenmiştir. Skowronska, Türkiye'de yapılan anketlerde en sevilen yabancı voleybol oyuncusu seçilmiştir. Ayrıca Türk voleybolseverlerin Türkiye'de en çok görmek istediği oyuncuydu.
Spike: 314 cm
Block: 296 cm





 http://img203.imageshack.us/img203/5882/kasiax.jpg
 İtalya Ligi İstatistikleri :
http://img694.imageshack.us/img694/1707/kasia1g.png

http://img88.imageshack.us/img88/4747/kasia3.png

Kişisel web sitesi : http://www.skowronska.pl/

Kendisiyle yapılmış eski bir röportaj ;
Katarzyna Skowronska-Dolata
2003 ve 2005 de Avrupa Şampiyonu , 2007 de Avrupa dördüncüsü olan Polonya Bayan Voleybol Milli Takımı'nın başarılı orta oyuncusu Katarzyna Skowronska-Dolata , İtalya da Minetti Infoplus Vicenza 'dan bu yıl Asystel Volley Novara takımına transfer oldu. Kendisiyle konuşma fırsatı yakaladık..

Sporha: Merhaba Kasia , öncelikle sen bize Kasia 'yı nasıl anlatabilirsin?
Katarzyna Skowronska: Kasia tatlı, güleryüzlü, güçlü, çok çalışkan, hırslı ve hayatın anlamını bilen bir kız..

Sporha: Peki bir de Voleybol'un anlamını sorsam?
Katarzyna Skowronska: Voleybol benim hayatım, Voleybol'u çok seviyorum ve sevmeye devam edeceğim, gerçekten bu oyunu çok seviyorum (I love this game )

Sporha: Lig maçları , Polonya Milli takımı ile maçlar bu tempoyla nasıl başediyorsun?
Katarzyna Skowronska: Evet gerçekten çok çalışıyoruz, benim tatilim senede iki hafta bazende hiç..

Sporha: Kamplarda nasıl vakit geçirirsin?
Katarzyna Skowronska: Çok fazla vaktim kalmıyor ama genelde film izlemek, tavla oynamak ve bilgisayar diyebilirim.

Sporha: Başarılı bir Voleybolcu olarak Plaj Voleybolu hakkında ne düşünüyorsun?
Katarzyna Skowronska: Evet bir gün olabilir. Bence Plaj Voleybolu normal Voleybol dan çok daha zor. Bir kere denedim ve çok eğlenceliydi..

Sporha:Şu anda İtalya'da oynuyorsun, şanslı olmalısın çünkü İtalya modanın kalbi sayılır. Sende bütün kadınlar gibi alış veriş seviyor musun?
Katarzyna Skowronska: Evet İtalya gerçekten dünya modasının merkezlerinden. Evet bende bütün kadınlar gibi alışverişi seviyorum

Sporha:Parfüm ve elbise olarak ne tercih ediyorsun?
Katarzyna Skowronska: Favori parfüm markam Adidas bayan koleksiyonu , kıyafet olarak da Dolce Gabbana..

Sporha:Eğer bir antrenör olsaydın ve dünyanın en iyi takımını kuracak olsaydın takımına kimleri alırdın ?
Katarzyna Skowronska: Malgorzata Glinka ,Sanja Popovic ,Neslihan Demir Darnel , Dumler Cornelia , Ekaterina Gamova , Taismary Aguero ..

Sporha: Voleybol da başarı reçetesi nedir sence?
Katarzyna Skowronska: Çalışma, çalışma, çalışma ve yine çalışma.. Eğer başarılı olmak , çok iyi olmak istiyorsanız çalışmak en önemli faktör bir de engeller karşısında sağlam durmak..

Sporha: 24 yaşındasın , Voleybol ile ilgili planların neler?
Katarzyna Skowronska:Bilmiyorum , belki 34 belki 40 yaşına kadar oynarım, benim diğer bir hedefimde antrenör olup kendi takımımı oluşturmak ve çalıştırmak , genç kızlara Voleybol konusunda da yardımcı olmak istiyorum..

Sporha:Yeni takımın Asystel Novara ile lige çok iyi başladın, İtalya ligi hakkında ne düşünüyorsun?
Katarzyna Skowronska: Bence İtalya Voleybol Ligi dünyanın en zor ligi, Asystel Novara çok iyi bir takım, oyuncular kaliteli, şehir eğlenceli..

Sporha:Bu yıl Avrupa Şampiyonasının MVP si seçilen Taismary Aguero ve Bahar Mert Asystel Novara'dan Türk Telekom'a geldiler. Onların yokluğunu hissediyor musunuz?
Katarzyna Skowronska: Kesinlikle, takımın beyni olan oyuncular gitti, ancak problem yok , biz yine de dünyanın en tehlikeli takımlarından biriyiz.

Sporha:Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonasında Polonya olarak yarı finalde Sırbistan'a kaybettiniz, üçüncülük maçında 20 sayı almana rağmen Rusya'ya yenildiniz, Polonya neden finale çıkamadı ?
Katarzyna Skowronska: Bence şansımız iyi değildi , bence yakın zamanda yine en iyi olacağız.

Sporha:Türk Bayan Voleybol Milli Takımı Avrupa Şampiyonasında başarılı olamadı , Türkiye Milli takımı hakkında neler söylemek istersin?
Katarzyna Skowronska: Bence Gülden Kayalar , Neslihan Demir gibi çok başarılı oyuncularınız var, bence başarısızlığınızın sebebi Avrupa Şampiyonası öncesinde antrenörünüzün değişmiş olması..

Sporha:Türkiye 'ye daha önce bir kaç kez geldin, Türkiye hakkında neler söylemek istersin?
Katarzyna Skowronska:Her yerini henüz ziyaret edemedim ama benim dünyada gördüğüm en güzel ülke , seneye tatil için Türkiye'ye geleceğim , İstanbul'u ve arkadaşım Volkan'ı ziyaret edeceğim..

Sporha:Türk Bayan Voleybolcuları tanıyor musun arkadaşın var mı?
Katarzyna Skowronska: Bahar Mert ve Neslihan Demir 'i tanıyorum ama görüştüğüm birisi yok..

Sporha: Eczacıbaşı, Turk Telekom, Vakifbank Gunes Sigorta, Fenerbahçe gibi büyük kulüpler bu yıl önemli voleybolcular transfer ettiler, bir gün sende Türkiye de oynamak ister misin?
Katarzyna Skowronska: Elbette, sevdiğim bir ülkede tabiki oynamak isterim..

Sporha: Türkiye'den çok iyi arkadaşın olan Volkan Saraç 'ı nereden tanıyorsun?
Katarzyna Skowronska: Volkan'ı çok seviyorum, 2000 yılında Polonya takımı olarak Türkiye'ye geldiğimizde tanıştık, çok iyi bir basketbol oyuncusudur ve NCAA de UCLA University 'e gidecek.

Sporha: Son sözlerin neler olacak?
Katarzyna Skowronska: Sporha'ya bana bu şansı verdiği için teşekkürler, Türkiye ve Türk halkını çok seviyorum, Televizyon dan Türkiye ye yöenelik terör saldırılarını gördüm, Türkiye'ye yönelik bu terörü kınıyorum, çok üzgünüm , ama bu günlerde daha sağlam durmanız lazım..

Sporha: Teşekkürler Kasia , seni Türkiye de görmek dileğiyle..
Katarzyna Skowronska: Ben teşekkür ederim..


***************
Öncelikle Hayırlı Olsun diyorum ve böyle yıldızları bize kazandırdığı için bir kez
daha  teşekkür ediyorum M.Ali Aydınlar'a.
 Yıllardır pek çok sitede ,ortamda Türkiye'ye gelmesinin istendiği ve hayal olarak
görüldüğü bir isimdi Kasia.Geldi ve Onu Fenerbahçe getirdi.Ancak ne gariptir ki
şımarıklıkta sınır tanımayan Fenerbahçe taraftarı Onu istemiyor.
Söylenecek söz bulamıyorum.
 Güzelliği ile ünlü.Gene ne yazık ki güzelliğini voleybolunun önüne geçirenler var.
Voleybol takımıyız,mankenlik ajansı değil.
 Elbette işin magazin kısmında bunlar yazılıp, çizilir.Salona seyirci de çeker,özel
seyircisi de olur ama benim için önemli olan voleybolu ve bize ne katacağıdır.
 Gamova kadar olmasa da önemli katkı yapacağına inanıyorum.Gamova için
''Voleybolun Messi''si diyorlardı bir arkadaş Kasia için ''Voleybolun Beckham''ı demiş.
Çok doğru valla :))
Seda varken niye alındı diyenlere de katılmıyorum.
Yabancı hayranlığım yok ama Seda ile kıyaslamam Kasia'yı.
Kasia ,Seda'dan iyi oyuncu.Ki M.Ali Bey'de ona göre transfer yaptı.
Hakkında yazılan tüm yazılar güzelliği ile ilgili de olsa,hücum gücü ve servisinin çok
etkili olduğunu söyleyelim.Orta oyuncu idi önceden.Sözleşmesi devam ediyordu.
1 yıl daha Pesaro'daydı.Fesih bedeli ödedik.O yüzden bonservis ödediğimiz bir
oyuncuya 1 yıllık sözleşme yapmakiçime sinmiyor ama M.Ali Bey rakam konuşmuyoruz
diyor o yüzden kesesine bereket diyeyim sadece.
Ben M.Ali Bey gibi O Kupayı istiyorum. O yüzden yerli ,yabancı X,Y,Z isimleri
oynamış oynamamış hiç düşünüyorum.Küsecek olan varsa şimdiden çıksın
ortaya ve gitsin.
 Ayrıca Milli takımı düşünmekte benim derdim değil.
Onu Erol Ünal düşünsün.
O yüzden Seda,Naz,Eda yedek kalır,az oynar bunları düşünmüyorum.
Adam Sponsor yahu.Basıyor  parayı yıldızları getiriyor.
Niçin ? O Kupa ile kendi markasının reklamını en iyi şekilde yaparak yüceltmek için.
Böyle bir imkan bulmuşuz hala daha Seda ne olacak,Naz ne olacak ?
Milli takıma ne olacak ?
Bu kadar yabancı ne olacak ?
Tribünde kim oturacak diye sızlanılıyor.
Söylüyor işte adam açık açık yukarıda koyduk açıklamalarını.
Yürü M.Ali Aydınlar Arkandayız !!!!!!!!!!!
Bu Yolun Sonu Önce İCL Şampiyonluğu sonra da Padişah Aziz'in koltuğudur !!!!!!!!!
Bu kadar basit.
 Yalnız şu sürpriz işi biraz olmadı ama biraz daha bekleriz ne yapalım ?
Bir de Türkiye'de Voleybol basınının ve basının Voleybola ilgisinin yerlerde
süründüğü imza töreninde bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Böyle bir yıldız geliyor.1 tane adam soru sormuyor.
Kim soracak ?
Yılların Futbol Muhabiri Yusuf  Dursun mu ?
Bir tek Ragıp Tekin var orada.O da saçmalıyor.
Sorsana Pasör işi ne olacak diye ?

 -SÜRPRİZ PAZAR GÜNÜNE KALDI-

Fenerbahce Acıbadem'in dün Christiane Fürst'le sözleşme imzaladığı törende, bugün için bir sürprizleri olacağını aktaran Mehmet Ali Aydınlar, sürprizini öteledi.

Yaptığı sürpriz açıklamasının hatırlatılması üzerine, ''Sürprizimiz önümüzdeki pazar günü olacak. Yüzde 90 oranında gerçekleşecek. Cumartesi gününden de açıklamasını yapabiliriz'' ifadelerini kullanırken, daha sonra sohbet ederken de, ''Dünya voleybolunu sarsacak bir isim olacak. Tüm taşlar yerinden oynayacak'' dediği duyuldu.

1 yorum:

  1. Hergün bomba transferlerle iyice şaşkına döndük.Müthiş bir transfer daha.Skowronska'yla birlikte bu yıl cl kupasını kazanacağız inşallah.Bakalım sürpriz kim olacak.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler