13 Eylül 2010 Pazartesi

TEŞEKKÜRLER DÜNYA 2.Sİ 12 DEV ADAM !!!!!!!!!!!!



2010 FIBA Dünya Şampiyonası final mücadelesinde 12 Dev Adam, Sinan Erdem Spor Salonu’nda ABD’ye 81-64’lük skorla oldu. Ay Yıldızlılarımız bu sonuçla 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nı gümüş madalya ile tamamladı.

Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık beşi ile mücadeleye başlayan A Milli Takımımız, ilk hücumda topu pota altına indirmesine karşın skor bulamadı. Derrick Rose ile maçtaki ilk sayılarını kaydeden ABD’ye Ömer Onan karşılık verdi ve ilk dakika 2-2 eşitlikle geçildi. Kevin Durant ile hücumları iyi değerlendiren ABD, Andre Iguodala’nın da pota altı tipiyle 3.dakika geride kalırken skoru 5-9 yaptı. Alan savunmasına dönen Ay Yıldızlılarımız, Durant’ı durdurmakta zorlanmasına karşın, Hidayet Türkoğlu’nun serbest atışlarıyla skor üretimini sürdürdü. ABD’nin alan savunmasına dönmesiyle topu iyi çeviren Millilerimiz, Hidayet’in üç sayı çizgisinden bulduğu sayılarla 15-14 öne geçti. Bu bölümde savunmasını sertleştiren Ay Yıldızlılarımız, buna karşın Durant ile Stephen Curry’nin üçer sayılık basketlerine engel olamadı. Son dakika içinde mola alan A Milli Takım, Russel Westbrook’un serbest atışlarıyla ilk periyotu 17-22 geride tamamladı.

İkinci periyotun ilk hücumunda alan savunmasına karşı Russel Westbrook ile basket faulden üç sayı birden bulan ABD, farkı da 8 sayıya çıkarttı (17-25). Ersan İlyasova’nın pota altından kaydettiği basketle hücumdaki suskunluğunu bozan Millilerimiz, periyotta üç dakika geride kalırken skoru da 21-27’ye getirdi. ABD molasının ardından baskılı savunmasını sürdüren Ay Yıldızlılarımız, rakibinin de alan savunmasına dönmesiyle topu pota altına indirmeye çalıştı. İki takımında hücumda skor bulmakta büyük sıkıntı yaşadığı bu bölümde ABD, sadece Kevin Durant ile bir isabet bulabildi. Hidayet Türkoğlu’nun üç sayılık basketi ve Semih Erden’in de pota altında oyuna ağırlığını koymasıyla Ay Yıldızlılarımız farkı 8 sayıya indirdi (28-36). Son dakikaya Rudy Gay’in pota altı basketiyle 31-40 üstün ABD, devre sonunda da soyunma odasına önde giden taraf oldu.

Üçüncü periyota savunmada dirençli başlayan A Milli Takım, ilk dakika içerisinde rakibine sayı şansı vermemesine karşın skor bulamadı. Kevin Durant’ın üçüncü periyota iyi başlamasıyla üç sayı çizgisinin gerisinden iki isabet bulan ABD, farkı da 16 sayıya çıkarttı (32-48). Mola alan Ay Yıldızlılarımız, Ender Arslan’ın üç sayılık basketiyle rakibinin 8-0’lık serisine son verdi. Alan savunmasına dönen ABD, Lamar Odom’un boyalı alanda oyuna ağırlığını koymasıyla etkinliğini sürdürdü. Bu bölümde özellikle Ender Arslan’ın hücumlarda ön plana çıkmasıyla skor kaydeden Millilerimiz, farkı da 26.dakikada 11 sayıya indirdi (41-52). Mola alan rakibi karşısında ön alanda baskılı savunmaya geçen Ay Yıldızlılarımız, hücumda ise skor kaydetmekte zorlandı. Lamar Odom’un smaç basketiyle son dakikaya girilirken skor üstünlüğünü koruyan ABD, periyotu da 13 sayı farkla 48-61 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotuna Derrick Rose’un sayılarıyla yakaladığı 4-0’lık seriyle giren ABD, farkı da 17 sayıya çıkarttı (48-65). Semih Erden’in boyalı alandaki etkili oyunuyla hücum eden Millilerimiz, savunmada ise Lamar Odom ile Derrick Rose’u durdurmakta zorlandı. Hidayet Türkoğlu’nun orta mesafeden bulduğu isabet ve Kerem Tunçeri ile Kerem Gönlüm’ün de sayılarıyla Ay Yıldızlılarımız durumu 57-74’e getirdi. Ancak Lamar Odom’u durdurmakta zorlanan A Milli Takım, Hidayet Türkoğlu ile sayılar bulmasına karşın farkı eritmekte zorlandı. ABD, Ay Yıldızlılarımız karşısında salondan 64-81 galibiyetle ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu. 
12 Dev Adam gümüş madalya kazandı / 7
12 Dev Adam gümüş madalya kazandı / 9
  12 Dev Adam gümüş madalya kazandı / 13
 12 Dev Adam gümüş madalya kazandı / 16
SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Christiano Maranho – Luigi Lamonica – Juan Arteaga

TÜRKİYE (64): Cenk Akyol, Sinan Güler, Ömer Onan 7 (1 asist), Ersan İlyasova 7 (11 ribaund), Semih Erden 9 (2 ribaund), Kerem Tunçeri 7 (2 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 3, Kerem Gönlüm 4 (6 ribaund), Ender Arslan 6 (1 asist), Ömer Aşık 5 (4 ribaund), Hidayet Türkoğlu 16 (7 ribaund- 1 asist)

ABD (82): Chauncey Billups 4 (3 ribaund- 2 asist), Kevin Durant 28 (5 ribaund), Derrick Rose 8 (1 ribaund- 6 asist), Russel Westbrook 13 (6 ribaund- 3 asist), Rudy Gay 6 (4 ribaund), Andre Iguodala 4 (5 ribaund- 3 asist), Danny Granger, Stephen Curry 3, Eric Gordon (1 ribaund- 2 asist), Kevin Love (1 ribaund), Lamar Odom 15 (11 ribaund), Tyson Chandler

1.PERİYOT: 17-22
2.PERİYOT: 14-18
3.PERİYOT: 17-21
4.PERİYOT: 16-20



Ömer Onan ise Türk basketbol tarihine geçtiklerini kaydederek, şunları söyledi: ''Müthiş bir iş başardık. ABD dün saat 19.00'da oynadı biz ise daha geç maç yaptık. Biz kafa kafaya giden stresli bir maç oynadık. Otele saat 1'de geldik, 4'ten önce uyuyamadık. Belki daha farklı olabilirdi ama biraz yorgunduk. Turnuvanın başından sonuna kadar ABD iyi oynadı. Ama biz de büyük bir iş çıkardık. Arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Kimse kendini saklamadı, iki sayı daha fazla atayım diye düşünmedi. Bu 12 adam da müthiş, hepsiyle gurur duyuyorum.''

Kerem Gönlüm ise bugün dünya ikincisi oldukları için üzüldüklerini vurgulayarak, ''Bu Türk basketbolunun nereye geldiğini gösteriyor. ABD bugün iyi oynadı, biz iyi oynamadık'' derken, Kerem Tunçeri ise ''Herkes üzüntü içinde. ABD'ye karşı finalde kaybediyoruz ve herkes üzülüyor. Dünkü maç bizim için daha zordu. Dün gece yapılan kutlamalar bizi oldukça yordu. Yine de altın madalya için çıktık ama çok yüksek yüzdeyle mücadele ettiler. Tek tek tüm takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum'' şeklinde konuştu.

Ender Arslan da aldıkları gümüş madalyanın değerini ancak birkaç gün sonra anlayacaklarını ifade ederek, ''Şimdi altın madalyayı alamadığımız için üzülüyoruz. Altına o kadar odaklanmıştık ki ikinciliğe sevinemedik. Verdiğimiz mücadele ve ortaya koyduğumuz azim çok iyiydi. Arkadaşlarımı alnından öpüyorum'' dedi.

Semih Erden ise ne kadar kaliteli bir takım olduklarını gösterdiklerini belirterek, ''Başından beri milli takıma yapılan eleştiriler oldu. Ama bir kez daha görüldü ki milli takım müthiş bir ekip. Dünya ikincisi olmak gurur verici bir şey. ABD iyi mücadele etti. Biz zaman zaman kötü performans çizdik. Bu da dünkü maçın yorgunluğundandı. Birçok arkadaşımız dün gece uyuyamadı''




****************************
   Öncelikle Dünya 2.liği için başta en çok emeği veren oyuncularımız olmak üzere A'dan Z'ye herkesi kutluyorum.Türk Spor Tarihinin En Büyük Başarısıdır.Gururlanmamak elde değil.
 İşin açıkcası oyuncular dahil herkes - bende - dün akşam kaybettiğimize çok üzüldük.
Nereden nereye ?
ABD'ye Dünya Şampiyonası finalinde kaybederek gümüş madalya alıyoruz ama buruk bir sevinç yaşıyoruz.
 Finale kadar hiç yenilmeden gelen 2 takımdan ABD'de çok iyi oynamamasına rağmen bizim çok çok kötü olmamız - hatta sahada yoktuk - yüzünden sonucu belirledik.Teknik nedenleri elbette var ama asıl etken bir önceki gecenin fiziksel ve mental yorgunluğuydu.Böyle bir maçın ardından ABD gibi her ne kadar B takımı denilse de neticede basketbol ülkesi bir takıma karşı teknik zaaflarımızla karşı koymak çok zordu.
 Turnuvanın maç programını kim yaptıysa helal olsun yani.(!) FİBA mı yaptı,organizasyon komitesi olarak biz mi bilmiyorum ama yarı finalin  saatler sonrasında final oynatmak tam bir geri zekalılıktır.
 1 gün ara olsaydı dünkü gibi olmazdı maç.Karşı koyamadık çünkü sanki tüm barutlarımızı Sırp maçında tüketmiştik.4 kez 8 sayıdan geri getirdik maçı kolay değildi.Böyle bir ABD'ye kaybetmemeliydik.Bir daha bu fırsat elimize geçmez.Maalesef hepsini sıraya dizdik ve tarih yazdık ama esas ''Büyük Şeytan''ı yıkıp Asıl ''Büyük Tarihi'' yazacaktık.Yazık oldu.
Böyle kaybetmekte olmadı.
 Kevin Durant'ı bir türlü durduramadık.Epey bir kulaklarını çınlattım (!) onu da söylemeden geçmeyeceğim.
Alan savunmasında bom boş üçlükler de attırdık.2.topları attırdık.Ribaunt alamadık.Serbest atışlar kaçırdık..Organize olamadık.İlk yarıda 2,toplamda sadece 9 asist yapabildik.Maalesef bizim uzunların hücumdaki zaafları ortaya çıktı.Ömer Aşık'a çok sinir oldum.Hücumda birazcık bir şey yap be abicim.Semih,KG onlar da etkisizdi.Oğuz'u Sırp maçında da hiç oynatmadı,dün de 5 dakika oynattı.Oğuz'un hiç olmazsa hücumu daha iyi.Post up yapabiliyor yani sırtı dönük oynayabiliyor.Diğerlerinde hiç yok.Ersan maalesef turnuvaya çok iyi başladı ama kötü bitirdik.Sırp maçında da iyi değildi dün de.11 ribaunt alması bir şey değil 9/2 hücum isabeti ile oynaması kötü.Hido da maçın başında iyi başlamasına rağmen hafif sakatlık geçirip kenara gelince hücumda iyice tıkandık.ABD boş dönerken bizde atamadık ne yazık ki ve bir türlü yakalayamadık.
  Hakemlerin rezil yönetimi de oyuna tutunmamızı engelledi.Özellikle İspanyol hakem.

 Neyse artık olan oldu.
  Tarihi başarının yanı sıra ülke tanıtımı açısından da çok iyi oldu.Finali 1700 basın mensubu takip etmiş.1200'ü yabancı.Ve 183 ülke yayınlamış turnuvayı ve bu bir rekormuş.

Son not ; madalya töreninde Cumhurbaşkanı ve Başbakan protesto edilmiş.Hidayet'in ve Turgay Demirel'in bunun için özür dilemelerini de ben protesto ediyorum.Ne var yani referandumda istedikleri gibi sonuç çıkınca milletimiz  en iyi tercihi yaptı diye teşekkür ediliyorsa aynı milletin farklı düşünen insanlarının ıslık ve yuhlama ile 
demokratik tepkisi neden yadırganıyor.
 Turgay Demirel 12 Eylül Gecesi Çifte Zafer yaşayacağız işgüzarlığından sonra hala özür mözür ile yalakalığa devam ediyor.
 Bu takım Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil ediyor.Elbette Cumhurbaşkanı da Başbakan'da destekleyecekler. Bundan fazlası gereksiz işgüzarlık ve farklı hesapları akla getirir.

Son olarak ; 
1-Tatlı rüyalar.İyi Uykular benim koyun milletim.
2-Her türlü baskı,tehdit,şantaj ve envai çeşit sindirmeye karşı dik duruş gösteren başta Memleketim Aydın olmak üzere Edirne,Kırklareli,Tekirdağ,Çanakkale,Balıkesir,İzmir,Manisa,Uşak,Muğla,  Denizli, Antalya, Mersin,Adana,Hatay,Bilecik,Eskişehir,Tunceli ve Artvin'e en içten sevgiler, saygılar, teşekkürler.
ÖNEMLİ NOT : 
Basketbolcularımızın her zafer sonrası söylediklerine bayılıyoruz. Dikkat ettiniz mi hep 'Türk Milleti, 'Türk Halkı', 'Türk Bayrağı' diyorlar. 'Dağbaşını Duman Almış' marşını söylüyorlar. Hiçbirinin ağzından 'Türkiye'li' lafı çıkmıyor. 'Türküz' diye haykırıyorlar. 12 Dev Adam'ın etnik yanlarını inceleyin, neler bulacaksınız. Arnavutluk'tan, Saray-Bosna'dan, Makedonya'dan göçüp, Anavatan'a koşarak gelenler var. İşte 'Birlik ve Beraberlik ruhu' bu. Adına açılım değil, bütünleşme demelisiniz.
Burhan Ayeri - Akşam

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler