9 Ekim 2010 Cumartesi

7.Fenerium Turnuvası : Fenerbahçe - Lukoil 78-56 !!!

7. Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvasında‚ Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız Bulgaristan Ekibi Lukoil ile karşı karşıya geldi. Caferağa Salonunda yapılan karşılaşmadan takımımız 78 56 galip ayrıldı.

İlk çeyrekte‚ pota altında Fenerbahçemiz İvana Matovic ile etkili oldu ve ilk 10 dakikayı 18-17 önde tamamladı.

İkinci periyotta da iyi başlayan takımımz‚ Nevriye Yılmazın da‚ pota altından bulduğu sayılarla soyunma odasına 34-25 lik üstünlükle gitti.

Mücadelenin üçüncü 10 dakikalık bölümünde Bulgar ekibi Angela ile etkili olmaya çalıştıysa da bu periyoda da genç oyuncularımız Özge Kavurmacıoğlu ve Olcay Çakır hem savunmada hem de hücum da takıma büyük katkı sağladılar ve takımımız bu çeyreği de 62 - 44 lük üstünlükle tamamladı.

Karşılaşmanın son bölümünde de üstünlüğünü sürdüren Bayan Basketbol Takımımız‚ genç oyuncuların yanı sıra pota altından İvana Matovicin de etkili performansı ile mücadeleyi 78-56 kazandı.

Öte yandan‚ Fenerium Turnuvasında oynanan günün diğer maçında‚ Macar Takımı Pecs 2010‚ Slovak Temsilcisi Good Angels Kosiceyi 84 - 65 mağlup etti.

Salon: Caferağa Spor Salonu
Hakemler:İskren Manolov‚ Mehmet Karabilecen‚ Peter Bodnar
Fenerbahçe: Özge (11)‚ Olcay (8)‚ Birsel (2)‚ Şaziye (7)‚ Nevriye (8)‚ Vajda (9)‚ Matovic (14)Nevlin (13)‚ Ece (2)‚ Esmeral (4)
1. Periyot:18-17
2. Periyot:34-25
3. Periyot:62-44
4. Periyot:78-56


   Yorgunluktan son çeyreği uyuya kaldığım için izleyemedim.İlk 3 çeyrekle ile ilgili izlenimlerim ;
Bu turnuvanın iyi bir hazırlık olacağı görülüyor.Keşke 3 yabancımızda oynayabilseydi.
Lukoil takımı bizim ayarımızda değil ama 2 Amerikalısı Angela Tisdale ve Faye Muller ve Ukraynalı guardı Samburska,bir de dışarıdan üçlük atan yerli oyuncuları Zhelyazkova fena değildi.Kısa Amerikalı Tisdale etkili olduğu dakikalarda zorladılar.Savunmada da agresif oldukları anlarda iyi antrenman verdiler.
 Bize gelince ; Özge'ye bayıldım.Beşiktaş ile hazırlık maçında da çok beğenmiştim.Olcay'da başarılıydı.
Yetenek bu işte.bu takımda yıllardır bir sürü genç yer aldı başta Melike,Begüm v.s.ler ama bunlar kadar olamadılar.Begüm dahil diyorum Melike'yi ise değinmeye gerek bile duymuyorum.7-8 sezondur bu takımdalar
ne kadar ilerlediler ? Devran hazırlık maçında bile süre alamıyor,sadece tercümanlık yapıyor yabancı oyunculara.Oysa şimdiki gençlere bakıyoruz daha ilk aylarında fişek gibiler nazar değmesin.
 Onları yetişteren Aydın Uğuz hoca başta olmak üzere diğer altyapı hocalarını kutluyorum.
Ratgeber hocayı da gelir gelmez bu kadar güvenip ,şans verdiği için de tebrik ediyorum.
 Henüz hazırlık döneminde sayılır takım ama hızlı hücumlarımız çok iyi.
 Matoviç için diyecek kelime yok.Yıllardır çok beğendiğim ve bizde görmek istediğim bir oyuncuydu.
Çok yararlı olacak çok.Anna Vajda bjk maçında iyi değildi ama bu maçta daha iyi oynadı.Kalitesini zaten biliyoruz.Henüz hazır değildi ama giderek iyi oluyor.Newlin'in sakatlık dönüşü performansı da sevindirici.
Şaziye'nin tanıdık üçlüklerini görmek sevindirici ama biraz kilolu gibi geldi bana.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler