9 Ekim 2010 Cumartesi

Hiddink'in İflası.3-0.

İnanılır gibi değil böyle kariyerli büyük (!) hocalar nasıl vahim hatalar yapabiliyorlar.Ondan sonra da her hocayı eleştiren,beğenmeyen oluyoruz.Futbol 5 bilinmeyenli denklem değil.7'den 70'e herkesin bildiği basit bir oyun.
 Takımların başındaki sorumlu karar verici antrenörlerin kendi düşüncelerine göre taktik  ve diziliş belirlemeleri
onların futbolu herkesten daha iyi bildiklerini ve eleştirilmeyeceklerini göstermez.Aldıkları kararların doğru ve yanlışlığı neticeleri belirler.
  Bu tespiti  yapmakta yarar var çünkü kimse ulema veya üstat değil.
Hiddink'te kendi takımının gücünün farkında olmayarak,Almanlardan korkup durdurma amaçlı bir taktik  ve dizilişle çıkmıştı.Oyunu tutma ve rakibi durdurma stratejisi doğru olabilir ama bunu kimlerle yaptığın  ve tutmazsa neden B planın olmadığı sorgulanır.
 Zaten baştan beri kadro seçimindeki tercihleri sorgulanıyor haklı olarak.Şu ana kadar sezonun en formda oyuncusu sağ açık Volkan Şen kadroda bile yokken,1,5 senedir FB'de kronik sakatlığı nedeniyle doğru dürüst form grafiği çizmeyen ve son durumu gene sakat olduğu için FB'nin son G.Birliği maçı kadrosuna bile alınmayan Özer'i 11'de sağ kanatta başlatmak öyle antremanlarda iyiydi,fena da oynamadı diye savunulucak bir konu değil.Sabri ve Hamit'in Lahm ve Müller'i durdurma  amaçlı sol kanata monte edilmesi maç öncesi bi fikirdir ama tutmayacağı da bellidir ve tutmadı da.Niye yanlıştan dönülmedi de en azından Hamit tek oynayabildiği sağ öne transfer edilmedi ? İsmail Köybaşı ve Hakan Balta sakat diye Sabri'den sol bek yaratmak yerine - sağ bekte ne yaptı ki ? - madem yaş takıntın yok Ömer Erdoğan  ve Aurelio'dan biliyoruz - niye İ.Üzülmez'i son dakikada da olsa çağırmadın ?
 Auerelio sakatlanınca Tuncay'ı almak kimilerine göre cesur bir hamle ama sistemi tamamen alt üst eden bir karar olmadı mı ? Hadi Mehmet Topal'ı çağırmıyorsunuz Oğuz Çetin ile bozuk diye,İ.Toraman veya Selçuk İnan'ı al ki sistem işlesin.Tuncay girdi,göbeği Emre ve Nuri devraldı.Nuri Aurelio'nun görevini yapmaya başladı.Yani hiçte alışık olmadığı defansif orta saha olarak Servet ve Ömer'in aralarına girdi.Emre'de ileri çıkamadı.Bir çok açıdan çok dezavantaj yarattı bu değişiklik.
 Kazakistan maçı dahil öncesinde de hiç bir zaman ilk 11 çıkamayan Halil sırf Almanya orijinli oyuncularla oynama gibi ilginç bir mantalite ile sahadaydı.Hiç bir varlık gösteremediği gibi ikinci yarının başındaki tek net gol pozisyonunda golü atamadı.Kırılma anlarından biriydi.Halbuki madem Almanları durdurmak ve oyunu tutmak istiyorsun Mevlüt,Sercan veya Semih ile başlaman gerekirdi.Semih olsaydı o golü mutlaka atardı.Girdi de ne oldu diyenlere,o saatten sonra ne yapabiliridi ki ?
  Almanlar da iyi değildi.Bizim çok kötü olmamızdan dalga dalga üstümüze geldiler.Saman alevi gibi 2-3 dakikalık sıkıştırmalarımızda nasıl sıkıntı yaşadıklarını gördük.Tek iyi adamları kurbağa gözlü Alman Mathias Oezil yahu.Hala ben Almanım diye bas bas bağıran bu elemanı methedenleri de ne diyeceğimi bilmiyorum.
Allah muhabbetlerini arttırsın.Zaten günümüzde Türk olmak,Türk'üm demek,Türklük tukaka oldu anasını satayım.Altıntop kardeşler,Nuri ve bir sürü gurbetçi futbolcumuz Türkiye'yi seçtiği halde bu eleman niye Almanya'yı seçiyor ve hiç bir zaman Türkiye'yi düşünmedim dediği halde hala yalanıp yıkanıyor pes doğrusu.
 Dün akşam en çok koyan da bu en kötü senaryo oldu zaten.Nefret ettiğim Almanya Birleşmiş Milletlerine bu yeni Alman'ın da gol atması ile yenilmemizdi.Cemaatçi Şaban'ın istediği oldu.Yersek Mesut atsın diyordu.
Oldu.Afiyet Olsun.
 Sahada tek iyi isim Servet'ti.Volkan gene her zamanki gibi hediyesini vermeden duramadı.
 Uzatmaya gerek yok.Hiddink ''Dünya 3.sü Almanya'ya yenildik.Sonuç Normal'' diyor.
Evet Almanya favoriydi ama bizde 20-30 sene önceki Türkiye değiliz kardeşim.Kimsenin o şerefli mağlubiyetler mantalitesini ve takımını izletmeye hakkı yok bize.Yıllık 6 milyon avro bu mantalite ve bu eziklik için alınmıyor Bay Hiddink.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler