7 Kasım 2010 Pazar

Kraliçeler Samsun'dan Galip Dönüyor.69-87 !!!!



Fenerbahçe'den Rahat Galibiyet.
07.11.2010
TBBL’nin üçüncü haftasında Samsun’da oynanan maçta Fenerbahçe, Samsun Basketbol’u 69-87 mağlup etti.

 Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin üçüncü haftasında bir maç eksiği ile son sırada yer alan Samsun Basketbol, Fenerbahçe’yi konuk etti. Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Sarı-Lacivertliler, 69-87’lik skorla zorlanmadan kazandı.

Maça iyi başlayan Fenerbahçe, Jane Taylor ve Nevriye Yılmaz ikilisinin kaydettiği sayılarla ilk 2 dakikalık bölümü 3-11’lik skorla önde geçti. Orta mesafeli atışlarla karşılık vermek isteyen Samsun Basketbol, Jessica Adair’in sayılarıyla oyuna tutundu. Diana Taurasi’nin de devreye girmesiyle oyuna ağırlığını iyice koyan Sarı-Lacivertliler, 6. dakikada durumu 9-20’ye getirerek farkı çift haneli sayılara çıkardı. Alexis Gray ve Gülşah Akkaya ile serbest atış çizgisinden skor üreten Samsun temsilcisi, çeyreğin sonlarına doğru rakibinin 7-1’lik serisine engel olamadı ve ilk periyot 13-27’lik Fenerbahçe üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci çeyreğe boyalı alandan bulduğu basketlerle başlayan Samsun Basketbol’a konuk takım, Esmeral Tunçluer’in serbest atış isabetleriyle cevap verdi. Mücadelenin 13. dakikası 19-29’luk skorla geçilirken, Hana Horakova’nın art arda bulduğu basketler sonrası Samsun temsilcisi mola aldı. Mola sonrası Gülşah Akkaya ile hücumda bir tempo yakalayan ev sahibi ekip, Ivena Matovic’in sayılarına engel olamayınca devrenin bitimine 3 dakika kala durum 25-38’e geldi. Üst üste hücumlardan boş dönen rakibi karşısında, 7-0’lık bir seri yakalayan Samsun Basketbol, farkı tekrar tek haneli sayılara indirdi (32-38). Sarı-Lacivertliler, Esmeral Tunçluer’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skordaki suskunluğunu bozarken, Alexis Gray’in etkili oyunuyla Samsun Basketbol, soyunma odasına sadece 1 sayı farkla 39-40 geride gitti.

Alexis Gray’in sayılarıyla üçüncü periyodun hemen başında öne geçen Samsun Basketbol’a Sarı Lacivertliler, Nevriye Yılmaz ve Jane Taylor ile cevap verdi. Mücadelenin 22. dakikası 43-43’lük eşitlikle geçilirken Fenerbahçe, Ivana Matovic’in devreye girmesiyle skordaki üstünlüğü tekrar ele geçirdi. Özellikle boyalı alandan sayılar bulan rakibine karşı Deniz Boz’un kaydettiği isabetlerle karşılık veren ev sahibi ekip, 26. dakikada skoru 49-51’e getirdi. Bu dakikadan sonra Diana Taurasi’yle art arda basketler bulan Sarı-Lacivertliler, yakaladığı 7-0’lık seriyle aradaki farkı açtı. Alexis Rack’in üçlüğüne Ivena Matovic ile cevap veren Fenerbahçe, final periyoduna 54-63’lük skorla önde girdi.

Son 10 dakikaya iyi başlayan Fenerbahçe, orta mesafeli atışlardan bulduğu basketlerle çeyreğin hemen başında durumu 54-69’a getirdi. Gülşah Akkaya’nın sayılarıyla karşılık veren Samsun Basketbol, rakibinin boyalı alan isabetlerine engel olamadı. Nevriye Yılmaz ve Jane Taylor ikilisinin tekrar devreye girmesiyle aradaki farkı açan Sarı-Lacivertliler, mücadelenin bitimine 4 dakika kala skoru 58-75’e taşıdı. Karşılıklı sayılarla devam eden karşılaşmada Diana Taurasi’nin de skora katkısıyla fark 20 sayıya çıktı (64-84). Samsun temsilcisinin son dakikalardaki çabası da yeterli olmayınca Fenerbahçe, maçtan 69-87’lik skorla galip ayrılan taraf oldu.


SALON: Yaşar Doğu Spor Salonu

HAKEMLER: Tekin Özübir, Sencer Yılmaz, Metin Aksoyak

SAMSUN BASKETBOL (69): Deniz Boz 6 (2 ribaund – 2 asist), Gülşah Akkaya 17 (3 ribaund – 3 asist), Nazlı Güler 4 ( 1 ribaund - 1 asist), Jessica Adair 14 (8 ribaund – 1 asist), Tatum Brown 2 (4 ribaund), Alexis Rack 7 ( 3 ribaund – 2 asist) Alexis Gray 15 (5 ribaund - 2 asist), Makbule Amachree 4 (4 ribaund)

FENERBAHÇE (87): Özge Kavurmacıoğlu (1 ribaund), Hana Horakova 5 ( 1 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 2 ( 4 ribaund – 4 asist), Esmeral Tunçluer 6 (2 ribaund), Şaziye İvegin (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 15 ( 7 ribaund – 4 asist), Diana Taurasi 20 ( 4 ribaund - 2 asist), Penny Taylor 19 ( 5 ribaund – 5 asist), Ivana Matovic 15 ( 3 ribaund – 1 asist), Nevin Nevlin 5 (3 ribaund)

1. PERİYOT: 13-27
2. PERİYOT: 26-13
3. PERİYOT: 15-23
4. PERİYOT: 15-24




Tebrikler Kraliçeler.
2.çeyrek haricinde iyi oynadık.Taurasi-Penny-Nevriye ''Bermuda Şeytan Üçgeni'' Rivas deplasmanından beri tam gaz gidiyorlar nazar değmesin.Üst üste 3.maçı da domine ettiler.Onlara özellikle 2 maçtır Matoviç'te katılıyor.Diğer oyuncularımızda yardımcı oluyorlar.
Taurasi sazı eline aldı artık.Keşke 1 hafta önce alsaydı :(( Bugün 1 çeyrek oynamadı,ona rağmen 20 sayı.
Hoca bence bu maçta Horokova yerine Vajda'yı rotasyona alsaydı iyi olurdu.Kadroda olmamasına rağmen oraya kadar gelmişti,benchin arkasında oturuyordu.Birsel ve Esmeral'in etkinliği de azalıyor Horokova ile süreyi paylaştıklarında.Horokova da iyi oynuyor ama Vajda'yı da tamamen ligte 5.yabancı konumuna sokmamak lazım bence.
 Devran'a geçmiş olsun.Oynamadan daha ısınırken ciddi sakatlanmış yazık.Artık tercümanlığa iyice soyunabilir.
Maçın hareketi Taurasi'nin Alexis Gray'in  kafaya ''blok smaç'' yapmasıydı.
Samsun  takımı Makbule ''Amachree Mactabane'' Türk pasaportlu olunca 4 Amerikalı ile oynayabilen bir takım olmuşlar.Bu maçta hepsinden verim alamadılar ama diğer maçlarda iş yaparlar.
Gülşah'ta bizim maça iyi hazırlanmış ''Ben daha ölmedim'' diyebilmek için ve iyi oynadı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler