9 Aralık 2010 Perşembe

CEV Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi 3.Maç : Dinamo Moskova - Fenerbahçe Acıbadem : 3-0 (Rusya Yaramadı-2)


Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Acıbadem Rusya’da karşılaştığı Dinamo Moskova’ya 3-0 yenildi.

Geçtiğimiz sezon da Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta olan iki takımdan Fenerbahçe Rusya’da 3-0 yendiği rakibini İstanbul’da 2-0 geriden gelerek 3-2 mağlup etmişti.

Bugün deplasmanda karşılaştığı Rus temsilcisi karşısında etkili olamayan sarı-lacivertliler manşet almakta zorluk çekince Rusya bloklarına takıldılar. Güçlü Dinamo Moskova karşısında ilk seti 25-16 kaybeden Fenerbahçe Acıbadem ikinci sette Natasa’nın oyuna girmesiyle biraz toparlandı ama Dinamo hücumlarda etkili oyununu sürdürdü. İkinci seti 25-21 kaybeden temsilcimiz iyi servis atan Dinamo Moskova karşısında son seti de 25-17 kaybederek maçtan 3-0 mağlup ayrıldı.

Dinamo Moskova ile Fenerbahçe arasındaki ikinci maç 13 Aralık Pazartesi günü Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak. 

**********************
* İstatistikleri bekliyorum ne zamandır daha sağlıklı değerlendirme yapabilmek çünkü merak ettiğim bazı değerler vardı ama bizim İstatistikçi arkadaş her zaman olduğu gibi şu dakikaya kadar CEV'in sitesine göndermedi.Ne yapmak istiyor anlamıyorum.
* Bazı özel nedenlerle maç öncesi bir değerlendirme yapamadım,yapabilseydim bu sonucu beklediğimi,hazırlıklı olmak gerektiğini yazacaktım.Zira bizim henüz takım olma ve teknik olarak sıkıntılarımız vardı,DM ise geçen yıldan çok farklıydı.
* Öncelikle DM'ye bakalım ; geçen yıl orada 3-0,burada 3-2 yenmiştik.İlk maçta manşet alan önemli oyuncuları Safranova'nın yokluğunda etkili servis atarak zayıf manşetlerini yıkıp geçmiştik.
Burada da zorlansakta 2-0 geriden 3-2 almıştık.O kadrolarına göre önemli bir kaç değişiklik var.Costagrande ve libero Kryuchkova takviyesi çok katkı veriyor.Geçen yılki liberoları Ezhova idi.Godina bu maçta yoktu.Perepelkina ismi yeni gelebilir ama sanırım evlendiği için ismi değişti.Geçen yılki ismi buydu : Maria Duskryadchenko ( Perepelkina )
DM'nin en önemli artısı manşetlerini toparlamaları oldu 2 oyuncu sayesinde.Sadece en zayıf halka Makhno zaman zaman hata yapıyor ama tolere ediyorlar.
DM demişken madem devam edelim Oksana ile.Mükemmel oynadı ve oynattı Oksana takımını.
Her boku bile FB taraftarına bir türlü kendini beğendirememişti Oksana.Kız takımı Şampiyon yaptı ama gene yaranamadı.Ne oldu ? DM gibi önemli bir takıma transfer oldu.Peki çok beğenilen Pelin Çelik ne oldu ? O da gönderildi ve sezon başlarında takım bile bulamıyordu.Bu sezon yerlerde sürünen Beşiktaş'a gidebilmiş.Her neyse,Oksana attığı paslarla,savunması ve özellikle serviste Seda'yı kıstırması ile çok iş yaptı.Farkı kapatıp ortak olduğumuz 2.setin sonunda Eda'nın servisi kaçırıp 20-19'dan 20-20'ye gelmesi akabinde 21-20'de öne geçtikten sonra  servise geldi ve üst üste etkili servisleri ile seti kopardı.
Bravo Oksana Parkhamenko diyorum doğruya doğru.
Goncharova için ise diyecek bir şey yok.Mükemmel.2-3 senedir söylüyordum bu kızı.
* Bize dönersek ;
En son Karşıyaka İzka maçında manşet konusunun beni düşündürdüğünü şöyle yazmıştım ;
* Teknik değerlendirme yapılacak maç değil dedik ama bir konu var.Manşetimiz.
Şu maça  kadar manşetimiz düşündürücüydü
.Böyle zayıf bir rakip karşısında da iyi değildi.
Bu manşet konusu alarm veriyor bence.Sokolova gibi bir oyuncuya manşet hataları yakışmıyor.
34/5 hata.% 62 (44).Düşük bir yüzde.5 hatamız var.2 Sokolova,Yağmur,Çiğdem,Eda'dan.
 Evet sezon başından beri manşete dikkat çekiyordum.
İlk Vgstt Süper Kupa maçı sonrası ;
* Manşetimiz 69/10 hata.%59(38) Düşük.Özellikle en zayıf halkamız Nihan tam 7 hata ile büyük rol oynadı.Nati ve Şaşkova'nın da mükemmel manşeti düşük.%25 Nati,%39 Nihan,%44 Şaşkova.
İlk lig maçı gs mp maçı sonrası ;
* Manşetimizde sıkıntı var gene Süper Kupa maçında olduğu gibi.
Nihan 7 hata ile Süper Kupadaki rakamını gene tutturmuş.Tüm iyi niyetine rağmen maalesef kapasitesi bu.Hala topu bırakıyor ve içeri düşüyor defalarca olduğu gibi.
Nihan % 30,Nati % 30 mükemmel manşet.Allahtan Şaşkova % 80 (60) ile toparlıyor biraz.
Totalde 59/11 hata.% 59(37) manşetimiz.Bergamo maçı öncesi alarm veriyor.
Porto Riko'lu Karina'nın servislerinde çok zorlandık.
 
Bergamo'nun bebelerine karşı da zorlanmıştık ve istatistikleri göremediğimiz için rakam verememiştik.Şimdi baktım o maçtaki manşetimize ;
55/3 hata.% 64 (36)
Beşiktaş maçı sonrası ;
* Manşet demişken,iyi değildi manşetimiz.Çiğdem en çok manşet alan isim oldu tecrübesi ile ama 19/4 hata.% 53 (32) gibi düşük bir yüzdesi var.Seda ve Nihan zaten düşük.Seda 12/1.% 50(33),Nihan 9/1.% 56(22) .Genel manşetimiz  41/6 hata.% 54 (32) Mükemmel manşetimiz berbat.
 Zayıf Zok Split maçı sonrası ;
* Zayıf rakip karşısında 9 servis sayısı (8 hata),9 blok iyiyse de 39/2 hata.% 69(38) manşet iyi değil.

Evet Vgstt hariç ,Bergamo'da genç takımla gelmişti.Diğer zayıf rakiplerle olan maçlarda bile manşette sallanıyorduk.Ve o manşetimizin başımıza iş açacağı belliydi ve oldu güçlü bir rakip karşısında.
 Nihan'ın manşetinin kötü olduğunu biliyoruz.Seda'nın da iyi değil.Sokolova ve Nati'ye güveniyoruz.
Ancak Onlar da - Nati zaten ilk vgstt maçında oynadı - bu konuda şaşırtıcı görüntü verdiler.
 Ezcümle manşet konusu bu sezon yumuşak karnımız olmaya devam edecek gibi gözüküyor.
* Ze Roberto Nihan'a çok fena bakıyordu valla hayra alamet değil.
* Manşet iyi gelmeyince pasörlerinde iyi oyun kurmada sıkıntıları oluyor.
Fofao iyi değildi bugün.Beğenmedim.Naz girdi yerine ve bloklarda etkili oldu ancak pas dağıtımında farklı bir görüntü vermedi.Ki fark o periyotta kapanmasına rağmen Ze Roberto yeniden Fofao'yu aldı.
* Nispeten iyi gelen manşetlerle kurulan hücumlarda da zaten bitiricilik konusunda istikrarsızlıkları olan Kasia ve Seda düşük performans gösterince gerekli direnci gösteremedik.
Hücumda ayakta kalan tek isim Sokolova oldu.Ortadan da etkili olamadık çünkü iyi mnaşet gelmiyordu.Orta demişken Eda da son maçlarda kritik anlarda kritik servisler kaçırıyor.2.sette 19-16 geriden geldik ve öne geçtik.20-19 öndeyken kaçırdığı servis ile (Servisleri O atıyordu bu seride gerçi) 20-20 ile  oyun tekrar onlara döndü.
Dikkatli olmak lazım.
* Bloklarda da etkili olamadık.1.sette mesela 6-1 bloklarda DM öndeydi.
* Savunmada nispeten daha iyiydik.Uzun rallilerde örneğin çok toplar çıkardık ama şanssızlık sayı hep onlara gitti.Nihan ve Kasia savunmada iyiydiler.Kasia linç edilmiş Gamova ile kıyaslanarak ama savunmada çıkardığı toplar görülmeden hücumdaki top öldürememesi öne çıkarılmış.
* Etkili serviste atamadık.Kasia mesela o bildiğimiz smaç servislerini göstermedi.
Çiğdem'i servislerde kullanabilirdik ,hoca düşünmedi.
* Zamana ihtiyaç var.Hele Nati de yokken.Geçen yılki takım kurgusundan daha farklı bir takım olacak bu sezon.Gamova'ya endeksli takımdan her obsiyon hücumlu takıma geçiyoruz.Kasia'nın performansı hep kıyaslanacaktır.Zaten ilk Vgstt maçındaki performansını sürdürürse Gamova aranmaz demiştik ama bugün iyi değildi ve hemen asıldı her boku bilen FB seyircisi tarafından.
* Sabırlı olmak lazım.Geçen yıl yenilgisiz,ezip,geçip gittik kimse zorlamadı ama acısını finalde çektik.O yüzden maç kaybedillir,kaybedilecektir de ,önemli olan dersler çıkarıp tedbirleri alabilmek.
* Bu işler kolay değil hemen.Dün erkek takımı için ''Kızları izlesinler ders alsınlar '' diyorlardı.
Gördük kızları mı demek lazım.İki takımda zor Rus ekiplerine karşı benzer sorunlar yaşayarak kaybettiler.Önemli olan düştüğün yerden daha sağlam kalkıp yola devam etmek.
* Sokolova'nın Gioli'nin kafasına çaktığı blok süperdi.
* Ancak anlaşılan bu her boku bilen FB seyircisi ile bu sezon çok işimiz olacak.
Öyle yorumlar okudum ki inanılmaz.Biri Naz'ın manşetinin iyi olduğunu bile söylemiş oynaması gerektiğini belirterek.Pasöre manşet bile aldırmışlar :)) Naz hem manşet alacak hem pas atacak :))
 Kişiye Özel Not : Burçin bu kısım eleştiri sayılmaz herhalde :))
* Voleybol kalitesi olarak zaman zaman yüksek olan güzel bir maç izledik.
* Son olarak TRT ile ilgili bir şey yazalım.
Erkek ve Bayanlar Şampiyonlar Ligi yayınlarını affedersiniz ama p.ç ettiler.Değişik değişik kanallarda yayınlatıyorlar - buna da şükür de - ama kimsenin haberi olmuyor.Bu kanallar normal çanak antenle izlenemiyor da.Maçı anlatan Birol Reçber isimli vatandaşta bir şey bilmiyor.
Nati sakat.Arkadaş geniş kadroda bu sezon şans bulamıyor diyor.Arka ortadan Goncharova hücum ediyor,Perpelkina diyor,sonradan aklı başına geliyor herhalde orta oyuncu oradan nasıl hücum eder diye Perepelkina değil Goncharova'ymış diyor.Biraz ilgi ve dikkat yeterli olur.
* Grubun diğer maçında Bergamo Zok Split deplasmanında 3-1 kazanmış. 

EDİT :
İstatistikler nihayet eklenmiş.


* İlk bakışta hemen bloklardaki 12-5'lik DM lehine açık fark dikkat çekiyor.
* Manşetimiz şu ana kadar oynadığımız ve yukarıda yazdığım rakamlarla hemen hemen aynı.69/5 hata.% 55 (39).Mükemmel manşet bu seviyelerde gezerken,pasörün çok iyi oyun kurması ve hücumda bitiricilik sorunu çekmememiz imkansız.
Nihan ve Seda'dan 2'şer,Sokolova'dan 1 hata var.Nihan manşette kötü gözüküyor ama 44 manşetle en çok manşet alan ve diğerlerinden daha yüksek yüzdeye sahip oyuncumuz.
Nihan 44/2.% 61 (45),Sokolova 13/1.% 38 (15),Seda 10/2.% 50 (40),Nati 2/0.% 50(50)
* 6 servis hatamız,2 direk sayımız var.DM'nin 4 ve 5.
* Ve gelelim çok konuşulan Kasia'nın hücum performansına.
Sadece 6 sayısı var.29/6.% 21 gibi çok kötü bir yüzdesi var.1 hücum hatası ve 6 kez blokta kalmış.Serviste de 2 hatası var.Yani 6 sayı almış,9 sayı verdirmiş.
*Seda 8 sayı.23/7.% 30.Düşük yüzde.
* Sokolova 17 sayı.38/15.% 39.Eda da 9 sayı yapmış.14/7.% 50 hücum yüzdesi.
* DM'de Goncharova 18.% 42 ile.Costagrande % 33 ile (30/10) 14,Makhno % 41 ile 12 sayı.
Gioli % 36 ile 9 sayı.
* Maçın oyuncusu seçilen Oksana 5 sayı.2/2.% 100 hücum,19 servis ile en çok servis atmış,2 ace,1 blok.

2 yorum:

  1. Birşeyi anlamış değilim..Cahilliğimi mazur görün voleybolla ilgili çok bilgi birikimim yok Fenerbahçe Acıbadem sayesinde 2 yıldır takip ediyorum ağırlıklı olarak..Bu takım Geçen sene 2 maçı da kazanırken bu sene ilk maçında 3-0 rakbine yeniliyorsa nasıl şampiyonluğun en büyük adayı anlamış değilim..Geçen sene Gamova gibi bir bitirici varken dünkü maçtada çokça örneğini gördüğümüz üzere rallileri bitirememe problemi bu sene had safhadayken nasıl oluyorda şampiyonluğun birinci adayı bizim takımı gösteriyorlar anlayamadım..Bu takımda geçen sene de bu kadar manşet muhabbetleri dönerken nihanın yerine daha iyi bir alternatif bulunamazmıydı merak ediyorum?? Baştada da dediğim gibi çok yeni takip ettiğim için Türk veya yabancı alternatif alınmalı mıydı yada nihanla idare edilebilirmiydi merak ettiğim için sormaktayım..Sanki bizim takımda bir neslihan gibi bir Costagrande gibi bitirici yoktu..Kasia bu görevi üstlenecek gibi ama oda dünkü oyunuyla hiç umut vermedi..Doğru VGS maçında çok iyi oynadı ama dün sanki dizginlenmiş gibiydi..Servislerini bile sert atmak yerine teknik kullandı bunda Ze roberto'nun etkisi ne kadardır bir de onu merak ediyorum..Şimdiden Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Estağfurullah ne cahilliği Değerli husnupol.
    Evet geçen yıl 2 maçı da kazandık ama yazıda belirttiğim gibi O Dinamo bu sezon yok.2 tane çok iyi takviyeleri var Libero ve Costagrande.
    Şampiyonluğun en büyük adayı söylemleri pek çok taraftar tarafından söyleniyor ama ben katılmıyorum.
    Adaylardan biriyiz diyebiliriz.
    Kolay değil bu işler.Bu sezon yeni hoca yeni yabancılarla - pasör falan -yeniden başladık diyebiliriz.Zaman lazım takıma ama geçen yılki takımdan farklı bir takım olacağız artı ve eksi anlamda.Hüsranda yaşayabiliriz Şampiyon da.
    2 ucu keskin buçuk durumundayız.Beğenilmeyen pasör - Diricx - ve yeterli görülmeyen hoca çıtayı oraya koydu.CL 2.LİĞİ.
    Geçmek için çok çalışmak lazım.
    Nihan konusunda haklısınız ama yerli libero alternatifi ne yazık ki yok.Ancak madem 5 yabancı aldık,6.yı da bir yabancı libero alarak kullanabilirdik.Nati dönünce ve Sokolova ile zaman geçtikçe uyumları arttıkça manşet sorunu umarım azalır ve Nihan'ın zaafını giderebiliriz.
    Kasia ilk vgstt maçında çok ümit vermişti.Hatta böyle oynarsa Gamova'yı aramayız dedim ben ama sonra düşüşe geçti.Zaten bitiriciliğinde istikrar sorunu var ama hemen hüküm verilebilecek bir oyuncu da değil.Toparlanacaktır ama Gamova'daki bitiricilik olmaz tabii.Defans olarak ondan iyi katkı verir bunu da unutmayalım.
    Smaç servisini bu maçta kesmesinin belki bir sebebi vardır bilemiyorum.
    Kısacası aslında normal bu sonuçlar.Anormal olan geçen yıl yeni kurulan bir takımın çok başarılı gitmesi ve kazanmaya milleti alıştırmasıydı.O yüzden yadırganıyor bu sonuç.
    Yorumun için ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler