30 Mart 2011 Çarşamba

Türkiye – Avusturya : 2-0

Belçika basını: Türkiye, Avusturyaya göre çok güçlüydü

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu puan tablosu şöyle:

Takımlar O G B M A Y P
1.ALMANYA 5 5 0 0 17 1 15
2.BELÇİKA 6 3 1 2 14 9 10
3.TÜRKİYE 5 3 0 2 8 6 9
4.AVUSTURYA 5 2 1 2 9 8 7
5.AZERBAYCAN 4 1 0 3 3 13 3
6.KAZAKİSTAN 5 0 0 5 0 14 0
2012 Avrupa Şampiyonası eleme turu fikstürü için tıklayınız…

26. DK

GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!!Türkiye Arda’nın attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Arda sol kanatta topla buluştu ceza sahası içine girdi, kaleyi karşısına aldı yerden sert vurdu ve top kaleci Macho’nun altından ağlarla buluştu.
Türkiye - Avusturya (Euro 2012 Elemeleri A Grubu) / 12
Türkiye - Avusturya (Euro 2012 Elemeleri A Grubu) / 45
76. DK

GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! Türkiye Gökhan Gönül ile 2. golü buldu.Semih ceza sahası içine arapasını verdi, Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine girdi, topla buluştu rakibini geçti yerden köşeye sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.
******************************************************************
* Tebrikler Milli takım.
* Her ne kadar gündemde fazla yer alamasa da ( ”zavallı  gs” nin gündeminin gölgesinde kalsa da ) önemli bir maçtı.Bu bir Milli maçtır,Fatih Terim gibi bir tarator’un herkesi soğuttuğu bir dönemden sonra herkes  bu Milli takıma sahip çıkmalı.Ancak görüyoruz ki ”Duruş Takımı” taraftarları başarısızlıklarını federasyona bağlama salaklığı ile Avusturyalı Ekrem Dagberger’in de hatırına Avusturya Milli takımını destekleme kepazeliğini göstererek bir kere daha ”duruş takımı (!) ” olduklarını gösterdiler.
http://i54.tinypic.com/16kcr5h.jpg
* Oyun değil  sonuç tatmin edici oldu.Bizim Fenerbahçe gibi oldu Milli takım.Bu maç ”iyi oyun değil” ,”ne olursa olsun 3 puan maçıydı” O yüzden bu maçlık oyuna fazla takılmadım.Kaldı ki iyi oynamamamızın sebebi Hiddink’in çıkardığı yanlış kadroydu.Burak nokta santrfor oynayabilecek bir adam değildi.Uçta Semih veya Cenk Tosun oynamalıydı.Semih zaten girdikten sonra Nuri’ye verdiği ve ofsayt ile kesilen ama ofsayt olmayan % 100 gol pozisyonundaki  pas ve 2.goldeki Gökhan’a yaptığı asist ile bizi haklı çıkardı.Burak Yılmaz kendi takımında oynadığı gibi ya sağ kanat ya da uç forvet arkası oynamalıydı ille oynayacaksa.Maç boyunca sadece Selçuk İnan’ın uzun topunu kaleciyi geçip auta -bence kornerdi – attığı pozisyonda vardı.Bunu kendi takımlarında hep yapıyorlar.Ayrıca Hiddink orta sahayı Ön libero Selçuk İnan haricinde 3 Gurbetçi Hamit-Nuri-Mehmet Ekici’ye teslim etmesi de kısır futbolumuzdaki bir diğer önemli etkendi.Bu 3 oyuncu ileriye yeteri kadar destek veremediler.Mehmet Ekici 10 numara olarak yetenekli bir futbolcu ama henüz bence orası için yetersiz.Nuri de Dortmund’da sistem içinde verdiği verimi veremiyor.Nedense bir tek ben mi beğenmiyorum Nuri’yi bilemiyorum.Çok kırılgan,zayıf,yaratıcılığı az gibi geliyor bana.Hamit’in de  artık kesilmesi düşünülmeli. Oynadığı yerde Mehmet Topuz ,GG ile çok iyi iş çıkarabilirdi.Neyse ki Arda muhteşem bir dönüş yaptı ve muhtemel bir hüsrandan bizi kurtardı.
* Avusturya Milli takımı bu maça  çok dezavantajlı çıktı.4 gün önce Belçika’ya kaybettikleri maçta çok şey kaybetmişlerdi.Hem 3 puan,hem moral,hem de golcü Marc Janko,Yunuzoviç ve star Arnautoviç – 69.dk.da girdi- gibi 3 önemli yıldız oyuncu.Ona rağmen Alman disiplini uygulayarak 1-0′dan sonra bile açılmadılar,çok koşup,çok mücadele ederek ,oyun disiplininden kopmadılar.
* Aramızda ciddi kalite farkı vardı aslında ama sonuca çok az yansıdı.Avusturya’nın kapanması ve bizim kadro ve taktik anlayışındaki yanlış ve eksikliğimizden dolayı düşük tempolu ve kalitesiz bir maç oldu.Oyunu kontrol ettik fazla üretken olamasakta ciddi pozisyon da vermedik.Penaltıda yardımcı hakeme uyarak yanlış bir karar verdi hakem.Neyse ki ”King Kong Volkan” kurtararak son dakikalarda stress yaşamamızı önledi.
* Maçın akılda kalanları ;
Arda’nın muhteşem dönüşü,GG’ün iyi oyunu ve sanırım Milli takımdaki ilk golü,Volkan’ın kurtardığı penaltı,Selçuk İnan ve Servet’in iyi performansları,Mehmet Topuz’un söke söke ,hakederek aldığı formaya kavuşması ve getirdiği canlılık ve direnç,Nuri ,Mehmet Ekici ve Hamit’in bekleneni verememesi – Nuri heyecana ve daha yeni yeni beraber oynamaya bağladı bunu – ,Semih Şentürk gerçeği,Hiddink’in kadro seçimi ve taktik anlayış eksikliği,Seyircinin iyi desteği ama Trabzonsporlu bir elemanın Saraçoğlu’nu kapatmak için (!) yaptığı dangalaklık,Arda’nın hibino basın’a kapağı,Ekrem Dagberger adlı Avusturyalı’nın ezikliği,
* Maçın Adamları ; Arda,Gökhan Gönül,Semih,Volkan.
* Maçın Yıldızı Arda.Kim ne derse desin ülkenin en iyi futbolcusu bana göre.gs’nin bu sezonki sefilleri oynamasında sakatlığı büyük etkendir.Çok yıpratıldı ama uzun süre sonra muhteşem bir geri dönüş yaptı.(Devamını Ts maçında bekliyorum) Ve bence harika bir hareket çekti Emre’den sonra.”Hibino Basın bunu da yazın” dedi.Helal Arda.Demirkol ve  Çakaralmaz şimdiden kudurmuş :) )
Türkiye - Avusturya (Euro 2012 Elemeleri A Grubu) / 34
* Ekrem Dagberger.Aynen Mathias Özil gibi Türk’lüğünü kaybetmiş,asimile bir zavallı daha.Bir insan nasıl Türk’lük bilincini kaybeder anlamak mümkün değil.Bu Dagberger efendi Avusturya Milli marşını söyleyip,İstiklal Marşı’nında sessiz kalarak ”Avusturya”lı olduğunu tescillemiştir.Mathias Özil gibi artık bunlara Türk demek zevzekliktir bana göre.Açıklamaları her şeyi anlatıyor ;
”Bu arada canlı yayında konuşan Ekrem Dağ, Türk milli marşı okunurken tuhaf olduğunu ifade ederken, “Benim için komik bir durum. Sonuçta Beşiktaş’ta oynarken Türk milli marşını söylüyorum. Bugün Avusturya marşını okumaya çalıştım, Türk milli marşında durdum. Ancak bunu abartmamak gerek” dedi.
* Bir de Alex Reis’e bakalım.Brezilya doğumlu ama yukarıdaki sözde Türk (!) lerden daha fazla TÜRK.
Fazla söze gerek var mı ?
Türkiye - Avusturya (Euro 2012 Elemeleri A Grubu) / 51

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler