31 Mart 2011 Perşembe

Kirli Düzenin Son Şampiyonluk Adayı Trabzonspor !!!


    Milli takım gündeminden tekrar Süperlig gündemine dönelim.
Evet ''Kirli düzenin Son Şampiyonluk  Adayı bu kez Trabzonspor''.
 Futbolcuların emeklerine saygısızlık yapmak istemiyorum ama gerçekler ortada.Bu Trabzonspor'un Şampiyonluğa oynaması ''Futbol Cinayetidir''.
 ''MHK'nin kucağında,olağanüstü bir bal,PFDK kıyakları  ve çok garip (!) lojistik desteklerle (!) gidiyorlar.
Şurada ''Böyle Çemişgezekspor'da Şampiyonluğa oynar Nankör Sadri Efendi '' demiştik ;
http://golsmacservis.blogspot.com/2011/03/boyle-cemisgezeksporda-sampiyonluga.html   Gerçekten de her hafta inanılmaz,akıl almaz,aleni,fütursuzca bir hakem desteği var.Böyle kepaze bir kollamayı 1996-2000 dönemi gs'sinde görmüştük daha önce.Bana o yılları hatırlatıyor.

Şurada MHK desteği var ; En iyimser hesaplama ile şu ana kadar 19 puan hakem hataları(!)ndan kazanç sağladılar ;
http://golsmacservis.blogspot.com/2011/03/iste-trabzonsporun-hakem-hatalar-ile.html
 Hemen hemen hepsini Metin Tokat'ın haftalık değerlendirmelerinden çıkardım.
Hani ''Yavuz Hırsız ev sahibi bastırır'' misali yaygara koparıp TFF'yi ve MHK'yi suçluyorlar.
Tablo ortada işte.
Mini bir bilanço çıkaralım isterseniz ;

* Gösterilmeyen kartların doğuracağı sonuçları kaale almadan yapalım.
2.Hafta
3-2 kaybettiğimiz maç Bünyamin adam gibi (!) yönetse en kötü berabere biterdi.O halde haksız 2 puan kazanmış oluyorlar,biz ise 1 puan kaybediyoruz.
6.Hafta
. 0-0 kaldıkları Kayseri deplasmanında Kayseri'nin nizami golü verilmedi.1 puan haksız kazanç.
12.Hafta
. 0-2 kazandıkları Bursa deplasmanında Bursa'nın verilmeyen penaltısı + Ceyhun'un 2.sarıdan atılması sonucu değiştirebilirdi ama bu maçtan bir şey çıkarmıyorum gene de.
13.Hafta.
sahalarındaki 0-0'lık Eskişehir maçında Colman kırmızı kart görmesi sonucu değiştirebilirdi.
14.Hafta.
1-3 kazandıkları G.Antep deplasmanında ve 37.dakikada verilen penaltı ve kırmızı kart sonuca direkt etki etmiştir.Bu maç berabere bitebilirdi.Haksız kazanç 2 puan.
16.Hafta.
1-3 kazandıkları İBB deplasmanında 1-1 iken verilen haksız penaltı sonucu etkilemiştir.Berabere bitebilirdi.Haksız kazanç 2 puan.
17.Hafta
. 82.dakikaya kadar golü bulamadıkları,çok zorlandıkları 3-0'lık Karabük maçında Engin devre sonunda 2.sarıdan kırmızı kart görse,ikinci yarı 10 kişi oynayacak Trabzon bu maçı kazanabilirmiydi ?
Üstelik bu maçta 34.cü dakikada Giray Emenike'yi sakatlayıp  devre dışı bırakıyor.Bence bu maçta berabere bitebilirdi ama neyse diyelim.
22.Hafta.
1-2 kazandıkları Manisa deplasmanında 1-1 iken Manisa'nın Kahe'ye verilmeyen penaltısı kesinlikle sonucu etkilemiştir.85.dakikada bu penaltı verilip,gol olsa Ts döndürebilirmiydi ?
Bu maçtan 3 puan haksız kazanç sağlamışlardır.
23.Hafta
.3-3'lük Kayseri maçından kesinlikle 1 puanı haksız almışlardır.
24.Hafta
.1-2 kazandıkları Bjk maçından da 3 puan haksız kazanmışlardır.
25.Hafta
1-0 kazandıkları Kasımpaşa maçında haksız 3 puan almışlardır.Hadi beraberlik olsa haksız 2 puan.
26.Hafta
1-2 kazandıkları G.Birliği maçından da haksız 3 puan almışlardır.Bu maçı da berabere bitirmiş olsalardı da 2 puan haksız kazanç.
 Kabak gibi ortada toplam 18 puan haksız kazançları var.Bizim ilk maçtan almamız gereken en kötü beraberlikten 1 puanı da koyarsak toplam 19 puan haksız kazanç var ortada.  ''Ağız İshali Sadri'' böyle Şampiyonluğa mezardaki Dedem de oynar ?
Hala yüzsüz,yüzsüz çıkıp konuşabilecekmisiniz ?


  MHK demişken büyük bir bomba (!) daha var.
Trabzon aleyhine ligde tam 63 hafta ve 688 gündür penaltı düdüğü çalınmıyor. F.Bahçe ise son 3 sezonda aleyhine verilen 9 penaltı ile zirve yapmış durumda.
 Hürriyet Muhabiri Ahmet Ercanlar'ın araştırması bu çarpıcı gerçeği (!) ortaya çıkardı.


Spor Toto Süper Lig’in son 10 yılındaki 4 Büyükler’in penaltı raporuna bakıldığında ilginç bir istatistik ortaya çıkıyor. Bu sezon averajla 2. sırada bulunan Trabzonspor'un aleyhine tam 63 haftadır penaltı düdüğü çalınmıyor.
Son olarak 2008-09 sezonunun 30. haftasında Kayserispor’u 4-1 yendiği karşılaşmada aleyhine penaltı düdüğü çalınan ve o günden bugüne kadar tam 63 haftadır ve 688 gündür aleyhine penaltı verilmeyen bordo mavililer ilginç bir rekora doğru ilerliyor.
Trabzonspor'a karşı son yıllarda tek bir penaltı verilmezken, son 3 sezonda en çok penaltı düdüğü ise Fenerbahçe aleyhine çalınmış. Bu süreçte sarı lacivertliler, rakiplerine verilen 9 penaltı ile zirve yapmış durumda.G.Saray ve Beşiktaş'ın aleyhine ise 7’şer penaltı kararı verilirken, Trabzonspor aleyine ise 3 kez penaltı noktası gösterilmiş.
Fenerbahçe aleyhine bu sezon verilen 3 penaltının, ikisini kaleciler Volkan ve Mert kurtarmayı başardılar.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/17337240.asp
Ahmet ERCANLAR

 Faruk Özak 1 Mayıs 2009'dan beri Spor Bakanı.Yani 690 gündür.Ts aleyhine  688 gündür penaltı çalınmıyor.
 Tesadüf mü acaba ?
Yoruma gerek var mı ?

***************
   Ve inanılmaz bir balları var.Gene ''1996-2000 gs'si'' ve Milne dönemi bjk'sini hatırlatıyor.Son dakikalarda 90 dakika maçı bırakmıyorlar arkadaş klişesini bile rahmet okutacak bir bal.Olamaz böyle bir bal.Ben buna ''piç balı'' diyorum.
 Son 6 haftanın 5'inde 85.dakikadan sonra attıkları gollerle  kazandıkları ''9 puan'' var.
21.Hafta Sivas - Ts 2-3 3.gol 85'te (2  puan)
22.Hafta Manisa - Ts 1-2 2.gol  86'da (2 puan)
23.Hafta Ts - Kayseri 3-3 3.gol 86'da (1 puan)
24.Hafta Bjk -Ts 2.gol 88'de (2 puan)
26.Hafta G.Birliği - Ts 2.gol 90+1 (2 puan)

   Önceki haftalarda da kazandıkları maçlar var ;
11.Hafta Ts - gs 2-0 75-90
16.Hafta İBB-Ts 1-3 72'de 2.gol
17.Hafta Ts - Karabük 3-0 82-89-94

 ***************
   Gelelim Lojistik (!) desteklere ;
MHK'nın aleni desteği kabak gibi ortada dedik PFDK geri durur mu ?
 
Trabzonspor-Trabzonspor'un başı dertte!

Ts-Kayserispor maçından  sonra Yunus Yıldırım'ın yüzüne darbe geliyor.Bizim gs maçından 3 maç seyircisiz vermişler,tahkim 2 maça indirmişti.Seyircisiz Kasımpaşa maçını 1-3 kaybederek Şampiyonluğu kaybetmiştik.Trabzon'a ise sadece 1 maç saha kapatma veriliyor ve Karadenizlilerin yoğun olduğu Kocaeli'ne veriliyor maç ve ''Hakem Kararı İle'' Kasımpaşa'yı 1-0 yeniyorlar.
 Artı bu maçta edilen küfürlerden hiç bir ceza almıyorlar.
   Gs - Fenerbahçe maçında gs seyircisinin bilerek sahayı kapattırmak için yaptığı hareketlerden ise gs'ye 1 maç seyircisiz oynama cezası veriliyor.Neden 1 maç seyircisiz de Trabzon'a Kocaeli'de 15 bin seyircili ?
 Bunu izah edebilecek şahıs var mı ?

Gelelim son oynanan G.Birliği maçına ;

 İlhan Cavcav maçtan sonra şok bir açıklama yapıyor,Ts'li 5-6 Oyuncunun kendi futbolcularına soyunma odasını basıp ''Satılmış  Köpekler'' dediğini söylüyordu ;

 

Bu 5-6 futbolcunun başını Burak Yılmaz'ın çektiği ve hepsini gözlemcinin gördüğü ve raporuna siyasi baskı yüzünden sadece Burak Yılmaz'ın ''Adam gibi oynayın lan'' dediğinin yazıldığı ama ceza almayacağı söylendi ve denilen çıktı.Hiç bir ceza almadılar.FB oyuncuları yapsaydı bunu şimdi her birine en az 3'er maç verilmişti.

 Ayrıca ; Trabzonspor seyircisi 1-0 mağlup durumda olduğu dakikalarda sürekli olarak  ''Fener´in uşağı .... hakemler'' diye tempo tuttu.Ancak  şöyle bir garip (!) karar çıktı bu hafta PFDK'dan ;

TRABZONSPOR A.Ş. ´nin‚ 20.03.2011 tarihinde oynanan GENÇLERBİRLİĞİ - TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig futbol müsabakasında‚ taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına‚

Aynı müsabakada TRABZON SPOR A.Ş. hakkında‚ taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sevk yapılmış ise de‚ isnat edilen ihlalin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA‚
  Herhalde edilen küfürler yeterli (!) olmamış.
    Her maçta bunu yapıyorlar.Yukarıda bahsettiğimiz Yunus Yıldırım'ın kafasını yardıkları maçta Burak´ın pozisyonundan sonra‚ dakikalarca hakemin anasına‚ avradına küfür etmişler‚ bırakın küfür yüzünden ceza almayı‚ disiplin kuruluna sevk edilmediler bile.
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=246&ftxtID=11983
  Trabzonspor Adaleti (!) bu işte.

* Ayrıca rakip takımların oyuncularının Trabzonspor maçlarındaki performansları da çok ilginçti (!).
Tıpkı geçen yıl Bursaspor maçlarında Bjk'li İ.Toraman ve Kayserispor'un devre arasında getirdiği ,sezon sonunda gönderdiği  (!) Mısırlı Mohammed Shavky'nin performansları (!) gibi.
Beşiktaş - Trabzonspor maçında Bjk'li futbolcuların ilginç performansları (!) ile G.Birliği futbolcularının belki de devre arasında soyunma odası basıldıktan sonra şu resimdeki dizilişleri gibi.
 * Fikstürleri de çok ilginç.Bizimle oynayan takımla 2 hafta sonra oynuyorlar.Bizim maçtan yıpranan ve çok şey kaybeden takımlarla oynama avantajlarıda oluyor.Böyle de bir talihleride var.

* Wikileaks belgelerinde Örtülü ödenekten Trabzonspor'a para verildiğinin yer alması da çok ilginç (!) bir anektot olarak hafızalara kazındı.

  İşte böyle Şampiyonluğa oynuyor Trabzonspor.Umarım sonuca ulaşmaz.
Ne yazık ki  sanki Allah'ta ''Yürü ya kulum '' diyor.Şans Melekleri,Futbol İlahları hep yanlarında.
Sadri efendi başlık resminde olduğu gibi ''Tanrının çizdiği senaryoyu oynuyoruz'' sözü ile yukarıdaki cümlemi kastediyor.
 İlahi Adalet varsa yerini bulmalı.Bu kadar haksızlık olmaz.
Futbolun adaleti varsa Fenerbahçe 3.travma yaşamamalı.Yazık olmasın.
 Tek tesellim ,Aykut Kocaman'a da Allahın yardım ettiği ve Yeni Malatya maçının ardından istifa edeceği halde kararın yarın sabaha bıraktırılması ve oradan buraya gelen ince bir kader çizgisinin de sanki ''Allah Aykut Kocaman'ın yanında'' dedirtiyor.Bu yazdıklarım çoğu kişiye anlamsız gelebilir ama İnanç sahibi ve İlahi Adalete inanan,futbolda şansın olduğuna inananlar için çok garip değil.
 Fenerbahçe tek başına herkese karşı doğrulukla,dürüstlükle yarışını sürdürüyor.Ki 2 kere imtihansa bu imtihanı çok iyi verdi.3.kez sınama olmamalı.
 İNŞAALLAH  O KUPA HER ŞEYE,HERKESE RAĞMEN ALEX REİS'İN ELİNDE YÜKSELECEK.
AMİN.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler