10 Mart 2011 Perşembe

İşte Trabzonspor'un Hakem Hataları İle Kazandığı 19 Puan.

2.HAFTA
Trabzonspor - Fenerbahçe : 3-2
Hakemler : Bünyamin Gezer,Erdinç Sezertam,Asım Yusuf Öz

Bu Polis Memuru vatandaş taaaa ilk piyasaya çıktığından beri kötü bir Erman Toroğlu taklidi  ''Çakma Erman '' Hakemlikle uzatan yakından alakası olmadığını ilk maçında anlaşmıştım.Sonrasında bizi az yakmadı.Ve sonuncusu dün akşamdı.
Takımın idari  ve teknik sorunları ayrı mesele hakemlerin ................ayrı mesele.

Bünyamin direk sonuca etki etmiştir.
* Trabzon'un 1.golünde yakın mesafeden kasıtlı elle oynama yokken çarpmadan duran top türetti.
Maçın en kritik pozisyonu Trabzonspor’un attığı birinci gol öncesinde yaşandı. Trabzonlu oyuncu çok yakın mesafeden topa vurdu. Lugano kendini, sağ kolunu göğsüne götürerek toptan saklamaya çalıştı. Bunu da yüzündeki mimiklerinden anlamak mümkündü. Top da gidip sol koluna çarptı. Normalde bir çarpma olarak değerlendirip, oyunu devam ettirecekken, hakemden gereksiz bir serbest vuruş kararı geldi. Atışın devamı da golle sonuçlandı.
Serdar Tatlı
Trabzon'un attığı  ilk gol öncesi Lugano'nun eline çarpan topa verdiği serbest vuruş Gezer'in maçtaki  tek (!) hatasıydı. Gezer, ceza alanı içinde olsa aynı pozisyona  penaltı vermezdi. Çok  yakın mesafeydi.
Metin Tokat
* 2.golde Yattara ofsayt.
* 3.golde Serkan Balcı kendi takılıp düşüyor serbet vuruş veriyor.
* Trabzon'un penaltısı evlere şenlik.Müdahele yok Gökhan'dan ama Colman'ın ayakları birbirine takılarak düşüyor penaltı ve sarı kart veriyor 
Penaltı, hatalı karar
Colman, Fenerbahçe ceza alanına girip topla ilerlerken ayakları birbirine takılıp düştü. Yanındaki Gökhan Gönül’ün bu oyuncuya hiçbir teması yoktu. Çok ilginçtir ki pozisyonun dibindeki hakem, inanılmaz derecede hatalı kararla penaltı noktasını gösterdi.
Serdar Tatlı
*Ama Giray'ın Niang'ı formasından çekmesine penaltı vermiyor,Niang'ın faul yaptığını işaret ediyor.''Niang formadan çok çekme olduğunu ,Fransa da bu kadar çekme olmadığını söylüyor.Daha ne pisliklere şahit olacak yakın zamanda ne yazık ki''
* Diyarbakırlı sonradan giren Barış isimli ........... başta olmak üzere Trabzonlu futbolcuların kasti tekmelerine hoşgörü ile baktı.Barış Ataş denilen eleman şu hareketten kesin kırmızı kart görmesi lazımdı.Egemen'in de kırmızı kart görmeden maçı tamamlaması ayrı bir garabetti.

*  4 dakika uzatma verdi onun içinde 3 dakika durdu maç ama eklemedi onları.


    Yani bu kadar kötü Fenerbahçe Bünyamin adam gibi maç yönetse yere göğe koyulamayan Trabzon'u sahasında yenip dönecekti,en kötü 1 puan alacaktı.

3.HAFTA
Antalya -Trabzonspor 0-0
Hakemler : Hüseyin Göcek,Bülent Gökçü,Kemal Yılmaz)
Colman'a 2. sarıdan kırmızı, Yattara'ya ise rakibinin sağlığını tehlikeye düşüren ciddi faullü hareketinde direkt kırmızı kart göstermeliydi. Bu faule endirekt vermesi deneyimine uymadı.
 (Metin Tokat)

4.HAFTA
Trabzonspor - Sivasspor 6-1
Hakemler : Bülent Yıldırım,Mehmet ŞahanYılmaz,Mustafa Sönmez)
Faul ve kart yorumlarındaki tutarsız kararları Sivasspor'lu futbolcuları sinirlendirdi. Benzer hareketlere farklı kararlar verdi. Sarı ve kırmızı kartlarını yerinde doğru kullanamadı.Farklı skora rağmen otoritesini kuramadı.
(Metin Tokat)

6.HAFTA 
Kayserispor - Trabzonspor 0-0 
Hakemler : Bünyamin Gezer,Erdem Bayık,Asım Yusuf Öz)
Oyuncularla konuşarak maçı yöneteceğini sandı. Faul ve kart uygulamalarında standardı yoktu.Kayserispor'un attığı golde yeri çok iyiydi. Top Giray’ın bacağından sekerek kale çizgisini geçti. Yardımcı hakem Önder’i açıkta görünce bayrağını kaldırdı. Ancak oyuna ve rakibe müdahalesi yoktu. Verdiği gol kararından dönmemeliydi. Yardımcı hakemi ile görüşerek doğruyu bulabilirdi.
(Metin Tokat)

8.HAFTA
Kasımpaşa - Trabzonspor 0-7 
Hakemler : Suat Arslanboğa,İsmail Şencan,Serkan Akal
Farklı skora rağmen Bebbe-Onur arasında oluşan ikili mücadeleyi yanlış yorumlayınca iki takım arasındaki dengeyi büyüttü. Onur, Bebbe’nin önündeki topa temas edemeyince kontrolsüz hareketi ile rakibini düşürdü. Penaltı verip sarı kart göstermesi gerekirdi. Karara aşırı itiraz eden Keller bu yüzden kırmızı kart  gördü. Penaltıya inanmamış olabilir. Ancak temas var. Aldatmadan sarı kart olmaz.
(Metin Tokat)

9.HAFTA
Trabzonspor - G.Birliği 3-1 
Hakemler : Cüneyt Çakır,Bülent Gökçü,Aleks Taşcıoğlu
Cale-Oktay arasındaki ikili mücadelede verdiği faul doğruydu. Topa temas eden Oktay’dı. Cale kayarak kontrolsüz müdahalesi ile Oktay’ın dengesini bozdu. Faul ve kırmızı olması gerekirken yardımcı hakemine uyması deneyimine yakışmadı.
(Metin Tokat)

10.HAFTA
Konyaspor - Trabzonspor 1-2  
Hakemler : Fırat Aydınus,Serkan Ok,Kemal Yılmaz
Dirseklerin kullanımına karşı dikkatliydi. Sarı kartı bulunan İ.Ege’ye kabul edilebilir, sınırı aşmayan itirazında sinirlenerek 2. sarıdan kırmızı kartını kullanması deneyimi ile örtüşmedi. Sarı kartlı Burak’a karşı ise rakibine topsuz yaptığı faulde hoşgörülü davrandı. Faul ve kart uygulamalarında standardı sağlayamadı.
(Metin Tokat)

 12.HAFTA
Bursaspor - Trabzonspor 0-2 
Hakemler : Bülent Yıldırım,Cem Satman,Muhittin Gürses) 
Egemen’in, Ö.Erdoğan’ın formasından çekmesini kalabalıktan göremedi. Penaltıydı. Sarı kartlı Ceyhun’un, İbrahim’i arkadan çekmesi 2. sarıdan kırmızı olmalıydı.
(Metin Tokat)

13.HAFTA
Trabzonspor - Eskişehirspor 0-0 
Hakemler : Süleyman Abay,Ali Saygın Ögel,Cemal Bingül
Maçın kontrolünü sağlamakta ve otoritesini futbolculara kabul ettirmekte zorlandı. Sarı kartı bulunan Colman'a, topun geçmesini bilerek eli ile engellemesi sonrası 2. sarıdan kırmızı kartını çıkarmalıydı.
(Metin Tokat)

14.HAFTA
Gaziantepspor - Trabzonspor : 1-3 
Hakemler : Bünyamin Gezer,Baki Tuncay Akkın,Mehmet Cem Hanoğlu
 Aykut Kocaman'ın irdelensin dediği penaltılardan biri bu maçtaki penaltıydı.Maç 1-1 devam ederken
kale alanı içinde Serdar Kurtuluş - Selçuk İnan mücadelesine verdiği komik penaltı oyunun kaderini etkiledi.Zira Serdar Kurtuluş'a kırmızı kart gösterdi.Penaltı gol oldu.37.dakikadan itibaren G.Antep 10 kişi oynamak zorunda kaldı.Artı bu pozisyona itiraz eden Tolunay Kafkas tribünlere gönderildi.

15.HAFTA
Trabzonspor - Bucaspor 2-0 
Hakemler : Cüneyt Çakır,Bahattin Duran,Tarık Ongun
 Aykut Kocaman'ın bahsettiği penaltılardan biri daha.Maç 1-0 iken 76.dakikada İbrahim Dağaşan - Engin mücadelesinde verdiği komik penaltı ile skoru tayin etti.
  ''Engin’in ceza alanı içinde İ. Dağaşan’ın elini kolunda hissettiği anda kolayca kendini yere bırakmasında verdiği  penaltı tecrübesine yakışmadı. Pozisyonu yandan izleyemediği  için yanıldı. İ.Dağaşan’a çıkardığı sarı kart içine sinmedi. Aynı oyuncunun topsuz alanda Colman'a yaptığı faulde 2. sarıdan kırmızı kartını göstermedi''
(Metin Tokat)

16.HAFTA
İBB-Trabzonspor 1-3
Hakemler : Bülent Yıldırım,Nihat Mızrak,Muharrem Yılmaz
Aykut Kocaman'ın haklı olarak irdelensin dediği 3 hafta üst üste verilen ucuz  penaltıların 3.cüsü bu maçta verildi.Kale önünde havadan gelen topta Serhat'ın teması olmadan Umut'un artistik hareket ile kendini atmasına verdiği penaltı ile ipi çekti.Çünkü maç 1-1'di,72.dakikada verilen bu penaltı ile 2-1 oldu,demoralize olan Belediye 75.dakikada 3.golü de yiyerek 1-3 kaybetti.

17.HAFTA
Trabzonspor - DÇ Karabükspor 3-0 
Hakemler : Fırat Aydınus,Serkan Ok,Muhittin Gürses
Giray ,Emenike'yi sakatlıyor daha 34.cü dakikada oyundan çıkıyor Emenike ama kart bile yok.
Trabzon bu maçta oldukça zorlandı.82.dakikada Karabükspor'lu Engin'in ters kafa vuruşu ile öne geçebildi.Böyle zor geçen maçta Fırat Aydınus Engin Baytar'ı atmayarak sonuca direkt etki etti.
İlk yarı bitiminde düdüğünü çaldıktan sonra akını devam ettirmediği için kızarak topa protesto amacıyla vuran sarı kartlı Engin’e ikinci sarıdan kırmızı kartını göstermeliydi. Aydınus, deneyimindeki bir hakemin düdüğünü çaldıktan sonra sırtını dönmemesi lazımdı.
(Metin Tokat)



20.HAFTA
Trabzonspor - Antalyaspor 0-0
Hakemler : Hüseyin Göcek,Bahattin Duran,Tarık Ongun
 Ceza alanı içindeki Burak-Radajiç, Jaja-Yenal ikili mücadelelerindeki devam kararlarında haklıydı. Ceza alanı önündeki Giray-Sergei ikili mücadelesindeki faul ve kart uygulaması doğruydu. Bariz gol şansı yoktu. Kenan’a çıkardığı kırmızı kart kurala uygundu. Tek olumsuz tarafı oyunu bozmaya çalışan Burak’ı anında fark ederek kartına başvurmamasıydı.
(Metin Tokat)
  * Burak kart görseydi sonraki haftalardaki maçları etkileyecekti.Mesela bjk maçında gördüğü sarı kart ile bu hafta cezalı duruma düştü.Belki de Bjk maçında cezalı duruma düşecekti oynayamayacaktı.


21.HAFTA
Sivasspor - Trabzonspor 2-3 
Hakemler : Kuddusi Müftüoğlu,Ekrem Kan,Serkan Akarca
Kartlarını genelde doğru kullandı. İlk devre kararlarına devamlı itiraz eden Burak ile Umut’a kartını kullanabilirdi. Deneyimi ile seyirci baskısından etkilenmeden tansiyonu yüksek maçta skoru etkilemedi.
(Metin Tokat)
 * Burak bu maçta ancak 85.dakikada attığı 2.golden sonra sarı kart gördü.2 gol attığı  maçta kırmızı kart görecekti.

22.HAFTA
Manisaspor - Trabzonspor : 1-2
Hakemler : Fırat Aydınus,Serkan Ok,Aleks Taşcıoğlu

Maçın kaderini direkt etkiledi.Ceza alanın içinde Kahe'nin aşırdığı topa Glowacki göğüs-el kol karışımı önledi.Penaltı verilebilirdi.Hadi bunu geçtik ama kader anı 85.dakikaydı.Kale arkası çekiminden net olarak görüldüğü gibi Ceyhun ,Kahe'yi tekme ile düşürüyor,Fırat çok yakında olmasına rağmen gözünün önündeki bu pozisyona penaltıyı vermiyor.Çok net Ceyhun Kahe'nin sol bileğine tekmeyi vuruyor. Devamında ise Trabzon galibiyet golünü atıyor.Trabzon belki de puan alamayacağı maçtan 3 puan alarak dönüyor.

23.HAFTA
Trabzonspor - Kayserispor : 3-3
Hakemler : Yunus Yıldırım,Erdinç Sezertam,Alpaslan Dedeş

İşte o pozisyonlar...

Trabzonspor-Kayserispor maçındaki tartışmalı 3 penaltı pozisyonunu Markus Merk Maraton'da değerlendirdi.

1. POZİSYON
"SOULEYMANOU TOPA DOKUNUYOR, PENALTI DEĞİL"
Burak'ın Souleymanou'yu geçmeye çalışırken yerde kalışına "Penaltı değil" diyen Merk, buna gerekçe olarak Kamerunlu kalecinin topa dokunmasını gösterdi.

2. POZİSYON
"GLOWACKI RAKİBİNE VURUYOR, PENALTI"
Merk, Kayserisporluların penaltı beklediği pozisyon için "Glowacki geç kalıyor ve rakibine vuruyor, net penaltı" dedi.

3. POZİSYON
"FAUL BİLE YOK"
Merk, Burak'ın ceza sahasına girerken yerde kaldığı an için de "Hakem burada 3 yeşi düşünür: 1-Faul var mı? 2-Faul varsa içeride mi dışarıda mı? 3-Yine faul varsa ne kart göstereceğim? Ancak burada birinci soruyu düşünürsek, faul yok. O yüzden diğer iki soruyu düşünmeye de gerek yok."

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=88092

2-2 iken  72.dakikada Glowacki net bir tekme ile Mehmet Eren'i indiriyor.Patagonya'da bile penaltı bu hareket ama verilmedi.Daha sonra Burak'ın ceza sahası dışında düşmesine kıyameti kopardılar.Ki Merk hiç bir şey yok diyor.
Trabzonspor-Trabzonspor'un başı dertte!

 Bu maçtan sonra Yunus Yıldırım'ın yüzüne darbe geliyor.Bizim gs maçından 3 maç seyircisiz vermişler,tahkim 2 maça indirmişti.Seyircisiz Kasımpaşa maçını 1-3 kaybederek Şampiyonluğu kaybetmiştik.Trabzon'a ise sadece 1 maç saha kapatma veriliyor ve Karadenizlilerin yoğun olduğu Kocaeli'ne veriliyor maç.

24.HAFTA
Beşiktaş - Trabzonspor 1-2 
Hakemler : Tolga Özkalfa,Ekrem Kan,Serkan Akarca
 Maçın daha 2.dakikasında Giray'ın İsmail'e Kick Box yapması direkt kırmızı karttı.İsmail 4 hafta yok.
58.dakikada   Hilbert'in ortasında Simao'nun attığı nizami golü Ekrem Kan iptal ettirdi.
Gene Giray'ın topun geçmesini önleyen ele çarpması var,penaltı.
Tüm bunlardan sonra Burak Yılmaz'ı Rüştü'nün düşürmesi penaltı ve Rüştü'ye kırmızı kart ama Burak Yılmaz bu sahtekarlıkla düştüğü için inandırıcı olamadı.
 Gene Kayseri maçında olduğu gibi sadece bu pozisyona bakıp,öncekileri es geçip kıyameti kopardılar ama maçın hakkı Bjk'nin yatma amacına rağmen pozisyonlara bakılarak bjk'nin görülüyor.Trabzon bir kez daha belki de puansız döneceği maçtan 3 puanla dönüyor.
 Burak Yılmaz önceki maçlarda sarı kart görmesi gerekirken görmeyip ceza sınırında bu maç çıkıyor ve sonucu belirliyor.Ancak bu maçta gördüğü sarı kart ile 4 sarı karttan cezalı duruma düşebiliyor.

25.HAFTA

Trabzonspor - Kasımpaşa : 1-0
Hakemler : Kuddusi Müftüoğlu,Baki Tuncay Akkın,Adil Sinem

Trabzonspor-Trabzonspor'un başı dertte!
 Bir kere bu maç son derece adaletsiz bir şekilde ,Kayserispor maçında hakem Yunus Yıldırım'ın kafasını yarmalarının cezasını ödül olarak (!)  15 bin seyircileri önünde Kocaeli'nde çektirildi.Komik bir şekilde 1 Maç tarafsız sahada cezası (!) verilmişti.Oysa benzer örneklerde çok farklı uygulamalar vardı.En başta Fenerbahçe'ye geçen sezon evinde gs'yi terbiye ettiği maçtan önce yardımcı hakemin kafasının yarılması nedeniyle 3 Maç  seyircisiz cezası verilmiş.Tahkim'e itirazımız neticesinde 2 maça indirilmişti.Kasımpaşa'ya 1-3 yenildiğimiz (Şampiyonluğa mal olduruldu) ve Ankaragücü'nü 3-2 galiba yendiğimiz maçlarda çekmiştik.
 İşte böyle çifte standart bir uygulama ile bu maç 15 bin Lazyo taraftarı önünde Kocaeli'nde oynandı.
  Trabzon 1-0 kazandı ama bu kesinlikle ''KUDDUSİ KARARI İLE '' oldu.
   Nasıl mı ?
Nasıl olsun ki ? Kasımpaşa resmen lime lime doğrandı.Tam 4 penaltı ve 1   kırmızı  kart verilmeyerek belki de adamlar küme düşürüldü.Sırf Spor Bakanı eski Ts Başkanı'nın takımı  Şampiyonluktan kopmasın diye.
 Evet Kasımpaşa'ya yazık günah değil mi ? Adamlar buradan alacakları 1 veya 3 puan ile belki de kümede kalacaklardı ? Peki Kasımpaşa'lı Başbakan'ın neden hiç sesi çıkmıyor ? Seçimde Karadenizlilerin oylarını düşündüğü için olabilir mi acaba ? Sadece tahmin ediyorum canım.
 Sadece gariban Fuat Çapa ve futbolcuları bir açıklama yaptılar  maçtan sonra ;
Kasımpaşa Teknik Direktörü Fuat Çapa "Bizim açımızdan ilk 25-30 dakika iyi gitmedi. 1-0 mağlup duruma düştük. İkinci devre oyunun tamamen şeklinin değiştiğini düşünüyorum. Daha çok isteyen ve topu daha çok tutan takımdık. Hakkımız kesinlikle mağlubiyet değildi. Çok fazla olmasa da önemli pozisyonlarımız vardı. Bir tanesi yüzde yüz olan penaltımız vardı. Hakem vermedi. 7 maçın 3-4´ünde aynı şekilde mağlup oluyoruz. Yapmış oluduğumuz mücadelenin karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Kimse bizim hakkımızı yemesin‚ Türk futbolu için daha iyi olur diyorum" 
Kasımpaşalı futbolcu Erdi‚ "İlk 20 dakikada Trabzonspor´un baskılı oyunu vardı. İlk yarı bunu biz kırdık. İkinci yarı tamamen bizim lehimize gelişti maç. Bundan önceki maçlarda da aynı isteği gösteriyorduk. Daha önce hakemler hakkında konuşmadık. 2 penaltı vardı. Bizim bundan sonraki maçlarda ne yapacağımızı bilmiyorum. Diğer rakiplerimizle puan farkı henüz açılmış değil. Böyle oynadığımız takdirde önümüzdeki maçlarda puanlarla yolumuza devam edeceğiz" 

Kasımpaşa´nın kalecisi Fırat da‚ 3 haftadır çok iyi mücadele ettiklerini belirterek‚ "Fenerbahçe olsun‚ Antalya olsun iyi mücadele ettik. Biz 3 puan için sahaya çıktık. Trabzonspor da 3 puan için sahaya çıktı. Bugün iyi oynadığımızı düşünüyorum. Eger kaçan penaltı ise giden puanlara çok yazık olacak. Önümüzdeki hafta içerde maçımız var. Onu da kazamak istiyoruz. Bu sene ligde kalmak istiyoruz"
 Bakalım neler olmuş ?
1-61.50.dakikada Dimitrov sağ taraftan sol ayağı ile bir duran top kullanıyor.Glowacki ,Azar Karadaş'ı künde ile indiriyor.  Net penaltı ama devam.

2-63.cü dakikada Tayfun Cora,Azar Karadaş'ı topa hiç müdahale edemeden düşürüyor.Net penaltı ama devam.Maalesef bu pozisyonun görüntüsünü bulamadık.
3-90+4'te Şahin'in volesinde Tayfun Cora kolbastı oynamaya kalkarak smaç yapıyor.Baldırından geldi hikaye.O kol neden o kadar açık ? Kolbastı oynuyor dedik ya.
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=88859
 4-90+4'te verilmeyen bu penaltıdan sonra dönen topta Varela'nın şutunda kolbastı oynama sırası bu kez Ceyhun'da olacaktı ki O da topu smaçladı ve engelledi ama gene penaltı yok.
 5-Tayfun Cora ,Azar Karadaş'ın bileğine öyle bir giriyor ki resmen köklüyor.Bileği kırılmayı bırak kopabilirdi ama Kuddusi çok net görütülerde tam  karşıda görüş açısı çok net olduğu halde kırmızı kartını göstermedi.

  E böyle bir maçta 4 penaltı,1 kırmızı kart verilmeyecek,üstelik bu maç haksız bir şekilde seyircili oynanacak ve bedavadan 3 puanı alacaksın,ondan sonra bık bık bık ötecek,Şampiyonluğa oynuyorum diyeceksin.
Hadi oradan be Hadi oradan.Böyle Çemişgezekspor (sevgiler kendilerine) bile Şampiyonluğa oynar.
 Yazık ya Yazık.İlahi Adalet varsa bir kere de bizim lehimize tecelli etsin artık yahu.
Böyle olur mu ya.Şu maçtan 1 puan bile alamayacaklardı.Hadi berabere bitti diyelim.Tam 17 puan almış oluyorlar bu haksız hakem kararları ile.
 En az 17 puan bedavadan alacaksın ve Şampiyonluğa oynayacaksın.Dünyanın neresinde var böyle bir şey ?
26.HAFTA
G.Birliği - Trabzonspor : 1-2
Hakemler : Bülent Yıldırım,Cem Satman,Mustafa Emre Eyisoy
 Hakemlerin kucağında Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor bir kez daha ''Hakem Kararı ile '' kazandı.
Bu kez sahnede Bülent Yıldırım ve arkadaşları vardı.
1'i % 1 Milyon olmak üzere 3 verilmeyen penaltı ve ofsayt + faulden atılan gol vardı.
Trabzon'un beraberlik golünde ,Giray ofsayt pozisyonda ve rakibinin üstüne basarak kafayı vuruyor ve golü atıyor.70.dakikadaki bu gol kader anıydı.
Bu pozisyonun haricinde ,1-0 iken Serkan Çalık'ın şutunda Giray kolbastı yapıyor ama devam.Ts'lilere özel kural var ''Kolbastı'' oynamak  serbest.İkinci  yarı gene 1-0 iken Glowacki Hurşut'u indiriyor ama devam.Mustafa Pektemek'in hastanelik olduğu pozisyonda kaleci Tolga topa hiç bir müdahalede bulunamıyor ve direk  Mustafa Pektemek'e vuruyor,adamı hastanelik ediyor.Bu da penaltı ama devam.
 Bunların haricinde İlhan Cavcav'ın maç sonrası dile getirdiği Ts'li 6 futbolcunun G.Birliği futbolcularına ''Satılmış köpekler'' demelerini ki başta Burak Yılmaz geliyormuş.Gözlemci raporlarına yazdığı halde hiç bir ceza gelmedi.Gene 1-0 mağlup durumdayken sürekli ''Aziz'in uşağı ipne hakemler'' - bu ironi olsa gerek - ve F.Bahçe'ye ettikleri küfürleri gözlemci yazdığı halde sadece 10 bin TL.ceza veriliyor.
 Ve komik bir ibare de var ;
TRABZONSPOR A.Ş. ´nin‚ 20.03.2011 tarihinde oynanan GENÇLERBİRLİĞİ - TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig futbol müsabakasında‚ taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına‚

Aynı müsabakada TRABZON SPOR A.Ş. hakkında‚ taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sevk yapılmış ise de‚ isnat edilen ihlalin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA‚
    yani demek isteniyor ki ''yeteri kadar küfür etmediniz,o yüzden ihlal oluşmadı'' Şaka mı bu ?

Asıl bombayı Hürriyet Muhabiri Ahmet Ercanlar patlatıyor.Yaptığı mini bir araştırma ile Trabzon'un tam 688 gündür yani 63 haftadır aleyhine penaltı verilmiyor.
Son olarak 2008-09 sezonunun 30. haftasında Kayserispor’u 4-1 yendiği karşılaşmada aleyhine penaltı düdüğü çalınan ve o günden bugüne kadar tam 63 haftadır ve 688 gündür aleyhine penaltı verilmeyen bordo mavililer ilginç bir rekora doğru ilerliyor.  Ne tesadüftür ki Eski  Ts başkanı Faruk Özak'ta 690 gün önce Spordan sorumlu devlet bakanı olmuş .

******************************************************
 Hemen hemen hepsini Metin Tokat'ın haftalık değerlendirmelerinden çıkardım.
Hani ''Yavuz Hırsız ev sahibi bastırır'' misali yaygara koparıp TFF'yi ve MHK'yi suçluyorlar.
Tablo ortada işte.
Mini bir bilanço çıkaralım isterseniz ;
* Gösterilmeyen kartların doğuracağı sonuçları kaale almadan yapalım.
2.Hafta 3-2 kaybettiğimiz maç Bünyamin adam gibi (!) yönetse en kötü berabere biterdi.O halde haksız 2 puan kazanmış oluyorlar,biz ise 1 puan kaybediyoruz.
6.Hafta. 0-0 kaldıkları Kayseri deplasmanında Kayseri'nin nizami golü verilmedi.1 puan haksız kazanç.
12.Hafta. 0-2 kazandıkları Bursa deplasmanında Bursa'nın verilmeyen penaltısı + Ceyhun'un 2.sarıdan atılması sonucu değiştirebilirdi ama bu maçtan bir şey çıkarmıyorum gene de.
13.Hafta. sahalarındaki 0-0'lık Eskişehir maçında Colman kırmızı kart görmesi sonucu değiştirebilirdi.
14.Hafta. 1-3 kazandıkları G.Antep deplasmanında ve 37.dakikada verilen penaltı ve kırmızı kart sonuca direkt etki etmiştir.Bu maç berabere bitebilirdi.Haksız kazanç 2 puan.
16.Hafta. 1-3 kazandıkları İBB deplasmanında 1-1 iken verilen haksız penaltı sonucu etkilemiştir.Berabere bitebilirdi.Haksız kazanç 2 puan.
17.Hafta. 82.dakikaya kadar golü bulamadıkları,çok zorlandıkları 3-0'lık Karabük maçında Engin devre sonunda 2.sarıdan kırmızı kart görse,ikinci yarı 10 kişi oynayacak Trabzon bu maçı kazanabilirmiydi ?
Üstelik bu maçta 34.cü dakikada Giray Emenike'yi sakatlayıp  devre dışı bırakıyor.Bence bu maçta berabere bitebilirdi ama neyse diyelim.
22.Hafta. 1-2 kazandıkları Manisa deplasmanında 1-1 iken Manisa'nın Kahe'ye verilmeyen penaltısı kesinlikle sonucu etkilemiştir.85.dakikada bu penaltı verilip,gol olsa Ts döndürebilirmiydi ?
Bu maçtan 3 puan haksız kazanç sağlamışlardır.
23.Hafta .3-3'lük Kayseri maçından kesinlikle 1 puanı haksız almışlardır.
24.Hafta .1-2 kazandıkları Bjk maçından da 3 puan haksız kazanmışlardır.
25.Hafta 1-0 kazandıkları Kasımpaşa maçında haksız 3 puan almışlardır.Hadi beraberlik olsa haksız 2 puan.
26.Hafta 1-2 kazandıkları G.Birliği maçından da haksız 3 puan almışlardır.Bu maçı da berabere bitirmiş olsalardı da 2 puan haksız kazanç.

 Kabak gibi ortada toplam 18 puan haksız kazançları var.Bizim ilk maçtan almamız gereken en kötü beraberlikten 1 puanı da koyarsak toplam 19 puan haksız kazanç var ortada.


  Ha bu arada Diyarbakırlı Nihat Mızrak hani Aziz Yıldırım'ın hemşehrisi olduğu için Fenerbahçe'yi kayırıyordu ya (Bunu ancak orta okul çocukları ve kahvede fotomaç okuyup maç mubabbeti yapan bilgisiz fanatikler yapar) Nihat Mızrak İBB'yi İstanbul'da hakemlerin desteği ile 1-3 yendikleri maçta görev almış.
Bir de kendilerinin de tertemiz kabul ettikleri 2-0 döşediğimiz maçta görev almış.
Ve aynı Nihat Mızrak Fenerbahçe'nin Gaziantep'e deplasmanda 2-1 yenildiği maçta da görev yapmış.
İlginç geliyor mu hala ?

http://www.youtube.com/watch?v=FU5v-Q0hCOQ&feature=player_embedded

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler