9 Mart 2011 Çarşamba

Bank Asya 1.Lig 24.Hafta Değerlendirmesi.

http://aktualite.files.wordpress.com/2011/03/bankasya1lig_logo.jpg?w=300
1.png
2.png
3.png
* BA1.Lig bu sezon nefes kesiyor.Her maç final maçı niteliğinde.Lig 2′ye bölünmüş durumda.9.sıradaki 33 puanlı Kayseri Erciyesspor’a kadar Süperlig’e çıkma yarışı,10.sıradaki 29 puanlı Karşıyaka’dan itibaren de küme düşmeme yarışı var.Üst üste 2 maç kazanan takım Süperlig hesapları yapmaya başlıyor,2 maç kaybeden takım ise kümede kalma hesapları yapıyor.Kimlerin Süperlige çıkacağı ve kimlerin düşeceği hiç belli değil.
* Bu sezon TRT’nin alması ile maçları izleme şansı bulduk.4 güne yayılmış şekilde maçları izleyebiliyoruz ve bu heyecanı yaşıyoruz.
* Şüphesiz sezonun flaş takımı ”Tavşanlı Linyitspor”.G.Birliği Oftaş ve Bucaspor’dan sonra yeni bir ”transit geçiş” olacak mı acaba ? Tavşanlı Linyitspor da bu sezon BA1′e yükselen bir takım.Kendi evinde oynamamasına,maddi imkanlarının sınırlı olmasına rağmen mütevazi bir şekilde yüreklerini koyarak oynuyorlar ve Süperlig’e çıkma şanslarını sürdürüyorlar.Çıkamasalar da tam bir başarı öyküsüdür Tavşanlı Linyitspor.İncelenmesi gereken bir proje.4 yıllık bir planın eseri bu takım.İstikrar alfabeleri.Hoca Mustafa Reşit Akçay  ve pek çok oyuncu önceki yıllardan geliyor.Bu sezon sahasında maç kaybetmeyen tek takım.21 gol atıp,40 puan toplamışlar.Samsunspor’dan sonra en az gol yiyen 2.takım.
* Haftanın maçlarına kısaca bakarsak ; İkinci yarıya takviyelerle – özellikle Adem Büyük – çok iyi giren M.İ.Y.nun sürpriz bir şekilde K.Erciyes’e kaybetmesi çok kötü oldu onlar için.KE takımı çok ilginç bir takım.Tam bir deplasman takımı.Zor maç olacağı belliydi.M.İ.Y fırsatları cömertçe harcadı.En azından yenilmemeliydi ama maçın sonlarında bir duran toptan kendi kalelerine attıkları golle belki de çok işlerine yarayacak 1 puanı da kaybettiler.KE ise bu galibiyetle üst gruba tutundu.Tabii takımın başında ilk kez sahaya çıkan Ergün Penbe’nin bir etkisi oldu mu bilinmez ama en azından hoca değişikliği ilk maçlarda pozitif etki yaratır tezini bir kez daha göstermiş oldu.Ergün Penbe geçen yılki takımının bir nevi canını  yakmış oldu.
* Orduspor deplasmanlardaki başarısını iç saha başarısızlığı tescilli Altay karşısında da gösterdi ve 2 golle galip gelerek averaj ile koltuğu devraldı yeniden.Altay son haftalardaki çıkışını devam ettiremedi ne yazık ki .
* Ç.Rize seyrettiğim maçta G.Antep Belediye’yi flaş transferi Adu’nun mükemmel golü ile altın değerinde 3 puan aldı.Adu buralara nasıl düşmüş anlamadım valla.
* Boluspor da Karşıyaka’yı tek golle yenerek zirve inadını sürdürdü.Karşıyaka katı defans yapmasına rağmen puan alamadı.
* Gene zaman zaman seyrettiğim Adana – Samsun maçında karşılıklı goller vardı.Zevksiz bir maçtı.Samsun 85′te öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı ve hayati 2 puan kaybetti.
* Alt sıralarda can derdinde olan Akhisar Belediye 6 puanlık maçta rakibi Güngören Belediye’yi ,Kartalspor da 1-0 geriye düşmesine rağmen zirve adayı Denizlispor’u 2-1 yenerek hayati 3 puanlar kazandılar.Akhisar’da yeni hoca Hamza Hamzaoğlu’nun gelişi bir hava yaratmış gibi.Umarım devam eder de Akigolar kümede tutunur.
*Gelecek hafta da nefes kesecek maçlar var ; Samsun – Tavşanlı,Ordu-Mersin İ..Y,Denizli – Bolu ve Karadeniz derbisi Giresun – Ç.Rize .

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler