12 Temmuz 2011 Salı

TFF Doğru Karar Verdi.(Ne Diyorsak O)

 Şurada ;


TFF Çark Etmeye Başladı.Bundan Sonra Ne Olacak ?

http://golsmacservis.blogspot.com/2011/07/tff-cark-etmeye-basladbundan-sonra-ne.html

  Bu haberimizde zaten TFF'nin çark ettiğini ve acele karar vermemelerini,en azından belirttiğimiz 2.yol olan İddianame'yi beklemeleri gerektiğini yazmıştık.Doğru kararı verdiler.
 Tabii bu kararları hemen ipi çeken şerefsiz tamtamcıların işine gelmedi M.Ali Aydınlar'a sallamaya başladılar.
M.Ali Aydınlar da şimdilik ilk sınavı geçmiştir.
 Gece açıklamalarının devamı geldi 6-7 takım var işin içinde diyor.

Mehmet Ali Aydınlar ''Şimdi bir şeyi karıştırmayalım,sadece Fenerbahçe değil 6-7 takım var,Fenerbahçe dışında 2 büyük takım daha var''

Mehmet Ali Aydinlar: "Biz aslinda bu işin içinde olan kulupleri biliyoruz. Ama sonuçlanmasını beklemeliyiz."

Aydınlar:''Hiç ismi geçmeyen takımlar da var''

Mehmet Ali Aydinlar: "Yarın bu davaya baska hangi kulupler girecek biz nereden bilebiliriz. İddianamenin hazırlanması gerekiyor."


  Bugünkü açıklamalarında dikkat çeken bir yer de var ; 

M.Ali Aydinlar: ''Kişilerle, kurumları ayrı değerlendirmek gerek diye düşünüyorum. Bu kişisel fikrim. Kararlar talimatlara gore verilecek''

 Peki Başbakan ne demişti ; 

''Tabii burada özellikle Fenerbahçe sevdalılarının, Fenerbahçe taraftarlarının bu tür yargıya intikal etmiş kararları olgunlukla karşılamaları bana göre özgürlükler noktasında demokratik parlamenter sistem içerisinde, Fenerbahçe camiasına da yakışan bir tavır olmalıdır. Yani bu konu da her zaman söylüyorum, ben de bir Fenerbahçeliyim ama bunu olgunlukla karşılamamız lazım. Çünkü yargı böyle bir karar veriyor. Burada aslolan şey gerçek kişilerle tüzel kişiler noktasındaki değerlendirmelerdir. Tabii bunun üst mahkemelere itirazları var. İnanıyorum ki Aziz Bey'in şu anda avukatları o süreci de takip edecektir. Temenni ederiz ki sonu hayırlı olur.''

  Görüyor musunuz çakışan yerleri.Yorumu siz yapın ve Fenerbahçe taraftarı boşuna mı ayağa kalktı,yürüdü,biz bunları boşuna mı yazıyoruz değerlendirin.

  Şimdi bundan sonrasına bakalım ;
İddianame beklenecek 1.madde.
Daha önce dediğim gibi en az 3 Ay sürer.4-5 Ay diyen Hukukçular da var.
 Savcı İddianamesi'ni hazırlayacak,büyük ihtimalle de Mahkeme kabul edecek.
Ondan sonra dosya üzerindeki şimdiye kadar uygulanmayan ''Gizlilik Kararı (!)'' hukuken kalkacak.
 Hala hukuk nedir bilmeyen,çiğnemeyi alışkanlık haline getirmiş bazı etik düşmanı,iş bilmez gazeteciler ne olacak canım TFF Mahkeme'ye bir yazı yazar,15-20 gün içinde belgeleri ister,karar verir diyorlar.Bunlardan biri de 30 yıllık hasbelkader Gazeteci (!) olmuş Habertürk'ten Atilla Türker.
 Akıllara zarar hiç bir blok bilmeden bilir kişi gibi her akşam TRT'nin bilgisine başvurduğu biri.
Kıçını yırtıyordu Polis 19 maçta şike ve teşvik delillerle kanıtlandı dedi,tamamdır bu iş Fenerbahçe düşürülecek,kupası alınacak,CL'ye gidemeyecek falan filan.
Bir kere bu hukuk'un ''H''sinden anlamadığı gibi anlamaya,öğrenmeye,okumaya çalışmadığı gibi,deprem uzmanları gibi gündeme yerleşen Spor Hukukçularının ne dediklerini bile dinleyip,öğrenmeden ahkam kesiyor.Hala TFF bir yazı,yazar ister hemen kararını verir,böyle kafalarda soru işaretleri kalır bık bık bık zırvalıyor.

Emniyetin O açıklamasının suç olduğunu,dosyada gizlilik kararı varken,tek satır bile alınamayacağı,İddianame açıklanmadan öne sürülen tapelerin,resimlerin,ses kayıtlarının henüz delil olmadığı iddianame açıklandıktan sonra delil kabul edildiği  hukuki bilgilerinden bihaberler.

TRT SPOR'da program yapan Yalçın Çetin ve Gökhan Dinç gibi tipler de aynı şekilde.
 Çok var böyle.Bu memlekette en kolay şey Polis ve Gazeteci olmak zaten.Hiç bir şey olamazsanız rahat bu ikisini olursunuz.
 Ya Allah aşkına Gazeteci milleti birazcık okuyun,araştırın,çalışın,öğrenin.Ondan sonra da niye basına,gazetecilere tepki gösteriyorlar,onlar 2-3 milyara çalışan basın emekçileri falan filan.
Muhabirlerde farksız.M.Ali Aydınlar'ın gündüz açıklamasından sonra soru soran muhabirleri dinlediniz mi ? Ne kadar geri zekalıca,salakça olduğunu bir kere daha dinleyin.

   Dönelim tekrar konumuza.
TFF İddianame'yi aldıktan sonra Etik kuruluna sevkedecek.Etik Kurulu rapor hazırlayacak ve Hukuk Kurulu'na gönderecek.Hukuk Kurulu raporunu TFF Yönetim kuruluna verecek.
TFF'de kararını açıklayacak.
Bu kadarla değil.Suçlanan takım ve kişiler savunmalarını yapacaklar.
İddianame'deki delillerin doğruluğu teyit edilecek veya çürütülecek.Yani delillerle suç arasında ''hukuk dilinde illiyet bağı'' kurulmaya çalışılacak.Bunun içinde söz konusu maçlar Etik Kurulundaki bilirkişi görevi gören kişilerce izlenecek,maçların hakem,gözlemci,tff temsilci raporlarına bakılacak,gerekirse bunlara maçlarla ilgili şike,teşvik yapılıp,yapılmadığı kanaatleri sorulacak.
 İddianame'deki o delil olarak gösterilen dinleme tapeleri,fotoğraflar,ses kayıtlarının sonucunda şike,teşvik fiili gerçekleşmiş mi gerçekleşmemiş mi bütün bu soruşturma safhalarının sonunda belli olacak.
 TFF vardığı kararı açıklayacak.İş bitecek mi ? Hayır.
Olumsuz karar verilen takımlar,kulüpler,görevliler v.s. karara TFF Tahkim Kuruluna itiraz edebilecekler.Yeni çıkan yasaya göre iç hukukta Tahkim kararları kesin.
Sonrasında CAS (Uluslararası Tahkim Mahkemesi)'a başvuru da mümkün.
   CAS konusunda bugün ortaya çıkarılan çok önemli bir örnek var.

Bildiğiniz gibi Porto ve Boavista takımlarıyla ile ilgili şike iddiaları ortaya atıldı.Portekiz Federasyonu hukuki sürecin sonunu beklemeden,kamuoyu baskısına dayanamayıp Porto kulübüne ceza verdi.Bunun üzerine Porto kulübü CAS’a gitti.CAS yaptığı inceleme sonucunda bu delillerin karar vermek için yetersiz olduğunu söyleyerek hukuki sürecin sonunun beklenmesinin doğru olacağına karar verdi.Bu karar neticesinde Porto kulübü tekrar Şampiyonlar Ligi’ne dahil edildi.Bir senenin sonunda mahkeme Porto kulübünü akladı ve kulüp federasyon aleyhinde tazminat davası açtı.

  Yani süreç çok uzun.Bana göre en az 5 Ay.
Ve bence 2011-2012 sezonunda bir karar çıkmaz.Aynen sezona başlayan takımlar bitirirler.
Sezon ortasında nasıl karar verebilecekler ki ?
Diyelim yukarıdaki süreçten sonra 4 takımın  düşürülmesi gerekiyor.5 Ay sonra ligler devam ederken nasıl olacak bu ? Bu 4 takım devam eden Bank Asya'ya nasıl düşürülecek ,kimler yerine gelecek ?
Tam bir arap saçı olmayacak mı iş ?
 O yüzden benim kanaatim 2011-2012 sezonunda hiç bir değişiklik olmaz.
Sezon sonunda karar verilir.
Esas tabii tüm mahkeme sürecini bekleyip karar vermek ama O da ölme eşeğim ölme hesabı.
En az 3-4 sene mahkeme sürer,sonrasında temyiz ve yargıtay aşaması.Yargıtay'da bekleme süresi ve onama süreci en az 5 sene.

  Sonuç olarak ; biz Fenerbahçe olarak işimize bakalım.Hukukçularımız süreci zaten takip edecekler.Biz taraftar olarak gereken her yerde her tepkiyi göstermeliyiz,ileride karşımıza çıkacak ''Şikeciler ...... '' laflarına hazırlıklı olup,gardımızı şimdiden almalıyız.

 Bunun yanı sıra madem Türk Futbolu temizleniyor.(2.,3.dalgalardan bir şey çıkacağını da sanmıyorum kendimce.Bize gözaltı kararları,diğerlerine ifadeye çağrılma,davet falan filan)
Geriye dönükte temizlik yapılmalı.
Bunun için de sayısız Fenerbahçe sitesi,forumu,onlarca blog sahipleri boş durmayıp gs,bjk,trabzon,Bursaspor'un yaptığı şaibeleri arşivleyip,gündeme getirip TFF'ye sunması lazım.
 Saatlerce boş boş yazışmak,ego tatmini yapmak bir şey kazandırmaz.
İmkanı olan Fenerbahçeli bu savaşta her türlü mücadeleyi yapmalı.
Fenerbahçeli Spor Hukukçuları da çalışmalı,bir şeyler yapmalı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler