9 Eylül 2011 Cuma

2011-2012 Sezonu Başlarken Bank Asya 1.Lig Dosyası.

Bank Asya 1.Lig-Bank Asya'da son durum
BA1.Ligte perde açılıyor.
* İddialı takımlar : Karşıyaka,Göztepe,Denizlispor,Ç.Rizespor,Boluspor,Adanaspor
* Sürpriz takımlar : Tavşanlı Linyitspor,Gaziantep B.B.,Akhisar Belediyespor,Elazığspor
* Sıkıntılı takımlar : Giresunspor,Sakaryaspor,Konyaspor,Bucaspor,Güngörenspor,Kartalspor
* Rahat takımlar : Kasımpaşa,K.Erciyesspor
* Yabancısız takımlar : Elazığspor,K.Erciyesspor,Sakaryaspor
* Görev yapacak teknik adamlar
Bank Asya 1. Lig'de 2011-2012 sezonunda görev yapacak teknik direktörler ile geçen sezon sonu bu takımları çalıştıranlar şöyle:
Takım/Teknik Direktör/Geçen Sezon
Adanaspor/Levent Eriş-Eyüp Arın
Akhisar Belediyespor/Hamza Hamzaoğlu
Boluspor/Hüsnü Özkara
Bucaspor/Sait Karafırtınalar
Çaykur Rizespor/Hüseyin Kalpar - Ümit Kayıhan
Denizlispor/Güvenç Kurtar-Kenan Atik
Elazığspor/Osman Özköylü
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor/Erol Azgın
Giresunspor/Bahri Kaya
Göztepe/Özcan Kızıltan
İstanbul Güngörenspor/Fahrettin Genç-Metin Altınay
Karşıyaka/Reha Kapsal
Kartalspor/Besim Durmuş-Engin Korukır
Kasımpaşa/Uğur Tütüneker-Fuat Çapa
Kayseri Erciyesspor/Fikret Yılmaz-Ergün Penbe
Konyaspor/Osman Özdemir-Yılmaz Vural
Sakaryaspor/Şaban Yıldırım
TKİ Tavşanlı Linyitspor/Coşkun Demirbakan-Mustafa Akçay

* TRT bu sezon 8 maçı da yayınlama kararı aldı.İlk haftaki maçlar TRT SPOR,TRT HABER,TRT 6 kanallarından yayınlanacak.


TAKIMLARI TANIYALIM !!!!!


KARŞIYAKA
Gelecek yıl 100.yılını kutlayacak Karşıyaka bu yılını Süperlig'te geçirmek istiyor.Yıllardır Süperlig özlemi ile yanıp tutuşan ve her sezon bu hedefle yola çıkan Kaf Kaflar bu sezon çok iddialı.Tam 19 futbolcu transfer ederek bu konuda rekor kırdılar.Ancak eski futbolculara 1 milyon 800 bin liralık borç yüzünden lisans çıkaramama sorunu ile karşı karşıya kaldılar.Selçuk Yaşar'ın devreye girmesi ile 750 bin liralık katkısı ile 12'si yeni transfer 18 futbolcunun lisansları çıkarıldı.


Fikstür avantajları var.İlk 5 haftanın 4'ünde kendi evlerinde oynayacaklar.2.hafta Göztepe derbisi.
Bunu kullanabilirlerse yakalayacakları hava ile uyum sürecini kısaltabilirler.


Önemli Oyuncuları : Adıyıah, Karim İzrailov, Azizullo Mahmudov, Necati Yılmaz, Agbetu , Şaban Genişyürek ve Ferdi Elmas.


Transferleri ;
(19): Ahmet Burak Solakel (Denizlispor), Akeem Oriyomi Agbetu (Sivasspor), Azizullo Mahmudov (Özbekistan), Bülent Ataman (Kardemir Karabükspor), Dominic Adiyiah (Milan-kiralık), Erhan Şentürk (Galatasaray-kiralık), Faik Mintaş (Gençlerbirliği), Ferdi Elmas (Kardemir Karabükspor), Karim Izrailov (Kırgızistan), Murat Akyüz (Denizlispor), Murat Sözgelmez (Sivasspor), Özgür Bayer (Boluspor), Özgür Can Özcan (Adanaspor), Özgür Volkan Yıldırım (Kayseri Erciyesspor), Serdar Eylik (Galatasaray-kiralık), Şaban Genişyürek (Çorumspor), Tuncay Süren (Manisaspor-kiralık), Turgay Gölbaşı (Samsunspor), Ufukhan Bayraktar (Altay)


Dominic Adiyah. Milan'dan kiralandı.Sezonun flaş transferi diyebiliriz.1989 doğumlu Gana'lı 2009 Mısır U20 Dünya Şampiyonasında 7 maçta 8 golle turnuvanın en değerli ve altın ayakkabı ödüllerini kazandı.Akabinde 1,5m.euro'ya Milan'a transfer oldu.Milan'da forma şansı bulamadı,kiralandı.Güçlü fiziği,sürati,şutları etkili.

Karşıyaka İtalya kamuoyunu çok şaşırtan bu transferde kendisinden çok şey bekliyor.
Transferde Karşıyaka kulübüne yeni üye olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın RTE-Berlusconi Milan ilişkilerinden fayda bir transfer olduğu konuşuluyor.


Akeem Agbetu. Kocaelispor,Sivasspor ve son olarak Süperlig'e çıkan Samsunspor'da oynadı.23 yaşındaki Nijeryalı forvet - kanat oyuncusu geçen sezon 7 gol atmıştı.



Karşıyaka ayrıca BA 1.Liginde Türk Cumhuriyetlerinden futbolcu oynatabilme kontenjanından Özbek Azizullo Mahmudov ve Kırgız Karim İzmailov'u transfer etti.



Karşıyakamız'nın Kırgızistan'tan Izrailov ve Mahmudov'u aldı.

Özbekistan Ligi'ni zirvede tamamlayan ve teknik direktörlüğünü Brezilyalı Fuiz Flipe Scolari'nin yaptığı FC Bunyodkor Tashkent takımında forma giyen orta saha oyuncusu Karim Anarbekovic Izrailov ile Özbekistan'ın Abdish-Ata Kant takımında görev yapan stoper Azizullo Makhmudov Karşıyakamızda.
24 yaşında 1.83 boyundaki Karim Izrailov'un çok yetenekli bir oyuncu olduğu orta sahada görev yapmasına rağmen sürpriz golleriyle birçok maça damgasını vuruduğu 23 yaşındaki Azizullo Makhmudov'un ise savunmada çabukluğuyla dikkat çektiği öğrenildi.

Bu yabancı oyuncuların haricinde genç ve tecrübeli futbolcular da transfer edildi.Ahmet Burak Solakel,Özgür Bayer,Ferdi Elmas,Murat Sözgelmez,Turgay Gölbaşı,Özgürcan gibi isimlerin yanısıra gs'den Serdar Eyilik ve Erhan Şentürk ile Manisaspor'da geçirdiği ağır sakatlık yüzünden Akhisar Belediye'nin Şampiyonluğunda gösterdiği performansı gösteremeyen - oynamadı ki - Tuncay Süren (Tuncay Şanlı 2) dikkat çekici.
*Bülent Ataman gibi bir ''Ayıp Abidesi''ni transfer etmeleri ise yakışmadı.
Geçen sezondan kalan Fenerbahçe altyapısından Kaleci Necati,Taha gibi gençler ile Recep Öztürk,Erdi,Ayhan Evren,Erhan Kavak,Metin Peker gibi isimlerle 27 kişilik kadro oluşturuldu.
Geniş ve güçlü kadrosu,camia ve taraftar desteği ile Reha Kapsal gibi bir hoca ile 100.yıllarında Karşıyaka Şampiyonluk adaylarının önde gelenlerinden biri.Makedon bir orta saha oyuncusu da deniyorlar.


GÖZTEPE


2002 - 2003 sezonunda Süperlig'ten düştükten sonra (Fenerbahçe'nin o kötü sezonunda aşır yağmur altında 35 bin taraftarın önündeki maçı unutmuyorum) amatöre kadar düşen Göz Göz ,yıllar sonra Süperlig'in kapısına kadar geldi Göztepe.Bucaspor gibi hem de Onların hocası Özcan Kızıltan ile transit yükseliş gösteriyorlar.
BA 1.Lig için güçlü ve Süperlige yükselebilecek kadro oluşturabilmek için Ali Gültekin - Özcan Kızıltan ikilisi Altınbaş Holding'in desteği ile transferde 15 yeni oyuncu aldılar.
Transferleri :
(15) Aydın Karabulut (Kardemir Karabükspor), Bismark Idan (Berekum Chelsea), Bradley Allan Grobler (Platinum Stars), Bülent Bal (Kardemir Karabükspor), Emre Öztürk (Sandhausen-Almanya), Evren Kürkçü (Çaykur Rizespor), Fuat Onur (Mersin İdmanyurdu), Gürhan Gürsoy (BUGSAŞ Spor), Korhan Öztürk (Kasımpaşa), Ömer Ateş (Boluspor), Samet Albayrak (Adana Demirspor), Şamil Ünal (İskenderun D.Ç.), Ulaç Çağlayan (Körfez Spor), Yasin Avcı (Kardemir Karabükspor), Yüksel Kayaalp (Altay)


Kalede sıkıntı yaşayacaklarını düşündüğüm Göztepe ekibi, lig boyunca ilk 6’nın içinde olacaktır. Önemli Oyuncuları : Bismark İdan, Bradly, Evren Kürkçü, Aydın Karabulut ve İlhan Şahin


Bismark İdan
Gana'nın Berekum Chelsea takımından transfer.Forvet.22 yaşında.3 yıllık anlaşma imzalandı.Ali Gültiken kendisi hakkında şunları söylüyor ; “Bismark ülkesinin milli takımlarında yer almış, liginde şampiyonluk ve lig kupasını kazanmış önemli bir forvet oyuncusu. Forvetin merkezinde oynayabildiği gibi forvet arkasında, kanatlarda da oynayabilen çok çabuk, süratli, kafa zamanlaması iyi olan, sol ayağını iyi kullanan ve bu yönleriyle dikkatleri üzerine çeken önemli bir yetenek. Bu özelliklerinin yanında son iki sezonda 30’a yakın gol atmış bir golcü. Takımımıza hedeflediğimiz Süper lige çıkma yolunda önemli katkılarının olacağı inancındayız”


Bradley Allan Grobler
Güney Afrikalı Golcü.1.83 boyunda 23 yaşında.Uzun süre denendi.Ali Gültiken kendisi hakkında şunları söyledi ;
Ali Gültiken takımın genel oyuncu karakterine ve oyun sistemine uygun bir futbolcuyu kadrolarına kattıklarını belirterek, “Çabuk, iki ayağını iyi kullanabilen, etkili serbest vuruş ve penaltı atabilen, oyunun hem savunma hem de hücum bölgelerinde etkili olabilen bir futbolcu. Şampiyonluk hedefimize ve kulübümüze büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz”


Göztepe iç piyasadan ise Karabükspor'u Gol kralı olarak attığı gollerle Süperlig'e çıkaran Yasin Avcı,eski futbolcumuz Gürhan Gürsoy,Evren Kürkçü,Aydın Karabulut,Korhan Öztürk ,Ömer Ateş,Fuat Onur gibi önemli isimleri transfer etti.
Kalede sorun yaşayabilirler.Sadece Akın yetmez.


Önemli Oyuncuları : Bismark İdan, Bradley, Evren Kürkçü, Aydın Karabulut ve İlhan Şahin


Kadroları ;
Kaleciler: (1) Akın Sinan Dağdelen, (22) Vedat Kapurtu, (77) Murat Günay

Defans: (11) Ramazan Kahya, (35) Anıl Özönerli, (4) Ömer Ateş, (33) Fuat Onur, (53) Evren Kürkçü, (2) Ulaç Çağlayan, (61) Yüksel Kayaalp, (16) Bülent Bal

Orta Saha: (5) Hakan Hacıbektaşoğlu, (20) Aydın Karabulut, (24) İlhan Şahin, (17) Yasin Avcı, (7) Gürhan Gürsoy, (87) Korhan Öztürk, (8) Şamil Ünal, (6) Samet Albayrak

Forvet: (55) Uğur Uğur, (9) Türker Demirhan, (25) Emre Öztürk, (15) Bismark Idan, (24) Bradley Grobler



DENİZLİSPOR
Geçen sezon ilk devreyi lider bitirmelerine rağmen ikinci devre inanılmaz bir düşüşle 9.cu bitirdiler.Hamza Hamzaoğlu ve Serhat Güller görevi bıraktılar.Yeni sezon için ise daha önce çalıştıkları Güvenç Kurtar'ı getirdiler.Yıllardır yakındıkları Belediye'nin desteğini de almış gözüküyorlar.Yönetimleri de yeni.
Güvenç Kurtar, ''Bu sene yüzde yüz şampiyonuz. Yüzde bir bile kötü ihtimali düşünmüyoruz. Ben ve oyuncularım bunu kanıtlayacağız'' diyor.
Hareketli bir transfer dönemi geçirdiler.3 yeni yabancı ve çoğu tecrübeli yerli oyuncu olmak üzere tam 16 oyuncu transfer ettiler.
Transferde ; Gine Milli takımın ön liberosu Mohamed Sacko ve Fildişi sahilli Gerrad Gohoum bu ligde ses getirecek oyuncu konumundalar.

Önemli Oyuncular: Eric Odhiambo,Mohamed Sacko,Yasin Avcı, Emin Aladağ, Koray Çölgeçen , Ragıp Başdağ, Kenan Şahin



Transferleri ;
(16): Alim Koyun (Mardinspor), Burak Akyıldız (Akhisar Belediyespor), Ercan Ünal (Çaykur Rizespor), Eric Odhiambo (İngiltere), Eser Yağmur (Kayseri Erciyesspor), Furkan Şeker (Beşiktaş-kiralık), Gerard Bi Goua Gohou (Fildişi Sahili), Hüzeyfe Doğan (Almanya), İsmail Şahmalı (Tarsus İdmanyurdu), Kemal Aslan (Adanaspor), Kenan Şahin (Almanya), Koray Çölgeçen (Bucaspor), Mohamed Sacko (Gine), Murat Önür (Boluspor), Ragıp Başdağ (Bucaspor), Veli Acar (Konyaspor)


Eric Odhiambo


İskoçya Premier takımlarından İnverness'ten geldi.Tanzanya asıllı İngiliz futbolcu.Forvet,Sağ kanat ve orta saha oynayabiliyor ama forvet oynayacakmış.


Gerard Bi Goua Gohou
22 Yaşında.Fildişi Sahili'li forvet.İsviçre'nin Neuchatel Xamax takımından transfer.Çok methediliyor.2010 Toulon turnuvasında Şampiyon olan U 21 Fildişi Sahili takımının en önemli silahıydı.


Mohamed Sacko.
Gineli.1988 doğumlu.Gine Milli takımının Ön liberosu.3 yıllık sözleşme.Tunus'un Etoiel El Sahel takımından transfer edildi.




BUCASPOR


Büyük başarı ile BA1'den direkt Süperlige transit yükseliş yaptılar ama yanlış yaparak Bülent Uygun ile sil baştan 25 oyuncu alarak başladılar.Buca Arena'da da oynayamayınca başarısız sonuçlarla ligin dibine indiler.Bülent Uygun'un istifası ile Samet Aybaba gelip O da takımla oynayınca iyice maddi külfete girdiler ve Sait Karafırtınalar ile ligte kalmaya çalıştılar.Kısmen başarılı olsalar da yetmedi ve düştüler.Maddi kriz var.Sait Karafırtınalar ile 3 yıllık anlaşma yaptılar.Buca Akademisinden ürünlerden yararlanmaya çalışacaklar.
Alt yapıdan gelen genç futbolcularla yola devam edecek olan İzmir temsilcisinin yaş ortalaması 21.1 ile bu ligin en genç takımı hüviyetinde. Geçen sezon sadece, Musa Aydın’a 1.1 Milyon TL ödeyen sarı laciverli takım, bu sezon sadece bir futbolcusuna ödediği parayı 17 futbolcusuna paylaştıracak. Altyapıdan vitrine çıkardığı Samet Bülbül, Civar Çetin, Emrecan Afacanoğlu, Melih Vardar, Mehmet İncebacak, Mert Özcanlar, Salih Uçan, Server Yılmaz, Musa Yiğit, Ekrem Solak, Fatih Çelik ve Burak Ayaz gibi gençlerle lige başlayacak olan Bucaspor ligde tutunmaya çalışacak.
Önemli Oyuncular : Torric Jebrin, Civar Cetin, Abdülkadir Özgen, Onur Çubukçu, Ömer Kahveci ve Kamil Ahmet Çörekçi
Transferleri :
(10): Alparslan Erdem (Gençlerbirliği), Aykut Çeviker (Gençlerbirliği), Bulut Basmaz (Manisaspor), Efe Halil Özarslan (Gençlerbirliği-kiralık), Emre Güral (Elversberg-Almanya), Erdal Çelik (Rot Weiss Ahlen-Almanya), Fahri Akyol (Medical Park Antalyaspor), Faruk Atalay (Kızılcahamamspor), Kıvanç Dağ (Mersin İdmanyurdu), Onur Çubukçu (Adana Demirspor)


*Transfer yasağı var aslında yönetimin çabaları sonuçsuz kaldı.10 oyuncuyu nasıl aldılar bilemiyorum.


Takım Kadroları :
http://www.bucaspor.org.tr/yeni/Bucaspor.aspx?SayfaId=8


Yabancı Oyuncusu
Torric Jebrin
Gana U20 Milli takım oyuncusu.1992 doğumlu.





TAVŞANLI LİNYİTSPOR
Geçtiğimiz sezonun flaş takımı TKİ Tavşanlı Linyitspor.Yeni çıktıkları BA1'de herkesi şaşırtarak neredeyse Süperlige çıkacaklardı.Play Off'ta GBB'ye elendiler.Başarılı teknik direktörleri Mustafa Reşit Akçay ve çok önemli kilit oyuncularını kaybettiler ama gene başarılı teknik adam Coşkun Demirbakan ile anlaşıp tam 18 yeni futbolcu transfer ettiler.15 futbolcu gönderip,7 oyuncuyu kadrolarında tuttular.Coşkun Demirbakan geçen yılki formatın aksine yani bekleyip hızlı kontraya çıkma,hücum oynayan bir takım yapmak istiyor.
Gidenlerden Kaleci Oğuz Dağlaroğlu,Golcü Mehmet Akyüz,Cemil gibi çok önemli isimler var. Yerlerine Şener Aşkaroğlu, Fevzi Tuncay, Semavi Özgür, Murat Özavcı, Ulaş Güler ve İbrahim Yavuz gibi tanınmış yerli oyuncular ile Taiwo ve Toure gibi yabancı isimler alındı.
Bu sezon maçlarını geçen yılki gibi Kütahya Dumlupınar da değil kendi stadı Tavşanlı Ada stadında oynayacak.
Önemli Oyuncuları : Taıwo Nwankwo, Toure,K.Ahmet, İsmail Dinler, Abdi Aktaş ve Serkan Özsoy

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un 2011-2012 sezonu için yaptığı transferler ve geldikleri kulüpler şöyle:
''Ulaş Güler, Emre Balak (Gençlerbirliği), Ferhat Çulcuoğlu (Göztepe), Murat Özavcı, Mesut Saray (Çanakkale Dardanelspor), Semavi Özgür (Çaykur Rizespor), Serkan Özsoy (Adana Demirspor), Şener Aşkaroğlu (Manisaspor), Metehan Andaç Özlü (MKE Kırıkkalespor), İbrahim Yavuz (Kayseri Erciyesspor), Fatih Kaldan (Altınordu), Fevzi Tuncay (Giresunspor), Sefa Durmuş (Gümüşhanespor), Abdullah Eryılmaz (Beşiktaş), Vahdet Kılkışlılar (Denizlispor), Kazeem Ahmed (IL Hodd-Norveç 2. Ligi), Souhalio Toure (Vicenza Calcio SPA 1902-İtalya Serie B), Kingsley Olajuyigbe Taiwo Nwanko (Enuhu Ranges HC-Nijerya 1. Ligi)''
Geçen sezon kadroda yer alan kaleciler Oğuz Dağlaroğlu, İbrahim Genç ve İsmail Çiçek ile Mehmet Akyüz, Tanju Yavuz, Cemil Adıcan, Davut Babur, Onur Bektaş, Hasan Ali Durtuluk, Ercan Güneri, Mikail Üzümcü, Taner Arı, Makedonyalı Milan Ristovski, Nijeryalı Debola Daniel Ogunseye, Ganalı İbrahim Sülemana ile yollar ayrıldı.
36 yaşındaki kaptan Abdi Aktaş'ın yanı sıra Hasan Yaşar, İsmail Dinler, Emrah Dağ, Mehmet Besler, Fatih Yılmaz, Ahmet Yakak takımda kalırken, A2 takımından Mehmet Sönmez ve Yılmaz Can Taşkıran ile profesyonel sözleşme imzalandı.
FORMA NUMARALARI
TKİ Tavşanlı Linyitspor'un 27 kişilik kadrosundaki oyuncuların forma numaraları ise şu şekilde:
''Ulaş Güler (1), Hasan Yaşar (2), İsmail Dinler (3), Ferhat Çulcuoğlu (4), Murat Özavcı (5), Mehmet Sönmez (6), Mesut Saray (7), Emrah Dağ (8), Abdi Aktaş (9), Mehmet Besler (10), Kazeem Ahmed (11), Semavi Özgür (14), Serkan Özsoy (17), Şener Aşkaroğlu (19), Fatih Yılmaz (23), Souhalio Toure (24), Kingsley Olajuyigbe Taiwo Nwankwo (26), Metehan Andaç Özlü (27), İbrahim Yavuz (28), Fatih Kaldan (33), Ahmet Yakak (35), Fevzi Tuncay (48), Yılmaz Can Taşkıran (52), Emre Balak (55), Sefa Durmuş (69), Abdullah Eryılmaz (77), Vahdet Kılkışlılar (92)''



Kazeem Ahmed

Geçtiğimiz sezon ki yabancılardan Sülemana , Ogunseye ve Milan Ristovski ile yolları ayıran Linyitspor Nijeryalı Taiwo
, Fransız Souhali Toure ve son olarak genç forvet Nijeryalı Kazeeem Ahmed ile 2 yıllık bir anlaşma imzaladı.
Norveç 2. lig takımlarından IL Hødd takımında top koşturan Kazeem sürati ve iki ayağını da kullanma özelliğine sahibliğiyle biliniyor . 22 yaşında ki genç forveti Hüsnü Ordu Norveç’te izleyerek beğendiğini ve Kampa katılması içinde Bolu’ya getirdiği öğrenildi . Orta Sahada da oynayabilen Kazeem Ahmed Artık Linyitsporumuz için Ter Dökecek .
Kazeem Ahmed Kimdir ?
Doğum tarihi :
17.03.1989
Yaş          :
22
Boy          : 
1,65
Uyruk        :
Nijeria
Pozisyon     :
Forvet
Ayak         :
cift ayakli




Souhalio Toure
1990 doğumlu.Fransa'nın Lille takımından transfer.Bülent Uygun'un istediği üzerine geçen sezon bir ara A2 takımında denenmişti.




Kingsley Olajuyigbe Taiwo Nwankwo
1988 doğumlu Nijeryalı Forvet.1 yıllık anlaşma imzalandı.



ADANASPOR
Çukurova temsilcisini anlamak çok zor.2 sezon önce son anda Süperligi kaçırdılar.Geçen sezon ise iddialı başladıkları ligte son anda kümede kaldılar.Teknik Direktör olarak BA1.Ligin en tecrübeli hocalarından Levent Eriş'i getirdiler.Kadrolarını koruyup,nokta transferler yaptılar.
2 eski yabancılarını da tuttular.Özellikle geçen sezon gol kralı olan M'Billa çok iyi oyuncu.Kibong'ta aynı şekilde.
Levent Eriş "Transferde bir eksik, bir fazla farketmez" , "Son gün bir takviye daha yapmak için uğraş verdik ama olmadı. Bu nedenle bir fazla, bir eksik önemli değil. Zaten ben göreve geldiğimde çok fazla transfer yapmayacağımızı söylemiştik. Bu kadro bana yeterli. Hedefimize ulaşmak için elimizden geleni yapacağız"
Bakalım Levent Eriş kendisinden büyük beklentileri olan camiayı sevindirebilecek mi ?
Transferin son gününde Adnan Güngör ve Volkan Bekiroğlu'nu transfer ettiler.
Diğer transferleri ise şöyle ; Tuna Üzümcü (Antalyaspor),Berk Neziroğulları (gs),Onur Akbay (Konya Torku Şekerspor)
Önemli oyuncuları : M'Billa,Kibong,Emre Aktaş,Adnan Güngör,Tuna Üzümcü, Fahri Tatan, Anıl Karaer


Yabancı Oyuncuları :


Marc Kibong Mbamba
1988 doğumlu.Kamerunlu.3 yıldır takımda.2 yıl daha anlaşıldı.

Serges Flavier MBilla Etame
1988 doğumlu Kamerunlu Golcü.3 yıldır takımda.2 yıl daha kaldı.Geçen sezonun Gol Kralı.
Fredrick Ogechi Okwara.
Nijeryalı.1989 doğumlu.Geçen sezon ara transferde geldi.


KASIMPAŞA
Süperligten düşen Kasımpaşa yeniden çıkabilmek için iddialı.Kadrosunu büyük ölçüde korudular.Teknik direktörlüğe eski teknik direktörleri Uğur Tütüneker'i getirdiler.Tütüneker sezon sonunu getiremeyen başarısız bir hoca.Açıkcası Başkanları Öksüz ve Siha Sidal'ın ileri geri açıklamaları bende antipati yarattı.Halbuki Kasımpaşa Fenerbahçe'li olarak bilinen bir semt.
Asıl katledildikleri Trabzonspor maçı ile ilgili konuşsunlar.
Önemli Oyuncuları : Oyuncular: Ali Bilgin, Azar Karadaş, Halil Çolak, Ikem Anwuli, Luis Santos, Şahin Aygüneş ve Merthan Açıl
Transferleri :
(6): Abdulhamit Yıldız (Gençlerbirliği), Ali Bilgin (Kayserispor), Alpaslan Kartal (Samsunspor),
Atilla Yıldırım (Almanya), Cenk İşler (Bucaspor), Hüseyin Yoğurtçu (Mersin İdmanyurdu)



Kadrolarında tff.org.tr'ye göre, Georgi Sarmov,Juan Robledo,Luis Enrique Santos,Micheal İkem Anwuli,Nikolay Dimitrov gibi yabancı oyuncular gözüküyor.




ÇAYKUR RİZESPOR

Geçen sezon Ümit Kayıhan ile devam etme istikrarı gösterip lige Şampiyonluk parolası ile giren ama Play Off'ta Orduspor'a elenerek hüsran yaşayan Ç.Rize bu kez Şampiyon teknik direktör Hüseyin Kalpar'ı kaparak gene iddialı olduğunu gösterdi.(Samsunspor'un Hüseyin Kalpar'ı tutmayıp,Sırp bir hoca getirmesi de ilginçti)
Hüseyin Kalpar genç,mütevazi,başarıya aç,koşan mücadele eden,fizik gücü yüksek,disiplinli bir takım kurmak ister.


Transferde tam 17 futbolcu aldılar.16 futbolcu da gönderdiler.
GELENLER (17): Aytek Aşıkoğlu (Kayseri Erciyesspor), Caner Öztel (Galatasaray), Cenk Ahmet Alkılıç (Altay), Cumali Bişi (Beşiktaş-kiralık), Cumhur Yılmaztürk (Galatasaray), Engin Aktürk (Kardemir Karabükspor), Erkan Kaş (Beşiktaş-kiralık), Gökhan Öztürk (Gaziantepspor-kiralık), Hair Zeqiri (Flamurtari-Arnavutluk), Hasan Kılıç (Araklıspor), Mehmet Ali Tunç (Giresunspor), Murat Hacıoğlu (Altay), Osman Fırat (Gaziantep B.B.), Ousman Jallow (Brondby-Danimarka), Serhat Akyüz (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Severin Brice Bikoko (Kayseri Erciyesspor), Sezer Özmen (Beşiktaş-kiralık)


Ousman Jallow Gambiyalı.Danimarka'nın Bröndby takımından transfer.BA 1.Ligin en flaş 3 transferinden biri.2 yıllık anlaşma.23 yaşında.Forvet.Bronby takımında 70 maçta 14 gol, milli takımda 5 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.2005 Peru U17 Dünya Şampiyonasında Gambia'da yıldız parladı.U20 Dünya Şampiyonasının ardından Bröndby 1m.euro'ya transfer etti.Fransa'nın Rennes takımının deneme teklifini kabul etmeyip Ç.Rize'ninkini kabul etmesi ve transfer edilmesi ilginç



Hair Zeqiri
Arnavut.Flamurtari takımından.Orta Saha.23 yaşında.Takımı ile 91 maçta 4 gol atmış.3 yıllık anlaşma imzaladı.
hair-zeqiri-can-sikiyor
Gerede kampında sakatlanması moralleri bozdu.Gerede Kampında 10 gün yürüyüş 20 gün düz koşu yapan ve takımla sadece 10 gün çalışan Hair Zeqiri’nin Tekrar sakatlanması can sıktı.Bel fıtığı başlangıcı var denilmiş 24 Ağustos'ta.


Severin Bikoko. Kamerunlu forvet.BA 1.Ligin etkili oyuncularından.Kayseri Erciyesspor'dan transfer edildi.


BA 1.Ligin etkili oyuncularından.Kayseri Erciyesspor'dan transfer edildi.


3 yabancı futbolcuları da iyi ve çok şey beklenen isimler.
Yerli transferlerden eski oyuncuları Serhat Akyüz ile gençler Cenk Ahmet (Altay),Erkan Kaş,Cumali Bişi,Sezer Özmen (Bjk -Kiralık),Cumhur (gs) ve yaşlı kurt Murat Hacıoğlu da dikkat çekici.
Gençler parlar,sakatlık sorunu yaşamazlarsa en az ilk 6 içinde zirve adayı görülüyorlar.


AKHİSAR BELEDİYESPOR


Geçen sezon yeni yükseldikleri BA1'de sıkıntılar yaşamalarına rağmen sezonun sonunda Denizlispor'dan ayrılan Hamza Hamzaoğlu ile ligte kalmayı başardılar.Hamza Hamzaoğlu ile devam ediyorlar.Stadları 2600 kişi ile en az seyircili stad.
Transferde korkulu rüya görmemek için tecrübeli oyunculara yöneldiler.Levent Kartop,Oğuz Dağlaroğlu, Şeyhmuz Özer,Kürşat Duymuş,Emrah Eren,Sertan Vardar gibi.
Hedefleri orta sıralar olup,küme düşme tehlikesi yaşamamak.
Önemli Oyuncuları : Kurşat Duymuş, Oğuz Dağlaroğlu, Levent Kartop, Sertan Vardar, Osman Bozkurt ve Adınoy Sani
Transferleri :
(13): Alican Candemir (Ankaragücü), Emrah Eren (Denizlispor), Emrah Tuncel (Tarsus İdmanyurdu), Fatih Kara (Balıkesirspor), Gideon Adinoy Sani (İzmirspor), İsmail Özeren (Adanaspor), Kürşat Duymuş (Orduspor), Levent Kartop (Denizlispor), Oğuz Dağlaroğlu (TKİ Tavşanlı Linyitspor), Osman Bozkurt (Karşıyaka), Sertan Vardar (Çaykur Rizespor), Şehmus Özer (Mersin İdmanyurdu), Uğur Demirok (Galatasaray)


Gideon Adinoy Sani
Geçen sezon amatör kümeye düşen İzmirspor'da oynuyordu.Golcü.21 yaşında.3 yıllık.Nijeryalı.
Geçen yıl ara transfer döneminde önce Kartalspor,sonra Ç.Rizespor tarafından denendi.İzmirspor ile anlaştı.3 maçta 3 gol attı.
Geçen yıldan kalan yabancısı
Diego Lima Da Costa
Brezilyalı.1988 doğumlu.Orta Saha.

İlk Hafta Güngören Maçında Oynayacağı Kadro Şöyle;
Oğuz Dağlaroğlu
Emrah Tuncel
Emrah Eren
Erman Yıldırım
Mert Kaytankaş
Serkan Yalçın
Kürşat Duymuş
Bilal Özdemir
Sani Gideon Adinoy
Mustafa Aşan
Anıl Taşdemir
Hakan Ateş
Gökhan Dinçer
Osman Bozkurt
Levent Kartop
Sertan Vardar
Şehmuz Özer
Emre Okur



BOLUSPOR
Yarenler bir kez daha Süperlig yolculuğuna çıkıyor.Geçen sezon Levent Eriş ile çok iddialı başlamışlardı ama olmadı,Eriş bıraktı zaten.Yeni sezona geçen sezon TRT'de BA1 Lig yorumcusu olarak çalışan Cihat Arslan ile anlaştılar.Tecrübeli ve genç oyuncu olmak üzere 15 yeni transfer yaptılar.
Veysel Cihan, Veli Kızılkaya, Ümit Tütünci, Orhan Ak ve Emre Toraman gibi liglerden tanıdığımız isimler ile Cafercan Aksu,kaleci Eser (MİY),Onur Bektaş (TKİ),KKTC'den Koffi isimli yabancı yeni transferleri.


Önemli Oyuncuları: Ferhat Kiraz, Caner Ağca, Veli Kızılkaya, Emre Toraman ve Cafercan Aksu
Transferleri :
(15): Burak Öğür (Sancaktepe Belediyespor), Cafercan Aksu (Konya Torku Şekerspor), Erkam Reşmen (Beşiktaş-kiralık), Emre Toraman (Kayseri Erciyesspor), Eser Altın (Mersin İdmanyurdu), Hakan Arslan (Oyak Renaultspor), Koffi Kouame Eugene (Lefke Türkspor), Muhammet Sercan Türkeri (Eyüpspor), Onur Bektaş (TKİ Tavşanlı Linyitspor), Onur Türk (Kocaelispor), Orhan Ak (Bucaspor), Ümit Tütünci (Kayseri Erciyesspor), Vedat Budak (Diyarbakırspor), Veli Kızılkaya (Kayseri Erciyesspor), Veysel Cihan (Medical Park Antalyaspor)


Koffi Kouame Eugene
Fildişi Sahili'li forvet.3 yıllık.Lefke Türk Spor - KKTC'den transfer.22 yaşında.


Geçen yıldan kalan yabancısı
Landry Matondo
1988 doğumlu.Kongo Asıllı Fransız.Defansif Ön Libero.




GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
Geçen sezon Süperligin kapısından son anda döndüler.Başarılı teknik adam Erol Azgın ile devam ediyorlar.Gene yabancıları yok.Gençlere yöneldiler gene.Uğur Tülemen'i kaybettiler ama Uğur Işıkal ve Mithat Yaşar'ı aldılar.Gene zirve yarışında olurlar mı bilinmez ama her an her şeyi yapabilecek bir takım.
Önemli Oyuncuları: Kenan Aslanoğlu, Abdullah Halman, Ramazan Altıntepe, Serdar Deliktaş ve Ferit Cömert.
Transferleri :
(11): Ahmet Üçgün (Kahramanmaraşspor), Ercan Çapar (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor), Gökhan Çalışır (Beşiktaş), Hanefi Armut (Kahramanmaraşspor), Mithat Yaşar (Çaykur Rizespor), Samet Kumbaşı (Kahramanmaraşspor), Uğur Işıkal (Göztepe), Ümit Can Batman (Tokatspor), Vahap Işık (Giresunspor), Volkan Hazır (Afyonkarahisarspor), Volkan Yılmaz (Diyarbakırspor)


ELAZIĞSPOR


Ligin yeni takımı Gakkoşlar.Hocaları eski Aydınspor'lu (Karşılıklı oynadık buradayken) ve Trabzonspor'lu Osman Özköylü ile yola devam ediyorlar.Özköylü yabancı oyuncuya karşı olduğu için yabancı transferi yapmadılar.Tecrübeli yerli isimlere yöneldiler.Burak Akdiş,Eski Bursaspor kalecisi Yavuz Eraydın,Köksal Yedek,İlhan Ummak,Ferdi Başoda,Yusuf Kurtuluş gibi.
Ligte kalma mücadelesi vereceklerdir.Seyirci desteği olursa evinde kolay maç vermez.
Önemli Oyuncuları : Burak Akdiş,Köksal Yedek, Yavuz Eraydın, Ferdi Başoda, Yusuf Kurtuluş , Ahmet Görkem Görk.
Transferleri :
(14): Ahmet Görkem Görk (Adanaspor), Akın İsmail Köroğlu (Ispartaspor), Alaattin Tosun (Şanlıurfaspor), Burak Akdiş (Boluspor), Caner Bulut (Eyüpspor), Ferdi Başoda (Giresunspor), İbrahim Eren Akduman (Batman Petrolspor), Kemal Canlı (Gaziantepspor), Köksal Yedek (Kayseri Erciyesspor), Ömer Cuğ (BUGSAŞ Spor), Sezai Demircan (Ofspor), Sinan Özkan (Tokatspor), Yavuz Eraydın (Kayseri Erciyesspor), Yusuf Kurtuluş (Kayseri Erciyesspor)


GİRESUNSPOR


Şike soruşturmasının vurduğu kulüplerin başında geliyor Giresunspor.Yönetim Kayyum'da.Teknik Direktör Bahri Kaya hala ayrılmadı ve inatla mücadele ediyor.
Transfer yapamadılar.Kalanlar ve genç oyuncularla düşmeme mücadelesinden bakalım galip çıkabilecekler mi ?
Önemli Oyuncuları: Aydın Çetin, Ömer Hacısalihoğlu, Volkan Koçaloğlu, Fatih Şen ve Ali Zorlu


İSTANBUL GÜNGÖRENSPOR





Güngören Belediyespor isim değişikliğine giderek yıllardır takımla özdeşleşmiş Metin Altınay'ın yerine A2 takımını çalıştıran Fahrettin Genç'i getirdi.Takımı iyi tanıyan,kulübün sıkıntılarını iyi bilen bir isim.Çok sayıda oyuncu gönderdiler.Transferde Owasu Ampog , Boateng ve Paul Aıdoo gibi 3 yabancı GBB'den Uğur Tülemen,Zafer Şakar ,MİY'den Veysel Kılıç gibi tanınmış isimlerin yanısıra isimsiz oyuncular aldılar.
Gene kümede kalma mücadelesi verecekler.
Önemli oyuncuları : Uğur Tülemen,Owasu Ampong,Zafer Şakar,Semih Türe
Transferleri :
(13): Benjamin Boateng (Real Tamale United-Gana), Egemen Gençalp (Pendikspor), Hakan Albayrak (Gaziantep B.B.), Kürşat Ergun Aydın (Diyarbakırspor), Mahmud Selim İmamoğlu (First Vienna-Avusturya), Mehmet Uğur Tülümen (Gaziantep B.B.), Mustafa Tuna Kaya (Mersin İdmanyurdu), Obed Owusu Ampong (Gana), Sinan Ayar (Samsunspor), Turgay Koyuncu (İskenderun D.Ç.), Tunç Murat Behram (Mersin İdmanyurdu-kiralık), Veysel Kılıç (Mersin İdmanyurdu), Zafer Şakar (Gaziantep B.B.)

Sinan Ayar
Samsunspor'dan alınan 23 yaşındaki Sinan Ayar orta saha mevkisinde görev yapmaktadır.Beypazar Şekerspor'da profesyonel olan Sinan daha sonra Çarşambaspor ve Samsunspor'da oynadı.

Mustafa Tuna Kaya
Mersin İdman Yurdu'ndan kiralanan 27 yaşındaki Mustafa Tuna Kaya Defans bölgesinde oynamaktadır. Futbola Kayseri Gençler Birliğin'de başlayan Mustafa Tuna, daha sonra o zamanki adıyla Hacilar Erciyesspor olan Kayseri Erciyespor'un altyapısına geçti. 2000 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma alındı. Bigaspor için ilk resmî karşılaşmasına 4 Ekim 2000 tarihinde Türk Telekom'a karşı oynanan Türkiye Kupası karşılaşmasında çıktı.

Benjamin Boateng
Gana'nın Real Tamale United takımında transfer edilen 20 yaşındaki Benjamin Boateng forvet mevkisinde oynamaktadır.

Paul Aidoo
Gana liginde şampiyon olan Berekum Chelsea takımında transfer edilen 19 yaşındaki Paul Aidoo ön libero mevkisinde görev almaktadır.Aidoo Gana U20 milli takımının formasını da giymektedir.

Owusu Abeye
Berekum Chelsea takımından transfer edilen 22 yaşındaki Owusu Abeye Orta sahanın sağında görev yapmaktadır.

2011-2012 Takım Kadroları

-BENJAMIN BOATENG
-CELAL ARAS
-EGEMEN GENÇALP ( KALECİ )
-HAKAN ALBAYRAK
-HAMZA AKAYDIN
-İBRAHİM ARIKAN
-İBRAHİM NECİPOĞLU
-KADİR ŞENTÜRK ( KALECİ )
-KÜRŞAT ERGUN AYDIN
-MAHMUD SELİM İMAMOĞLU
-MEHMET UĞUR TÜLÜMEN
-MUSTAFA ÜN
-MUSTAFA TUNA KAYA
-OBED OWUSU AMPONG
-ORHAN ALTAY ( KALECİ )
-ÖZGÜR ERGÜN
-PAUL AIDOO
-PEKİN KÖŞNEK
-SEMİH TÜRE
-SİNAN AYAR
-ŞENOL EROL
-TUNÇ MUR...

KARTALSPOR
Geçen sezonun beraberlikler takımı Kartalspor son anda kümede kalmıştı.Teknik Direktörlüğe eski oyuncu ve antrenörleri Besim Durmuş'u getirdiler.Besim Durmuş sezon içinde geldiği Kasımpaşa'yı Süperlig'e çıkarmıştı.Maddi olarak bu sezon daha az sıkıntı çekeceklerini söyledi.
Fofana ve De Souza Bessas gibi 2 yeni yabancılarına çok güveniyorlar.Transferin son gününde aldıkları Adem Sarı (Eskişehirspor)'da iyi transfer.
Önemli oyuncuları : Fofona, Bessas, Adem Sarı, Savaş Esen, Sabutay Alper ve Mehmet Ayaz,Hamza Gezmiş,Olgay CoşkunTransferleri :
(11): Adem Sarı (Eskişehirspor-kiralık), Ahmet Gökhan Güney (Boluspor), Boubacar Fofana ( Gine), Deyvison Denilson De Sousa Bessas (America Mineiro-Brezilya), Emrullah Güvenç (FC Oss-Hollanda), Hamza Gezmiş (Şanlıurfaspor), Mehmet Ayaz (Orduspor), Olgay Coşkun (Karşıyaka), Ufuk Ayvalı (Pazarspor), Volkan Ekici (Beşiktaş-kiralık), Yener Demirci (BUGSAŞ Spor)


Boubacar Fofana
Gineli Defansif Orta Saha.Portekiz 2.ligi takımı Gondomar'dan transfer edildi.1 yıllık kiralık.
1989 doğumlu ve 1.93 metre boyundaki Fofana'nın 3 sezondur Portekiz'de oynadığı, Gine'de çeşitli yaş gruplarında da milli formayı giydi.


Deyvison Denilson De Sousa Bessas
22 yaşındaki defans oyuncusu.Brezilya 2.lig takımı A.Mineiro'dan transfer.2 yıllık sözleşme.


KAYSERİ ERCİYESSPOR
Süperlig'e çıkmak için çok çaba sarfeden bir takım Kayseri Erciyesspor.Geçen sezonun devre arasında da çok transfer yaptılar ama gene olmadı.
Takımın başına Ergün Penbe'nin yerine ilk kez tek yetkili olarak çalışacak Burak Yılmaz'ın babası Fikret Yılmaz'ı getirdiler.Daha önce bu kulüpte kaleci antrenörü olarak çalışmıştı.
Açıkcası riskli bir tercih.Kaleci antrenörlüğünden tek yetkililiğe.
Transferde Bikoko'yu Ç.Rizespor'a kaptırmaları büyük kayıp.Yeni yabancıları Hassan Wassa,Vilin Posinkoviç,Sofiane Hanni ve Azeri Amit Guluzade.
Ancak Wassa'da skandal yaşandı.Havaalanında paçasında uyuşturucu ile yakalandı Ugandalı Ön libero ve tutuklandı.Karabükspor'un Şampiyonluğunda Emenike ile birlikte büyük rol oynamış,geçen sezonu küme düşen Altay'da geçirmişti.Wassa kadro dışı bırakıldı.



Önemli oyuncuları :Posinkoviç, Sofıane Hanni ,Cemil Adıcan,Davut Babur ,Emrah Bozkurt, Serkan Atak,Metin Tuğlu ve kaleci Ferhat Odabaşı,
18 oyuncu alıp,19 oyuncu gönderdiler.
Transferleri :
(18): Alican Tez (Ünyespor), Amit Guluzade (Azerbaycan), Cemal Taşlı (Çorumspor), Cemil Adıcan (TKİ Tavşanlı Linyitspor), Cenk Cengiz (Fethiyespor) Davut Babur (TKİ Tavşanlı Linyitspor) Doğukan Genç (Fenerbahçe) Enver Işık (Bandırmaspor) Ferhat Odabaşı (Boluspor), Gökhan Kaba (İstanbul B.B.), Hassan Mawanda Wasswa (Kardemir Karabükspor), Mehmet Bezircioğlu (Kayserispor), Metin Tuğlu (Adana Demirspor), Özcan Polat (Gaziantepspor), Serkan Atak (Çaykur Rizespor), Sertaç Eren (Hatayspor), Sofiane Hanni (Nantes-Fransa), Vilim Posinkovic (Lucko-Hırvatistan)


Sofianne Hanni
Fransa'nın Nantes kulübünden transfer.20 yaşında Cezayirli forvet oyuncusu.
Sofiane Hanni


Vilim Posinkoviç
Hırvat Golcü.23 yaşında.Uzun süre denendikten sonra alındı.
Amit Guluzade
Geçen sezon ismi Fenerbahçe ile anılmış,A2 takımında oynama teklifini kabul etmemişti.
Azerbaycan Şampiyonu Neftçi FK takımının 18 yaşındaki Milli oyuncusu.2 yıllık imzaladı.




KONYASPOR

Süperlig'ten düşen Konyaspor büyük maddi sorunlar yaşıyor.FİFA tarafından transfer yasağı bile konuldu.G.Birliği Oftaş takımından tanıdığımız Osman Özdemir Yılmaz Vural'ın yerine teknik direktörlüğe getirildi.Altyapıdan genç oyuncu takviyesi ve kalan oyuncularla düşmemek için mücadele edecekler.
Önemli oyuncuları : Robak, Pawalek, Kere gibi yabancılar,tecrübeli Erdinç Yavuz,Hakan Aslantaş ve genç milli yıldız Ali Dere.


SAKARYASPOR

Transfer yasağı nedeniyle oyuncu almadan geçen yılki kadrolarını koruyarak lige giriyorlar.
Şaban Yıldırım artık bu takımın ''Cankurtaran Simidi''.4.kez geldiği takımının başına zor şartlarda imkansızı gerçekleştirerek BA1.'e çıkardı.Yeni sezon içinde görülmemiş bir fedakarlık yaparak maaşınının 20 bin TL.'den 7500 TL'ye düşürülmesini istedi.
Oturmuş kadrosu ve Tatangalar'ın büyük desteği ile küme düşmeyip,orta sıralarda tutunmaya çalışacaklar.
Önemli oyuncuları : Kaptan Levent Demiray,Berat Çetinkaya, Selim Çatalbaş, Gazanfer Aydın , Şaban Özel gibi isimler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler