14 Eylül 2011 Çarşamba

Fenerbahçe - Orduspor : 1-0 (Önemli Olan Kazanmaktı) !!!

İDDİANAME!




31. dakikada Fenerbahçe , Cristian'ın golüyle 1-0 öne geçti.Mehmet Topuz'un ara pasıyla Orduspor defansının arkasına sarkan Semih Şentürk kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu Cristian'a bıraktı ve Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağa boş kaleye gönderdi: 1-0.
Fenerbahçe - Orduspor (Süper Lig 1. hafta) / 25

MANŞETLER

* Önemli olan 3 puan ve kazanmaktı.Başardık.Hayırlı Olsun.
* Futbol kalitemiz çok düşüktü.Adeta rölantide,kontrollü,hiç tempo yapamayan bir futbol oynadık.Bunun sebepleri var elbette.Şunlar ; 
Emre,Gökhan Gönül ,Orhan Şam'ın yokluğu,Serdar Kesimal'in de olmaması ile Bilica'nın Yobo'ya partner olması yabancı kontenjanını doldurunca Stoch'un yer bulamaması tempolu oynamamızı engelleyen sebeplerden en önemlisiydi.Aykut Kocaman'da birbirine benzeyen oyuncularımız yüzünden futbol ritmimi bulamadık diye buna dikkat çekti.Selçuk Şahin - Christian ve sağ bekte Bekir için söyledi bunu.Emre olsa Selçuk - Christian'dan biri kesilecekti.GG veya Orhan Şam olsaydı Bekir'in yerine sağ kanadı daha iyi çalıştıracaktık.
Sağ bekteki bu sıkıntı,sol bekte de Ziegler'in daha ilk maç tedirginliği yüzünden fazla çıkamaması kanatlarımızın çalışmamasına yol açtı.Göbekte de Selçuk - Christian gibi yaratıcılığı düşük,düz orta saha oyuncularının olması,Alex'i Metin Diyadin'in Onur Tuncer ile adam adama markaja alması,Dia'nın verimsizliği verimsiz futbolumuzun nedenleriydi.
 İlk kez iyi geldiğimiz anda Mehmet Topuz'un Semih'i iyi kaçırması Orduspor sağ beki Braga'lı Garcia'nın ofsaytı bozması ile Christian'a Semih'in golü attırması sonucu getirdi.Burada Mehmet Topuz'u,golü garantiye alan asisti yapan Semih'i ve Aykut Kocaman'ın Selçuk varken kendisini daha ileri sürme görevini Palermo hazırlık maçından sonra bu maçta da yapan Christian'ı kutlamak lazım.
Bir diğer neden ; uzun süre hazırlık maçı yapmamamız nedeniyle maç kondisyonu ve ritmimizi kaybetmiş olmamız.Aykut Kocaman bunu sahanın bozulmaması için evimizde hazırlık maçı yapamadık diye dikkat çekti.
Sahanın ilk 15-20 dakikadan sonra bozulması da bir başka nedendi.
Ceza geçersiz!
Seyircisiz oynamak ta önemli bir nedendi.Zira taraftarın desteği ile takım daha iyi oynuyor.
Orduspor'un ilk 11'inde 10 yeni futbolcu ile sahaya çıkmasına rağmen 26 yıl 9421 gün sonra (20 Kasım 1985) Kadıköy'e çıkmasının aşırı motivasyonu ile çok diri ve iştahlı futbolu da ayrı bir nedendi.
* Aykut Hoca 64'te Dia-Bienvenü,Semih-Caner değişiklikleri ile oyunu değiştirmeye çalıştı ama olmadı.Zira Bienvenü yalnız kaldı ileride.Orta sahada tıkanmıştık.Bence 70'ten sonra Selçuk - Christian'dan birini alıp Sezer Öztürk'ü sokarak orta sahaya bir yaratıcılık getirebilirdi.Bunu yapmayınca skoru korumak için iyice çekildik ve kapandık.Allahtan bu tip oyunda iyi performans gösteren Yobo ve Bilica şans vermediler rakibe,iyi oynadılar.
* Kazanma alışkanlığımızın devam etmesi ve bu konudaki motivasyon 3 puan'a yetti.
Fenerbahçe Kadıköy'de 10 maçtır gol yemiyor.En son geçen sezonun 15.haftasında 2-1'lik Karabükspor maçında Emenike gol atmıştı.Volkan 943 dakikadır gol yemiyor.
2009-2010 sezonun 22.haftasındaki lanet 2-3'lük Bursa maçından bu yana da yenilmiyoruz.
O maçtan bu yana 24 maçta 20 galibiyet,4 beraberlik  aldık.
* Bu maçla kariyerindeki 900.maça çıkan KRALEX Onur Tuncer'in katı markajına rağmen çok istekli,iştahlı ve iyiydi.Mükemmel rövaşatası gol olsaydı Samsun maçında attığı gibi bir gol olacaktı.
* Ziegler'in fazla ileri çıkmadığından bahsetmiştim yukarıda,savunmada da iyi görmedim.Zaten sarı kart'ta gördü.İlk maçın heyecanına vermek lazım.
* Bienvenü de uzatmalarla birlikte oynadığı 28 dakikada pek iyi görüntü vermedi.İleride yalnız kaldı.Onun da ilk maç heyecanı vardı diyelim.
* Christian attığı gol ve orta sahadaki dirençli futbolu ile iyilerden biriydi.
* Bilica.Taraftarın hiç sevmediği,tutmadığı ve neden takımda tutulduğunu anlayamadığı bir futbolcu.Sarı kartını gene gördü ama defansta bence iyiydi.En önemlisi golden sonra Aziz Yıldırım için yapılacak gösteri için Sezer Öztürk'ün giydiği Aziz Yıldırım tişörtünü ilk çıkarmaya giden kişi olarak dikkat çekti,takdir gördü.
* Takımın Başkan'a yaptığı jest çok anlamlıydı.
Christian da formasını hiç yıkamadan bu sabah Başkan'a göndermiş.
* Lanetli 3 Ay boyunca ''destan yazan'' BÜYÜK TARAFTAR bir kez daha görevini yaptı.Takımı Samandıra'dan konvoyla getirip,maç boyu stadın etrafında hiç susmadan ,içeride taraftar varmış gibi ses çıkmasını sağlayarak tarihe not düştü.
* Orduspor iyi transferler yapmış ama takım olma sorunları var.Çabuk atlatırlarsa özellikle iç sahada başarılı sonuçlar alırlar.Culio,Kaptan yaptıkları Monaco'dan aldıkları Gosso ve eski İnter'li Stephan Dalmat'ın kardeşi Dalmat iyi oynadılar.Sloven Kaleci Fornezzi de iyiydi.Özellikle Alex'in rövaşatasını mükemmel çıkardı.Yerli oyunculardan son 15 dakika giren gs alt yapısından yetişme ve geçen sezon Şampiyonlukta büyük rol sahibi İrfan dikkat çekti.
* Maçın kırılma anı ;Maçın başında Fatih Tekke'nin 2 metreden şu golü kaçırmasıydı.
Herhalde Aziz Yıldırım Metris'ten teşvik göndermişti (!) .Acı bir ironi değil mi ?
* Adı ''Penaltı Cimrisi''ne çıkan Yunus Yıldırım 77.dakikada Caner'in düşürülmesine penaltıyı vermeyerek maçın rahatlamasını engelledi.
Tüm hakem eskileri ET.AÇ,Ali Aydın,S.Dereli,Serdar Tatlı penaltı konusunda birleşti.
Yunus Yıldırım 18 Aralık 2010'da oynanan Fenerbahçe - Sivasspor maçında 33 ve 35.dakikalarda İvanovs'un elle oynamasına ve Uğur'un Dia'yı düşürmesine 2 kez penaltı vermeyerek Aziz Yıldırım'ı çileden çıkartmış ve devre arasında soyunma odası koridorlarında kendisine neden penaltıları vermedin tepkisi yüzünden 21 gün ceza almasını sağlamıştı.
* Neticede,Bjk ve gs'nin yenildiği,Ts'nin 2 puan kaybettiği açılış haftasında her şeye rağmen 3 puanla başlamak güzel.Ancak bu sıkışık fikstürde Cuma günü Gaziantepspor maçında bu oyun asla yetmez.Gerçi o maçtan 1 beraberlik bile yeterlidir bence.
* Son olarak,maçtan sonra çıkıp bu maçın seyircisiz oynanmasına neden olan basından özür dileyen ve Fenerbahçe taraftarını Digitürk Lig TV almaya çağıran ve bunu ''Anadolu takımlarının bütün gelirleri yayıncı kuruluştan '' diyerek ,3 Aydır taraftarın büyük bir emekle yürüttüğü ''Digitürk'leri iptal ediyoruz,Fenerbahçe düşmanlarına para kazandırmıyoruz '' kampanyasını dinamitle 2 dakikada yerle bir eden istifa edip,hangi yüzle geri dönen Başkanvekili koltuğunda oturan Nihat Özdemir'i ve Onu savunan başta popüler (!) gazetecileri ,şak şakcı Fenerlileri kınıyorum.Ali Koç hariç bu yönetim çoktan iflas etmiştir ve görevini yapamaz hale gelmiştir.Nihat Özdemir ve aynı zihniyetteki ''Taraftarla aynı frekansta olmayan'' yöneticiler bir an önce istifa etmeliler.
Taraftarı Satmayan Yönetici - Yönetim İstiyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler