12 Eylül 2011 Pazartesi

Türkiye - Sırbistan : 67-68 (Çok Şükür İşkence Bitti) !!!





SIRBİSTAN (68): Milos 20 (8 ribaund, 5 asist), Milenko 12 (8 ribaund, 1 asist), Nemanja Bjelica 3 (2 ribaund), Stefan Markovic 3, Dusko Savanovic 14 (3 ribaund), Marko Keselj (3 ribaund), Nenand Krstic 8 (3 ribaund), Kosta Perovic 8 (6 ribaund), Milan Macvan (1 ribaund, 2 asist) 

TÜRKİYE (67): Emir Preldzic 8 (3 ribaund, 1 asist), Ömer Onan 11, Ersan İlyasova 10 (7 ribaund), Kerem Tunçeri 8 (1 ribaund), Ömer Aşık 5 (10 ribaund), Ender Arslan 6 (2 ribaund, 2 asist), Enes Kanter 11 (5 ribaund), Hidayet Türkoğlu 8 (1 ribaund, 2 asist)
1.PERİYOT:18-11
2.PERİYOT:17-16
3.PERİYOT:21-26
4.PERİYOT:12-14



**********************
* Gerçekten ''Çok Şükür İşkence Bitti'' 
* Her maç aynı görüntü diye defalarca yazdık.Bir kere daha aynı maç oldu.Gene berbat şut yüzdesi,berbat serbest atış yüzdesi,berbat üçlük yüzdesi ve son çeyrekte yırtın,didin gene son topa getir ama kaybet.
Artık klasiğimiz oldu.İstikrar yakaladık (!) yani.
* Dün son top girse ki 13 saniye kala 2 kez şans yakaladık,kazansak ne olacaktı ? Aynı zaaflarla bir şans galibiyeti almış olacaktık.
*Rakipler için çok kolay tedbir alınabilir takım olduk.''Boyalı alanı iyi savun,dışarıdan atışlara zorla,faul yap nasıl olsa serbest atışları atamıyorlar'' bu kadar basit.
* Bakıyoruz istatistiklere Hido 10/3 8 sayı,Ersan 10/3 10s.7r.,Kerem 7/3 ile 8s. ve maalesef Emir'de körle yatan şaşı kalkar hesabı onlara ayak uydurmuş 7/3 ile 8s.3r.       
* 29/16.% 55 ile serbest atış atan ,17/3 % 17.6 ile üçlük atan,% 38 şut yüzdesi olan ,5 asist yapabilen bir takım son topta kaybettik diye çok çok sevinmeli aslında.
* Turnuva boyunca % 27,5 üçlük yüzdemiz.İlk 2 maç sayesinde bu kadar yüksek O da.Hidayet 32/5 ile  üçlük atmış.
* Maç başına 8 serbest atış kaçırma.
basketfaul sitesinde serbest atış yüzdelerimiz çıkarılmış ; 

Kerem Tunçeri, ''Üzüldüğüm şey hücum edemediğimiz için kaybettik. Taktik olarak, teknik ekibin eksikliği olarak...Bunların hiçbirine katılmıyorum. Her şey çalışıldı, her şey düzgün yapıldı. Tek sorunumuz hepimizin formsuz olmasıydı'' demiş.
 Trajikomik bir açıklama.Her şey çalışıldı,her şey düzgün yapıldı ise hepiniz formsuz olamazsınız.Siz sadece fizik,kondisyon çalıştınız,halter,atletizm çalıştınız,zaten çok az hazırlık maçı yaptınız,ne teknik - taktik,ne mental olarak hazır değildiniz.Olsa 8 maç formsuz olur mu aynı oyuncular Allah aşkına ?
* Ömer Aşık'ın ribauntlar ve ikinci toplarda şans bulmaları,Emir ve Enes gibi 2 taze kan olmasaydı son toplarda kaybettik züğürt tesellisi olmayıp,rezil kepaze olacaktık.Bunu unutmayalım.Kaç maç son toplarda kaybediyorsak   oturup düşünmek,sorgulamak lazım.Evet geçen sene Sırpları son saniyede son topta yendik,finale çıktık ta sonradan görüldü ki Kerem Tunçeri'nin ayağı çizgideymiş.
* Ayrıntılı Sonuç değerlendirmesi yapacağız daha sonra zaten ,son olarak hani NBA yıldızlarımız ? Hidayet,Ersan  8 maçta neden formsuz ? Onlara muhteşem uyun kurucu (!) Kerem Tunçeri ve Muhteşem şutör Cenk Akyol (!) da eşlik etti.En güvenilen 3 oyuncu ''Yakarca'' oldu.Ersan,Tunçeri,Cenk Akyol kendi takımları Doping Pilsen'de oynarlar artık.Hidayet'i de alsın Doping Pilsen tam olur.
Acaba turnuva öncesi gene ''Maddi - Manevi  motivasyon (!) mu lazımdı ?
İbrahim Kutluay maç sonrası en güzel eleştiriyi yaptı.Helal Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler