20 Kasım 2011 Pazar

Fenerbahçe - Eskişehirspor : 1-0 (Sadece 3 Puan) !!!


13. DK
GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Bienvenu'nun attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Emre ceza sahası içine uzun oynadı, Alex kafayla indirdi, Bienvenu altıpas önünde gelişine kafayı vurdu kaleci Ivesa topu çıkardı sonrasında dönen topa Bienvenu bir kez daha kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu.


* Sadece skor ve 3 puan iyi.Maalesef gene sahamızda kötü futbol oynadık.
* Aradan dönüşlerde sıkıntı yaşıyorduk hep,o yüzden zor maç olmasını beklerken erken bulduğumuz gol ve gene rakibin erken kırmızı kart ile 10 kişi kalması işimizi çok kolaylaştırdı.Artık bu maçı farklı alırız derken maçın sonunda gene yüreğimiz ağzımızda dualarla maçı bitirdik.İkinci yarıda ilk yarıdaki oyunumuzu bile aradık.Kısacası vasat oyun ve süper 3 puan.
* Kadıköy'deki 29.cu yenilgisiz maçımız  oldu.57 gol atıp,22 gol yedik.
* Tamam zor bir süreç yaşıyoruz,etkilenmemek mümkün değil.Yavşaklar Ordusu Şer Cephesinin her gün basenlerinden uydurdukları bizi bile çok etkiliyor ancak onlara en iyi cevap sahada yapılan mücadele ve alınan başarılı sonuçlarla verilir.Bugüne kadar iyi oynamasak ta aldığımız sonuçlarla seslerini kestik.
Bu bilinçle oynamaları gerekir.Sahaya çıktıklarında her şeyi unutup,sadece kazanmaya odaklanmak gerekir.
* Tabii vasat oyun,kötü futbol diyoruz ama ne olursa olsun kazanmayı bilmek,ayakta kalmak ve lider olmak bu takımın mayasının ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor.
* Eksikler ve hakemin hatalı kararları da sonuçta etkendi.Hakemi sonra değerlendireceğim,Yobo ve Ziegler'in defanstaki eksiklikleri,forvette Semih'in olmaması da önemliydi.Hadi Bilica Yobo'yu aratmadı diyelim ama Ziegler'in olmaması etkiledi.Çünkü Uğur çok uzun süre sonra oynuyordu ve zaten sol bek değil.Ziegler dengeli çıkışları ile Caner ile iyi işleyen sol kanat oluşturuyordu.Uğur bir kez çok iyi geldi ama Onda da ortaya çıkaramadı,kendi vurdu aut.Semih'te olsaydı en azından sonradan girdiği dakikalarda 10 kişi ile yorulmuş rakibe karşı gol bulabilirdi.Dia uzun süredir yok diye yazılmıyor ama önemli eksik.
İkinci yarıdaki Stoch'un direkten dönen şutu da farkın artmamasına yol açan şanssızlıktı.
Stoch demişken Aykut Kocaman Onu daha fazla oynatmalı.Çabuk oyunculara ihtiyaç var.
* Tabii takımın gidenlerin yerine oyuncu almasına rağmen güç kaybettiği açık.
Şartlar bunu gerektirdi,eleştirmiyorum sadece tespit yapıyorum.
* Ocak Ayına kadar kalan 6 maçı (ki 4 deplasman ve çok zor maçlar) bir şekilde en az kayıpla geçip,devre arasında hocanın kendisinin de söylediği gibi bir santrfor acil acil alınmalı.
Yönetime bırakıyor Aykut Hoca çünkü süreç belirsiz tabii.
* Aykut Kocaman demişken,iyi ki var,bizim için büyük şans.Maç sonrası basın toplantısında söyledikleri çok önemliydi,özellikle Milli takım ile ilgili bizim oyuncularımıza linç yapılırken ,fatura kesilirken,sakatım diye kadrodan çıkarılan Burak Yılmaz ve Giray'ın 4 gün sonra lig maçın çıkmaları (Burak İnter maçına bile yetişmeyecek balonları üfürülmüştü)nı gündeme getirmesi süperdi.Polemik yapacaklar bu sözlerine yavşak basın ama vız gelir.
''Fenerbahçe'de oynayan oyunculara biraz daha fatura kesildi demeyelim ama faturanın büyük kısmı bu tarafa doğru geldi. Emre de bunlardan birisi. Bunlar bir şekilde insan. Bazen Emre de dahil olmak üzere bu insanların, oyuncuların sıkıntıları olabiliyor. Bu konularda bizim yapmamız gereken olayları kavramak ve ona uygun davranışlar göstermek. Emre'yi sorun olarak görmüyorum. Gördüğüm andan itibaren beraber olmanın da bir anlamı yok. Hırvatistan maçından sonra bizim oyuncularımıza gelen oklar, 2-3 gün sonra sakatım deyip ikinci maçta oynamayan oyunculara doğru dağılsa bu oyuncular biraz daha moralli ya da soğukkanlı hale gelirlerdi. Şu aşamada bu şikayeti dile getirmek zorundayım. Oyuncularımı korumak zorundayım. Hem Fenerbahçe'ye karşı hem oyuncularıma karşı birazcık yargısız infaz oluyor. Ama bizim işimiz, başta Emre olmak üzere bütün olaylar karşısında dahi gücümüze inanarak soğukkanlılığımızı korumak olmalı.''
   Sadece dünkü maçla ilgili Baroni'nin yerine neden Sezer veya Özer'i değilde Selçuk'u aldı eleştiriyorum.Evet skoru korumak için ama 10 kişilik  rakibe karşı 1-0 öndeyken daha  cesur olmalıydı.
* Alex formayı özlemiş,iştahlıydı.Asistini de yaptı.
* Henri arayı bence iyi geçirmiş.Dün iyi gördüm.Golünü attı,kırmızı kart aldırdı.Yani neticeye direkt etki etti.Eleştiriyoruz henüz bu takımın 1.Santrforu değil diye ama 4 gol ile en çok gol atan oyuncumuz ve 3 golü (Mersin İ.Y,Karabük,Eskişehir) 3 puan getiren goller.Bunu da es geçmemek lazım.
 Gol yollarında yalnız kalıp kalmadığı sorulan Bienvenu, soruya ''Öyle olduğunu düşünmüyorum. Oyunumuz gereği bütün futbolcuların hareketli oynadığı bir sistemde yer alıyoruz. Kaleye en yakın ben görünüyorum ama herkes zaman zaman kaleye yakın oluyor. Sürekli destek görüyorum. Böyle olduğunu düşünmüyorum'' şeklinde yanıt verdi.
Geçen hafta Kamerun medyasına verdiği demeçte Niang  ile ilgili ifadeleri sorulan Fenerbahçeli futbolcu şunları kaydetti:
''Ben olaya birilerinin yokluğunu tamamlamak şeklinde yaklaşmıyorum. Tek bir hedefim var. Her maça yüzde yüz konsantre olup takımıma maksimum katkıyı vermek istiyorum. Geçmişte önemli yeri olan büyük bir futbolcu Niang. Burada önemli bir yer edindi. Ama şu anda ben kendi işime konsantre olmuş durumdayım. Takımımın başarısı için elimden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyorum.''

* Bekir de iyi isimlerden biriydi.Ancak sık sarı kart görmesinin bedelini cezalı olarak ödeyecek.
Haftaya G.Birliği deplasmanında yok.
* Neticede çok fazla irdelemeye gerek yok ancak kalan zor periyot için tedbirleri almak gerekiyor.Haftaya rakibimiz G.Birliği'nin 0-2'den Beşiktaş'ı 4-2 nasıl yendiği iyi etüt edilmeli.
* Gelelim Emre konusuna ;
 Emre bana göre ülkenin en iyi yerli oyuncusu.Yapısı agresif,hırslı,sahada babasını bile tanımayan bir yapı.Bu özellikleri Onu Emre Belözoğlu yapıyor.Böyle olmasa pek çok tekniği iyi kaybolup giden futbolculardan biri olurdu.Çocukluğunda Fenerbahçeli olmasına rağmen küçük yaşta gs altyapısına alınıp parlaması ve gs'deki hoş görmediğimiz aleyhimize hareketlerine rağmen bize geldiğinde ''oyununu oynasın,formanın hakkını versin yeter'' dedik.Pek çok Fenerbahçeli içine sindiremedi ve hala soğuk bakıyorlar.Biz gerek bizim forma ile gerekse de Milli forma ile hatalı davranışlarına rağmen bilerek hep sahip çıktık.Yavşaklara meze olmasın dedik.Hıyarların efendisi Doberman Topoğlu,Demirkol gibi kendisine her daim düşman kişilere karşı hep arkasında olduk.Zor günler yaşadı biliyoruz.
 Ancak artık kendi arkadaşı ile hoş olmayan görüntüler sergilemesi de sabrımızı taşırdı.
  Rakiple kavga ediyor yetmiyor,kendi arkadaşı ile kavga ediyor,hakemle kavga ediyor yetmiyor kendi kendisi ile kavga ediyor :)) Dün akşam Gökhan'a yaptığı tepki çok çirkindi.Milli maçta da yapmıştı aynısını.
 En sonunda da 1-0 önde,rakip 10 kişilik maçta bile sarı kart görmeyi başardı (!)
Yukarıda dedik yapısı bu zor değişir ama artık biraz öfke kontrolü terapileri mi alacak ne yapacaksa yapsın.Çünkü hem kendisine hem takıma zararı oluyor.Maç sonrası Aykut Hocaya sorulan sorular hep Emre hakkındaydı.Yok oyundan çıkarken hocaya bakmamış,yok niye arkadaşına tepkili,küfürü bilmem nesi sakız gibi çiğner giderler hafta boyunca artık.
 Ne gerek var kardeşim kendini yavşakların ağzına meze yapıyorsun ? Değer mi ?
  Fenerbahçe taraftarının da yanlışa destek vermemesi gerekiyor.Tamam korumacılık iyi şey ama körü körüne olmaz.Bu davranışları destek gördükçe düzelmeyecektir.
* Hakem Tolga Özkalfa.
 Erken gol ve erken (haklı ) kırmızı kart işini kolaylaştırdı.Ancak 47.dakikada Mehmet Topuz'u Kamara'nın  düşürmesi ve her 2 yarıda Henri'nin 2 ofsayt olmayan pozisyonda kesilmesi
yardımcıları ile birlikte ciddi hatalarıydı.

Nadareviç'e gösterdiği kırmızı kart doğruydu.
 Fenerbahçe-Eskişehir maçında verilmeyen 1 penaltı,2 ofsayt



0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler