13 Kasım 2011 Pazar

Fenerbahçe Ülker'den Bir Hüsran Daha : 64-83 !!!



SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı – Serkan Emlek – Uğur Özen

FENERBAHÇE ÜLKER (64): Curtis Jerrells 6 (1 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 6 (1 asist), Engin Atsür 3 (2 ribaund- 6 asist), Gasper Vidmar 6 (2 ribaund- 1 asist), Kaya Peker (2 ribaund), James Gist 10 (6 ribaund), Oğuz Savaş 12 (8 ribaund), Hakan Demirel 5 (1 ribaund- 1 asist), Bojan Bogdanovic 10 (2 ribaund), Emir Preldzic 6 (4 ribaund- 3 asist)

TÜRK TELEKOM (83): Muratcan Güler 1 (5 ribaund- 4 asist), Nedim Yücel 3 (5 ribaund), Ali Karadeniz 15 (3 ribaund), Darius Washington 16 (9 ribanud- 4 asist), Bekir Yarangüme 6 (5 ribaund- 1 asist), Mehmet Okur 18 (9 ribaund- 1 asist), Ceyhun Altay, Simas Jasaitis 4 (5 ribaund- 2 asist), Kaspars Kambala 20 (5 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 14-22
2.PERİYOT: 17-19
3.PERİYOT: 19-23
4.PERİYOT: 14-19





* Ne söylemeli,ne yazmalı ki ? Her maç aynı şeyleri yazmaktan biz bıktık,onlar bıkmadı kötü oynamaktan.Üstelik ONUR MÜCADELESİ yapıyoruz denilen bir sezonda...
* Çok yazık.2 Dev kurumun işbirliğinden şöyle güdük bir takım oluşturabilmek gerçekten büyük maharet (!) arkadaş.Emeği geçenleri tebrik ediyorum (!)
* El birliği ile geçen sezon çifte kupa kazanmış bir takımı orta sıra takımı yapmayı başardılar (!)
Kötü bir takıma sahibiz ne yazık ki.
* Mucize eseri alınan Bilbao galibiyeti bile moral olmamış,kendimize getirememiş.
* Nasıl getirsin ki ? Sezon başından beri yazıyoruz ''takım kimyası sorunlu'' ,''Yapısal sorunlar var''diye.Şimdi de mental sorunlar ve koç-oyuncu ilişkileri  negatif durumda.
Ezcümle erken tükeniş var.Bitmiş bir takım var.
* Nedim Karakaş ''Ocak'ta rayına oturur takım,henüz hazır değiliz '' diyor.Beklenen 6 Ay'dır top oynamayan ağır sakatlıktan çıkacak 36'lık Mirsad ve Tomas.Tomas gelecek ama Sefo gidecek.
 2 oyuncuyu mu bekliyoruz.2 oyuncu mu her şeyi değiştirecek ?
* Yahu nefret ediyorum gs ile karşılaştırma yapmayı ve onlardan örnek vermeyi ama adamlar 7 yeni oyuncu aldı,yepyeni bir takım kurdu,buna rağmen 1 gün bile henüz hazır değiliz demediler,hiç kimsenin beklemediği EL'ye kaldıkları gibi Top 16'yı bile garantilediler.
Bugün Doping Pilsen'e kaybettiler ama 14 sayıdan bırakmadılar,geri dönüşü başardılar.
 Ha diyeceksiniz ki adamlar hazır oyuncu aldılar da ondan.Eeee sen de alsaydın ?
Kim dedi sana Curtis,Gist,Bogdanoviç,Hakan Demirel'i al diye.Üstelik gidenler Saras, Lavrinoviç,May,Kinsey.Takımı daha güçlendireceğimize zayıflattık.
* Takımda liderlik yapacak ne Koç var ne de oyuncu.Ömer Onan bile bitik.
* Koç çıkmış gene her zamanki gibi oyuncuları suçlamış.''Oyuncuya değil ciddiyete ihtiyacımız var,bugün oynanan şey oyun değil utanç,Ukiç,Mirsad,Tomas dönünce daha farklı olacak,özür diliyoruz falan filan'' Masal anlatıyor.Mirsad ve Tomas'ı yukarıda söyledik,Ukiç'i de biliyoruz,gördük,neyi değiştirecek ?
* Dengeler dengeler diye diye takımın dengesini bozdu.NBA'den oyuncu almayacağız deyip Mehmet Okur,Ersan,Semih,Ömer Aşık,Hidayet'leri es geç,zorda kalınca Sefo'yu al.
 Allahtan Sefo kendisine mok atan '' 3 gün sonra gidecek,ne kadar oynayabilecek'' diyen Nedim Karakaş'ı her maç morartıyor.
* Bugün gördük Mehmet Okur'u.% 40-50 ile oynamasına bile bile 2 kez sportmenlik dışı faulle diskalifiye olup 28 dakika oynamasına rağmen 18s.9r.ile oynadı.
* Sadece Okur mu ? Dopingten sonra basketbolu bırakıp boksa başlayan,sonra geri dönen,Aliağa'larda bile bir şey yapamamış Kambala bile bizim uzunları kepaze etti.
 Hoş O Kambala'dan beri bu takım senelerdir adam gibi bir uzun görmedi ya.
Sadece Okur ve Kambala da değil bir de Ali Karadeniz (Michael Wright) da 31 yaşında (daha yaşlı zannediyordum 1980'liymiş.) vardı.24 dakika 15 sayı.
* Bir Telekom'un uzunlarına bakıyoruz bir bizimkilere.Mehmet Okur,Kambala,Ali Karadeniz, Nedim Yücel. Bizimkileri biliyoruz.Hangileri daha iyi düşünün ?
* Yıllardır dilimizde tüy bitti şu takıma adam gibi bir 5 numara,4 numara alın dedik ama nerede ?
Biri hücumda var savunmada yok,biri savunmada var hücumda yok,biri sadece dış atış ve ribaunt kovalar,biri atletik ama fundementali yok,savunmayı bilmiyor,Kaya bitik.
 E herhalde Okur,Kambala,Wright bizimkileri denize döker.56 sayı,22 ribaunt.
Bizimkiler 28 sayı,18 ribaunt.

* Bir de tutturdu 4 kısa sistemi diye,böyle uzunları olan bir rakibe karşı temelli eridik.
Kambala - Mehmet Okur oyunda olduğu anlarda ezdiler resmen.
* 4 kısa sistemi diyoruz,eyvallah set oyunu değil hızlı,hareketli oyun oynatmak istiyor ama olmuyor işte.Set falan yok,top çabuk ve fazla dolaşmıyor diye hep yazdık zaten.24 saniyenin 16-17 saniyesi top Ukiç,Emir ve Curtis'in elinde sonra kalan saniyede zorlama hücum.
Biraz Emir'in oyun zekası ve görüşü var idare ediyor.Bugün Engin de 6 asistle haftalardır kabız olan oyun kurucuların bu eksikliğini bir nebze gidereceğini gösterdi.
* Hücumda kısırız diyoruz.Üçlüklerimiz girerse Bilbao mucizesi gibi kazanıyoruz,girmezse şimdiye kadar yaşadığımız hüsranları yaşıyoruz.Bugün de 20/3.% 15 ile üçlük atmışız.
Keskin şutör diye aldığımız Bogdanoviç 12 dakika süre alabiliyor ve  4/0 atmış.
Hücumda setin yok,üçlükler karavana,ikili oyunların yok,fast break bulursan anca.
* Bari savunma yapın ama O da yok.3-5 dakika bir can havli kaos yaratıyoruz o kadar.
* 5 haftada 2.ci yenilgi.Öncesinde Cumhurbaşkanlığı gs hüsranı.gs,bjk,telekom'a kaybettik.
Sadece Doping Pilsen kaldı sırada.Yazık.Bandırma Kırmızı,Trabzon'u yenebiliyoruz ancak.
Galibiyeti olmayan Antalya B.B.'yi de güç bela yendik.
 Avrupa da 2 yenilgi,Bilbao mucize galibiyet,Nancy maçında Akingbala oynasa O da kayıptı.
25 maç oldu hala ortada IŞIK YOK.
* Koç - oyuncular arasındaki kan uyuşmazlığı dışarıdan kabak gibi görünüyorken,hadi yönetimi Semih Özsoy'u falan boş verelim de Aydın Örs gibi bir duayen niye kayıtsız kalıyor ?
* Spahija geçen sezon Vidmar yok diye bahane uyduruyordu.Kinsey'i gönderdi,Vidmar'ı da göndermek istemiş ama Aydın Örs engellemiş söylenen.
 40 saniye kala Vidmar'ı niye oyuna aldığını da bir zahmet açıklasın ? Hakaret gibi.

Şu maçta farkı kapatmak için bir tam saha pres,alan savunması falan bir şey yap birader ?
* Daha önce yazdım Spahija gönderilmeli.İbrahim Kutluay ve Mrsiç ikilisi tam yetkiyle göreve getirilmeli.Takımı ayağa kaldıracak,oksijen pompalayacak şey Fenerbahçe ruhuna sahip kişilerin olay el koymalarıdır.
* Daha fazla taraftarı avutmasınlar.2010 F4 masalları ile yıllardır uyuttular,hala her sene F4 hedefi diye diye taraftara masal anlatmasınlar.
* Kardeşim madem memnun değilsin,eleştiriyorsun madem niye takip ediyorsun,niye yazıyorsun ,niye ilgileniyorsun diyen çok bilen aşırı korumacı,biatçılar olabilir.
Onlara sözüm ; biz renklere aşığız,takımlar ,isimler ne kadar kötü,işlerini iyi yapmasalar da biz çubuklunun peşindeyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler