11 Aralık 2011 Pazar

El Clasico :Real Madrit - Barcelona : 1-3 ('' Real Madara '' - ''Barcelonismo'' )



Real Madrid [1 - 3] Barcelona 
1' [1 - 0] K. Benzema 
30' [1 - 1] A. Sanchez 
54' [1 - 2] Marcelo (Kendi kalesine) 
66' [1 - 3] C. Fabregas 

Stat 
Santiago Bernabeu 

Real Madrid 
Casillas, Coentrao, Pepe, Ramos, Ronaldo, Benzema, Mesut Özil (58' Kaka), Marcelo, Lass (63' Khedira), Alonso, Di Maria (68' Higuain) 

Barcelona 
Valdes, Alves, Pique, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta (89' Pedro), Fabregas (79' Keita), Messi, Alexis Sanchez (84'David Villa) 




30. dakikada Barcelona eşitliği yakaladı. Messi'nin derinlemesine pasıyla hareketlenen Şilili Sanchez, topu ceza sahası yayının üzerinden sağ alt köşeye gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. Sanchez, Barcelona formasıyla oynadığı ilk "El Clasico"da gol atma başarısı gösterdi. 
54. dakikada öne geçti. Real Madrid savunmasının uzaklaştırdığı topa ceza sahasının dışından Xavi bekletmeden vurdu. Kaleye doğru giden topa Marcelo ayak koydu; kaleci Casillas'ı yanıltan meşin yuvarlak İspanyol file bekçisinin tüm çabasına rağmen direğe çarpıp ağlarla buluştu. 
66. dakikada Katalan ekibi farkı 2'ye çıkardı. Sağdan atağa katılan Alves'in bel hizasında arka direğe kestiği topa uçarak kafayı vuran Fabregas, skoru 3-1 yaptı ve takımını rahatlattı. 

Fabregas: "Benim için çok özel bir gün"

24 yaşındaki oyuncu çıktığı ilk El Clasico maçında gol atmanın ve sahadan galibiyetle ayrılmanın sevincini yaşıyor.

Karşılaşmanın ardından gazetecilere konuşan Fabregas, "Benim için çok özel bir gün. İlk yarı oldukça zorlu geçti ancak ikinci yarıda harika bir oyun sergiledik." ifadelerini kullandı.

Galibiyette en önemli faktörün, maç içerisinde yaptıkları taktiksel değişiklik olduğunu vurgulayan İspanyol yıldız, "Yaklaşık 70 dakika boyunca 3 kişilik bir defans hattıyla oynadık ve bunu yaparak Bernabeu'da kazanmak, bu takım hakkında çok şeyi anlatıyor." dedi.

 Cesc Fàbregas Soler 


1 dia muy especial para el equipo y para mi xsonalmente. Siempre lo voy a recordar. Gracias a toda la aficion y felicidades al barcelonismo!

We are still The BEEEEEEEEST BARCA !!!!!!
* Tebrikler ''BARCA''mız.Bir kez daha EN BÜYÜK KİM ? gösterdik.
* Real Madrit  100 bin seyiricisi önünde,henüz 20.saniyede hediye bir golle öne geçmesine rağmen dakikalar ilerledikçe ''kötü kaderi''ne razı oldu ve klasik ''Ortada Sıçan'' oyununu çok iyi oynadı (!) :)) Barca adeta kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı.
* Real Madrit her Barca maçında olduğu gibi sahaya tekme atmak için çıkmıştı.Tekme,tokat ile durduracağını zannediyorlar ama nafile.
* Kafadan 1-0 başladıkları bir maçta bile hezimetten kurtuluyor,rezil,kepaze oluyorlarsa nerede kaldı El Clasico ?,nerede kaldı ezeli rekabet ? demek lazım.Ezeli ve ebedi eğlence'ye döndü artık iş.Aynen FB-gs rekabetine döndü.gs de 3-4 yılda 1 galibiyet alarak teselli buluyor.
1319 gün sonra kazandılar.Madrit'in de 1313 gün olmuş lig'te galibiyetsizliği.
En son 7 Mayıs 2008'de yenebilmiş RM.
* RM bu mağlubiyetle prestijini bir kez daha kaybetti.Evlerindeki ilk yenilgileri ve 10 maç sonra ilk yenilgileri.Tabii lig'te oynadıkları yarım saate 4 gol attıkları ama aynı rakiplerin Barcelona'ya canavar kesildikleri maçlardan sonra ''asıl rakip ve acı gerçek''ile karşılaştılar.
* Üstelik Barcelona'da Messi çok durgundu (2 gol attırmasına rağmen),Waldes,Pique çok kötüydü.İniesta çok iyi oynamasına rağmen son hareketlerde hatalar yaptı ve farkı önledi.
* Dani Alves,Puyol,Xavi ve Alexis Sanchez çok iyiydi.
* En iyisi ise Pep Guardiola'ydı.1-0'dan sonra risk alarak 3'lü defansa dönmesi oyunun şeklini değiştirdi.Özellikle ikinci yarıda Sağ kanat arkada Puyol sağlamlığı ile önde D.Alves çok iyi işledi.Zaten pas futbolundan başı dönen ve şişecek olan RM 60'dan sonra yorulacaktı ve oldu.
Mosmourinho'nun oyuncu değişiklikleri bile çare olmadı.Fark kaçtı 6-7 olması işten bile değildi.
* Maç sonrası basın toplantılarında Pep ve Mosmourinho'nun açıklamaları farkı ortaya koyuyor.

Pep mütevazi bir şekilde maç 3-3'te olabilirdi v.s diyor,top kayıplarından şikayet ederek daha fazla topa sahip olmaları gerektiğini,bunu geliştireceklerini söylüyor.
"Süper Kupa'da bizi daha fazla zorlamışlardı. Oyuncularım Real Madridli oyunculardan daha yorgundu. Şans da gerekliydi bu yüzden. 1'inci dakika dolmadan yediğimiz golden sonra üçlü defansa geçip oyunumuzu oturttuk ve pozisyonlar bulup hakettiğimiz bir galibiyet aldık. Ancak Real Madrid de bence çok cesur oynadı. Maç 3-3'te bitebilirdi."

 "Sıradan bir takımla oynmadık. Real Madridle oynadık. Ama 10-15 dakikadan sonra istediğimiz oyunu oynayıp skoru elde ettik. " 

"Biz mükemmel değiliz. Çünkü bence mükemmel diye bişey yok. Bu maçta çok iyi oynamıza rağmen daha kontrollü davranmamız gerekebilirdi."

 "Biz topun çevresinde bir kişi fazla oynayıp gücümüz ve tekniğimizle topu hızlı dolandırmaya çalışıyoruz. Diğer takımlar böyle oynamadığı için eleştirmiyorum. Ama biz bu şekilde oynamayı başarmaktan gurur duyuyoruz."

 Bir de Mosmourinho'nun açıklamalarına bakalım ; 
"Futbol sonuçta bir oyun. Şansın da bunda önemli bir rolü var. 1-0 öndeyken Ronaldo ile net bir pozisyon yakaladık. Farkı ikiye çıkatabilirdik. İlk yarıyı oldukça dengeli tamamladık. Barcelona'nın ikinci golünün yetenekle alakası yoktu. Sadece şanstı. 2-1'den sonra 2-2'yi de bulabilirdik. Ama üçüncü golü yedikten sonra Barcelona psikolojik olarak öne geçti ve topu istediği gibi dolaştırmayı başardı. Bana göre bu maçın sonucunu şans belirledi."

Barcelona şansı ile kazandı diyor.Attığınız gol de top Benzema'nın önüne düşmedi mi ?
Orta sahada zaaf yaşadınız mı sorusuna,Hayır kesinlikle sadece son 20 dakika iyi oynamadık falan filan diyor.Orta sahada ortada sıçan oynadı oyuncuları eleman hayır sorun yaşamadık diyor.İşte bu kafada olduğu müddetçe daha çok hüsran yaşarlar.
 Öyle yenildiğimiz için ben geldim toplantıya Carranca'yı göndermedim kahramanlığı ile olmuyor.
 Carvalho yok tamam da yok mu başka adam Raul Albion,Arbeloa falan filan da Ramos'u göbeğe çekip sol bek Coentrao'yu sağ bek oynatıp sadece tekme attırıyorsun.
* Zaten aradaki fark ortada ; 
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Barcelona karşısında 8 maçta yalnızca 1 galibiyet alabilirken; Barcelona Teknik Direktörü Josep Guardiola ise 12 maçta 8 zafer elde etmiş oldu. 
 * RM'nin kadrosunda bulundurduğu isimler kağıt üstünde çok önemli ve pahalı isimler ama Barcelona maçlarında ortaya sadece tekme tokat sertlikle baskı yaparak kazara bir gol bulursam futbolu oynuyor.
* Messi atılmalıydı diye ağlıyorlar.Yahu zaten gördüğü kart itirazdan ve komikti.Faul yaptığı pozisyonda sarı kartlık hiç bir şey yok.Ona sarı kart verilseydi Yaratık Pepe 50 kere atılmalıydı.
Lütfen kaçıncı dakikada sarı kart görebildi.
* RM Pepe gibi yaratıkları futbolcu kılığında sahaya sürdüğü müddetçe ezilmeye mahkum olacaktır.
* Maganda Ronaldo bir kez daha Messi'den küçük olduğunu gösterdi.Bencik oyunu ile kendi fan'larından bile küfür yedi.
* Mathias Oezil de hiç bir varlık gösteremedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler