28 Aralık 2011 Çarşamba

Euroleague Top 16'da Rakiplerimiz Belli Oldu !!!


*Top 16 maçları 18 Ocak-1 Mart arasında oynanacak. Gruplarında ilk ikiye giren takımlar çeyrek finale yükselecek. E ve F, G ve H gruplarında ilk ikiye giren takımlar çapraz eşleşme uslüyle karşı karşıya gelecek. Çeyrek finalde beş maç üzerinden oynanacak seriler, Final-Four'a giden takımları belirleyecek. 
* 2012 Euroleague Final-Four'u 11-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da olacak. 
* İstanbul'da düzenlenecek Final-Four'un logosu da belli oldu: 



RAKİPLERİMİZİ TANIYALIM.

PANATHINAIKOS
KADRO
MAÇLARI
İSTATİSTİKLER

Turkish Airlines Euroleague’de son şampiyon apoletini taşıyan Panathinaikos, Yunanistan’daki ekonomik kriz nedeniyle kadrosunda yaşadığı erozyona rağmen ilk turda gösterdiği mücadeleyle dikkat çekti. 

CSKA Moskova’nın 10’da 10 yaparak ilk sırayı alması sonrasında B Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Panathinaikos, Rus ekibine iki maçta da kaybederken (78-76 ve 91-75), en büyük sürprizi ise Brose Baskets’a deplasmanda 79-76 yenilerek aldı. 

Avrupa’nın en önemli antrenörlerinden biri olan Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Panathinaikos’ta, Dimitris Diamantidis, hem hücumda hem de savunmada takımın en önemli kozu durumunda. Guard pozisyonunda Nick Calathes ile David Logan, boyalı alanda da Mike Batiste ile Ian Vougioukas, Top 16’da Panathinaikos’un dikkat çekecek isimleri arasında bulunuyor. 

UNICS KAZAN
KADRO
MAÇLARI
İSTATİSTİKLER

Rus temsilcisi Unics Kazan, D Grubu’nda oynadığı 10 maçta 7 galibiyet alırken, Top 16’ya da üçüncü sırada yükseldi. 

Evgeny Pashutin’in antrenörlüğünü yaptığı Unics Kazan, ilk üç maçında Montepaschi Siena’ya 79-71, Regal Barcelona’ya da 93-65’lik skorlarla mağlup oldu. Dördüncü hafta Asseco Prokom’u 72-68 ile geçtikten sonra üst üste dört maç kazanan Rus ekibi, son üç hafta da iki galibiyet alarak adını Top 16’ya yazdırdı. 

Kariyerlerinde daha önce ülkemizde de forma giyen Henry Domercant, Terrell Lyday, Lynn Greer ve Mike Wilkinson’ı da kadrosunda barındıran Unics Kazan’da Kelly McCarty ve Nathan Jawai de diğer önemli isimler arasında yer alıyor. 

EA7 EMPORIO ARMANI
KADRO

MAÇLARI

İSTATİSTİKLER

İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani, Turkish Airlines Euroleague’de son hafta oynanan maçların ardından Top 16’ya yükseldi.

Lige ilk hafta oynadığı Maccabi Tel Aviv mücadelesini 89-82’lik skorla kazanarak başlayan EA7 Emporio Armani, dört haftada ise iki galibiyet aldı. Üst üste dört maç kaybettikten sonra önce Belgacom Spirou’yu 88-53 ile geçen İtalyan temsilcisi, son hafta ise Partizan’ı 72-66’lık skorla mağlup etmeyi başardı. 

Sergio Scariolo’nun çalıştırdığı İtalyan temsilcisi, Danilo Gallinari’nin lokavtın tamamlanıp NBA’e dönmesiyle büyük güç kaybetti. Buna karşın EA7 Emporio Armani’nin kadrosunda Omar Cook, Ioannis Bourosis, Malik Hairston ve Drew Nicholas gibi isimler bulunuyor.

FIKSTÜR
1.MAÇ 18-19 OCAK U.KAZAN - FENERBAHÇE ÜLKER
2.MAÇ 25-26 OCAK FENERBAHÇE ÜLKER - E.MİLANO
3.MAÇ 01-02 ŞUBAT FENERBAHÇE ÜLKER - PANATHINAIKOS
4.MAÇ 08-09 ŞUBAT PANATHINAIKOS - FENERBAHÇE ÜLKER
5.MAÇ 22-23 ŞUBAT FENERBAHÇE ÜLKER - U.KAZAN
6.MAÇ 29 ŞUBAT-01 MART E.A.MILANO - FENERBAHÇE ÜLKER

Kaynak : tbf.org.tr ve euroleague.net

****************
* Öncelikle kura hayırlı olsun.
* İyi bir kura çektiğimizi düşünüyorum.Panathinaikos ile birlikte çıkarız.Ancak Çapraz eşleşme zorlu.Büyük bir ihtimalle o gruptan Barcelona ve Maccabi çıkar.Son 8'de 5 maç üzerinden ya Barcelona ya da Maccabi eşleşeceğiz.(Tabii büyk bir aksilik olmazsa iki grupta da)
* O yüzden bu grupta kesinlikle 1.liğe oynamalıyız ve diğer grubun 2.si (Maccabi muhtemelen) ile eşleştiğimizde saha avantajını kullanabilelim.
*Zaten eğer hedefimiz F4 diyorsak Kazan,Milano gibi rakipleri hiç düşünmeden Pana ile liderlik mücadelesi yapmalıyız.Bunun için de madem transfer de yapılmayacak (Bana göre defalarca dediğim gibi kaliteli bir uzun oyuncu şarttı) o halde kendilerine güvenilen tüm oyuncularımızın maksimum kapasite ile oynamaları gerekiyor.
* Ayrıca grup maçlarındaki gibi içeride maç kaybedip bunun telafisi  için dışarıda maç kazanmak için göbeğimiz çatlamamalı artık.İçerideki 3 maçı almak,dışarıdan da Milano ve Kazan maçlarını almak,en kötü Kazan deplasmanında kaybedeceksekte buradaki maçta kullanmak için az farkla kaybedip sayı farkını düşünmek lazım.
* İlk maç Kazan ile deplasmanda.Zor bir deplasman.Yorucu bir seyahat ve Domercant,Greer,Lyday,Veremeenko,Savrasenko gibi önemli oyuncuları var.gs mp maçlarını seyretmiştim.İkinci yarıda kopardılar evlerindeki maçı.İstanbul'da da kazanmışlardı.Zor deplasman ama kazanılmayacak değil ve dediğim gibi hedef için kazanmak lazım.
* Milano'yu hiç düşünmüyorum.
* Grupta Brose Basket'e kaybettiler,sezon öncesi hazırlık maçlarında Rusya'daki Gomelski turnuvasında ve İstanbul'daki Two Nations Cup'ta 2 kez yenmiştik kötü halimizle ama Panathinaikos her zaman Panathinaikos'tur.Fakat yenilmeyecek,geçilmeyecek takım değil.Sayı averajı da önemli olabilir iki takım arasında karşılıklı birer galibiyet aldıkları takdirde.
* En kötü 4 galibiyet,2 mağlubiyet (3 iç ve Milano deplasmanı) gruptan çıkarır ama Son 8 sonrası için yollar taşlı olur.
* İlk maçların tarihi olan 18-19 Ocak'a kadar en az 20 günlük bir süre var.Bu süre içerisinde Mirsad'ın dönmesi,Tomas'ın daha da iyiye gitmesi,bahsedilen Vidmar'ın sorunu çözülmeli,her oyuncu en hazır şekilde bu maceraya başlamalı.Ve dediğim gibi artık asıl iş bundan sonra başladığı için öyle bir  maç iyi,bir maç kötü,bir maç idare eder istikrarsızlıkları olmamalı.
* Koç Spahija da tektik anlayışında çeşitlilikler,rakipleri iyi analiz ederek zaaflarından yararlanacak yolları bulmalı.
* Aydın Örs Salı günü katıldığı FB TV - Potada Fener programında şunları söylemiş ; 
“MİRSAD GALATASARAY MAÇINDA SAHADA OLABİLİR, TRANSFER DÜŞÜNMÜYORUZ”
Transfer düşünmediklerini belirten Aydın Örs, Mirsad müjdesi vererek, “Uzun süredir sakat olan Mirsad takımla çalışmalara başladı. Eğer koç Neven Spahija şans vermek isterse bu hafta oynayacağımız Galatasaray Medical Park maçında Mirsad bu sezon ilk kez takıma girebilir. Onun dönüşüyle birlikte biz yeni bir transfer düşünmüyoruz. Vidmar’ın istikrarsız olabilir ama bence daha iyi duruma gelecektir.Oğuz şu anda formda. Mirsad da katılınca Gist ve Kaya’ya 5 numaradan da süre verip burada farklı rotasyonlara gidebiliriz” diye konuştu.
- Vidmar istikrarsız. Çabuk faul sorununa giriyor. Psikolojik bir sorunu var ve güvenini kaybetmiş gibi. Onun sorununu çözeceğiz.
- Bogdanovic’in Cantu maçında attığı sayılardan çok aldığı sorumluluk önemli. Ben son zamanlarda böyle bir atmosfer görmemiştim. Böyle bir salonda oynamak kolay değil. O da zayıf yönleri üzerinde duruyor. 22 yaşında ve Tomas’ın sakatlığı sonrası üzerinde yük vardı. Şimdi ona verilen şansı ve sorumluluğu boşa çıkartmamaya başladı.
* Mirsad'ın dönüşü ile Gist ve Kaya'dan 5 numarada yararlanabileceklerini söylüyor.Spahija çok sevdiği 4 kısalı rotasyonu daha rahat uygulayabilir herhalde artık.
* Ve Vidmar'ın mutlaka ne sorunu varsa çözülmeli,geçen sezon öncesi durumuna döndürülmeli.
* Tekrar Hayırlı Olsun.Başarılar diliyorum takımımıza.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler