21 Aralık 2011 Çarşamba

Fenerbahçe - Trabzonspor : 1-0 (Sadece 3 Puan) !!!



24. DK
GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Mehmet Topuz'un attığı gol ile 1-0 öne geçiyor. Alex sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Mehmet Topuz yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

Fenerbahçe-Trabzonspor
Fenerbahçe-Trabzonspor

* Açıkcası hiç tatmin olmadım.Hatta maçtan sonra puan kaybetmiş gibi üzgündüm.
* Bu haramzadelere olan kinim,hırsım her geçen gün artıyor.O yüzden taraftarla birlikte maçın başlangıç düğüğü ile birlikte ileride pres yaparak,boğup farklı galibiyet bekliyordum.
Ki hala 82 puanımızda hiç param puan yok diye ötebilenlerin dilini koparalım.
* Ama ne yazık hem taraftardaki hem futbolculardaki gerginlik istediğimizi görmemizi engelledi.
* Evet gene goller kaçırdık,7 gol pozisyonumuz var ama son hareketler sıfırdı.
* Özellikle Alex'e hiç yakıştıramadım kaçırdığı golleri.Sadece golün kornerinde ve Mehmet Topuz'a attığı ara pasta vardı sahada.
* Volkan,Serdar,Yobo,Stoch beğendiğim isimlerdi.

* Özellikle Serdar'ı çok beğendim.Maşaallah diyelim.Soğukkanlı,geriden oyun kurabilen,kademelere iyi giren bir görüntü verdi.Çok başarılıydı.İleriki maçlarda hataları da olacaktır mutlaka ama totalde iyi bir Stoper kazandık diyebiliriz.O yüzden hemen göklere çıkarıp kötü oynadığında yerin dibine batırmamalıyız.
* Gökhan Gönül'e çok kızdım.Hem son paslarda başarısızdı.Sadece ikinci yarıda sonlarda Alex'e çıkardığı ama Alex'in sağ ayağıyla dürttüğü pozisyonda olumlu pas verdi.
 Hem de rakibe müdahalelerde kontrolsüzdü.Bu nedenler oyundan atılma pozisyonuna geldi.
İlk sarı kartı yanlıştı ama 27.dakikada herkesin konuştuğu pozisyonda kontrolsüz olarak rakibe temas etti ve sarı kart riski ile karşı karşıya kaldı.Bunun ezikliği ile de Aykut'un gördüğü kırmızı kartta Cüneyt Çakır'a gereksiz centilmenlik gösterisi yaptı.İşgüzarlıktı yaptığı.Kuralları bilmiyor.
* Uzun uzun yazılacak bir şey yok.Sadece Serdar ve Stoch'un performansları ile 3 puan sevindiriciydi.
* Bir de taraftarın Aykut Kocaman koreografisi ve Sandık pankartı iyiydi.

Fenerbahçe Aykut Kocaman Kareografisi


* Cüneyt Çakır.
- Aykut'un gördüğü kırmızı kart haklıydı.2.ci sarı kartı herkes haksız dedi ama kurallarda karşılığı var.Girişi faul ve sarı kart.Artı Aykut zaten Stoch'a tekme attığında atılmalıydı.

* Bu pozisyon UEFA'da ders olarak gösterilecek.

Bu kırmızı kartla UEFA ders verecek

Türkiye önceki gece A'dan Z'ye Cüneyt Çakır'ı yerden yere vurdu... Erman Toroğlu'ndan Ahmet Çakar'a tüm hakem yorumcuları Çakır'ı kılıçtan geçirdi. Hatta Trabzonspor Başkanı  Sadri Şener ekran ekran telefonla programlara bağlanıp '2 ay dinlendirilsin, artık sonu geldi' bile dedi...
MURAT TARHAN - AKŞAM
Oysa gerçekler o kadar farklıydı ki. Ülkemizi Avrupa'da gururla temsil eden Cüneyt Çakır'a en büyük destek yine Türkiye'den değil UEFA'dan gelmişti. UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Sorumlusu ve UEFA Mentörü Jorn West Larsen geçen hafta sonu Türkiye'deydi. Önce Tolga Özkalfa'yı Bursa-Antalya maçında izledi, analiz yaptı.
'GÜNEŞ 10 KİŞİ BIRAKILDIK' DEDİ
ARDINDAN DA Kadıköy'e geldi... Larsen 3 gün süren Türkiye ziyaretinin son günende elit kategoride yer alan Cüneyt Çakır'ı izledi... Kadıköy'deki maça 1-0 F.Bahçe lehine biterken maçsonu Trabzon'un hocası Şenol Güneş, '10 kişi bırakıldık' diyerek ilk ateşi açtı... Sonra yorumcular coştu, Çakır'a vurdukça vurdu...
MEDYA Cüneyt Çakır'ın adını 'eyyamcı'ya çıkartmaya çalıştı... 90 dakikada aslında 2 tane önemli pozisyon olmuştu... İlki Gökhan Gönül'ün 26. dakikada 2. sarıdan atılabileceği Cech'e yaptığı sert fauldü. İkincisi de 54. dakikada Trabzonsporlu Aykut'un yandan Gökhan Gönül'e sert girmesiydi. Çakır, 2. sarıdan Aykut'u attı, üstelik Gökhan Gönül'ün 'Dokunmadı, faul yok' uyarısına rağmen..
YANDAN HAMLE YAPMAK YASAK
İŞTE tartışılan pozisyonları Larsen, Çakır ile birlikte maç sonrasında değerlendirdi. Başarılı hakemimizi tebrik etti, özellikle 54. dakikadaki pozisyonla ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu. Danimarkalı hakem hocası, Çakır'ın gözlemcisi Metin Aydoğan ile de konuyu paylaştı...
İŞTE Larsen'in gözüyle o pozisyon:
'DÖRT dörtlük uygulama. Biz UEFA ve FIFA olarak kayarak müdahalelere çok önem veriyoruz. Önceden arkadan müdahaleye kart çıkıyordu. Önde tekmelik var diye önden hareketlere kart yoktu. Ancak kurallar sürekli değişti, baktık ayak kırılmaları ve sakatlıklar çok oluyor bu kapsama önden fauller de alındı. Son olarak geldiğimiz nokta ise şu:
KART GÖSTERMEYEN DÜŞÜNSÜN
ÖNDEN yandan topla topsuz nasıl olursa olsun kayarak rakibe sert müdahaleler mutlaka kart gerektirir. Bu UEFA'nın vazgeçilmez kuralıdır. Bir hakemin bunu nasıl uyguladığı bizim için önemlidir.. Cüneyt Çakır bu konuda mükemmel bir uygulama göstermiştir...
BİZ bu uygulamayı gerek Türkiye'deki hakem seminerlerinde gerek UEFA seminerlerinde örnek olarak göstereceğiz. Bu maçın kasetini yanıma alıyorum, eğitim seminerlerinde bu hareketi her yerde izleteceğiz. Artık bu tür pozisyonlara kart çıkartmayan düşünsün.'

 - Gökhan'a gösterdiği ilk sarı kart hatalıydı.27.dakikada ise sarı kart görmeliydi.
- Halil'in 29.cu dakikada Gökhan'a attığı dirsek kırmızı karttı.
- Glowacki'nin Semih'e ceza sahası içinde çekmesini es geçti.
- Giray Stoch'a tokat attı bir şey yok.
- Yardımcı hakem net bir kornerimizi yedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler