23 Aralık 2011 Cuma

Fenerbahçe Ülker Lider Olarak Top 16'da : 76-83 !!!


SALON: Pala Desio 

HAKEMLER: Jose Martin, Milivoje Jovcic, Luis Lopes

BENNET CANTU (76): Vladimir Micov 8 (6 ribaund, 4 asist), Manuchar Markoishvili 9 (1 ribaund, 3 asist), Maarten leunen 13 (4 ribaund, 2 asist), deniz Marconato 10 (5 ribaund), Nicolas mazzarino 5 (2 asist), Carlos Gianella 4 (3 asist), Giorgi Shermadini 13 (5 ribaund), Andrea Cinciarini 5 (1 ribaund, 3 asist), Gianluca Abbass 9 (2 asist)


FENERBAHÇE ÜLKER (83): Roko Ukic 17 (3 ribaund, 2 asist), Curtis Jerrels 4 (2 ribaund, 1 asist), Engin Atsür 5, Gasper Vidmar 5 (3 ribaund), Kaya Peker 1 (3 ribaund), James Gist 2 (6 ribaund, 3 asist), Oğuz Savaş 21 (6 ribaund, 1 asist), Bojan Bogdanovic 19 (5 ribaund), Emir Preldizc 9 (6 ribaund, 5 asist) 


1.PERİYOT:16-17
2.PERİYOT:15-14
3.PERİYOT:24-24
4.PERİYOT:21-28



PALA DESİO DESTANI 
* Tebrikler Cengaverler.Tebrikler Teknik Heyet.
* Allaha şükürler olsun ki bıçak sırtı durumdan alnımızın akı ile çıktık.Rus Ruleti gibi bir maçtı.
Kaybetseydik 5.olup elenecektik.Kazandık Grup 1.si olduk.
* Şöyle bir galibiyet ve sonuca çok ihtiyacımız vardı.Allah razı olsun.
Adrenalin tavan,yürekler selanik izledik maçı :))
* Bir Fenerbahçe Genetiğidir bu zaten.''Acıdan geçmeyen zaferler makbul değildir''
İlle acı çekeceğiz,fıtık olacağız sonra güleceğiz
* Uzun süredir bu tip organizasyonları seyrederim böyle bir grup ve sıralama savaşını ilk kez gördüm.Kolay kolay görülmez ileride de.5 takım aynı puanla son haftaya girdi ve kuralar çekildiğinde bu grubun favorisi kabul edilen ve bizi 2 kez yenme başarısını gösteren Caja Loboral Bask kapışmasında Bilbao'ya kaybederek (2 kez kaybetmiş oldular) lider girdiği haftadan 5.olarak elendi.
* 2/0 ile kötü başladığımız grubu son maçta sırat köprüsünden geçerek lider bitirerek Top 16'ya kalmak önemli başarı.Hele iç-dış bir sürü sıkıntılara,badirelere karşın.
* Cantu Top 16'yı garantilemiş olmasına ve dar rotasyonuna rağmen tıklım tıklım dolu ateşli seyircisinin önünde kazanarak bitirmek istiyordu.Onlardan daha üstün takımdık ama Basile ve Marcanato gibi veteranların önderliğinde vasat oyuncularla belli bir düzende oynayan Cantu
karşısında Ömer Onan gibi önemli bir silahımızdan yoksun olarak,baskı altında istediklerimizi yapamasakta kafa kafaya son çeyreğe kadar getirdik ve Engin-Ukiç-Bojan ve Oğuz'un ikinci devrede çoşmasıyla vurup geçtik ve amacımıza ulaştık.
* Kaldı ki Cantu sahasında ilk kez yeniliyor ve 70 sayıdan fazla yiyordu.
* Ömer Onan yok dedik de aklıma 2007'de Aydın Örs zamanında içerideki son maçta Ömer Onan'ın hastalığı nedeniyle oynamadığı Napoli maçı geldi.Maalesef kaybedip elenmiştik.
İnşaallah tarih tekerrür etmez dedim ve şükür etmedi.
* Cantu sert,yardımlaşan, içeriden çok dışarıdan üçlükle yaşayan bir takımdı.Arada içeriden ikili oyun deniyorlardı ama daha çok üçlük kovalıyorlardı.Özellikle 3.çeyrekte Leunen'e bu fırsatı yarattılar,Markoashvili'nin de katkısı ile yanılmıyorsam bu çeyrekte 4 tane üçlük attılar ama Ukiç'in bireysel hücum performansı,Engin'in 5 sayısı,Oğuz'un içine Divac kaçmış performansı ile cevap verdik ve farkı açmalarına izin vermedik.
* Son çeyrekte ise hep istediğimiz ve kafamızdaki Bogdanoviç sahneye çıktı ve ''O Kadife bileği''nden üçlükleri ile fark yarattı.Onun üçlükleri  - son noktayı da Ukiç'in üçlüğü koydu - Oğuz'un da içeriden ve serbest atışlardan 9/9'u galibiyeti getirdi.
* Oğuz demişken,hayatının maçını oynadı diyebiliriz.Savunma zaafı olan,ağır bir oyuncu ama hücumda eşleşme sorunu yarattığı zaman çok etkili olabiliyor.Rakip koç 4 kısa ile oynayarak etkili olmak istediği anlarda biz de fırsatı iyi değerlendirdik.
 Oğuz 28.29 dk.da 9/6 ikilik,9/9 serbest atış 21 sayı,6 ribaunt,1 asist ile akşama damga vurdu.
Özellikle hücum ribauntlarında ve serbest atışlarda çok başarılı oldu.Ayakları yavaş Cantu uzunlarını dağıttı.
* Oğuz'dan sonra Bogdanoviç'te geçen yıl Cibona Zagrep'te izlediğimiz performansından bir örnek sundu.26.12 dk.da 6/3 ikilik,4/3 üçlük,5/4 serbest atış,5 ribaunt ile önemli katkı yaptı.
* Ukiç.3.Çeyrekte resmen One Man Show'a soyundu.Plansız,zorlama girişimler olsa da Allahtan sayılar buldu da hem maçtan kopmadık - Cantu üçlük atmaya başlamıştı - hem de eleştirlerden kurtulmuş oldu.27.13 dk.da 11/4 ikilik,2/1 üçlük,8/6 serbest atış 17 sayı çok önemliydi.
* Bu 3 isim haklı olarak elbette öne çıkıyor ama bana göre asıl zafer ateşini yakan Engin Atsür dü.3.çeyrek'te kaptığımız bir topta hızlı hücumu bitirmesi ve O ana kadar 0 çektiğimiz üçlüklerde ilk üçlüğü atması ile 5 sayısı çok kritik ve önemliydi.
* Maçtan önce Ömer Onan'ın olmaması ile Hoca Ukiç ve Engin'i 1 numara,Curtis'i Ömer Onan'ın yerine 2 numara oynatsa diye düşünüyordum.Böyle de yaptı.Ama Ömer Onan olsaydı Engin süre alırmıydı ? Sanmıyorum.
 Vidmar'ın erken faulü Oğuz'un süresini de arttırdı.Bu 2 sıkıntı şans oldu bir nevi diyebiliriz.
* Engin Atsür'ü 1,5 yıl hiç oynamamasına rağmen Fenerbahçe taraftarı neden çok sevdi,neden çok tutuyor dün akşam görüldü.Bu çocukta ışık,kalite kumaşı vardı çünkü.
  Engin bu kadar ağır sakatlıktan çıkmasına rağmen böyle kritik maçta üstüne düşeni en iyi şekilde yaptı.
* 4 ismi söyledik ama takım olarak kazandığımız için Kaya'nın savunmadaki gayretini,Emir'in 9s.6r.5a.lik performansını,Curtis ve Gist'in hatalarına rağmen hareketlilikleri de önemliydi.
* Vidmar gene erken faul problemi ile 08.29 dk.sahada kalıp 5 faulle çıkmasına rağmen 5s.3r. yaptı.Fakat bu erken faul sorunsalını nasıl aşacağız bilemiyorum.
* Tomas sakatlıktan çıktı ve hiç hazır değil haliyle.12.42 dk.da sadece 1r.1a.ile oynayabildi.
* Sürekli potaya gitme düşüncemiz sert Cantu'lu oyunculara bol faul yaptırdı ve tam 34 kez serbest atış çizgisine gittik.34/28.% 82.3.
 Hep serbest atışlarımız düşük ve sorun yaratırdı.İlk kez tam zamanında işe yaradı :))
* Üçlüklerde diğer sıkıntılı yönümüzdü.İlk yarıda gene kötüydük.3/0.Ama ikinci yarı iyice gömülen Cantu savunmasını mancınıkla dövererek yerle bir ettik.9/5 üçlük.
* Takım savunması olarak zaman zaman çok iyiydik ama o üçlüklere bu kadar rahat fırsat tanımamalıydık.Özellikle Gist her zamanki gibi aksadı.Leunen'in üçlüklerini bizim gibi izledi.
* Enteresandır takım deplasmanda daha iyi oynuyor.Bogdanoviç'te aynı şekilde.
3 deplasmanı kazandık (Bilbao,Nancy ve Cantu) ,Olimpiakos'a sonlarda,Caja Laboral'e ise uzatmada kaybettik.İçeride ise Euroleague seyirci rekorumuza (9250 biz,gs mp 7874,Dp 7220) rağmen bu avantajı kullanamıyoruz.Çok ilginç.
* Spahija da kenarda Sfenks gibi durarak kendinden emin görüntü çizdi ama ben burada kıvrım kıvrım kıvranırken öyle Cool durması beni  fıtık etti :)) Neyse ki sonunda aldığı gereksiz mola hariç iyi yönetti takımı.20 saniye kala aldığı Mola'yı rakip teknik heyet ve seyircileri gıcıklığına aldı diye anladılar ve çok tepki gösterdiler.İtalyan Koç Trichinieri maç sonrasında hala ''Niye mola aldın diye yırtınıyordu '' Spahija derdini anlatmaya çalışıyordu ama adam anlamadı tabii.
* Ribauntlarda 36-26 üstünüz.13 hücum ribauntumuz çok iyi.
* Aydın Örs'ün dediği gibi ''Esas Euroleague maceramız yeni başlıyor''
Tarihi bir fırsat yakaladık.F4 İstanbul'da,yeni salonumuz açılıyor,grubu lider bitirdik deve dişi rakiplerden bu turda kurtulduk.Bu süper fırsatı değerlendirip mutlaka çok iyi bir uzun takviyesi yapmamız lazım.Mirsad'ın nasıl döneceği muamma.Gist'in ,Kaya'nın ,erken faulcü Vidmar'ın durumları belli.Sadece hücumu olan Oğuz'la Top 16'da ne yaparız ?
 4-5 oynayabilen ,elenen takımlardan bir uzun bulmak ve almak lazım.
Tabii 1 Aylık arada sakatların rehabilitasyonunu da en iyi şekilde yapmak lazım.
* Top 16 Kuraları Çarşamba günü Barcelona'da 14.00'da çekiliyor.
Prosedür karışık.Aynı gruptan gelen takımlar eşleşemiyor.Aynı ligten gelen en fazla 2 takım aynı grupta yer alabilecek.
 Bir istek yapalım bakalım :)) 
FENERBAHÇE ÜLKER - M.Siena - U.Malaga - EA Milano.

NOT : 
Hafta sonu Banvit deplasmanı var.Zor bir deplasman şu zaferden sonra.
Kayıp olabilir ama dert etmem.(İnşaallah olmaz tabii)
Emir Olin maçından diskalifiye olduğu için yok derken TBF Disiplin Kurulu Şok bir kararla
3 Maç ceza vermiş.Olacak şey değil.
 Bilerek 3 maç verdiler gs mp maçında oynamasın diye.
Banvit - gs mp - Hacettepe maçları var.
3 Maç verdiler ki Tahkim'e gidersek 2 maça indirilir gene gs maçında oynamasın diye.
2 maç verselerdi Tahkim 1 maça indirir ve gs maçında oynardı.
 gs 2.Başkanı Adnan Öztürk bile Cemal Nalga skandalında küme düşürülmemiz gerekirdi dediği Disiplin Kurulu 3 maç veriyor.
 İzleyin işte video bu.Emir araya giren işgüzar hakem yüzünden yakılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler