23 Nisan 2012 Pazartesi

Peşkeştepe de Koyduk.1-2



Galatasaray: 1 - Fenerbahçe: 2

Stat:
Türk Telekom Arena

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Kemal Yılmaz

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar (Dk. 89 Sabri Sarıoğlu), Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak (Dk. 61 Aydın Yılmaz), Necati Ateş (Dk. 78 Baros), Elmander

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Selçuk Şahin, Caner Erkin (Dk. 73 Özer Hurmacı), Alex (Dk. 72 Stoch), Sow (Dk. 40 Bienvenu)

Goller: Dk. 17 Ziegler, Dk. 80 Stoch (Fenerbahçe), Dk. 68 Selçuk İnan (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 6 Melo (Galatasaray), Dk. 30 Caner Erkin, Dk. 49 Ale, Dk. 78 Selçuk Şahin, Dk. 90+2 Volkan Demirel (Fenerbahçe)

17. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Alex'in ara pasında savunmanın arkasına sarkan Ziegler, Semih Kaya'nın çabalarına rağmen, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu düzgün bir vuruşla ağlarla buluşturdu: 0-1. 
80. dakikada Fenerbahçe, tekrar öne geçti. Özer'in pasıyla topla buluşan Bienvenu, Semih ile girdiği mücadele sonunda yere düşerken, topu Stoch'un koşu alanına doğru yuvarladı. Savunmanın arkasına sarkan Stoch, ceza sahasında kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2. 

* Takımı,teknik heyeti tebrik ediyorum.
* Şampiyonluk şansımızın devam etmesi için mutlak kazanmamız gereken bir maçtı.
Şükürler olsun kazandık.Oyun kötüymüş,kılmış,tüymüş ıvır zıvır hiç önemli değil.
Ki kötü oyunun nedenlerine de geleceğim.
* Maçı 1-0 öne geçtiğimiz ana kadar seyrettim.Tam kapatırken Baroni'nin şutu ve Alex'in vuracakken Semih'in son anda müdahalesini gördüm.Maçın o andan itibaren geçireceği seyri tahmin ettiğim için kalbim o stresi kaldırmazdı.
Açtım Eurosport 2'yi İtalya Erkekler Voleybol Ligi Final Maçında İtas Trentino - Lube Banca Macerata maçını izledim.Sağolsun onlar da maç başladığı halde 2.set'ten sonra
yayınladılar.3.cü setten itibaren izledim.Macerata da bizim gibiydi ve 2-0'dan 3-2'ye çevirdi maçı ve Şampiyon oldu.Bizim maçın devre arasında % 100 Futbol'a sonuç ve yorumu için kısa süre baktım.İkinci yarı başlarken tekrar voleybol maçına döndüm.
Aklım tabii maçtaydı.Maç sabahı kalktığımda çok rahattım.Hissederim olacakları hep.
Rahatlık ve gecesi rahmetli Babamı rüyamda muhabbetle gördüğümü de hatırlayınca
bugün bu maçı kesin kazanacağız dedim.Maç sırasında yalnız bir ara içime sıkıntı girdi.
O sırada sonradan baktığımda dakikaya beraberlik golünü yediğimizi anladım.
Tam voleybol maçı zamanında bitti 3-2 ve 21.00 olmuştu.İkinci yarı 20.09'da başladığı için uzatmalarla beraber maçın bitiş zamanını az çok 21.00 gibi tahmin ediyordum.
FB TV'yi açtım heyecanla maç bitmiş reklam vardı.NTV SPOR'u açayım dedim 2-1'i gördüm ama bir an 2-1 kaybettik zannettim başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
Sonra puan farkı 2'ye indi yazısını görünce Allaaaaaaa :)) ne yapacağımı bilemedim.
Sadece ''Allahıma Şükürler Olsun ''diyebildim.
* Sonra maçın geniş özetini izledim.Aslında çok fazla teknik yorum yapmaya gerekte yok.İzlediğim görüntülere göre bir kaç teknik şey yazacağım.
* Evet gs beklendiği gibi baskılı,tempolu iyi oynamış.Biz de 2 golü de tam zamanında atmışız.1-0 öne geçmemiz beklenmiyordu.Şok oldular.Bir süre bocaladılar.
Alan daraltarak alan savunmasını iyi yapmaya çalıştık ama çıkarken kaptırdığımız toplar
gene sorun oldu.Neyse ki devreyi önde kapattık.
İkinci yarı gs'nin baskıyı daha da arttıracağı belliydi.Öyle de olmuş.Beraberlik golünü olmayan faulden yaratılan frikikten bulmuşlar.1-1'den sonra gs artık galibiyet golünü de atar beklenirken Aykut Kocaman'ın gecikmeli değişiklikleri Özer ve Stoch işin rengini değiştirdi.Allahın lütfu işte sonradan oyuna giren 3 oyuncumuzun 4 pas kombinasyonunda harika golü bulduk.gs tribünleri ile birlikte bir kez daha ''Gene mi kaybediyoruz'' psikozuna girdi ve şuursuz baskı ile maçın sonu geldi.
* Maçın gs dominasyonunda geçmesinin sebebini Aykut Kocaman da maçtan sonra
izah etmeye çalıştı.Ben maddeler halinde sıralayayım ; 
- gs'nin tam kadro oturmuş şablonu ile oynaması.
- gs'nin saha ve seyirci (atmosfer) avantajı.
- Maçtan önce 1 haftadır ''ırkçılık temalı Emre'ye linç kampanyasının'' sonucu 2 maç ceza aldırılarak bu maçta oynamamasının sağlanması.Bu yüzden Selçuk oynamak zorunda kaldı ve klasik hatalarını yaptı.
- Musa Sow'un şanssız sakatlığı ile ileride top tutabilme şansımızı kaybetmemiz.
Yerine giren Bienvenü 2.golün pasını vermiş olsa,elinden geleni yapmış olsa da Sow kadar güçlü,kuvvetli ve top saklayabilecek bir santrfor değildi.
- Alex'in sakatlığı ile oyundan düşüşü.
- Caner'in sarı kart cebinde oynaması ve Mehmet Topuz'un da sakat sakat oynaması ile
oyundan düşmeleri orta sahada top tutup pas yapabilme şansını kaybettirdi.
Bu yüzden gs rahat rahat gelme fırsatı yakaladı.İşte bu durumda Aykut Kocaman beraberlik golünü yememizi beklemeden 1-1'den sonra 72.ci dakikada yaptığı Özer - Stoch değişikliklerini yapmalıydı.Evet değişiklikler çok doğruydu ama  geçti.
Neyse ki Allah yardım etti ve galibiyet golünü bulabildik.
* Gollerimiz harikaydı.1.gol de Alex'in nefis pası,Ziegler'in mükemmel bindirişi ve Semih'in her zaman yaptığı faulde ayakta kalabilmesi ve son vuruşu.
2.gol de Volkan'ın uzun pasında Özer'in kafası,Bienvenü'nün Semih'i mükemmel altedişi ve tık Stoch'a indirişi ile Stoch'un gs'nin göğsüne hançeri saplayışı olağanüstü güzeldi.
* Ziegler pek iyi sezon geçirmedi.Çok eleştirdik ama şu golü ve şu hareketi ile tüm sezonu kurtarmış oldu.
* Bakıyoruz her yerde özellikle gs amigosu holigan yazılı ve görsel basın elemanları
gs şöyle ezdi,parçaladı böyle sahadan sildi,şu kadar korner attı,şu kadar pozisyona girdi ama Fenerbahçe şansına kazandı teraneleri ile züğürt tesellisi yaşıyorlar.
Onlara geçen hafta İnönü de hiç bir şey oynamadan hakemim yardımı ile kazandıkları
maçı hatırlatalım.Çakma İmparatore ne diyordu hep ''Risultante İmportante'' ''Önemli Olan Sonuç'' Geçen hafta da bunu söylemediler mi ?
Artı biz Bursaspor'a kaptırdığımız son Trabzon maçında tek kale oynadık,neler kaçtı neler ve girmedikçe girmedi top ve Şampiyonluk gitti.Futbol bu.
gs'ye beraberlik yeterken aynen 1996'da Şenol Güneş'in Trabzon'a oynattığı maç 1-2'lik maçımız gibi ezerek yeneceğiz,beraberliği aklımıza bile getirmiyoruz ille de galibiyet 
modunda oynarsan sonucuna da katlanırsın.Sonra çıkıp benim takımım böyle oynasın kaybetsin önemli değil dersin züğürt tesellisi olarak.
* Şimdi ipler bizim elimizde.Hiç gevşemeden,rehavete kapılmadan,işi sıkı tutarak 
dünkü gibi artık iyi oyun derdinde değil iyi mücadele ederek 3 puan hedefi ile kalan maçlarımızı oynamalıyız.Artık 9 puan farktan biz dahil herkesin iş bitti dediği durumdan buraya getirdikten sonra Şampiyonluğu vermemeliyiz.Aman dikkat.
* Maçın yıldızı tartışmasız ''Altın Eldiven'' Volkan Demirel'di.Maradona'nın ''Tanrı'nın Eli'' dediği gibi inanılmaz dokunuşları oldu.Helal Olsun Volkan.
* Şu da var bu sezon bize yaşatılan her türlü haksızlıklar Allah ve Şans Meleklerinin de
gücüne gitmiş - lafın gelişi tabii - olsa gerek ki şans faktörü de yanımızda.
Kayserispor kupa maçının oradan dönüşü ve penaltılardan sonra buna inanmıştım.
Dünkü maçtan sonra iyice bu inancım arttı.Bu sezon O 2 Kupa olacak.
Bunun çok işaretleri görülüyor.İnşaallah diyelim.
* Yukarıda gs amigo basından bahsetmiştim.Bakıyorum gene koymuşuz geçmişiz
hala maç sonrası orta sahadaki sevincimiz,Mehmet Topuz'un hareketi ve Stoch'un değişti gs formasını neresine soktuğu,gs tribününde 1 polis memuru seyirciyi tahrik etmiş falan filan konuşuluyor.Yetmiyor hala Emre konuşuluyor.İnanılır gibi değil.
2-2'lik maçtan sonra Kadıköy'de beraberlik kutlayan hangi takımdı ?
Sezon başından beri Melo'nun yaptığı Pitbull köpeği taklitleri herkese şirin gözüküp,manşetler düzülürken Mehmet Topuz'un Sivas Kangal kontrası mı tu kaka oldu
Stoch gs formasını omuz omuza yaparken ne yapacaktı ? Yere mi koysaydı.Bir de Ay yıldız var formada yalanı var.Hiç öyle bir şey yok.Sponsor işaretleri var.
* Hakem Fırat Aydınus iyi maç yönetti diyorlar.Ama nasıl ?
* Baroni - Selçuk mücadelesinde Baroni topa vuruyor ve korner.Selçuk düşünce alışkın oldukları için böyle penaltı kazanmaya hemen kıyameti kopardılar.
Ama doğru karar korner.
* G.Saray'ın kazandığı frikik golünden önce Caner Elmander birlikte ayak koyuyorlar ve Caner önce davranarak topa vuruyor,sonra Elmander'in ayağı geliyor.Sonra Elmander klasik artistik geriye doğru düşüş ile faul ve Caner'e kart aldırmak istiyor.Faulü aldırıyor.Neyse ki sarı kartı haklı olarak vermedi.
Buna rağmen cümbür cemaat Caner'e burada 2.sarı  ve kırmızı kart verilmedi
yaygarası yapılıyor.Ne sarı ve kırmızı kartı,faul bile yok yahu ?
Buradan gol geldi.Maçın kaderini etkileyebilirdi.
Bakın burada Caner önce topa vuruyor.
* Özet görüntülerde maalesef bulamadığım bir sürü karar var.
Hemen maöın başında Melo ,Alex'e arkadan açık faul yapıyor.Kesin sarı kart ama vermiyor.
1 dakika sonra Melo gene taç çizgisi kenarında yaptığı açık faulden sonra yardımcı hakemin kararına alkışladığı için lütfen sarı kart görüyor.
Caner'in Eboue'ye yaptığı hareket'ten sarı kart gösteriyorsan
Melo'nun Alex'e yaptığına da sarı kartı göstereceksin.
Burada sarı kart gösterseydi,1 dakika sonra alkıştan sarı kart gösterir miydi ?
İkinci yarıda Fenerbahçe ceza alanı içinde Baroni ile yaşadığı elektriklenmeden sonra Baroni'yi itiyor. Bu pozisyonda 2.sarı ve kırmızı kartı görmesi lazımdı ama nerede ? Volkan bu pozisyona itiraz etti ve sarı kart gördü.
Gene attığımız 2.golden sonra gs'li Semih'in Bienvenü'ye yaptığı hareket hiç gösterilmedi bile.Kırmızı kart ama nerede ?

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler