4 Ekim 2008 Cumartesi

Bayanlar Voleybol Ligi 2008-2009 Sezonu Takımlar (2)

BEŞİKTAŞ

NO. ADI-SOYADI POZİSYON
7 Pınar Cankarpusat Smacor
1 İpek Soroğlu
11 Cansu Aydınoğulları Pasor
0 Pınar Eren Libero
0 Tuba Meto Pasor
18 Nuray Kılıç
0 Natalia Hanikoğlu Smacor
0 Mirela Delic
12 Yeliz Askan Smacor
17 Melis Şahin Smacor
0 Rosangela Correia do Nascimento (Brezilya) Pasör Çaprazı
TRANSFERLER:

Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı, tecrübeli antrenör Bülent Karslıoğlu ile bir yıllık anlaşma imzaladı.

Beşiktaş'tan 2 imza!

Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi takımlarından Beşiktaş, Pınar Eren ve Tuba Meto ile sözleşme imzalarken iç transferde de 7 oyuncuyla da nikah tazeledi.
Siyah-beyazlı takım, geçen sezon Ankara İller Bankası'nda oynayan 22 yaşındaki ve 1.70 metre boyundaki libero Pınar Eren ile 3 yıllık, Dicle Üniversitesi'nde forma giyen 1.72 metre boyundaki ve 35 yaşındaki pasör Tuba Meto ile ise 1 yıllık sözleşmeye imza attı.

Beşiktaş'a Brezilyalı Pasör Çaprazı



Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı, Brezilyalı Rosangela Correia do Nascimento’yu renklerine kattı.Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 1.86 metre boyunda olan 36 yaşındaki Brezilyalı oyuncunun pasör olarak görev yaptığı belirtildi.

Daha önce İspanya’nın Tenerife Marichal, Las Palmas ve Rusya’nın Belgorod takımlarında forma giyen Nascimento’nun, İspanya’da oynadığı 3 sezon boyunca İndesit Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde sürekli olarak ilk 10 skorer arasında yer aldığı kaydedildi.

Mirela Delic, Beşiktaş'ta

Voleybolda Aroma Bayanlar Birinci Ligi'nde yer alan Beşiktaş, Hırvat Milli Takımı oyuncusu Mirela Delic ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Siyah-beyazlı takım, geçen sezon İspanya'nın Tubillete.com Tenerife takımında forma giyen Delic'i kadrosuna kattı.

27 yaşında ve 1.89 metre boyundaki Hırvat oyuncu, orta oyuncu olarak görev yapıyor.

KİMLİK BİLGİSİ
Adı soyadı : Mirela Delic
Önceki Takımı : Tenerife - İspanya
Forma Numarası : 0
Doğum Tarihi : 1981
Doğum Yeri : Hırvatistan
Boy : 190
Natali Hanikoğlu Beşiktaş'ta
Resim
Eda'yı F.Bahçe'ye kaptıran siyah-beyazlılar, Natali Hanikoğlu'nu kadrosuna kattı. Çocuk için voleybola ara veren milli sporcu dün kendisini Beşiktaş'a bağlayan sözleşmeyi imzaladı.
1975 doğumlu olan Natalia Hanikoğlu, 1.89 metre boyunda ve smaçör mevkiinde görev yapıyor. Daha önce Eczacıbaşı formasıyla başarılı maçlar çıkaran Natalia Hanikoğlu, bir süredir voleybola ara vermişti.
Beşiktaş'da Genç Transfer
Yeni sezona iddialı hazırlanan Beşiktaş A Bayan Voleybol Takımı, Vakıfbank Güneş Sigorta'da forma giyen genç voleybolcu Hilal Yavuz'u 2 yıllığına renklerine bağladı. 1990 doğumlu olan Hilal Yavuz, pasör çaprazı mevkiinde görev yapıyor.

GALATASARAY

NOT:Marmaris Bld. ve Şahinbey bld. Bayan voleybol takımlarının ligden çekilmesiyle Nilüfer Bld. ve Galatasaray bayan voleybol takımları 1.lige çıkmayı kabul ettiler.

TRANSFERLER :

Antrenörlüğe VGS Altyapı hocası Mehmet Bedestenlioğlu getirildi.

Natasa Krsmanovic Galatasaray’da

Bayan takımına Mehmet Bedestenlioğlu’nu getiren Galatasaray transfere de hızlı bir giriş yaptı. Cimbom Sırbistan Milli Takımının yıldız oyuncusu Natasa Krsmanovic’i renklerine bağladı.

4 yıldır İsviçre’nin Volero Zürich takımında forma giyen yıldız oyuncu Sırbistan Milli Takımında da ilk altının değişmez elemanlarından. 1985 doğumlu, 1.86 boyundaki orta oyuncu, Vesna ile birlikte 2005 yılında Sırbistan’ı Dünya üçüncüsü yapan kadroda yer aldı. Olimpiyat Oyunları kadrosunda da yer aldı.

G.Saray'a ABD'li smaçör

ABD Bayan Milli takımı oyuncularından Oganna Nnamani.25 yaşında.
Daha önce İtalya ve İsviçre liglerinde oynadı.2004-2008 Atina Olimpiytlarında
yer aldı.


G.Saray'a ABD'li smaçör





Yerli transferler :

Ceren Mengüç (pasör -vgs),Melis Gürkaynak (smaçör-vgs),Emel Çelikpazı (G.Antep Şahinbey Bel.),Gizem Güreşen (Libero-Marmaris Belediyesi),Seray Altay (smaçör-Yeşilyurt-Eczacıbaşından kiralık)


Ceren ve Melis Galatasaray'da
DYO KARŞIYAKA

A Takım



Teknik Kadro :


Menajer : Halis ÖZLÜTÜRK
Antrenör : Emanuele Sbano
Yardımcı Antrenör : Onur ÇARIKÇI , Cihan CİNTAY
Masöz :
Kadro :
F.NOADI SOYADID.TARİHİBOYMEVKİİÜLKE

Valeska MENEZES23.04.19761.80 SmaçörBrezilya

Pelin Çelik23.05.19821.72Pasör

Tülin ALTINTAŞ9.8.19821.87Orta

Petronella BİKSADSKA04.10.19821.84Smaçör

Rabia EROĞLU05.02.19901.82Orta

Özge PALA12.05.19811.84P.Çaprazı

Milena Boteva29.08.19812.04 P.Çaprazı

Şükran AKAR 22.09.1976 1.78 Libero

Gözde DAL 21.03.19881.83Orta







TRANSFERLER :

DYO Karşıyaka Sbano ile sözleşme imzaladı !

DYO Karşıyaka start aldı!


Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi takımlarından DYO Karşıyaka, İtalyan antrenör Emanuele Sbano ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

DYO Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan DYO Karşıyaka Voleybol Şube Sorumlusu Koral Kalpaklıoğlu, bu sezon voleybolda Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan İtalya'nın ünlü ekibi Perugia'nın antrenörlüğünü yapan Sbano ile anlaşmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Şube sorumlusu Koral Kalpaklıoğlu, "Dört büyükler sayılabilecek takımlardan ikisini geçerek ligi ilk üç içinde bitirmek istiyoruz" dedi.

Kalpaklıoğlu, antrenörleri İtalyan Emanuele Sbano yönetiminde yeni sezon için çalışmalarını sürdürdüklerini, geçen sezon kadrolarında bulunan 3 yabancı oyuncudan Biksadska Petronella dışındaki isimleri değiştirdiklerini ifade etti.

Yabancı oyuncu olarak Menezes Valeska ve Milena Boteva’yı transfer ettiklerini hatırlatan Kalpaklıoğlu, ayrıca Pelin Çelik ve Tülin Ortataş’ı kadrolarına dahil ettiklerini söyledi.

Pınar Karşıyaka basketbol takımının yeni transferi Hakan Köseoğlu’nun eşi Tuğba Köseoğlu’nu da tekrar voleybol sahalarına döndürdüklerini ifade eden Kalpaklıoğlu, ’’Altyapıdan çok oyuncu aldık. 1990 doğumlu Tülay, Gamze ve Rabia’nın dışında 1992 doğumlu Hande ve 1994 doğumlu Melisa da kadromuzda yer alacak. 14 yaşındaki Melisa, Türkiye liglerinde en genç profesyonel olan oyuncu. Altyapıya önem veriyoruz. Zaten bütün takımlar için altyapı önemlidir. Altyapıdan kulüplerin kültürlerine, oyun planlarına göre oyuncular yetişiyor" diye konuştu.


Valeska Menezes KSK'de !!


Cuma, 29 Ağustos 2008 16:11

Karşıyaka'mız voleybolda, Brezilya'nın en önemli oyuncularından birini transfer etmek üzere.

Türkiye ve Avrupa'da ses getirecek bir takım kurma hedefindeki DYO Karşıyaka Bayan Voleybol Takımı, dünya markası bir yıldızı transfer ediyor. Brezilya Milli Takımı'nın 32 yaşındaki yıldızı Valeska Dos Santos Menezes. Son 2008 Pekin Olimpiyatlarında namağlup şampiyon olan ve sadece ABD'ye tek set veren harika Brezilya Takımında "En iyi blokör" seçilen Valeska, İtalya'nın Asystel Novara kulübünün en başarılı oyuncuları arasındaydı. Voleybola 12 yaşında başlayan Valeska'nın DYO Karşıyaka'ya büyük güç katacağı ve Kaf-Kaf'ların özellikle ligde Eczacıbaşı Zentiva ve Vakıfbank Güneş Sigorta'nın en büyük rakibi haline geleceği belirtiliyor. Yeşil-Kırmızılı takımın yeni antrenörü Sbano da, Valeska'nın dünyanın en iyi voleybolcuları arasında bulunduğunu söyledi

Valeska kimdir?
1964 Tokyo Olimpiyatlarında Yüksek Atlamada 4. olan Aida dos Santos'un kızı olan Valeska, voleybola Rio'nun Nifeoi kulübünde başladı. Sırasıyla Tensor Pinheiras, Blue Life, Pinheiros Rexona, Flamengo, BCN'Oasco, Finata Oasco, ASY ve Asystel Novara. 1.80 boyundaki Valeska'nın smaç yüksekliği ise 3.02 metre. Brezilya Milli Takımı'yla uluslararası başarıları ise şöyle: 2002 World Grand Prix, 2003 Dünya Kupası, 2004, 2005 ve 2006 World Grand Prix'leri şampiyonlukları. Valeska 2002 ve 2008'de en iyi blokör.

Betova Karşıyaka ile anlaştı


Voleybolda iddialı bir ekip oluşturan DYO KSK, Menezes'in ardından Bulgar oyuncuyu transfer etti.

DYO Karşıyaka, yabancı oyuncu atağını sürdürüyor. Yeşil-kırmızılılar, Brezilya'nın dünyaca ünlü oyuncusu Valeska Menezes'ten sonra 2.04 boyundaki Milena Boteva ile anlaştı. Son dört sezondur İtalya'da forma giyen, geçtiğimiz sezon da Tena Volley Santeramo'da oynayan 28 yaşındaki voleybolcu, performansıyla All-Star takımına girmeyi başardı. Plaj voleybolunda da uluslararası organizasyonlara katılan Bulgar voleybolcunun bir yıllık imza atacağı açıklandı.

Yerli Transferler :

Pelin DYO Karşıyaka`da

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Acıbadem forması giyen milli pasör Pelin Çelik, İzmir ekibi DYO Karşıyaka ile anlaştı.

Tülin Altıntaş DYO Karşıyaka'da

Yeni sezon için transfer çalışmalarını hızla sürdüren Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi takımlarından DYO Karşıyaka, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Acıbadem'de forma giyen orta oyuncu Tülin Altıntaş'ı renklerine bağladı.

EREĞLİ BELEDİYESPOR

Ligin yeni takımı.

TRANSFERLER:
Marmaris Belediyespor'dan Hülya Cömert,Şahinbey Belediyespor'dan Songül Dikmen,
DYO Karşıyaka´dan Özge Sultan Pala (pasör çaprazı),Vakıfbank Güneş Sigorta’dan
pasör Özge Kırdar.
Serpil Dönmez ile Elif Ünal sözleşme yeniledi.

Ereğli Belediyespor şu ana kadar sadece Taylandlı oyuncular Thinkaow ve Malika ile sözleşme yenilerken; Tayland Milli Takımı’nın bir diğer oyuncusu Willapong’la da sözleşme imzaladı. Bunun dışında transferde somut bir adım atmayan temsilcimizde sessizlik hakim.

İLLER BANKASI

a-tak_m_2388.jpg


Antrenör Burhan Canbolat

burhan_hoca_02.jpg


Olena Onipko İller Bankası’nda

lena_10.jpg



Genç bir kadro ile Bayanlar 1. Liginde mücadele eden Ankara ekibi İller Bankası, daha önce Türkiye’de forma giymiş tecrübeli oyuncu Olena Onipko’yu transfer etti.

Gençlerden oluşan kadrosuna tecrübeli smaçör Olena Onipko’yu dahil eden İller Bankası yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Türk Telekom’da forma giyen Ukraynalı smaçör, geçtiğimiz sezonda ise Yunanistan’ın güçlü takımlarından Markopoulo’da oynadı. 1977 doğumlu oyuncu 1.87 boyunda.

************
Denitsa Karaulanova İller Bankasında.

denitsa.100.jpg


Genç bir kadro ile Bayanlar 1. Liginde mücadele eden İller Bankası, 29 yaşındaki Bulgar orta oyuncu Denitsa Karaulanova’yı transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Birçok kez milli takımda forma giyen 1.89 boyundaki tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon Belçika takımı Charleroi’de forma giydi.

* Geçen sezon 2.ligde mücadele eden 2 oyuncu Sinem Erdoğan ve Tuğçe Hocaoğlu yeni sezonda iller bankasının formasını giyecekler.

Geçen sezon İller Bankası Voleybol A takımına transferi gerçekleşen Beyaz Rus Milli takım oyuncusu 1984 doğumlu 184 boyundaki Alena Hurkova çapraz bağı kopması nedeniyle takımda yer alamamıştı. Yapılan tedavi ve özel antremanlarla hazırlanan Hurkova 2008-2009 sezonunda A takımında görev alacaktır.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ
Dicle Üniversitesi Voleybol Şubesi kapanmasın

Dicle Üniversitesi Voleybol Şubesi kapanmasın
Yeni sezonun başlamasına bir ay kala Dicle Üniversitesi bayan voleybol takımında hiç bir çalışma olmaması tedirginlik yaratırken,bu durumdan rahatsız olan voleybol camiası yeni rektör Saraç'tan olaya el koymasını istiyor.

* Başka hiç bir bilgi yok.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler