13 Kasım 2008 Perşembe

Fenerbahçe Ülker 50 dakika galip.89-87 (2 Uzatmada)








Fenerbahçe Ülker, Union Olimpija’yı İkinci Uzatmada Devirdi (89-87)


13.11.2008 22:33

Euroleague’de C Grubu’nda 4. maçına çıkan Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği Sloven Union Olimpija’yı ikinci uzatma sonunda 89-87 mağlup etti.

Euroleague’de C Grubu’nda 4. maçına çıkan Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği Sloven Union Olimpija’yı ikinci uzatma sonunda 89-87 mağlup etti.

Bu sonuçla Fenerbahçe Ülker, Euroleague’de üst üste 3. galibiyetini elde etti. Sarı lacivertlilerde 5 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşırken Emir Preldzic 18 sayı, 7 ribaund ve 5 asistlik performansı ile göz doldurdu. Temsilcimizde Mirsad Türkcan 14 sayı, 11 ribaund ile double double yaparken, ilk periyoda 11 sayı sığdıran Rasim Başak 13 sayı, uzatma periyotlarında dikkat çeken Marques Green 13 sayı, boyalı alanda etkili olan Oğuz Savaş ise 15 sayılık performans sergiledi.

Euroleague’de 4. maçından da yenilgiyle ayrılan Union Olimpija’da kritik basketleri ile takımını ayakta tutan Vlado Ilievski’nin 22 sayılık performansı yeterli olmazken, Saso Ozbolt 20 sayı, Miha Zupan ise 10 sayı, 12 ribaund ile double double yaptı.

2.20’lik pivot Mirza Begic ise Fenerbahçe Ülker savunması karşısında zorlanırken 12’de 4 iki sayı isabeti ile 9 sayı, 6 ribaund ile maçı tamamladı.

Mücadeleye Mirza Begic’in basketi ile başlayan Union Olimpija, Emir Preldzic’in sayılarına Vlado Ilievski’nin üçlüğü ile karşılık verdi (2-5). Boyalı alanda Mirza Begic ile etkili olan Sloven ekip 4. dakikaya 3-7’lik skorla girdi. Ancak savunmasını sertleştirerek toparlanan Fenerbahçe Ülker boyalı alandan Mirsad Türkcan ve Oğuz Savaş, dış atışlarda ise Rasim Başak ile etkili olurken 7. dakikaya 14-11 önde girdi. Rakibinin yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren temsilcimiz, Marques Green’in de sayıları ile farkı 5 sayıya çıkardı (16-11). Saso Osbolt’un sayılarına, Rasim Başak’ın üst üste bulduğu 8 sayı ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker periyodun son dakikasında 9 sayılık farka ulaştı (24-15). Son dakikada Miha Zupan ile orta mesafeli şutta isabet bulan Union Olimpija karşısında Fenerbahçe Ülker ilk periyodu 24-17 önde kapattı.

İlk periyotta Rasim Başak, iki sayılık atışlarda 1’de 1, üç sayılık atışlarda 2’de 2 ve serbest atış çizgisinde 3’de 3 isabet ile oynarken 11 sayı, 2 ribaund ve 1 blokluk performans sergiledi. İlk çeyrekte Emir Preldzic ve Mirsad Türkcan da 4’er sayılık performans sergiledi.

İkinci periyoda Damir Mrsic’in üçlüğü ile başlayan Fenerbahçe Ülker, boyalı alanda Vladimir Golubovic’i Oğuz Savaş ile blokladı. Vlado Ilievski ile serbest atış çizgisinden sayılar bulan Union Olimpija, Vladimir Golubovic ve Jonathan Wallace’ın da katkısıyla skoru 29-25’e getirdi. Ancak boyalı alanda Oğuz Savaş ile etkili olan sarı lacivertliler tekrar farkı açtı (33-25). Ancak hücumda bocalayan Fenerbahçe Ülker karşısında, benchden gelen oyunculardan iyi faydalanan Union Olimpija Vladimir Golubovic, Damjan Rudez ve Jonathan Wallace’ın basketleri ile 7-0’lık seri yakaladı (33-32). Mihan Zupan’ın basketi ile serisini 9-0’a çıkaran konuk ekip 33-34 öne geçti. Mirsad Türkcan ve Damir Mrsic ile basketler bulan Fenerbahçe Ülker 17. dakikayı 37-36 önde geçti. Hızlı hücumdan Devin Smith ile smaç bulan Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ile serbest atış çizgisinden sayılar bularak 19. dakikaya 42-40 önde girdi. Üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker ilk yarıyı da 43-42 önde tamamladı.

İlk yarıda Fenerbahçe Ülker’de Rasim Başak ve Oğuz Savaş 11’er sayı, Mirsad Türkcan 6 sayı, Devin Smith ise 5 sayı ile mücadele etti. Union Olimpija cephesinde Miha Zupan ve Vladimir Golubovic 8’er sayı, Jonathan Wallace ve Vlado Ilievski 7’şer sayılık performans sergilediler.

İkinci yarıya Marko Milic’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla başlayan Union Olimpija 21. dakikayı 43-44 önde geçti. Emir Preldzic’in üçlüğü ile tekrar öne geçen Fenerbahçe Ülker, Vlado Ilievski’nin üçlüğüne Mirsad Türkcan ve Marques Green ile yanıt vererek üstünlüğünü korudu. Marko Milic ve Saso Ozbolt ile tutunmaya çalışan Union Olimpija karşısında Emir Preldzic ve Rasim Başak ile sayılar üretmeye devam eden sarı lacivertliler periyodun son 28. dakikaya 60-54 önde girdi. İyi savunma yapan ve rakibine sayı şansı vermeyen Fenerbahçe Ülker, Marques Green ile basket bularak serisini 8-0’a getirdi ve 29. dakikaya 8 sayılık avantaj ile girdi (62-54). Konuk ekip son dakikada içinde Vlado Ilievski ile basket bularak uzun süren suskunluğunu bozdu. Ancak Fenerbahçe Ülker son periyoda 62-56 önde girdi.

Final periyoduna Oğuz Savaş’ın turnikeden bulduğu basket ile başlayan Fenerbahçe Ülker, milli oyuncunun serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla skoru 66-59’a taşıdı. İlk basketini Vlado Ilievski’nin üçlüğü ile bulan Union Olimpija, Saso Ozbolt’un üçlüğü ve Mirza Begic’in de katkısıyla 9-0’lık seri yakaladı ve 37. dakikaya 66-68 önde girdi. Saso Ozbolt’un serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla konuk ekip serisini 11-0’a getirdi (66-70). Bu seriyi Emir Preldzic’in turnikeden bulduğu basket ile son veren Fenerbahçe Ülker, Sloven oyuncunun üçlüğü ile üstünlüğü eline geçirdi (71-70). İyi savunmasını sürdüren Fenerbahçe Ülker, Devin Smith’in turnikesi ile farkı 3 sayıya çıkardı. Temsilcimiz son dakikaya 73-70 önde girdi. Son dakikada Saso Ozbolt ile üçlük bulan Union Olimpija 73-73 eşitliği yakaladı. Fenerbahçe Ülker son hücumda Devin Smith ile kullandığı atışı değerlendiremedi ve normal süre 73-73 eşitlikle tamamlandı.

Uzatma periyoduna Miha Zupan’ın basketi ile başlayan Union Olimpija karşısında Damir Mrsic ile üçlük bulan temsilcimiz 76-75 öne geçti. Konuk ekip Vlado Ilievski ile serbest atış çizgisinden eşitliği yakaladı. Ancak Marques Green’in üçlüğü ile Fenerbahçe Ülker uzatma periyodunun son 2.30 dakikasına 79-76 önde girdi. Vlado Ilievski’nin üçlüğü ile Union Olimpija uzatma periyodunun son 2 dakikasına 79-79’luk eşitlikle girdi. Union Olimpija, Emir Preldzic’in yaptığı faul sonrasında Miha Zupan ile kullandığı iki atışı değerlendiremedi. Mirsad Türkcan ile bulduğu basket ile öne geçen Fenerbahçe Ülker son dakikaya 81-79’luk skorla girdi. Son dakikada konuk ekip kullandığı atışları değerlendiremese de hücum ribaundlarını Miha Zupan ile aldı. 6.5 saniye kala Damjan Rudez ile turnikeden basket bulan Sloven temsilci 81-81 eşitliği yakaladı. Kalan sürede Fenerbahçe Ülker hücumu değerlendiremedi ve ilk uzatma periyodu da 81-81 eşitlikle tamamlandı.

İkinci uzatma periyoduna Saso Ozbolt’un serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla başlayan Union Olimpija öne geçti. Temsilcimiz Damir Mrsic’in turnikesi ile eşitliği yakalasa da, Vlado Ilievski ile serbest atış çizgisinden sayı bulan Union Olimpija son 2.20 dakikaya 83-84 önde girdi. Marques Green’in üçlüğü ile sarı lacivertliler 2 sayılık avantajı yakaladı. Ancak Vlado Ilievski’nin üçlüğü ile Union Olimpija son dakikaya 86-87 üstün giren taraf oldu. İkinci uzatma periyodunun bitimine 37 saniye kala Mirsad Türkcan ile serbest atış çizgisinden 2’de 2 isabet ile oynayan temsilcimiz 88-87 öne geçti. Union Olimpija hücumunu Devin Smith ile bloklayan temsilcimiz, bitime 10 saniye kala Marques Green ile serbest atış çizgisinde kullandığı 2 atışın birini sayıya çevirdi (89-87). Konuk ekip kalan sürede Vlado Ilievski ile kullandığı üçlükte isabet bulamadı ve Fenerbahçe Ülker sahadan ikinci uzatma sonunda 89-87 galip ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Leonidas Spiridonos (Yunanistan), Vicente Bulto (İspanya), Panagiotis Anastopoulos (Yunanistan)

FENERBAHÇE ÜLKER (89): Marques Green 13 (4 ribaund, 1 asist, 3 top çalma), Mirsad Türkcan 14 (11 ribaund, 1 blok), Rasim Başak 13 (4 ribaund), Damir Mrsic 8 (1 ribaund), Gasper Vidmar 1 (7 ribaund, 1 top çalma), Enes Kanter, Oğuz Savaş 15 (2 ribaund, 1 asist), Devin Smith 7 (7 ribaund, 1 asist, 1 blok), Emir Preldzic 18 (7 ribaund, 5 asist, 1 top çalma)

UNION OLIMPIJA (87): Jonathan Wallace 7 (2 ribaund, 2 asist), Vlado Ilievski 22 (3 ribaund), Jaka Klobucar, Damjan Rudez 7 (3 ribaund, 1 asist), Marko Milic 4 (1 ribaund, 2 top çalma), Mirza Begic 9 (6 ribaund, 2 top çalma), Vladimir Golubovic 8 (3 ribaund), Miha Zupan 10 (12 ribaund, 3 asist), Frank Robinson (2 ribaund), Saso Ozbolt 20 (4 ribaund, 2 asist)

1.PERİYOT: 24-17
2.PERİYOT: 19-25
3.PERİYOT: 19-14
4.PERİYOT: 11-17
1.UZATMA: 8-8
2.UZATMA: 8-6















Tebrikler koç ve takıma.
Zora soktuk,kalbimiz duracaktı ama sonuçta kazandık,önemli olan bu.
Akıl almayacak hatalar yaptı bazı oyuncularımız ama çok fazla bir şey denilemez
çünkü takımda 5 oyuncu eksik+ Green ve Mirsad da sakat sakat oynuyor
ve mevcut oyuncular üst üste gelen maçlardan yorgunluktan bitmiş durumdalar,
insan üstü bir gayret ile oynuyorlar,rakip bu maçı son şansı olarak
görüyor,Başkanları istifayı düşünüyor bu maçın sonucuna göre.
Her şeye rağmen Tebrik ve takdir etmek lazım.
Evet Devin Smith bugün kötü günündeydi.7s,7r ile oynadı ama 7/0 gibi
anormal kötü bir üçlük yüzdesi var ve son topta ona üçlük attırdık.7/3 ikilik.
Ama işte değiştiremiyorsun ki,kimi alacaksın yerine ? Kenarda adam yok.
Marcus Green için eleştirim potaya bakmıyor,kafasını kullanmıyor idi.
Son topta adamların faul hakkı bitmiş,yüklen içeri işte ama zor pozisyondaki Smith'e üçlük attırmak istedi olmadı tabii.At şutunu,girmese bile ribaunt alınır,tiplenir,faul aldırırsın,6/0 atmış adama üçlük oyunmu çizilir .
Neyse ki Emir'in de 5 faulle çıkmasından sonra uzatmalarda sahneye çıkmak zorunda kaldı ve yanılmıyorsam 2 üçlük attı.50 dakika da 1 asisti olması da facia.13 sayısı var,çoğu uzatmalarda.(5/2 üçlük)
Mirsad 14s,11r.ile double double yaptı.Bravo.
Maçın yıldızı Rasim di bana göre.13s (3/2 üçlük,5/5 s.atış,4 ribaunt.
Ama 27 dakika oynadı.Hoca iyi oynadığı halde neden kenarda unutuyor anlamıyorum.
Smith kötü oynarken Rasim ,üstelik iyiyken daha fazla oynamalıydı.
Emir maçın bir diğer yıldızıydı.Ki zaten bu sezon MAŞAALAH'ı var.
18s (5/2 üçlük),7r.5a.Harika.Bravo Emir.
Bir diğer Sloven Vidmar ise hayal kırıklığı.09.52 sn.de 1s,7r.
Ribaunt iyi ama 1 sayı ve 50.dk.lık oyunda 10 dk.süre alabilme ?
Oğuz tek başına savaşan uzun olarak kaldı ne yazık ki .
15s.ile önemli katkı yaptı.

Kaptan bu yaşında bu kadar yoğun tempoda zorlanıyor tabii.Erken 3 faul de aldı.Yüzdesi düşüktü.7/2 üçlük.Ama o 2 üçlük çok kritik anlardaydı.
3 sayı öndeyiz son 20 saniyede,hala hücumda gidip üçlük atıyoruz anlamak mümkün değil.Dönüşte de yiyoruz ve maç berabere bitiyor.
33/9 üçlük (%27) ,onlar da çok üçlük attı diyordum ama 29/9 atmışlar.
Özellikle Vlado İlievski hayatının maçını oynadı.Son saniyedeki üçlüğü Allahtan bu kez girmedi,delirirdik artık.
27/18 (%66) s.atış ,onlar 23/14 (%60).Ribauntlarda 43-37 öndeyiz.
50 dakikada bizim toplam 8,onların 9 asisti var.
Rakipte İlievski ve Ozbolt çok iyi oynadılar.22 ve 20 sayı.
Gruptaki diğer maçlarda Roma deplasmanda Tau'yu 93-90
Alba Berlin sahasında Joventut Badalona'yı 74-72 yendi.
Böylece Tau,biz ve Roma 3g/1m ile eşit duruma geldik.
Son not gene yayın ile ilgili.
Gene maç izleyemedik,istatistiğe talim ettik.
Tüm sorumluları kınıyorum lanet olsun.
Aldığım bilgiye göre Ülker EL maçları için 24 TV ile anlaşmamız devam etmesine rağmen Spormax'ten yayınlanmasını istemiş.Efes Pilsen markasının daha iyi gözükmesi için açık kanal Skytürk'ten yayınlanmasını isterken bizim Ülker'in Fenerbahçe'yi kutuya şifreye sokmasını anlayamıyorum ve kınıyorum.Yazıklar olsun.

Not:Şimdi FB TV Haberleri izliyorum.İlginçtir,Nedim Karakaş yazdığım
her şeyi aşağı yukarı söyledi.:))) Yani kopya çekmedim,önce yazmıştım.:))

Seyirci konusu artık baydı.İstanbul taraftarı artık skandal ya.
Yazık kardeşim.Hala yeterli taraftar gitmemiş.EL sitesinde 3000 yazıyordu
zaten.O Salon dolmalı.İstanbul taraftarı sınıfta kalalı çok oldu da artık
başka boyuta geçti iş.Salona giden taraftarlara teşekkürler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler