22 Nisan 2009 Çarşamba

Anfield Road'da 4-4'lük Maç !!!!!!!!!!!



Premier League





İngiltere Premier Lig 2008/2009
Tarih : 21.04.2009 22:00 Stadyum : Anfield
Hakemler : Howard Webb



36'(0-1)Andrei Arshavin
Fernando Torres(1-1)49'


Yossi Benayoun(2-1)56'





61'
Bacary Sagna



65'
Theo Walcott



67'(2-2)Andrei Arshavin



70'(2-3)Andrei Arshavin
Fernando Torres(3-3)73'


Ryan Babel
74'


Nabil El Zhar
86'





90'(3-4)Andrei Arshavin
Yossi Benayoun(4-4)90'





90'
Abou Diaby

Liverpool'lular da inanamamıştır.
1 hafta içinde 2.kez 4-4'lük bir maç.Chelsea maçından sonra bu kez Adanın Arshavin'i
tanıdığı maçta (zaten biliniyor ama bu maç ile kendini takdim etti diyelim)
gene 4-4 kaldıkları bir maç,gene heyecan kasırgası.



Maçın golleri ;

http://www.goal.com/tr/news/447/ingiltere/2009/04/21/1222206/video-liverpool-4-4-arshavin

Liverpool oynadı Arsenal attı

Maça Liverpool hızlı başladı. Henüz karşılaşmanın 3. Dakikasında, Kolo Toure ve Bacary Sagna’yı saf dışı bırakan Fernando Torres, şutunu çıkardı. Ancak, top Fabiansky’de kaldı.

Hızlı başlayan Liverpool, dakikalar geçtikçe baskısını arttıdı. 7. Dakikada Riera, hemen ardından 10. Dakikada Benayoun’la gole yaklaşan Liverpool’a, Arsenal kalecisi Fabiansky geçit vermedi.

18. dakikada Torres’in ceza sahası çizgisinin çok yakınından çektiği şutu Fabiansky çok şık kurtardı.

27. dakikada Fabregas’ın kaleye doğru gönderdiği topa Bendtner çok az farkla dokunamadı. Arsenal, ilk kez bu dakikada gole bu kadar yaklaşabildi.

35. dakikada karşılaşmanın ilk golü geldi. Devre arasında Zenit’ten transfer edilen Arshavin, Fabregas’dan aldığı pası iyi değerlendirdi ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.



Kalan dakikalarda da, ilk yarının genelinde olduğu gibi Liverpool daha etkili olan taraftı. Ancak, Kırmızılar bir türlü aradıkları golü bulamadılar.

İlk 45 dakika 1-0 Arsenal’in üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı şanssızlık kırıldı

İkinci yarının hemen başında beraberlik golü geldi. Sagna’nın hatasıyla topla buluşan Kuyt, bekletmeden ortasını açtı. Gelen topa iyi yükselen Torres, güzel bir kafa vuruşuyla Fabiansky’yi mağlup ederek maça dengeyi getirdi.

56. dakikada kaleciden aldığı kötü pasın ardından topu kaptıran genç futbolcu Gibbs’in hatası sonucu topla buluşan Kuyt, ortasını açtı. Bu kez ise kafa vuran isim Benayoun’du. Liverpool üstün oynadığı karşılaşmada ilk kez öne geçti. 2-1

İngiltere’de bir Rus

Ancak, Arshavin’in durulmaya hiç niyeti yoktu. Rus futbolcu 67. dakikada, Arbeloa’dan sıyrıldı ve mükemmel bir şut çıkardı. Pepe Reina’nın bu golü çıkarmasını beklemek, İspanyol kaleciye biraz fazla yüklenmek olurdu.

Bu golden 3 dakika sonra Gibbs’in ortası Aurelio tarafından kesildi. Ancak, top tehlikeli bölgeye düştü ve Arshavin, Reina’nın altından topu bir kez daha ağlara gönderdi. Rus futbolcu Arsenal formasıyla en etkileyici performansını göstererek hat-trick yaptı.

72. dakikada sahneye çıkan ise İspanyol golcü Torres’di. Riera’nın ortasında topla buluşan Torres, Silvestre’den sıyrılıp çok sert bir şut çıkardı ve skoru tekrar dengeledi.

Maçın yıldızı Arsahvin, 90. dakikada yıldızlaşan oyuncu, takımının ve kendisinin 4. golünü kaydederek Arsenal'i bir kez daha öne geçirdi.

Ancak, son sözü Benayoun söyledi. İsrailli futbolcu, mükemmel bir mücadelenin sergilendiği maçta, skoru 4-4'e taşıdı ve Liverpool'a 1 puanı getiren isim oldu.

'Tekmeye kafa uzatmak'' deyiminin tam karşılığı bu olsa gerek;



Liverpool taraftarının Rafa Benitez sevgisi ;



Rafa ise maç sonrası oyuncularına kızgındı ;

Arsenal atmadı, biz yedik!

"Arsenal atmadı, biz yedik!"

Temponun bir an bile düşmediği ve ağların 8 kez havalandığı Liverpool-Arsenal maçının ardından bir basın toplantısı düzenleyen İspanyol menajer Rafael Benitez çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kendi yaptıkları basit hatalar sebebiyle Andrei Arshavin'e 4 gol imkanı sunduklarını belirten İspanyol çalıştırıcı "Sahanızda 4 gol attığınız bir maçı kazanamıyorsunuz, çok üzücü" dedi.

Bu skorun ardından Manchester United'ın şampiyonluk yarışında çok önemli bir vantaj elde ettiğinin de altını çizen Rafa "İpler artık ManU'nun elinde" dedi.

Arsene Wenger ise Arshavin mutluluğu yaşıyordu ;

"Arshavin çıkar, gollerini atar!"

Ara transfer döneminin son gününde geldiği Arsenal'le, Liverpool deplasmanı Anfield Road'a damgasını vuran Rus süper yıldız Andrei Arshavin'i ilk kutlayan hocası Arsene Wenger oldu.

Attığı 4 golle tarihe geçen yıldız oyuncunun mükemmel bir futbolcu olduğunun altını çizen Fransız çalıştırıcı maç sonunda düzenlediği basın toplantısında

"Andrei'yi nerede oynattığınızın önemi yoktur, çıkar ve gollerini atar" dedi.

Arshavin bu maçın ardından Arsenal formasıyla 8 maçta 7 gole ulaşmış oldu.


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler