25 Nisan 2009 Cumartesi

Kraliçeler Seriyi 2-1 yaptırdı !!!!!!!!!!!!

TBBL play-off yarı final ikinci maçında Fenerbahçe’yi 76-66 mağlup eden 6alatasaray seride durumu 2-1 yaptı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, Sophia Young, Işıl Alben ve Marina Kress’in elinden bulduğu sayılarla 10-0’lık seri yakaladı. Galatasaray’ın etkili oyunu karşısında sayı bulmakta zorlanan Fenerbahçe dış atışlarla sayı ararken bunda başarılı olamadı. Maçın ilk 5 dakikalık bölümünde sayı üretemeyen Sarı Lacivertliler ilk sayılarını Matee Ajavon’un serbest atıştan kazandırdığı basketlerle buldu. Bu dakikadan sonra oyunda dengeyi kurmaya başlayan Fenerbahçe hem savunması ile rakibine sayı şansı vermedi hem de üst üste ürettiği sayılarla farkı kapatmaya başladı ve ilk çeyreğin son 3 saniyesinde Nevriye Yılmaz’ın sayısı ile farkı 4 sayıya kadar indirdi ve ilk çeyrek 16-12 Galatasaray’ın üstünlüğü ile kapandı.

Özellikle ribaundlarda rakibine üstünlük kuran konuk ekip Fenerbahçe, ikinci çeyreğin başlamasıyla da üst üste sayılar buldu ve maçta ilk kez skoru eşitledi (17-17) Bu dakikadan sonra Nicole Powel’ın 3 sayılık basketiyle öne de geçen Sarı Lacivertliler (17-20) dış atışlardan sayılar bulmaya devam etti ve ilk yarının son 5 dakikasına 24-25 önde girdi. İkinci çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümünde fazla etkili olamayan Galatasaray oyunda yeniden dengeyi sağlarken iki takımın karşılıklı attığı basketlerle ilk yarının son dakikasına girildi. Son dakika içinde Seimone Augustus’un kazandırdığı sayı ile 36-34 öne geçen Sarı Kırmızılılar, Nevriye Yılmaz’ın sayısına engel olamayınca ilk yarı 36-36’lık eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf yeniden ev sahibi Galatasaray oldu. İlk çeyrekteki gibi sert bir savunma ile rakibini karşılaşan Galatasaray, hem dış atışlardan hem de pota altı organizasyonlarından bulduğu sayılarla üçüncü çeyreğin son 5 dakikalık bölümüne 51-44 önde girdi. Farkın yeniden açılmasının ardından oyunda yeniden denge kurmaya çalışan Fenerbahçe pota altına inemeyince dış atışlara yöneldi ancak düşük şut yüzdesi sayı bulmasını engelledi ve Galatasaray üçüncü çeyreğin son 2 dakikasına da 53-46 önde girdi. Seimone Augustus’un 3 sayılık basketiyle farkı 10 sayıya çıkaran Galatasaray (56-46) çeyreğin bitimine 1 saniye kala Sophia Young’un basketiyle 58-46 öne geçti ve üçüncü çeyrek bu sonuçla tamamlandı.

Ev sahibi ekip Galatasaray karşılaşmanın final çeyreğine Tuğba Palazoğlu’nun 3 sayılık basketiyle başlarken Fenerbahçe final periyodunun ilk sayısını Tammy Sutton Brown ile buldu. Üçüncü çeyrekte yaptığı baskılı savunmayı final periyodunda da sürdüren Galatasaray, skoru skoru 65-50’ye getirerek farkı 15 sayıya çıkardı. Maçın son 5 dakikasına da bu skorla önde giren Sarı Kırmızlılar Işıl Alben’in hem savunmada hem de hücumdaki etkili oyunu ile üstünlüğünü karşılaşmanın sonuna kadar sürdürdü ve karşılaşmayı 76-66 kazanarak seride durumu 2-1 yaptı.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Ozan Çakar, Semih Vural

6ALATASARAY (76): Tuğba Palazoğlu 8 (2 ribaund, 2 asist), Şaziye Karslı, Bahar Çağlar, Işıl Alben 6 (12 ribaund, 1 asist), Kara Braxton 12 (3 ribaund, 4 asist), Yasemin Horasan, Marina Kress 5 (4 ribaund, 1 asist), Seimone Augustus 22 (6 ribaund, 2 asist), Sophia Young 23 (5 ribaund, 2 asist), Esra Şencebe (1 asist)

FENERBAHÇE (66): Esmeral Tunçluer 12 (1 ribaund, 4 asist), Birsel Vardarlı 6 (5 ribaund, 3 asist), Nicole Powell 7 (2 ribaund), Nevriye Yılmaz 18 (8 ribaund), Matee Ajavon 10 (5 ribaund, 3 asist), Tammy Sutton Brown 10 (6 ribaund, 2 asist), Nevin Nevlin (2 ribaund), Katie Smith 3 (2 ribaund, 2 asist)

1.PERİYOT: 16-12
2.PERİYOT: 20-24
3.PERİYOT: 22-10
4.PERİYOT: 18-20

**************

Yenilgiyi hak ettik.
Çok kötü oynadık.O atmosferde çok daha ciddi ve dikkatli oynamak lazımken
gene ruh gibi çıktılar sahaya.
Haydar Kemal'in de maça Newlin ile ikinci yarıya Melike ile başlama
orijinal fikirleri (!) de tüy dikince sonuç kaçınılmaz.
Maça 10-0 geride başladık.Kapattık farkı ve devreye berabere girdik.
Ama Haydar Kemal'in aklına Melike geldi birden bire (!) ve 9-0'lık
seri yaptırdık gene ve artık bir daha yakalayamadık.
O 3.Çeyrek oyunun kaderini belirledi.
Savunma yapmazan maç kazanamazsın.
2 oyuncu var sadece.Agustus ve Young.
İkisi bitirdiler bizi.
Bu salonda böyle oynarsak maç kazanmamız mucize olur.
Katie de artık oynasın.İlk sayılarını son saniyede attı.Birsel de öyle.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler