7 Nisan 2009 Salı

gs ''Hakem Kararı '' ile kazandı 0-1 !!!!!!!!!!

Kötü gidişe rövaşata!




















gs için ''Olmak ya da olmamak'' maçıydı.

Ama her zamanki gibi hakem desteği ve balları yardımıyla sırat köprüsünü geçtiler.

Her zaman dört ayak üstüne düşerler zaten.

FB Derbisi öncesi zor bir deplasmanda bedava 3 puanla büyük moral kazandılar,

hiç bir sakat ve cezalı vermediler.Servet,Mehmet Topal da iyileşmiş.

Her yönüyle hazır ve fit durumda çıkacaklar.

Maça gelirsek ,G.Antep ilk ve son dakikalarda net gollerde De Sanctis'i geçemeyince

kazanabileceği maçı kaybetti.

Her şeye rağmen maçın kader anı 55.dk.idi.

55. dakikada Tabata sağdan Galatasaray ceza alanına girerken, topu Mehmet Yozgatlı ile buluşturdu. Bu futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Ayhan ile girdiği mücadelede dengesini yitirip yerde kaldı.Net penaltıyı penaltı verme özürlüsü Kamil Abitoğl veremedi.

Metin Tokat'ta bugün yazısında bahsetmiş ;

Penaltıydı !!!!!!!

Metin Tokat

Mustafa Kamil Abitoğlu sakin, kendinden emin ve rahat tavırlarıyla oyunun kontrolünü genelde elinde tuttu.

İkili mücadelelere izin vererek maçın tempolu geçmesine katkı yaptı. Faul kararlarında iki takım için de genelde tutarlı kararlar verdi.
Emre Aşık ve Milan Baros’a gösterdiği kartlar doğruydu. Ancak Murat’a, Baros’a yaptığı faul sonrası gösterdiği sarı kart gereksizdi. Karşılaşmanın en çok tartışılan pozisyonu ikinci yarıda meydana geldi. Ceza alanı içinde Ayhan’ın, Mehmet Yozgatlı’nın ayağına kontrolsüz bir şekilde bastığı pozisyona penaltı verip sarı kart göstermeliydi. Yer olarak arkada kaldığı için tespit edemedi. İki futbolcunun omuz omuza mücadelesini değerlendirdi. Halbuki ihlal yerde olmuştu.
Oyuncuların sadece futbol oynama istekleri işini kolaylaştırdı. Uzatma dakikalarında Tabata’ya gösterdiği sarı kart sonrası, aynı oyuncunun protesto amaçlı alkışlamasını görmezden geldi. Karşılaşmanın genelinde otoritesi ve oyuncularla iletişimindeki başarısına rağmen ceza alanı içinde Mehmet Yozgatlı’nın pozisyonunu tespit edememesi yüzünden maçı tartışmalı bitirdi.

Ayhan'ın hareketi penaltıydı

Haftanın kapanış maçında Kamil Abitoğlu, güle oynaya maç yönetti. Bir pozisyon dışında.
Gaziantep'in Yozgatlısı; ceza alanına girerken, Ayhan ile ikili mücadeleye giriyor. Topu tam önüne alırken; Ayhan'ın, Yozgatlı'nın ayağına bastığını görüyoruz. Ellere-kollara baktığımız zaman veya bakanlar yanılgıya düşebilir. Ayhan'ın ayak teması penaltıyı gerektirirdi.

Bu pozisyon dışında hakemlik pek bir şey yoktu. Abitoğlu sarı kartları yerinde ve zamanında kullandı. Avantajlara çok dikkat etti ve maça tempo kazandırdı.
Müsabakanın sonunda top bir o kalede bir bu kaledeydi. Kaçan goller saç-baş yoldururken; her iki takımın seyircilerini de hop oturdu hop kaldırdı. Zevkli bir müsabaka seyrettik. Bunda hakemin katkısı çok fazlaydı.
Tabi ki penaltı pozisyonu hariç.

Bülent Yavuz - AKŞAM

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler