11 Temmuz 2009 Cumartesi

8taş'ta dengeler alt üst oldu !!!!

Dün Demirören'in çılgınca para harcaması ile ilgili başlık açmıştım.
Bu fütursuzluk hem kulübü borç batağına (daha doğrusu YD'ye mahkum eder)
sürükler,hem de takım içi dengeleri bozardı.Özellikle yerli oyuncular bozulurdu.
Bunu Fenerbahçe 2 senedir yaşıyor.Bu sezon yeni sözleşme yapan Volkan ve
Selçuk'un uzun süre direnmelerinin nedeni bu.Onlar ve Gökhan Gönül'ün
sözleşmeleri iyileştirildi.

Bugün Milliyet'te hemen böyle bir haber çıktı bile.

Kartal'ın tadı kaçtı.

Beşiktaş’ta transferler tüm dengeleri bozdu. Nobre, Nihat ve Ferrari’ye ödenecek olan paraları öğrenen Holosko ve Tello zam istedi. Futbolcular, primlerin peşine düştü. Bazı yöneticiler bile, Gökhan’ın kaçırılıp, Ferrari’ye 30 milyon TL verilmesine isyan etti

Sezonu çift kupayla kapatan Beşiktaş’taki bahar havası, yerini kara bulutlara bıraktı. Yapılan transferlerdeki astronomik paralar, takım içi dengelerin bozulmasına yol açtı. Şampiyonlukta söz sahibi olan futbolcular, ücretlerine zam istedi.
Bu futbolcular, yeni gelenlerden az para alınca bardak taştı. Siyah-beyazlı futbolculardan Holosko ve Tello’nun yönetime haber yollayarak yıllık ücretlerine zam istediği öğrenildi. Yönetimin Nobre’nin yıllık ücretini 2.5 milyon euroya çıkarması, Ferrari ve Nihat’a da sezonluk 2.5 milyon euro ödenecek olması, takım içinde yaşanan gerginliğin en büyük nedenlerinden biri olduğu vurgulandı. Bazı yöneticilerin, Başkan Yıldırım Demirören’e, bu şekilde transfer yapılmasının takım içindeki dengeleri bozacağını söylediği, buna rağmen Demirören’in bu transferleri gerçekleştirdiği vurgulandı.

Yönetimde değerlendirme
Bazı yöneticilerin, özellikle Gökhan Zan’ın serbest bırakılıp da, yerine 30 milyon liralık bir maliyetle Ferrari’nin alınmasına tepki gösterdikleri vurgulandı. Takım içindeki dengelerin bozulmasıyla bir anda zam talepleriyle karşı karşıya kalan yönetimin ise önümüzdeki günlerde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağı vurgulandı.
Futbolcular ayrıca, şampiyonluğun ardından kendilerine vaat edilen primi bekliyor. İki kupada da ter döken siyah-beyazlılar, Başkan Demirören’den bu parayı ödemesini istediler.

Bilal Meşe

İşte böyle olur.
8jk ,geçen yıl FB ve 6s'nin krizde olmasını iyi değerlendirdi,sezon içi mini operasyon ve
hakemleri arkasına alarak çaylak Sivas'ı kolaylıkla geçerek yıllar sonra Şampiyon olabildi.
Ancak bu onların son yıllarda gördüğü ve görebileceği son Şampiyonluktur.
Gene bir 10 sene beklerler.
Çünkü YD'nin zihniyeti sakat.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler