28 Temmuz 2009 Salı

Voleybol Dünya Ligi Şampiyonu Brezilya !!!














Dünya Ligi lideri Brezilya


Maçı izleyen Nedim Özbey ve Ertan Albayrak'ın İzlenimleri ;

Teknik ve fizik olarak inanılmaz üst seviyelerde oynanan bir final maçı izlediklerini anlatan ikili, final maçının 5 sette bitmesinin Dünya Ligi finaline yakıştığının ıspatı olduğu görüşünde birleşti.

Özbey ve Albayrak ikilisi maçı şöyle özetlediler: "Seyircinin olağan üstü ve bilinçli tezahüratı bile libero Sercio, Ciba ve Koç Rezende’yi kıramadı. 8-5 geriye düşmelerine rağmen maçı bırakmadılar. Ayrıca final maçında ekstra iyi oynayan pasör çaprazı Visetto çok önemli puan kazandırdı. Köşe oyuncusu Murilo 8-5 mağlup oldukları bölümde kullandığı smaç servislerle takımının maça ortak olmasını sağladı. Antrenör Rezende’nin oğlu pasör Bruna artık bu takımın asıl pasörü olduğunu kanıtladı. Diğer oyuncular da görevlerini yaptılar. Sırbistan’a gelince pasör Grbic ve Miljkovic dünyanın en iyi ikilisi olduğunu ispat etmesine rağmen tüm dünyanın ortak sorunu olan 4 numara smaçörlerin esikliğini burada da Sırbistan takımı hissetti. Çok küçük hüsranlarla kaçan şampiyonluk Sırbistan’ı üzdü. Bizler burada olduğumuz için çok şanslıyız. Türk dostu Gayiç yakınlığı ve ilgisi ile bizi çok mutlu etti. İnancımızı kaybetmeden oynayacağımız Avrupa Şampiyonası’nda takımımızın en iyi sonuçları alması dileğiyle tüm Milli takım oyuncularımızı ve teknik kadrosuna başarılar diliyoruz.’’





Final maçında Brezilya Sırbistan’ı 22-25, 25-23, 25-22, 23-25 ve 15-12’lik setlerle 3-2 yenerken, üçüncülük maçında Rusya, Küba’yı 25-13, 26-24, 25-16 ile 3-0 mağlup etti.

Ayrıca Dünya Ligi finalinde bireysel başarı ödülleri de sahiplerini buldu.
İşte finalde gösterdikleri performanslarla ödül almaya hak kazanan voleybolcular;



Bireysel Ödüller
MVP - Sergio Dutra Santos (Brezilya)
En skorer - Ivan Miljkovic (Sırbistan)
En iyi smaçör ve blokör - Roberlandy Simon (Küba)
En iyi servis - Wilfredo Leon (Küba)
En iyi libero - Alexey Verbov (Rusya)
En iyi pasör - Nikola Grbic (Sırbistan)


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler