21 Eylül 2009 Pazartesi

Eurobasket 2009'da Şampiyon İSPANYA !!!

























İspanya, Avrupa Şampiyonluğuna Ulaştı (85-63)
20.09.2009 23:30

Polonya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşılaşan İspanya, karşılaşmayı 85-63'lük skorla kazanarak şampiyonluğa ulaştı.


Polonya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşılaşan İspanya, karşılaşmayı 85-63'lük skorla kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşmaya Pau Gasol ve Juan Carlos Navarro'nun basketleriyle hızlı başlayan İspanya, 4.dakikada Ricky Rubio'nun da üçlüğüyle skoru 8-5 yaptı. Boyalı alanda Gasol ve dışarıdan da Garbajosa ile basketler bulan İspanya, Rudy Fernandez ile Raul Lopez'in de sayılarıyla 8.dakikada farkı 13 sayıya çıkarttı (20-7). Karşılaşmanın ilk çeyreğini 24-14 önde tamamlayan İspanya, ikinci periyotta da Marc Gasol ve Pau Gasol ikilisiyle skor üretti. Hücumda çok fazla top kaybeden Sırbistan karşısında iyi organize olan İspanya, devre sonunda da soyunma odasına 51-29 üstün gitti. Mücadelenin ikinci yarısında tempoyu iyi ayarlayan ve yakaladığı skor avantajını da elinden bırakmayan İspanya, karşılaşmadan 85-63 galibiyetle ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Pau Gasol 18 sayı- 11 ribaund ile double double yaparken, Rudy Fernandez 13 sayı- 5 ribaund- 3 asist ve Juan Carlos Navarro da 12 sayıyla maçı tamamladı. İspanya'da ayrıca Ricky Rubio 10 sayı- 1 ribaund- 1 asist, Felipe Reyes 7 sayı- 8 ribaund ve Marc Gasol de 6 sayı- 5 ribaund ile oynadı.

Sırbistan cephesinde ise Uros Tripkovic 15 sayı- 2 ribaund- 1 asist, Novica Velickovic 15 sayı- 5 ribaund- 1 asist ve Nenad Kristic de 12 sayı- 4 ribaund- 3 asist ile maçı tamamladı. Sırbistan'da oyun kurucu Teodosic, bu mücadelede 5 sayı- 2 asistte kaldı.

İSPANYA (85): Pau Gasol 18 (11 ribaund- 1 asist), Rudy Fernandez 13 (5 ribaund- 3 asist), Ricky Rubio 10 (1 ribaund- 1 asist), Juan Carlos Navarro 12 (1 ribaund- 1 asist), Vicktor Claver 2, Felipe Reyes 7 (8 ribaund- 1 asist), Carlos Cabezas 7 (2 ribaund- 1 asist), Raul Lopez 2 (1 ribaund- 3 asist), Sergio Llull 5 (1 asist), Marc Gasol 6 (5 ribaund- 1 asist), Alex Mumbru (1 ribaund), Jorge Garbajosa 3 (2 ribaund- 4 asist)

SIRBİSTAN (63): Bojan Popovic 1 (1 ribaund), Milenko Tepic 2 (2 ribaund), Milos Teodosic 5 (2 asist), Ivan Paunic 1, Stefan Markovic 2 (2 asist), Uros Tripkovic 15, Miroslav Raduljica 6 (3 ribaund), Nenad Krstic 12 (4 ribaund- 3 asist), Kosta Perovic 4 (2 ribaund- 1 asist), Novica Velickovic 15 (5 ribaund), Milan Macvan (1 ribaund- 1 asist)

İspanya - Sırbistan karşılaşmasının istatistikleri için tıklayınız


(tbf.org.tr)




















Final tahmin ettiğim gibi geçti.
İspanya zaten güçlü kadrosu ile finale fit noktada gelmişti.
Genç Sırbistan'ın final oynaması onlar adına başarıydı.
Yarı Final Slovenya maçında uzatmaya giden bir maç oynadılar.
Orada da yoruldular iyice.
İspanyolların takımın beyni Slovenya maçında 32 sayı atan Teodosiç'i durdurmak
isteyecekleri belliydi zaten ve durdurdular.
Teodosiç 24 dakikada sadece 5 sayı ,2 asistte kaldı.
İspanya da P.Gasol 18 sayı,11 ribaunt ile MVP olarak zaten farkını gösterdi.


Avrupa Şampiyonası'nın "MVP"'si; Pau Gasol

Polonya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan İspanya'da NBA patentli forvet Pau Gasol turnuvanın MVP'si seçildi.


Polonya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan İspanya'da NBA patentli forvet Pau Gasol turnuvanın MVP'si seçildi.

Final mücadelesinde Sırbistan karşısında 18 sayı- 11 ribaund ile double double yapan Pau Gasol, aynı zamanda turnuvanın da sayı kralı oldu. Şampiyonluk sonrası bir açıklamada bulunan yıldız oyuncu, özellikle son 5 maçta çok iyi oynadıklarını ve önemli bir sonuca imza attıklarını söyledi.

NBA'de LA Lakers takımının kadrosunda yer alan 29 yaşındaki Gasol, 9 karşılaşmada 25.7 dakika oynarken, 18.7 sayı- 8.3 ribaund- 1.2 asist rakamları yakalamıştı.



79302113.jpg

EUROBASKET 2009 OSCARLARI












İspanya'nın şampiyonluğu ile sonuçlanan Avrupa Şampiyonası'nda oscarlar da dağıtıldı. Şampiyonada İspanya'nın başarısında büyük pay sahibi olan Pau Gasol MVP seçilirken aynı zamanda da turnuvanın sayı kralı oldu.

Turnuvanın En İyi 5'i !!!

Rudy Fernandez (İspanya)
Erazem Lorbek (Slovenya)
Vasileios Spanoulis(Yunanistan)
Pau Gasol (İspanya)
Milos Teodosic (Sırbistan)

En iyi Oyun Kurucu Spanoulis (Yunanistan)
En iyi forvet Erazem Lorbek (Slovenya)
En İyi pivot Pau Gasol (İspanya)
En İyi Coach Dusan Ivkovic (Sırbistan)

Turnuvanın Enİyi İkinci Beşine ise Türkiye'den iki oyuncu girdi.
En iyi ikinci beşe
Juan Carlos Navarro (İspanya)
Hidayet Türkoğlu (Türkiye)
Ersan İlyasova (Türkiye)
Marijonas Petravicius (Litvanya)
Marcin Gortat (Polonya)


En İyi Üçüncü Beş'e
Tony Parker (Fransa)
Roko-Leni Ukic (Hırvatistan)
Kelly McCarty (Rusya)
Lior Eliyahu (İsrail)
Nenad Krstic (Sırbistan)
girdi.


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler