23 Ekim 2009 Cuma

Bayanlar 2009-2010 Basketbol Ligi Takım Tanıtımları .


FENERBAHÇE


 

TRANSFERLER :

Eski oyuncusu Devran Tanaçan ABD'den döndü.Uzun oyuncu.Özge Kavurmacıoğlu,Olcay Çakır
(Altyapı),Penny Taylor (WNBA - Pheonix Mercury)

http://www.wnba.com/media/pennytaylor_300_070626.jpg

WNBA'de final serisinin 5. maçında Indiana'yı 94-86 yenen Phoenix Mercury ile şampiyonluk yaşayan Avustralyalı yıldız Penny Taylor, gelecek sezon Fenerbahçe'de oynayacak.

WNBA'de Phoenix Mercury, Indiana Fevers'ı final serisinin 5. maçında 94-86 yenerek durumu 3-2 yaptı ve üç yıl içinde ikinci şampiyonluğuna ulaştı. İlk çeyrekte Fenerbahçeli Tammy Sutton- Brown'ın süper oyunu ile 9 sayılık farka ulaşan Indiana, rakibinin dışarıdan yüksek yüzdeli şutlarına engel olamayınca tarihinde ilk kez çıktığı finallerde mutlu sona ulaşamadı. Phoenix'te 26 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve 3 blok üreten Diana Taurasi final serisinin en değerli oyuncusu seçilirken, bitime 37 saniye kala 2 serbest atışı sayıya çeviren Cappie Pondexter de 24 sayı, 4 ribaund ve 2 asistle oynadı. Kenardan gelip 14 sayı, 4 ribaund ile 5 asist üreterek Phoenix'e büyük katkı yapan Avustralyalı Penny Taylor da gelecek sezon için Fenerbahçe ile anlaştı. Fenerbahçe'nin eski yıldızı Pondexter'ın aracılığıyla teklifi kabul eden Taylor, 1.85 boyunda ve İtalyan pasaportu taşıyor.


Penny Taylor
WNBA's Phoenix Mercury – No. 13
Forward
Born
May 24, 1981 (age 28)
Melbourne, Victoria, Australia
(1981-05-24)
Nationality
Australian
Height
6 ft 1 in (1.85 m)
Weight
163 lb (74 kg)
Draft
11th overall, 2001
Cleveland Rockers

WNBA career
2001–present
Profile
WNBA Info Page
WNBA Teams
Cleveland Rockers (2001-2003)
Phoenix Mercury (2004-2007, 2009-present)

Medal record
Women's Basketball
Competitor for Australia
Olympic Games
Silver
2004 Athens
National team
Silver
2008 Beijing
National team
World Championship
Gold
2006 Brazil
National team





G.SARAY



41114035.jpg




56735344.jpg


* Forvet Katie Douglas'ta transfer edildi.

TRANSFERLERİ :

Yelena Leuchanka ( ),İvana Vecerova (Çek.Cum.),Jia Perkins (WNBA- Chicago Sky),

Katie Douglas (WNBA-İndiana Fewer),Nilay Yiğit (Panküp Ted Koleji)

Sophia Young sözleşme yeniledi.Seimone Augustos WNBA'de sakatlandı ve sezonu kapatmıştı.
Aralık Ayında sahalara dönebileceği söyleniyordu.Yerine transfer yaptılar zaten.

Tuğba Palazoğlu sakatlandı.1,5 Ay yok.Işıl Alben sakat,iyileşmeye çalışıyor.
 

Yelena Leuchanka Galatasaray'da!


Yelena Leuchanka Galatasaray'da!


 Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray, Belaruslu pivot Yelena Leuchanka ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

 


Bu yıl Letonya’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda takımının en skorer oyuncusu olan Leuchanka, 1.96 boyunda ve 26 yaşında. Leuchanka, Beyaz Rusya’da oynadığı 9 maçta 10.6 sayı- 9.2 ribaund ve 1.8 asist istatistikleri ile mücadele etti.

Geçen sezon Ekaterinburg ile Avrupa Ligi üçüncülüğü yaşayan Leuchanka'nın, 14 maçta ortalama 13 dakika süre aldığı ve 5 sayı, 5 ribaund ortalaması yakaladığı bildirildi.

Galatasaray Bayan Basketbol Bölümü Direktörü Mihriban Oğuz, Leuchanka'nın son iki Avrupa Şampiyonası'nda Belarus Milli Takımı ile ilk dördün içinde yer aldığını ifade ederek, ''Geçen sene Avrupa Ligi'nde Ekaterinburg takımı ile üçüncü, Rusya liginde şampiyon oldu. Bu tecrübeleri ile takımımıza çok büyük katkı yapacağı inancındayız'' dedi.

Galatasaray, Çek Cumhuriyeti Milli Takımı oyuncusu Ivana Vecerova'yı renklerine bağladı.





Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, Vecerova ile sözleşme imzalandığı bildirildi. 1.94 boyunda ve 30 yaşındaki oyuncu, pivot mevkinde oynuyor. 19 yaşında başladığı profesyonel kariyerini 10 yıl boyunca ülkesinin takımı Gambrinus Brno'da sürdüren Vecerova, geçen yıl Euroleague çeyrek finalisti Ros Casares'te oynadı. İspanyol ekibinde ortalama 16 dakika süre alan Vecerova, 4 sayı, 4 ribaund ortalaması yakaladı. Galatasaray Bayan Basketbol Bölümü Direktörü Mihriban Oğuz, bu transferi Marina Kress'in yerine yaptıklarını ve Vecerova'nın daha farklı özelliklere sahip olduğunu söyledi. Mihriban Oğuz, Vecerova'nın Ros Casares'te mutsuz olduğu için sözleşmesini fesh ederek Galatasaray'a geldiğini açıkladı. 

Jia Perkins (WNBA- Chicago Sky .
34 maçta 13.2s.3.4r.2.9a,2.2tç.


Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, ABD'li oyuncu Jia Perkins'i kadrosuna kattı.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 27 yaşında ve 1.73 metre boyundaki ABD'li yıldız Jia Perkins'le sözleşme imzalandığı kaydedilirken, oyuncunun şutör guard olarak görev yaptığı belirtildi.
Texas Tech Üniversitesi mezunu olan ve son 4 yıldır WNBA'de Chicago Sky forması giyen Perkins'in, bu sezon 15.3 sayı ortalaması yakalayarak, liginde en skorer 11. oyuncusu olduğu, All Star maçında ise Doğu Konferansı takımında 19 dakika süre alıp, 16 sayı, 5 asist, 4 top çalmayla oynadığı aktarıldı.


Katie Douglas.



 

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray, ABD'li oyuncu Katie Douglas'ı kadrosuna kattı.

Sarı Kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin (TBBL) başlamasına çok kısa bir süre kala sürpriz bir transfer gerçekleştirildiği belirtilerek, ''Geçen sezon WNBA takımlarından Indiana Fever ile final oynayan Katie Douglas, Galatasaray'da'' denildi.

Açıklamada ayrıca, 2006 yılında WNBA All Star maçının ''En Değerli Oyuncu''su (MVP) seçilen Douglas'ın, Avrupa Birliği pasaportuna da sahip olduğunu ifade edildi.

Katie Douglas, WNBA’de Indiana Fever’da 31 normal sezon maçında oynarken, 17.6 sayı- 3.9 ribaund- 2.7 asist ve 1.8 top çalma istatistikleri ile mücadele etti.

2009 WNBA Finalinde ise sergilediği kötü performans ile 2-1 önde olan

takımı İndiana'nın Şampiyonluğu kaybetmesine sebep oldu.


Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, geçen sezon Panküp TED Kayseri Koleji'nde forma giyen milli oyun kurucu
Nilay Yiğit ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

13 Ocak 1979 İstanbul doğumlu Nilay Yiğit, 1.70 metre boyunda ve 132 kez A Milli Takım forması giydi.

Transferi değerlendiren Galatasaray Bayan Basketbol Bölümü Direktörü
Mihriban Oğuz, takımımızda Işıl Alben ve Yasemen Saylar ile birlikte artık üç milli guard olduğunu vurgularken, artık bu mevkide çok güçlü olduğumuzu söyledi.

Süper Kupa Maçı :

SPARTAK MOSKOVA REGION: 92 - GALATASARAY: 59

SPARTAK MOSKOVA REGION (92): Janel Mc Carville 13 (5 ribaund- 5 asist), Marina Karpunina (2 ribaund), Sonja Petrovic 13 (2 ribaund), Anete Jekabsone-Zagota 16 (1 ribaund- 1 asist), Ilona Korstin 14 (4 ribaund- 3 asist), Edwige Lawson-Wade 7 (4 ribaund- 5 asist), Anastasia Anderson (1 asist), Elena Pavlova 8 (8 ribaund), Kelli Miller 5 (1 ribaund- 1 asist), Maria Cherepanova 9 (3 ribaund- 1 asist)

GALATASARAY (59): Ivana Vecerova 12 (3 ribaund- 1 asist), Yasemen Saylar, Nilay Yiğit 5 (1 ribaund- 3 asist), Yelena Leuchanka 9 (9 ribaund- 1 asist), Gizem Başaran, Yasemin Horasan 4 (2 ribaund), Dorone Perkins 11 (2 ribaund- 5 asist), Sophia Young 15 (5 ribaund)

1.PERİYOT: 23- 9
2.PERİYOT: 27-14
3.PERİYOT: 17-15
4.PERİYOT: 25-21


BJK COLA TURKA



bjkau.jpg


NO.
ADI-SOYADI
POZİSYON
13
Gergana Branzova Erdenay
P.Forvet-Pivot
4
Naile İvegin
Forvet
5
Sandra Mandir
Guard
6
Esra Erden
Guard
20
Gamze Karataş
Pivot
7
Lucie Melek Bouthors
Guard
9
Gonca Karataş
Pivot
10
Tuğba Taşçı
Guard
11
Nazlı Güler
Forvet
15
Dubravka Dacic
Pivot


TRANSFERLER :



Esra,Melek Bouthers (Guard - Fransa Ümit Milli takımı oyuncusu.Türk Asıllı),Nazlı Güler (Panküp Ted),Dubravka Daçiç (Hırvat),Sandra Mandir (Hırvat)

Geçtiğimiz sezon Panküp Ted Kayseri formasıyla başarıyla mücadele eden Nazlı Güler Beşiktaş Cola Turka'ya transfer oldu.

2007-2008 sezonunda Beşiktaş Cola Turka formasını giyen deneyimli basketbolcu Nazlı Güler Kayseri temsilcisi Panküp Ted Kayseri Koleji formasıyla geçirdiği başarılı bir sezonun ardından yeniden eski takımı Beşiktaş Cola Turka ile anlaştı. 1982 doğumlu sporcu bu sezon forma giydiği 22 karşılaşmada 8.73 sayı, 3.9 ribaund ve 1.8 asist ortalamasıyla mücadele etmişti. 





“İki kupayı da alacak gücümüz var”

 Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız’ın Antrenörü Aziz Akkaya, çok iyi bir takım kurduklarını ve bu yıl iki kupayı da kazanabilecek güçte olduklarını söyledi.
Takımımız’ın durumu ile ilgili bilgi veren Akkaya, hücum yönünden güçlü bir ekip oluşturduklarını belirterek, “Savunmayı tam anlamıyla oturttuğumuz zaman daha iyi bir takım olacağız. Bu yıl TBBL’de mücadele edecek takımlar arasında en güçlü ekiplerden birisiyiz. Geniş ve herkesi kullanabileceğimiz yetenekli bir kadromuz var” dedi.
Basketbolun yönetim, takım ve taraftar organizasyonu olduğunun altını çizen Akkaya, “Son yıllara nazaran daha güçlü bir takım kurduk ve iki kupayı da hedef olarak belirledik. Çifte şampiyonluk yaşamamamız için bir sebep yok. Yönetimimiz bize çok destek oluyor. Aynı desteği taraftarlarımızdan da bekliyoruz. Siyah Beyazlı renklere gönül verenlerin salona gelip takımı desteklemesi gerekiyor. O desteği arkamıza aldığımızda maç kaybetmediğimizi defalarca gördük” şeklinde konuştu.
Yabancı oyunculardan çok memnun olduğunu ve kalitelerinin tartışalamayacağını da sözlerine ekleyen deneyimli antrenörümüz, ligdeki diğer rakiplerinin de kadrolarını güçlendirdiğini hatırlatarak, “Panküp Kayseri Şeker maçını kazanarak yeni sezona galibiyetle başlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.



MERSİN B.B.






Yabancı Oyuncuları :

İvory Rocha Latta (Oyun kurucu-WNBA-Atlanta Dream)

Mersin´e 1.68´lik guard 

 

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL) takımlarından Mersin Büyükşehir Belediyesi‚ ABD´li Ivory Rochella Latta´yı renklerine bağladı. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre‚ Mersin Büyükşehir Belediyesi‚ WNBA ekiplerinden Atlanta Dream´in oyun kurucusu 1.68 metre boyundaki Latta´yi transfer etti. Üç yıldır oynadığı WNBA´de bu sezon 24 maçta 6.1 sayı‚ yüzde 37 üçlük ve 1.4 asist istatistiklerini yakalayan Latta‚ geçen sezon başında Ceyhan Belediyesi formasını giydi.

Barbara Turner (Forvet)


Mersin Büyükşehir Belediyesi Bayan Takımı geçen sezon Tarsus Belediyesi formasını giyen Barbara Ree Turneri transfer etti. 2006 yılında Connecticuttan mezun olan Turner‚ üniversitede oynadığı 4 sezonda 11.8 sayı‚ 5.8 ribaund ortalamalarını yakaladı. WNBAda Seattle Storm‚ Houston Cornets ve Connecticut takımlarında 4 sezon oynayan Turner 2006/2007 sezonunda Türkiye Ligi‚ Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupaları´nı kazanan Fenerbahçenin kadrosunda yer aldı. Turner geçen sezon Tarsus Belediyesinde 19 maçta‚ 15.2 sayı‚ 4.9 ribaund‚ 3.6 asist ortalamalarıyla oynarken‚ üç sayılık atışlarda yüzde 37.6‚ iki sayılık atışlarda yüzde 39.4‚ serbest atışlarda yüzde 76.6´lık başarı yakaladı.

Earlana Larkins (Pivot)



TBBL temsilcilerinden Mersin Büyükşehir Belediyesi‚ geçtiğimiz sezon Bamsun Basketbolda forma giyen Erlana Lanay Larkinsi transfer etti.
Geçen sezon Samsun Basketbol Kulübünün başarısında önemli rol oynayan Erlana Lanay Larkins‚ 12.2 ortalama ile TBBLnin ribaund lideri olmuştu. Larkins‚ ürettiği 155 sayı ile de dikkatleri çekerken serbest atışlarda %76‚ iki sayılık atışlarda %55.8‚ asistte ise 2.4 ortalama ile mücadele etmişti.
Mersin temsilcisinin antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu‚ bu oyuncuyu transfer etmeyi çok istediklerini ifade ederek‚ Geçen sezon oynadığı basketbol ve oyun karakteri ile aramızda olmasını çok arzuladığımız bir oyuncuydu. Bize güç katacak dedi.


Olimpia Scott (Pivot)



Transferleri :

İvory Rocha Latta (Oyun Kurucu - WNBA)
Geçen yıl Ceyhan Belediyesinde 7 maç oynamış.20.4 s‚3.9 a‚4‚6 r.
Erlana Lanay Larkins (Samsun Basketbol) 12.2 ile TBBL´nin ribaunt lideri.
Korel Engin ( gs)‚
Barbara Turner (Tarsus Belediye)
Şaziye Karslı (gs)
Deniz Bol (Oyun Kurucu - Ceyhan Belediye)
İç transferde ise Olympia Scott‚Sariye ve Aynur ile yeniden anlaşma sağlandı.



SAMSUN BASKETBOL



samsunbasketbol.jpg



TRANSFERLER :




Samsun Basketbol Kulübü'nün iki yabancı oyuncusu Vera Atanasova Perostiyska ve Lubyov Alyoshkina Samsun'a gelerek takıma katıldılar. Her iki oyuncu da dün yapılan antrenmana katıldı. Geçen sezon Bulgaristan'ın Montana 2003 takımında forma giyen Bulgaristan Milli Takımı'nın oyuncusu Vera Atanasova Perostiyska ve Ukrayna Milli Takımı'nın oyuncusu Lubyov Alyoshkina dünkü iki çalışmaya da katıldı. İlk günkü çalışmalardaki performanslarıyla göz dolduran iki oyuncunun takıma uyum sağladıktan sonra takım adına önemli iki isim olacağı açıklandı.



PANKÜP KAYSERİ ŞEKERSPOR


WNBA deneyimi olan ABD'li oyuncular Kasha Terry,Tamara Young,Latoya Pringle,
Julie Ann Mc Bride (Samsun Basketbol)

Panküp'te 4 İmza

 
Antrenör Ayhan Avcı da ligin başlamasına kısa bir süre kala takımın çok iyi toparlandığını belirterek, yeni transferlerle bu sezon daha büyük başarılar elde etmeye gayret göstereceklerini söyledi.

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur'un da hazır bulunduğu törende Nihan Anaz, Hülya Özkan, Pınar Demirok ve Bircan Gökdemir, sözleşme imzaladı.


Sporculardan Burcu Taşbaş, Esra Ural, Aysun Yararbaş, İrem Tulgar ve Merve Özsuveren de kulüple sözleşme yeniledi. 


Panküp'te Hedef Play-Off !


Antrenör Ayhan Avcı, yaptığı açıklamada, yeni yönetimle birlikte kulübün kurumsal kimlik kazandığına işaret ederek, kısa ve uzun vadede hedeflerini belirlediklerini söyledi.


Sağlam ve doğru hamlelerle 3 yılık başarı projesi planladıklarını vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

''Bu sezon amacımız, ilk 6 içinde olmak, play off ve Türkiye Kupasına katılmak. Gelecek sezon da ligde ilk 3'e girip, Avrupa kupalarında çeyrek final oynayabilmek. Üçüncü sezon ise altyapıdan gelen oyuncularımıza yabancı oyuncular ekleyerek, ligde ve kupada şampiyonluk yaşamayı, Avrupa kupalarında çeyrek filan oynamayı hedefliyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için Kayseri seyircisine ihtiyacımız var. Böyle zorlu bir yolda beraber yürümeliyiz.''


TARSUS BELEDİYESİ



tarsus.jpg 

TRANSFERLER :

Chante Black (WNBA Connecticut Suns-Pivot),Roneeka Hodges (WNBA Minnesota Lynx - Forvet),Ketia Swanier ( WNBA P.Mercury - Point Guard)


 Tarsus Belediyespor, dış transferde Ceyhan Belediyespor'dan pivot Gülçin Cantekin, Panküd TED Kayseri Koleji'nden forvet Kübra Siyahdemir ve Çankaya Üniversitesi'nden forvet Seda Erdoğan ile sözleşme imzaladı..

İmza töreninde Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Tarsus Belediyespor Kulübü Asbaşkanı Hikmet Avşar da hazır bulundu. Asbaşkan Hikmet Avşar, imza töreninde yaptığı açıklamada, Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nde söz sahibi olacaklarını söyledi. Yerli oyuncu transferini tamamladıklarını belirten Avşar, "Bugün 1. Lig tecrübesi yaşamış 3 oyuncuyla anlaşma sağladık, son derece mutluyuz. Yerli oyuncu transferini tamamladık. Geçen sezonki kadromuzdan sadece Gökçe Doğan ve Aysu Keskindemir takımda kaldı" diye konuştu.

Tarsus'a Dev Pivot!



Bu sezon yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken Tarsus BelediyeSpor WNBA takımlarından Connecticut Suns'ın pivotunu transfer etti. Tarsus Belediyesi, 1.96 boyundaki Chante Black'i kadrosuna kattı. Bu yıl WNBA'da 3.3 sayı,3.3 ribaund, 0.8 blok ortalamalarıyla oynayan Chante Black için Kulup Asbaşkanı Hikmet Avşar ''WNBA'in önemli pivotlarindan birisini transfer ettiğimiz için çok mutluyuz.Chante yapacağı bloklarla adından çok söz ettirecektir.Tarsus Belediyespor'a çok şey katacağına inanıyorum'' dedi.

Duke çıkışlı olan ve bu yılki draftta 10.sırada Connecticut Sun tarafından seçilen 1985 doğumlu pivot, çaylak sezonunda 30 maçta forma giymişti.



CEYHAN BELEDİYESİ


Pelin İncel (2005-2006'dan eski oyuncusu), Beşiktaş'tan Seda Tekindağ, Botaşspor'dan Gülnur Sandallıoğlu, Samsun Basketbol'den İlkay Maşa
Lauren Erwil ( ABD-Pivot.1985.NCAA 16.2s.9,6r.)
Chrystal Smith. Shayla  (ABD'li)

Ceyhan Bld. 7 Oyuncu İle Sözleşme İmzaladı



Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Ligi takımlarından Ceyhan Belediyespor, 7 oyuncu ile sözleşme imzaladı.

Kulüp binasında düzenlenen törende, Beşiktaş'tan
Seda Tekindağ, Botaşspor'dan Gülnur Sandallıoğlu, Samsun Basketbol'den İlkay Maşa ile 1'er, altyapıdan Betül Pehlivan, Asena Yalçın ve Yasemin İbek'le 5'er, Melike Yalçındağ ile 7 yıllık sözleşme imzalandı.

Kulüp Başkanı Hüseyin Sözlü, teknik heyetin görüşleri doğrultusunda dinamik bir takım oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Yabancı oyuncu transferleri için de çalıştıklarını ifade eden
Sözlü, ''Çok verimli bir sezon geçireceğimize inanıyorum'' diye konuştu.

Antrenör
Levent Deringöl de bu sezon ligde iddialı olduklarını belirterek, ''Ligi ilk 6'da bitirip Avrupa Kupaları'nda oynamak istiyoruz'' dedi.

Ceyhan'a Amerikalı pivot!



Ceyhan Belediye ve Belediyespor Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı yazılı açıklamasında, bu yıl genç bir ekiple mücadele edeceklerini belirterek, "Ceyhan Belediyespor bu yıl genç bir ekiple mücadele edecektir. Altyapıya yaptığımız yatırımların meyvesini almak istiyoruz" dedi. Sözlü, 1985 doğumlu ve 1,93 boyundaki Amerikalı pivot Lauren Ervin'i renklerine bağladıklarını belirterek, "Sezonun başlamasına yaklaşık bir aydan fazla zaman var. Bu zamanı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bizim hedefimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da yine üç büyüklerin korkulu rüyası olmaktır. Biz kendi sahamızda Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı ve Galatasaray'ı mağlup edebilmiştik. Çok koşan diri bir takım kurmak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yeni transfer ABD'li oyuncu Lauren Ervin, geçen yıl Kolej Ligi'nde 16.2 sayı, 9,6 ribaunt ve 1.3 blok ortalamaları ile oynadı.

*********


 Bayanlar Birinci Ligi takımlarından Ceyhan Belediyesi, ABD'li oyun kurucu Crystal Smith ile anlaştı. 2007-2008 sezon'da Ceyhan Belediyesi'nde de forma giyen 1.67 metre boyundaki Smith'i renklerine dâhil edildiğini söyleyen Ceyhan Belediye ve Belediyespor Başkanı Hüseyin Sözlü, "Shala Fields'in takıma uyum sağlayamaması ve teknik ekibin isteği üzerine daha önce de Ceyhan Belediyesi'nde forma giymiş olan WNBA kariyerli 25 yaşındaki Crystal Smith ile anlaştık" dedi. Ceyhan Belediyesi forması altında oynamış olduğu 23 karşılaşmada 14.0 sayı, 4.0 ribaund, 3.3 asist ve 3.0 top çalma ortalaması olan oyuncunun bugün Ceyhan'a geleceğini ve yarın takımla birlikte çalışmalara başlayacağı söyleyen Başkan
Sözlü, "Smith'in Ceyhan Belediyespor formasını giymiş olması bir avantaj. Takımla uyum problemi yaşayacağı kanaatinde değilim" şeklinde konuştu


ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ



ankayani.jpg

Koç : Mustafa Secerlioğlu.

Dilek Ünüvar (Tarsus Bel.),Berrin Karabaş (Mersin B.B)


Çankaya Üniversitesi Antrenörü Mustafa Secerlioğlu, yeni sezon hazırlıklarına 3 Ağustos'ta başladıklarını hatırlatarak, ilk dönem kampının çok başarılı geçtiğini söyledi.


Takımının antrenman temposundan ve çalışma arzusundan memnun olduğunu dile getiren Secerlioğlu, şöyle konuştu:

''Yeni sezon için çok isabetli transferler gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Tarsus Belediyesi'nden transfer ettiğimiz eski oyuncumuz Dilek Ünüvar, yüksek kapasitesini, basketbol becerilerini ve kalitesini ortaya koymuş bir oyuncu. Onun istekli ve hırslı antrenman yapma arzusu tüm takıma olumlu yönde etki ediyor. Pınar Turan ise bu sezon da oyun kurucu bölgesinde en büyük silahımız olacak. Bu sezon Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden transfer ettiğimiz Berrin Karabaş ve geçen sezondan devam eden Görkem Ertaş ile Candide Öztürk'ün boyalı alanı domine edeceklerine inanıyorum. Genç oyuncularımızın Dila Aşkın ve Damla Gezgin'in de tempolu basketbolumuza beklenenin üstünde katkı yapacaklarına eminim. Takımımızın bu dönemde genel olarak antrenmanlarda gösterdikleri performanstan da çok memnunum. Form grafiğimiz artarak yükseliyor.''


BOTAŞ


Kaptan Aylin Yıldızoğlu basketbolu bıraktı.

TRANSFERLER :


Nesibe Burcu Uzun (Samsun Basketbol),Whitney Jones



Bugün Adana'ya gelen 1.83 boyundaki Whitney Jones'un, üç, dört ve beş numaralı pozisyonda oynadığı ifade edildi.

1987 doğumlu olan ve CAA Arkansas University mezunu olan ABD'li oyuncu, 10.5 sayı ve 8.5 ribaunt ortalaması tutturmuştu.





İŞTE YENİ İSİMLER

Burcu Uzun:
1976 Doğumlu, 1.81 boyunda olan oyuncu 2008-2009 sezonunda Samsun Basket'te
 
forma giyerek 6 sayı - 1.9 ribaunt- 2.7 asist ortalaması ile oynamıştı.

Seda Güçlü:
1988 Doğumlu, 1.82 boyunda olan oyuncu 2008-2009 sezonunda İzmir Büyükşehir Belediye'de forma giyerek 8.1 sayı - 2.9 ribaunt- 2.2 asist ortalaması ile oynamıştı.

Elif Emirtekin:
1994 doğumlu, 1.83 boyunda olan genç yetenek Elif, 2008-2009 sezonunda Bucaspor 'da oynamıştı.

Sheena Moore:
1984 doğumlu, 1.70 boyunda olan Amerikalı oyun kurucu Shenna 2008-2009 sezonunda Energa K.(Polonya) takımında forma giyerek 10.2 sayı.- 3.3 ribaunt- 2.6 asist ortalaması ile oynamıştı.

Brooke Reves:
1977 doğumlu, 1.85 boyunda olan Brooke Reves 2008-2009 sezonunda Maccabi Kabir Tel Aviv takımında forma giyerek 26.8 sayı - 12.2 ribaunt- 3.4 asist ortalaması ile oynamıştı.

Whitney Jones:
1987 doğumlu, 1.87 boyunda olan Amerikalı oyuncu 3, 4 ve 5 numarada oynayabiliyor. 2008-2009 sezonunda Arkansas takımında forma giyen Whitney Jones 10.5 sayı.- 7.7 ribaunt- 1.5 blok ortalaması ile oynamıştı.

Judith Kajdatsi:
1979 doğumlu, 1.93 boyunda olan Judith Kajdatsi 2008-2009 sezonunda LMK Sf. George (Rom.) takımında forma giyerek 11.6 sayı.- 11.8 ribaunt ortalaması ile oynamıştı.




BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KOCAELİ KAĞITSPOR



kocaeli.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, önümüzdeki hafta başlayacak 1. Lig maçları için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Kocaeli'deki tek birinci lig temsilcisi olan mavi-beyazlılar yaklaşık 3 ay süren hazırlık döneminde aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi takımların bulunduğu birden fazla maç yaparak lige en iyi şekilde hazırlandı.

ÖZLENEN BASKETBOL

Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, 3 yıl önce start verdiği basketbol serüvenini, önce amatör, sonra ikinci ligde şampiyon olarak Birinci Lig'e çıkma hakkı elde ederek süslemişti. Kocaeli'de önceki yıllarda Brisa ile lig de boy gösteren Kocaeli yıllar sonra özlenen basketbolu Kağıtspor takımı olarak kente kazandırdı. Mütevazi bütçesi ile ligde karşılaşacağı ilk maçını bekleyen Mavi-beyazlılar 25 Ekim Pazar günü saat 14:00'da Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak. Kağıtsporlu bayanlar yabancısız olarak mücadele edeceği ligde en iyi derece ile çıkmak için ter dökecek. Büyükşehir Kağıtspor ilk maçına çapraz bağlarından ameliyat olan Şeyma Kum ve ikinci haftaya yetiştirilmeye çalışılan Belgin Sarıgedik'ten yoksun çıkacak. 


DEVLERLE MAÇLAR
Hazırlık döneminde başarılı maçlar çıkartan Kağıtsporlu bayan basketbolcular Magic Cup 2009 Bayan Basketbol Turnuvasında ikincilik elde etti. Beşiktaş, Samsun Basketbol Kulübü ve Çankaya Belediyesi'nin katıldığı turnuvada Samsun temsilcisini 72- 52 ve Çankaya Belediyesi'nin 76-73 ile geçen mavi-beyazlılar final müsabakasında Beşiktaş'a başa baş geçen maçta 71-63 yenilerek turnuvada ikinci oldu. Kağıtspor bayan basketbol takımı ayrıca Türkiye'de bu kategoride önde gelen takımlardan aralarında Beşiktaş, İstanbul Üniversitesi, Galatasaray gibi güçlü takımlarla hazırlık maçları yaptı. Mavi Beyazlılar Fenerbahçe ile iki kez karşı karşıya geldi.

Bayanlar ilk hazırlık maçı olan Fenerbahçe karşılaşmasını çoğunluğu milli takım oyuncularında oluşan rakibi karşısında 73- 69 ile galip geldi. Kağıtspor ayrıca oynadığı diğer hazırlık maçlarında Galatasaray'a 49-69, İstanbul Üniversitesi'ne
52-79, Fenerbahçe'ye 52-61'ik skorlarla yenildi.



İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ



istanbulni.jpg 

TBBL’de ilk haftanın programı şu şekilde;



23 Ekim Cuma
14:00 Çankaya Üniversitesi - Fenerbahçe (Arı Koleji Spor Salonu) D Spor

24 Ekim Cumartesi
15:00 Galatasaray - Botaş (Abdi İpekçi Spor Salonu)
17:00 Samsun Basketbol - Tarsus Belediyesi (Yaşar Doğu Spor Salonu)

25 Ekim Pazar
14:00 Mersin BŞB. - Kocaeli BŞB. Kağıtspor (Edip Buran Spor Salonu)
15:00 Ceyhan Belediyesi - İstanbul Üniversitesi (Ceyhan Spor Salonu )
15:30 Beşiktaş Cola Turka - Panküp Kayseri Şekerspor (BJK Cola Turka) D Spor



 Çekişmeli bir lig olacak 30.sezon.

Son Şampiyon Fenerbahçe sadece tek 1 oyuncu transfer etse de gene favorilerden.
Tek handikapı Antrenör Haydar Kemal Ateş.

Fenerbahçe hegomanyasına son vermek için etik dışı Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu'nu
transfer ede gs Augustus'u kaybettikten sonra yerine önemli transferler yaptı.
 Bu 2 takım kıyasıya çekişecektir.
Mersin B.B.bu sezon ne kadar güçlü takım kurduğunu  ve iddialı olduğunu CB kupasında Fenerbahçe'ye fark atarak gösterdi.
 Beşiktaş'ın kadrosuna baktığımızda pek iddialı bir kadro görünmüyor ama Aziz Akkaya
çok iddialı,hazırlık turnuvalarında da başarılı oldular.
 Bu 4 takıma Tarsus Belediye ve Panküp Kayseri gibi takımlar zorlayacaktır.
Tüm takımlara başarılar diliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler