21 Ekim 2009 Çarşamba

Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Öncesi .........

MERSİN B.BELEDİYESİ






Yabancı Oyuncuları :

İvory Rocha Latta (Oyun kurucu-WNBA-Atlanta Dream)

Mersin´e 1.68´lik guard

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL) takımlarından Mersin Büyükşehir Belediyesi‚ ABD´li Ivory Rochella Latta´yı renklerine bağladı. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre‚ Mersin Büyükşehir Belediyesi‚ WNBA ekiplerinden Atlanta Dream´in oyun kurucusu 1.68 metre boyundaki Latta´yi transfer etti. Üç yıldır oynadığı WNBA´de bu sezon 24 maçta 6.1 sayı‚ yüzde 37 üçlük ve 1.4 asist istatistiklerini yakalayan Latta‚ geçen sezon başında Ceyhan Belediyesi formasını giydi.

Barbara Turner (Forvet)


Mersin Büyükşehir Belediyesi Bayan Takımı geçen sezon Tarsus Belediyesi formasını giyen Barbara Ree Turneri transfer etti. 2006 yılında Connecticuttan mezun olan Turner‚ üniversitede oynadığı 4 sezonda 11.8 sayı‚ 5.8 ribaund ortalamalarını yakaladı. WNBAda Seattle Storm‚ Houston Cornets ve Connecticut takımlarında 4 sezon oynayan Turner 2006/2007 sezonunda Türkiye Ligi‚ Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupaları´nı kazanan Fenerbahçenin kadrosunda yer aldı. Turner geçen sezon Tarsus Belediyesinde 19 maçta‚ 15.2 sayı‚ 4.9 ribaund‚ 3.6 asist ortalamalarıyla oynarken‚ üç sayılık atışlarda yüzde 37.6‚ iki sayılık atışlarda yüzde 39.4‚ serbest atışlarda yüzde 76.6´lık başarı yakaladı.

Earlana Larkins (Pivot)



TBBL temsilcilerinden Mersin Büyükşehir Belediyesi‚ geçtiğimiz sezon Bamsun Basketbolda forma giyen Erlana Lanay Larkinsi transfer etti.
Geçen sezon Samsun Basketbol Kulübünün başarısında önemli rol oynayan Erlana Lanay Larkins‚ 12.2 ortalama ile TBBLnin ribaund lideri olmuştu. Larkins‚ ürettiği 155 sayı ile de dikkatleri çekerken serbest atışlarda %76‚ iki sayılık atışlarda %55.8‚ asistte ise 2.4 ortalama ile mücadele etmişti.
Mersin temsilcisinin antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu‚ bu oyuncuyu transfer etmeyi çok istediklerini ifade ederek‚ Geçen sezon oynadığı basketbol ve oyun karakteri ile aramızda olmasını çok arzuladığımız bir oyuncuydu. Bize güç katacak dedi.


Olimpia Scott (Pivot)



Transferleri :

İvory Rocha Latta (Oyun Kurucu - WNBA)
Geçen yıl Ceyhan Belediyesinde 7 maç oynamış.20.4 s‚3.9 a‚4‚6 r.
Erlana Lanay Larkins (Samsun Basketbol) 12.2 ile TBBL´nin ribaunt lideri.
Korel Engin ( gs)‚
Barbara Turner (Tarsus Belediye)
Şaziye Karslı (gs)
Deniz Bol (Oyun Kurucu - Ceyhan Belediye)
İç transferde ise Olympia Scott‚Sariye ve Aynur ile yeniden anlaşma sağlandı.


´Az hata yapan kazanır´



Mersin Büyükşehir Belediye Antrenör Ceyhun Yıldızoğlu‚ Cumhurbaşkanlığı Kupası´ndaki rakipleri Fenerbahçe Ülker´in yarın için favori gözüktüğünü dile getirerek‚ Fenerbahçe‚ kadrosunda çok fazla değişikliğe gitmedi. Bu onlar için bir avantaj. Biz ise yabancı oyuncularımızı tutamadık ancak arzu ettiğimiz basketbolu oynayacak bir kadro oluşturmayı başardık. Geçtiğimiz sezon play-off finaline yakışmayan bir mücadele vermiştik. Bunu telafi etmek ve yarın bu kupaya yakışır şekilde mücade etmek istiyoruz. Kolay maç olmayacak ama ben oyuncularımdan yarın fedakarlık performansı bekliyorum. Rakibimizin motivasyonuna karşılık bizim oyuncularımızın bu performansı sonucu belirleyecek. Tüm oyunculara başarılar dilerim dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Şaziye İvegin‚ ise çok iyi iki kadronun yarın karşılaşacağını ifade ederek‚ Hazırlık maçlarında hem biz hem de Fenerbahçe çok hazır gözükmedi. Her ne kadar sezonun başı olsa da yarın tüm oyuncular fiziksel ve mental olarak hazır bir biçimde bu maça çıkacaktır. Çok üst düzeyde bir maç oynanacak. En az hata yapan kazanacak diye konuştu.

*****************
Zor bir maç olacak.
Mersin B.B.geçen yıldan daha iyi kadro kurdu.

Gereken mücadeleyi yapmazsak beklemediğimiz bir sonuçla
karşılaşabiliriz.
Esmeral‚Birsel‚Nevriye ve Nevin gibi iyi durumda olan 4 iyi yerli oyuncumuza geç katılan yabancılarımız da katılmalı.
Yeni oyuncumuz Penny Taylor´unda başarılı bir siftah yapacağına
inanıyorum.
Fark beklentisi içinde olanlar var.Sanmıyorum.
Az farkla da olsa kazanırız.
Tabii maç öncesi kağıt üstündeki durum bu.
Aslında bizim takım çok kaliteli.
Yabancı oyuncuların geç katılması yüzünden hazır değiliz.
Temkinli yaklaşıyorum.
Ama belli olmaz ‚Sarı Melekler gibi Kraliçeler de bakarsın ezip geçerler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler