25 Aralık 2009 Cuma

Saraçoğlu Zemini için ümit ışığı !!!!

Fenerbahçe - Altay (Türkiye Kupası) / 44


   Son Altay maçını izlediğimde dehşete kapılmıştım ve bu zeminin bizim fikstür avantajımızı bile
ortadan kaldırabilecek bir handikap oluşturacağını düşünmüştüm.
 Bu konuyu yazacaktım.Yoğunluktan fırsat bulamadım.
 2 gündür  çıkan haberlerde bu konuya çözüm bulunduğu yazılıyor.
En az bir Santrfor transferi kadar sevindim bu işe.
 Aziz Yıldırım Yönetimi büyük müteahit ve mühendislerden oluşmasına rağmen 12 yıldır şu Kurbağalıdere'nin çıkardığı soruna Belediye ile birlikte bir çözüm bulamadı.
 Her kış geldiğinde bu sorun karşımıza çıkıyor.UEFA Finali için geçici bir çözüm bulundu UEFA yetkililerinin diktesiyle ama sonrası gene nafile.
  Şimdi bu konuda dünyaca ünlü SGL Concept firması ile 500 bin dolarlık bir anlaşma ile çözüm bulunacakmış.
Bahsedilen firamanın sitesi  http://www.sglconcept.com/en/index.htm

Fenerbahçe-Saracoğlu'nun kurtuluşu
Fenerbahçe’de adeta büyük bir sorun haline gelen Şükrü Saracoğlu Stadı’nın zemin sorunu, lige ara verilmesiyle birlikte çözüme kavuşacak... Çim konusunda uzman olan Hollanda firması SGL Concept yetkililerinin, geçtiğimiz hafta içinde Türkiye’ye geldikleri ve stadı inceleyerek gerekli raporu yönetime sundukları öğrenildi. Bu doğrultuda alınan bilgiye göre, firmanın şu anda dünyada Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Manchester United, Bayern Münih gibi önemli kulüplerde uyguladığı çim ışıklarıyla, Saracoğlu’ndaki sorunun ortadan kaldırılacağı belirtildi.

İlk kez Fener kullanacak
Türkiye’de ilk kez Fenerbahçe’ye ev sahipliği yapan Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılacak olan çalışmayla ilgili olarak yönetim kuruluna sunulan ön raporda, belli başlı sorunların tespit edildiği öğrenildi. Zemin kalitesini artırmak için yapılacak çalışmaların önümüzdeki hafta başlayacağı öğrenildi. Bu arada 63 amperlik 16 bağlantı ile kurulacak olan çim ışıklarının, bu sezon Real Madrid’in stadı Bernabeu’da kullanıldığı bildirildi. Düzeneğin Saracoğlu’na kurulmasının ardından, yaklaşık 1 ay içerisinde çimlerde gözle görülür bir iyileşmenin olacağı ve önümüzdeki sezon Sarı-Lacivertliler’in benzer bir sorunla karşılaşmayacağı açıklandı.



Zemine ne yapılacak?
Hollanda firması SGL Concept, futbol dünyasının en önemli kulüpleriyle yaptığı çim çalışmalarını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na uygulayacak. İşte Saracoğlu’nda madde madde yapılacaklar;

1) Çim kalitesi ölçülecek ve güneş ışığının zayıf olduğu bölgeler belirlenecek.
2) Çalışmalar Türk Telekom Tribünü önünde başlayacak. Mevcut çimler değişmeyecek.
3) Tırlarla Hollanda’dan getirelecek ışıklar monte edilecek.
4) 63 Amperlik 16 bağlantı yapılacak.
5) Müsabakaların olmadığı günlerde çimler üzerinde ışık yayılacak
.



  Bu konu ile ilgili Hollanda'dan bilgi veren bir abimiz de şunları yazmış Antu foruma ;
(Bahsi geçen firma ile yapılan anlaşma bu mu bilemiyorum tabii )


Size burdan mujdeyi verebilirim. Evet‚ cim sorunumuz cozuldu. Senelerdir ugrastigim ve bizde de olmasini istedigim bir projeydi. En sonunda gerceklesti. Ocagin ikinci haftasindan itibaren cimlerimizin uzeri isil isil olacak. 4-5 hafta sonra da cimlerimizin kalitesindeki duzelmeler gozle gorulur sekilde olacak. Avrupa´nin bir cok buyuk kulupleri de bu sistemi kullaniyorlar.
pek yakinda web sitemizde ve Fener TV de ilgili haberleri gorebilirsiniz. 


Bu basligi yeni gordum. Demekki bir cok arkadasimiz da bu konuyla ilgiliymis. Ben bu sistemi ilk kez 2005 senesinde PSV Eindhoven´in sahasinda gormustum. Ilk PSV uyguladi bu sistemi. Daha dogrusu PSV´ye tavsiye edildi‚ bedava ustelik‚ taninmak‚ reklam amacli. Aslinda PSV den sonra biz 2. Kulup olacaktik ama maalesef.
Su an bu sistemi kullanmayan buyuk takim yok gibi. Real Madrid‚ Arsenal‚ Man.United‚ Barcelona‚ Bayern Munchen.. Hollanda´daki takimlarin cogunda zaten vardi.
Bu sistemi ureten sirket bir Hollanda sirketi. SGL concept diye ararsaniz daha genis bilgi bulabilirsiniz.
Imzalar atildi ve sistem ismarlandi. 28 aralikta tirlara yukleyecekler burdan.
Su an en iyi sahaya sahip takim Arsenal. Tabi diger altyapi faktorleri de bunda rol oynuyor. Ornegin Arsenal´in drenaj sistemi en pahalisindan. Yine Arsenal normal cimlerin arasinda sentetik cim de kullaniyor.
Bu sirket Arsenal cim kalitesine yuz uzerinden 100 verirken‚ Man. united´in cimine ise yuz uzerinden 95 veriyor. Bizim cim kalitemiz ide yuz uzerinden 95 olacak.
Gectigimiz cuma gunu stadimizda incelemeler yapildi. Su anki cimlerin durumuna‚ kalitesine bakildi. Ozellikle Telekom tarafindaki cimler hemen hemen yok gibi. Cimlerin hic koku kalmamis. Migros tarafi daha iyi sayilir.
O yuzden ilk etapta Telekom tarafindan baslanilacak bakima.
Bu sartlar altinda bile mevcut cimler degistirilmeden bile ozlenilen kalite duzeyine ulasilacak.
Mart ayinin ortasina dogru ise buyuk farki goreceksiniz. Ve artik bir daha cim sorunu yasamayacagiz.  


Gerekli elektrik aksamlari ilgili teknik bilgiler dun Kulube ulastirildi. 63 Amperlik toplam 16 tane baglantinin yerlestirilmesi 1‚ 2 gun icinde tamamlanacak.
Cim lambalarimiz aslinda 24 aralikta burdan tirlara yuklenecekti ama maalesef noel dolayisiyla Almanya´da tirlarin trafige cikmasi yasak oldugundan dolayi 28/12 e ertelendi.
Buyuk bir olasilikla 2 ocakta Istanbul´a varmis olacaklar.
Ocagin ilk haftasinda da sistem kurulucak. Toplam yarim gunumuzu alacak.
 



Arkadaslar‚ aslinda sizinle henuz paylasmamam gereken bilgileri paylastim. Burdaki negatif yorumlari gorunce dayanamadim‚ sabredemedim. En kisa zamanda resmi aciklamayi websitemizde goreceksiniz.
Inanin bana artik bundan boyle cim sorunumuz olmayacak.
Bir sey daha‚ zeminin cok kotu olmasinin nedeni bakimla alakali degil. Yuksek tribunlu stadlarin ortak sorunu bu. Ornek Ajax. Senede 2 kere cim degistiriyorlardi ama yine de buyuk sorunlar yasiyorlardi.
Bundan boyle bizde de cim sorunu yasanmayacak bir daha. Mart ayinin ortasindan itibaren cim kalitesi devamli artacak. Ve yaz kis super cimlere sahip olacagiz.
Evet‚ yuzde 95 lere ulasan cim kalitesine sahip olacagiz. Cunku bizdeki altyapi da (drenaj‚ kullanilan cim tohumlari‚ gubreler vs) Man. United´dan asagi kalir degil. 



Arkadaslar‚
Daha fazla detayli bilgiy bu haber resmi websitemizde yayinlandiktan sonra verebilirim.
Sadece sunu soyleyim‚ sistemi satin aldik. Kalici bir sistem yani. Bundan boyle cim sorunu asla yasanmayacak. 


İnşaallah bu soruna köklü çözüm bulunur, bu ilkel görüntüleri bir daha görmeyiz ve takımın performansı da olumlu etkilenir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler