25 Aralık 2009 Cuma

Süperlig İlk Yarı Değerlendirmesi - 1 (Golcüler Yabancılardan)





Turkcell Süper Lig'de mücadele eden 17 takımdaki toplam 487 futbolcu yer alıyor. Bunların 131'ini yabancı futbolcular oluşturuyor.

Yabancı futbolcular, Turkcell Süper Lig'deki toplam futbolcuların yüzde 26,8'ini, başka bir deyişle yaklaşık 4'te birini oluştururken, atılan gollerin yarıdan fazlası yabancı futbolculara ait.

Ligin  ilk yarısında takımlar 140 maçta rakip kalelere toplam 359 gol bırakırken, bu gollerin 186'sında (yüzde 51,6) yabancı futbolcuların imzası var.

İlk yarının en golcü futbolcusu 13 golle, Kayserispor'un Zaire asıllı Portekizli golcüsü Makakula oldu. Makakula'yı 9'ar golle Galatasaray'dan Herry Kewell ile Gaziantepspor'dan Julio Cesar De Souza takip etti. En fazla gol atan 10 oyuncu sıralamasında yer alan tek Türk futbolcu ise 6 golle Gençlerbirliği'nden Mustafa Pektemek oldu.

Sezonun ilk yarısında rakip fileleri havalandıran tek kaleci olarak, Diyarbakırspor 4-0 yendikleri maçta, penaltıdan takımının ikinci golünü atan Bursaspor'un Bulgar kalecisi Ivankov kayıtlara geçti.

-YABANCILARI EN FAZLA KART GÖREN, KAYSERİSPOR-

Sezonun ilk yarısında toplam 638 sarı, 37 kırmızı kart çıkarken, sarı kartların 221'ini, kırmızı kartların da 16'sını yabancı futbolcular gördü. Yabancı futbolcuları en fazla kart gören takım ise Kayserispor oldu. Kayserispor'un yabancı futbolcuları toplam 22 sarı, 1 kırmızı kart gördü. Ligin ilk yarısında en fazla kart gören yabancı futbolcular ise 7'şer kartla Kayserispor'dan Cangele ile Makakula. Cangele toplam 6 sarı, 1 kırmızı kart görürken, Makakula da 7 sarı kart  gördü. 

NOT: 
Gol sayılarıyla ilgili istatistiklerde, ligden düşürülen Ankaraspor'un ilk 4 haftadaki maçlarında atılan goller değerlendirmeye alınmış, federasyon kararı gereği verilen, diğer 13 hafta ile ilk 4 haftadaki 3-0'lık hükmen sonuçlardaki 3'er goller değerlendirmede gözönüne alınmamıştır. Ankaraspor'un ilk 4 haftadaki maçlarında gösterilen kartlar da federasyonun kararı nedeniyle değerlendirme dahilindedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler