21 Şubat 2010 Pazar

Teknosa Türkiye Kupası Şampiyonu FENERBAHÇE ÜLKER !!!!!!!!!!

http://img85.imageshack.us/img85/5224/93615806.jpg

Teknosa Türkiye Kupası'nda Şampiyon Fenerbahçe Ülker
21.02.2010
Fenerbahçe Ülker, Teknosa Türkiye Kupası finalinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 72-68'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Teknosa Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Ülker, Adana Yüreğir Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 72-68'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Tempolu başlayan mücadelede ilk iki dakika 3-3 eşitlikle geçilirken, özellikle hücumlarda Roko Leni Ukic ile etkili olan Fenerbahçe Ülker, skoru 3-11’e getirdi. Rakibinin 8-0’lık serisine Dominic James ile son veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, 5.dakikaya girilirken farkı 4 sayıya indirdi (9-13). Roko Ukic ile rakibine karşılık veren Sarı Lacivertliler, boyalı alanda Asım Pars ve İnanç Koç’un sayılarına engel olamadı. Farkın 15-17 ile iki sayıya kadar indiği bölümlerde Lynn Greer ile üç serbest atışı da sayıya çeviren Fenerbahçe Ülker, ilk çeyreği de 20-23 önde tamamladı.

İkinci periyotta Tarence Kinsey ile hücumda etkili olan Fenerbahçe Ülker, ilk dakika geride kalırken farkı da 6 sayıya çıkarttı (20-26). James Baron ile ikinci periyottaki ilk sayılarını bulan Mersin temsilcisi, rakibini top kayıplarına zorlarken, iki dakika içerisinde yakaladığı 8-2’lik seriyle 28-26 öne geçti. Lynn Greer ile rakibine karşılık veren Fenerbahçe Ülker, buna karşın savunmada Altan Erol, James Baron ve Asım Pars’ın sayılarına engel olamayınca, fark 7 sayıya yükseldi (35-28). Emir Preldzic’in dış atışlardaki isabetleriyle toparlanan Sarı Lacivertliler karşısında Mersin Büyükşehir Belediyesi devreye 42-40 üstün giren taraf oldu. 

Karşılıklı top kayıplarıyla başlayan üçüncü çeyrekte Semih Erden’in basketine Mersin Büyükşehir Belediyesi Asım Pars ile karşılık verdi. Dominic James ile tempoyu iyi ayarlayan Mersin ekibi, skoru 48-44’e taşırken, Fenerbahçe Ülker de mola aldı. Savunmasını sertleştiren Sarı Lacivertliler, rakibini durdurmasına karşın hücumda skor bulmakta büyük sıkıntı yaşadı. Gordan Giricek’in serbest atışlarına Dominic James ile karşılık veren Mersin Büyükşehir Belediyesi rakibinin de kontrolü ekine almasına izin vermedi. Fenerbahçe Ülker, dördüncü periyota 55-56 önde girmeyi başardı.

Mücadelenin final periyoduna İnanç Koç'un basketiyle başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 58-56'lık skorla öne geçti. Boyalı alanda bire bir oynayan Oğuz Savaş'ın turnikesiyle skorda dengeyi yakalayan Sarı Lacivertliler, bir hücum sonrasında da Mirsad Türkcan'ın kaptığı top ile 58-60 ile üstünlüğü eline aldı. Savunmasını sertleştiren ve dört hücumda rakibine sayı şansı vermeyen Fenerbahçe Ülker, buna karşın skor bulmakta sıkıntı yaşayınca durum 58-62'de kaldı. Mola alan ve yedi hücum sonra Dominic James ile suskunluğunu bozan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gordan Giricek'in basketine engel olamayınca, skor 61-66'ya geldi. Son iki dakikaya girilirken James Baron ile üç serbest atışı sayıya çeviren Mersin Büyükşehir Belediyesi, farkı da 3 sayıya indirdi (66-69). Asım Pars'ın serbest atışları değerlendirememesi sonrası üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 68-72 galibiyetle ayrılarak Teknosa Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan Teknosa Türkiye Kupası final müsabakasının en değerli oyuncusu Tarence Kinsey seçildi. Fenerbahçe Ülker oyuncusu Tarence Kinsey ödülünü Teknosa Pazarlamadan Sorumlu Müdür Yardımcısı Kadircan Erkıralp'den aldı.

Teknosa Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe Ülker'e şampiyonluk kupasını ve madalyalarını, Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, TBF Asbaşkanları İmran Işıldar ve Metin Şahin taktim etti.

Teknosa Türkiye Kupası'nda ikinci olan Mersin Büyükşehir Belediyesi madalyalarını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Teknosa Pazarlamadan Sorumlu Müdür Yardımcısı Kadircan Erkıralp GSİM Fazlı Bayram Hadi'den aldı.

SALON: Yüreğir Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı – Serdar Ünal – Semih Vural

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (68): Asım Pars 9 (5 ribaund), Nedim Yücel 2 (6 ribaund), Altan Erol 3 (1 ribaund- 2 asist), İnanç Koç 14 (12 ribaund- 3 asist), Onur Aydın 2 (2 ribaund), James Baron 28, Dominic James 18 (6 asist), Goran Nikolic 2 (3 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (72): Roko Ukic 11 (5 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 2 (5 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 4, Semih Erden 7 (4 ribaund), Gordan Giricek 9 (2 ribaund), Damir Mrsic, Lynn Greer 11, Oğuz Savaş 6 (4 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 11 (3 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 11 (4 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 20-23
2.PERİYOT: 22-17
3.PERİYOT: 13-16
4.PERİYOT: 13-16

 http://img341.imageshack.us/img341/5407/12590403.jpg
 http://img341.imageshack.us/img341/5218/86462422.jpg

 



















Tebrikler FENERBAHÇEM.

1-Maçın tekrarını şimdi izleyebildim.
Beklediğim gibi müthiş zorlu bir maç olmuş.
Mersin Mete Babaoğlu'nun gelmesi ile epey düzelmiş.
Bu takım sondan 2.sırada (15.) ilginç yani.
Gerçi bize karşı bütün takımlar canavar kesiliyor ayrı bir şey.
2-Sonuna kadar hakettik kupayı.Üst üste Telekom,DP ve bu Mersin'i
yenmek önemliydi.
3-Bu turnuvada mücadelemiz süperdi.Asıl sevindiğim bu konudur.
4-Takımın özgüveninin yerine gelmesi açısından da çok iyi oldu.
5-Ukiç için bir madde açmazsak ayıp olur.Fark yaratıyor.
6-Bu maçta Emir,Kinsey,Greer ve Ukiç'in 11 sayı yapması hem ilginç
hem güzeldi.
7-Kinsey'in üst üste 2 kez MVP olması çok güzel.
8-Adana uğurlu geliyor.Bu salonda 3-4 sene önce Kraliçeler Türkiye
Kupasını almıştı yanlış hatırlamıyorsam.
9-Türkiye Kupası laneti umarım bitmiştir,futbolda da alırız inşaallah.
10-İnanç Koç ne gıcık adamsın her Fener maçında süper oynarsın lan.
11-Son olarak şu şifreci zihniyeti Allah kahretsin.
Kahrolsun ŞİFRECİLER.

2 yorum:

  1. Bazen karar veremiyorum: 6S'den mi daha çok nefret ediyorum Efes "Doping" Pilsen'den mi!!!!

    YanıtlaSil
  2. Aklıma geldi. Kupanın bir benzerini yaptırıp gErgin'e kargoyla göndersek?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler