27 Mart 2010 Cumartesi

Kraliçeler Teknosa Türkiye Kupasında Yarı Finalde.61-83 !!!


Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe adını yarı finale yazdırdı.
26.03.2010
Sarı-Lacivertliler, Teknosa Türkiye Kupası çeyrek finalinde İstanbul Üniversitesi’ni 83-61’lik skorla eleyerek yarı finale yükseldi.


Fenerbahçe, Teknosa Türkiye Kupası’nın üçüncü çeyrek final maçında karşılaştığı İstanbul Üniversitesi’ni üçüncü periyottaki etkili oyunuyla 83-61 mağlup etti.

Taraftar desteğiyle çıktığı maçta ilk basketini Esmeral Tunçluer ile bulan Fenerbahçe, Matee B Ajavon’un turnikesiyle 4-0 öne geçti. Rakibine Natasha Ledorien Humphrey ile yanıt veren İstanbul Üniversitesi, Nevriye Yılmaz’ın ikinci şans sayısına engel olamasa da Natasha Ledorien Humphrey (2) ve Danielle Nicole Gant’ın (4) basketleriyle 9-6 öne geçti. Ancak bu bölümde oyuna ağırlığını koyan Matee B Ajavon asistleri ve basket faulüyle takımını öne taşıdı. Gizem Yavuz’un üçlüğüyle farkı azaltan İstanbul Üniversitesi, pota altında Nevriye Yılmaz’ı durduramadı. Karşılıklı basketlerle süren ilk çeyrek, Gizem Yavuz’un son saniyedeki uzun mesafeli isabetiyle 21-21 tamamlandı.

İkinci periyotta Danielle Nicole Gant’ın serbest atışlarıyla öne geçen İstanbul Üniversitesi’nin kaptırdığı topu sayıya çeviren Matee B Ajavon skora denge getirdi. Yelda Kavazoğlu’nun turnikesine basket faulle karşılık veren Esmeral Tunçluer, Sarı-Lacivertlileri öne geçirdi. Karşılıklı basketlerle süren çeyreğin bitimine 2 dakika 17 saniye kala Natasha Ledorien Humphrey’nin üçlüğüyle 6 sayılık fark yakalayan İstanbul Üniversitesi, Fenerbahçe’den Penelope Jane Taylor’un devreye girmesiyle ilk yarıyı 42-44 geride kapattı.

Üçüncü periyoda 13-3’lük seriyle giren Sarı-Lacivertliler, Tamara Kim Sutton-brown’un başarılı isabetli serbest atışları ve Esmeral Tunçluer’in basketiyle skoru 57-45’e getirdi. Bu bölümde sol omzundan sakatlanan Danielle Nicole Gant maça devam edemedi. Yaşadığı şanssızlıktan bir süre sonra toparlanmaya başlayan İstanbul Üniversitesi; Deniz Çolakoğlu, Doneeka Danyell Hodges, Tülay Hızal ve Natasha Ledorien Humphrey’nin sayılarıyla farkı azalttı. Ancak çeyreğin sonunu iyi oynayan Fenerbahçe; Ebony Vernice Hoffman (4) ve Matee B Ajavon’un (2) sayılarıyla final periyoduna 67-53 önde girdi.

İlk 4 dakikası karşılıklı basketlerle geçilen dördüncü çeyrekte Melike Bakırcıoğlu’nun başarılı turnikesiyle 18 sayılık fark yakalayan Fenerbahçe, bu avantajını maç sonuna kadar korumasını bildi. İstanbul Üniversitesi’nin farkı azaltma çabaları sonuçsuz kalırken Sarı-Lacivertliler karşılaşmadan 83-61’lik galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe’den Nevriye Yılmaz da Teknosa Maçın Yıldızı seçildi.

SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Zafer Yılmaz- Ziya Özorhun- Önder Yılmaz

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (61): Doneeka Danyell Hodges 12 (2 ribaund- 4 asist), Bahar Yapar (1 asist), Aylin Hacıoğlu, Safiye Simay Karaman, Gizem Yavuz 8 (3 ribaund- 1 asist), Deniz Çolakoğlu 4 (2 ribaund), Mehtap Gezer 4 (4 ribaund), Jocelyn Maurice Penn 6 (6 ribaund), Natasha Ledorien Humphrey 14 (6 ribanud- 1 asist), Yelda Kavazoğlu 2, Tülay Hizal 4, Danielle Nicole Gant 7 (4 ribaund- 4 asist)

FENERBAHÇE (83): Melike Bakırcıoğlu 4 (1 asist), Ayşe İpek Derici (2 ribaund), Birsel Vardarlı (5 ribaund- 2 asist), Yasemin Begüm Dalgalar (1 ribaund- 1 asist), Esmeral Tunçluer 14 (3 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 18 (7 ribaund- 1 asist), Matee B Ajavon 17 (3 ribaund- 4 asist), Devran Tanaçan 2 (1 ribaund), Penelope Jane Taylor 12 (2 ribaund), Tamara Kim Sutton-brown 10 (9 ribaund- 2 asist), Ebony Vernice Hoffman 6 (9 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 21-21
2.PERİYOT: 21-23
3.PERİYOT: 11-23
4.PERİYOT: 8-16 

http://img231.imageshack.us/img231/1391/79392451.jpg

Tebrikler Kraliçeler.
Şifreci D SPOR rezilliği yüzünden izleyemedim.
FB TV'de tekrarını baktım biraz.
Nedense bu İÜ bize hep ters geliyor.Zorlanıyoruz bunlara karşı.
Lig maçında da zor kazanmıştık.
  Hoca ile Begüm maçtan sonra anlatmışlar zaten.



İstanbul Üniversitesi’nin kendilerini zorladığını söyleyen Fenerbahçe Antrenörü Haydar Kemal Ateş, “İstanbul Üniversitesi ligde bizi en çok zorlayan takım oldu. Aynı şekilde çeyrek final maçında da bizi zorlamaya devam ettiler. İstanbul Üniversitesi çok hızlı ve sert oynayan bir takım. Oyunu çözene kadar ilk 3 periyot çok uğraştık. Son periyotta daha dirençli bir oyun sergiledik ve galibiyete ulaştık” dedi. 

Fenerbahçeli oyuncu Yasemin Begüm Dalgalar ise açıklamasında, “Günün en zor maçıydı. İstanbul Üniversitesi 4 kısa oyuncuyla oynuyor ve bu bizi ilk 3 periyotta zorlandı. Hatta bazı zamanlarda geriye düştük. Dördüncü periyotta ise iyi bir oyun ortaya koyarak yarı finale yükseldik” İfadelerini kullandı. 
Neyse yarı finale çıktık ve burada da bjk'yi çekerek iyi bir kura çektik
bence.gs veya Mersin gelse finalden önce çok yıpranırdık.
gs ile Mersin yesinler birbirlerini şimdi.Biz de bjk'ye artık direnme
şansı vermeyelim ve finale çıkalım.bjk'de yeni transfer Brezilyalı
Pivot Kelly Silva Santos güçlendirmiş onları.
Bugünkü maçında MVP'si seçilmiş.21s.12r.ile.Dikkat etmek lazım.
Nykesha Simone Sales ve Shavonte Sade Zellous da iyi yabancılar zaten.
Nykesha Simone Sales 21 (10 ribaund- 6 asist),Shavonte Sade Zellous
18 (4 ribaund- 4 asist), ile oynadı dün.
Powell yerine Ajavon oynamış ve iyi bir seçim olmuş gene.
MVP Nevriye oldu bu arada.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler