13 Mayıs 2010 Perşembe

Fenerbahçe Ülker - Banvit : 79-77 .(Müthiş Geri Dönüş) !!!


Son sözü Fenerbahçe Ülker söyledi.
12.05.2010
Beko Basketbol Ligi Playoff Yarı Final eşleşmesinin 2. maçında Banvit’i konuk eden Sarı-Lacivertli takım, 20 sayı geriye düştüğü mücadeleyi son periyottaki performansıyla 79-77 kazanıp seride durumu 2-0’a getirdi.

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi Playoff Yarı Final eşleşmesinin 2. maçında ağırladığı Banvit’i nefes kesen bir mücadelenin sonunda 79-77 mağlup ederek seride durumu 2-0’a getirdi. Bir ara 20 sayı geriye düşen Sarı-Lacivertlilerde Tarence Kinsey 17 sayısının 15’ini son periyotta attı.

Banvit ilk maçın aksine etkili başladığı ikinci karşılaşmaya 13-2’lik seriyle girdi. Roko Ukic’in art arda üçlükleriyle farkı 5’e indiren Fenerbahçe Ülker, reklam molasından sonra Yunus Çankaya’nın üç sayılık basketine engel olamadı. Barış Hersek, Keith Simmons ve Lance Williams’ın 2’şer sayı daha kaydettiği konuk ekip, Roko Ukic’in son saniye isabetine rağmen ilk periyodu 22-13 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Emir Preldzic’in turnikesinden sonra Yigitcan Turna ve Barış Hersek’in sayılarıyla 7-0’lık seriye imza atan Bandırma temsilcisi farkı 14’e yükseltti. Oğuz Savaş’ın gayretine karşın Yunus Çankaya’nın üçlükleriyle skoru 19-35’e getiren Banvit, dış atışlarda yüksek bir yüzde tutturdu. Aldığı moladan iki oyuncu değişikliğiyle dönen Fenerbahçe Ülker; Lynn Greer ve Mirsad Türkcan’ın (2) üçlükleriyle farkı tek hanelere indirdi. Devrenin skorunu da Mirsad’ın üst üste 8. sayısı belirledi: 32-40.

Lance Williams’ın başarılı pota altı performansıyla Bandırma temsilcisi üçüncü periyodun başında 9-0’lık seri yakaladı. Yaklaşık 4 dakika süren suskunluğunu Ömer Onan’ın turnikesiyle bozan Fenerbahçe Ülker’de yüzüne dirsek darbesi alan Semih Erden reklam molasında soyunma odasına gitti. Ömer Onan’ın top çalarak başlattığı hücumu turnikeyle bitirmesiyle skoru 40-55’e getiren Sarı-Lacivertliler, aynı oyuncunun fast break sayısıyla rakibine mola aldırdı. Mola sonrası oyuna dönen Semih Erden’in basket faulü farkı 12’ye indirdi. Üçüncü çeyrek yine Semih’in pota altı basketiyle 50-60 tamamlandı.

Dördüncü periyoda sert ve baskılı bir savunmayla çıkan Fenerbahçe Ülker’de Tarence Kinsey (7) ve Emir Preldzic’in (3) bulduğu isabetler farkı eritti. İkili sıkıştırmalarla rakibini top kaybına zorlayan ev sahibi, Semih Erden’in basketiyle 10-2’lik seri yakaladı. Charles Davis’in diskalifiye edilmesiyle kazanılan serbest atışları da sayıya çeviren Sarı-Lacivertliler bitime 6 dakika 46 saniye kala 63-62 öne geçti. Roko Ukic’in turnikesinin ardından mola alan Banvit, sonrasında özellikle Lance Williams’ın çabasıyla 10-3’lük seriye imza attı. Konuk ekibe Ömer Onan’ın üçlüğüyle yanıt veren Fenerbahçe Ülker son dakikaya 1 sayı geride girdi. Bitime 44 saniye kala kullandığı serbest atışlarda isabet bulan Semih Erden, savunmada da Lance Williams’a kritik bir blok yaptı. Tarence Kinsey’in son çeyrekteki 15. sayısını faul çizgisinden kaydetmesiyle farkı 3’e çıkaran Sarı-Lacivertliler, maçı da 79-77 kazandı. Böylece Fenerbahçe Ülker, Bandırma deplasmanı öncesi seride durumu 2-0’a getirdi.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Murat Biricik- Zafer Yılmaz- Ahmet Ersan Ergüler

FENERBAHÇE ÜLKER (79): Roko Ukic 14 (2 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 8 (5 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 11 (2 ribaund), Semih Erden 7 (5 ribaund- 3 asist), Damir Mrsic, Gasper Vidmar 5 (3 ribaund- 1 asist), Lynn Greer 4 (1 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 6 (4 ribaund), Tarence Kinsey 17 (5 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic 7 (5 ribaund- 4 asist)

BANVİT (77): İbrahim Yıldırım 11 (2 asist), Barış Ermiş 4 (1 ribaund- 2 asist), Lance Williams 15 (3 ribaund- 4 asist), Charles Davis 7 (4 ribaund- 2 asist), Yiğitcan Turna 4 (2 ribaund), Barış Hersek 5 (4 ribaund), Keith Simmons 16 (5 ribaund), Goran Cakic (3 ribaund- 3 asist), Yunus Çankaya 15 (1 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 13-22
2.PERİYOT: 19-18
3.PERİYOT: 18-20
4.PERİYOT: 29-17

1.JPG

2.JPG

3.JPG


Fenerbahçe Ülker Antrenörü Ertuğrul Erdoğan, maça istedikleri gibi başlayamadıklarını dile getirerek, "İlk maçtan sonra da aynı şeyi söylemiştim; bu kolay bir seri değil. Banvit bütün sezonu çok iyi basketbol oynayarak geçirdi. Gerçekten kimyası ve oyuncularının rolleri iyi oturmuş bir takım. Orhun Ene de takımı iyi yönetiyor ve bu maça da iyi hazırlamış. Biz maça maalesef çok yumuşak başladık ve bu durum savunmada kendini gösterdi. Dolayısıyla oyuna kenardan sertlik getirecek oyuncu arayışına girdik. İkinci yarıdaki zone pres ve arkasından yaptığımız alan savunması rakibimizi şaşırttı ve biz bir anlamda uyandık. Son 15 dakika taraftarımızın yarattığı baskının da çok büyük yararı oldu. Oyuncular biraz sanatçı gibi, alkışa pozitif reaksiyon veriyorlar. Kazandığımız için sevinçliyiz. Bu takım oyunun her aşamasında mücadele etmeye çalışıyor. Sonuç olarak Bandırma’ya 2-0’ın avantajıyla gidiyoruz. Ümit ediyoruz bu avantajı iyi kullanıp seriyi erken bitiririz." dedi.

Sarı-Lacivertlilerin milli oyuncusu Ömer Onan da "Bugünkü maç beklediğimizden zor geçti. İlk yarıda istediğimiz oyunu sahaya koyamadık. Playoffların sonuna yaklaştıkça ‘Nasıl olsa yeneriz’ diye düşünmek büyük hatalara neden olabiliyor. Ama ikinci yarıda insanüstü bir efor sarf ettik. Herkes muhteşem mücadele etti. Böyle kaliteli bir takıma karşı 20 sayı geriden gelmek kolay değil. Kötü bir maç oynamamıza rağmen kazanmasını bildik. 2-0 öndeyiz ve bizi deplasmanda zor bir maç bekliyor. Orada konsantrasyonumuzu ve savunma gücümüzü 40 dakikaya yaymamız lazım. Seriyi 3-0 geçeceğimize inanıyorum. Karşı takımı da kutlamak lazım, bizi çok iyi etüt etmişler" şeklinde konuştu.
 

 
 

 Bravo oyuncularımıza.
2 kez 20 sayı farktan 3.çeyreğin ortasından son çeyrek ile beraber
müthiş bir  mücadele yaptılar ve kazandılar.
 Tabii ilk yarıda o yumuşak berbat savunma yapmanın bedelini
ödediler.İnsan üstü bir mücadele yaptılar.
Tam saha pres mükemmeldi.
Banvit iyi takım.Zorlayacaklarını biliyorduk ama böyle değil.
2 sayı fark hiç yakışmadı.Çokta ballılardı.İnanılmaz 3'lük attılar
ilk yarıda.Bir ara 13/7 gibiydi.Maç sonunu gene iyi oynayamadılar.
 Biz de Ömer takımı ateşledi.Kinsey inanılmaz bir şahlanış ile
hiç sayısı yokken 17 sayıya ulaştı.Ukiç ve Mirsad'da iyiydi.
Az sayıdaki bilinçli taraftarın desteği de müthişti.
Hepsine teşekkürler.Zaten hep söylüyoruz salonun dolması önemli
değil.3000 bsketbolu bilen ,bilinçli efektif taraftar yeterli olur.
 Yalnız bu oyun ne 3.maçta ne de finalde yetmez.
Banvit'te kudurup diskalifiye olan C.Davis'in 3.maçta oynamaması lazım.
Bu da büyük avantaj olur bize.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler