11 Mayıs 2010 Salı

Fenerbahçe Ülker - Banvit : 89-79 !!!!



Açılışı Fenerbahçe Ülker yaptı.
10.05.2010
Beko Basketbol Ligi Yarı Final eşleşmesindeki ilk maçta Banvit’i konuk eden Sarı-Lacivertliler, çekişmeye sahne olan karşılaşmayı son periyottaki etkili oyunuyla 89-79 kazanarak seride 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi Yarı Finali’nde ağırladığı Banvit’i çekişmeli geçen ilk maçta 89-79’luk skorla mağlup ederek seride durumu 1-0 yaptı.

Lynn Greer (6) - Ömer Onan (4) ikilisinin art arda basketleriyle karşılaşmaya hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe Ülker, Gasper Vidmar’ın (4) da pota altından yaptığı katkıyla skoru 14-5’e getirdi. Aldığı moladan Charles Davis’in basketiyle dönen Banvit ise Lance Williams (4) ve Keith Simmons’un sayılarıyla farkı 3’e indirdi. Ev sahibi, rakibini Mirsad Türkcan ve Damir Mrsic’in üçlükleriyle yanıtladı. Fakat ilk periyodun skorunu İbrahim Yıldırım’ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabet belirledi: 22-19.

Fenerbahçe Ülker, ikinci çeyreğin başında konuk ekibin iki basketine üç sayılık hücumlarla yanıt vererek farkın kapanmasını önledi. Ancak İbrahim Yıldırım, Yunus Çankaya (5) ve Ufuk Gürgen ile 9-2’lik seri yakalayan Banvit 32-30 öne geçti. Roko Ukic’in üçlükleriyle üstünlüğü yeniden ele alan Sarı-Lacivertliler; Yunus Çankaya ve Goran Cakic’in sayılarına engel olamayınca tekrar geriye düştü. Ev sahibinin molasının ardından Semih Erden’in turnikesi farkı 2’ye indirse de Yiğitcan Turna ve Charles Davis ile 4 sayı üreten Banvit soyunma odasına 44-42 üstünlükle gitti.

Üçüncü periyoda 3 oyuncu değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, Tarence Kinsey’nin çabasıyla 49-46 öne geçti. Charles Davis ve Barış Ermiş’in basketleriyle reklam molasının ardından eşitliği sağlayan Banvit; Mirsad Türkcan ve Roko Ukic’in isabetlerine engel olamadı. Ancak Goran Cakic’in devreye girmesiyle farkı 1’e indiren Bandırma temsilcisi, İbrahim Yıldırım’ın sayıya çevirdiği serbest atışlarıyla çeyreği 63-62 önde tamamladı.

Roko Ukic’in başarılı turnikesi ve Gasper Vidmar’a yaptığı asistle son periyodun ilk bölümünde 66-63’lük avantaj yakalayan Sarı-Lacivertliler rakibine mola aldırdı. Konuk ekip mola sonrası Charles Davis’in üst üste bulduğu 4 sayıyla üstünlüğü ele aldı. Ama Lynn Greer- Gasper Vidmar ikilisinin yanıtı gecikmeyince bu kez Fenerbahçe Ülker öne geçti. Ev sahibi, Keith Simmons ve Lynn Greer’ın karşılıklı basketleriyle süren çeyreğin son 2 dakikasına Roko Ukic’in sayılarıyla 79-73 üstün girdi. Barış Ermiş’in turnikesine Ömer Onan karşılık vererek farkı korudu. Kalan süre de Bandırma temsilcisine yetmedi ve Fenerbahçe Ülker evindeki maçı 89-79 kazanıp seride durumu 1-0 yaptı.


SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Rüştü Nuran- Serkan Emlek- Mehmet Serdar Ünal

FENERBAHÇE ÜLKER (89): Roko Ukic 17 (1 ribaund- 5 asist), Mirsad Türkcan 17 (7 ribaund- 2 asist), Ömer Onan 11 (1 ribaund), Semih Erden 4 (6 ribaund), Damir Mrsic 3 (1 ribaund), Gasper Vidmar 10 (5 ribaund), Lynn Greer 16 (2 ribaund), Oğuz Savaş 3 (1 ribaund), Tarence Kinsey 7 (1 asist), Emir Preldzic 1 (2 ribaund- 4 asist)

BANVİT (79): İbrahim Yıldırım 7 (2 ribaund), Barış Ermiş 9 (6 ribaund- 5 asist), Ufuk Gürgen 2 (2 ribaund), Lance Williams 11 (3 ribaund), Charles Davis 20 (4 ribaund- 1 asist), Yiğitcan Turna 2 (1 ribaund), Keith Simmons 8 (3 ribaund- 2 asist), Goran Cakic 12 (5 ribaund), Yunus Çankaya 8 (3 ribaund- asist)

1.PERİYOT: 22-19
2.PERİYOT: 20-25
3.PERİYOT: 20-19
4.PERİYOT: 27-16  

http://img3.imageshack.us/img3/2802/88349621.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/6475/20007438.jpg
http://img72.imageshack.us/img72/3163/90973308.jpg

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Ertuğrul Erdoğan, maç içinde iniş-çıkışlar yaşadıklarını dile getirerek, “Bugün çok iyi başladığımız maçta durduk ve rakibimize müthiş bir geri dönüş şansı verdik. Savunmada ciddi sorunlar yaşıyoruz. Sayı attığımız zaman rakibi arka arkaya hücumlarda durdurmamız gerekiyor. Adam adama eşleşmelerde uzun oyuncularımız zaman zaman avantajlı zaman zaman da dezavantajlı duruma düşüyor. 1-0 öne geçtik ama bu çok önemli bir avantaj değil. Banvit iyi basketbol oynuyor. Oyuncularımı kutluyorum. İyi basketbol oynadılar. Ama savunma bölümüyle ilgili çalışmamız gerekiyor. Ümit ediyorum ki çarşamba günü oynayacağımız ikinci maçı da kazanıp önemli Bandırma’ya 2-0’ın avantajıyla gideriz. Biz maç maç düşünmek zorundayız” dedi.

Sarı-Lacivertlilerin kaptanı Damir Mrsic de, “Çok zor bir maç bekliyorduk. Çünkü Banvit'in oynadığı basketbol ve gösterdiği performans çok iyiydi. Biz de son bir hafta çok iyi hazırlandık. Ama maalesef gücümüzü tamamen gösteremiyoruz. İnişli-çıkışlı bir grafik çiziyoruz. Umarım daha iyi bir çizgimiz oluruz. Kazandığımız için mutluyuz. Çarşamba günü de kazanıp Bandırma’ya 2-0’lık avantajla gitmek istiyoruz” şeklinde konuştu.




 






 

 Lanet olası şifre yüzünden seyredemedik tabii.
Ancak şimdi uzun bir bölümünün tekrarını izledim.
Basketboldan soğuttular insanları.
Anlaşma sezon sonu bitiyor.Mutlaka şifre esaretinden kurtulmalı basketbol
yoksa bugünleri de ararlar.NTV SPOR veya TRT almalı.
NTV SPOR girmeyecekmiş ama ihaleye.
 Maça gelince Hoca ve Kaptan'ın dediği gibi inişli,çıkışlı bir grafik çiziyoruz
ve savunmamız yeterli sertlikte değil.
 Banvit iyi takım ve bize hep ters gelir.O yüzden kazandık ama bu seri zor
geçecek.Oraya 2-0 gitmek lazım.
 TBF'nin neden DP serisini bizden önce başlattığını anlayan beri gelsin.
1-0 başlıyor zaten 2-0 oldu şimdiden erken bitecek.
Bizim serinin  ise uzama ihtimali var.DP epey dinlenecek yani.
 Bugün Ukiç,Mirsad,Greer'in etkili performansları ile kazandık.
Maçın sonunu iyi oynadık ve 3 dk.kala Ukiç'in sazı eline alması ile kopardık.
Vidmar'ın ciddi katkısı oldu.Aferin.Ömer Onan gerekeni yaptı.
Emir çok kötüydü.Hala belli bir istikrara kavuşamadı.
  Taraftar konusuna gelince gene serzenişler yapılmış ama normal.
Envai çeşit mazaret sayılır 13 milyonluk şehirde hiç bir geçerliliği olmayan ama 
durum her sene buydu bu sene daha da kötüye gitti.
FB Basketbol taraftarı sadece final ve gs,bjk derbi maçlarında gelir salona.
 Finale çıkacağız inşaallah ,Doping Pilsen belki bir tetikleme yapabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler