20 Ağustos 2010 Cuma

Bank Asya 1.Lig 2010-2011 Sezonu Şampiyonluk Adayları.

  
Bank Asya 1. Lig’de 2010-2011 sezonu bugün Adana’da yapılacak Adanaspor-Mersin İdmanyurdu maçıyla başlayacak.
Ligin ilk yarısı 19 Aralık 2010’da oynanacak 17. hafta karşılaşmalarıyla bitecek. Sezonun ikinci yarısı 23 Ocak 2011 tarihinde başlayacak ve 15 Mayıs 2011’de oynanacak maçlarla sona erecek.

Bank Asya 1. Lig’i ilk 2 sırada bitiren takımlar Spor Toto Süper Lig’e doğrudan yükselme başarısı gösterecek. Ligi 3., 4., 5. ve 6. sırada bitiren 4 takım ise play-off yarı final müsabakaları oynamaya hak kazanacak. Bu mücadeleden başarılı çıkan ekip, Spor Toto Süper Lig’de yer alacak 3. takım olacak.Ankaraspor’un tescilinin iptal edilmesiyle lig bu sezon 17 takımla oynanacak. Ankaraspor’un ardından, ligi son 2 sırada tamamlayacak ekipler Spor Toto 2. Lig’e düşecek.

Bank Asya 1. Lig’de sezonun ilk haftasının maç programı şöyle:
20 Ağustos Cuma:
21.00 Adanaspor-Mersin İdmanyurdu (Adana 5 Ocak) / TRT 1
21 Ağustos Cumartesi:
21.00 Samsunspor-Akhisar Belediyespor (Samsun 19 Mayıs) / TRT 3
21.00 Kayseri Erciyesspor-Orduspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
22 Ağustos Pazar:
16.30 TKİ Tavşanlı Linyitspor-Altay (Dumlupınar)
16.30 Giresunspor-Boluspor (Giresun Atatürk)
21.00 Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (İzmir Alsancak) / TRT 1
21.00 Diyarbakırspor-Çaykur Rizespor (Diyarbakır Atatürk-Seyircisiz)
23 Ağustos Pazartesi:
21.00 Denizlispor-Güngören Belediyespor (Denizli Atatürk) / TRT 3

* TRT beş yıl boyunca TRT 1 ve TRT 3′ten; Cuma, Cumartesi,Pazar ve Pazartesi günleri olmak üzere haftada 4 maçı canlı olarak futbol severlere şifresiz izletecek. TRT bu yıl Bank Asya 1. lig kulüplerine takım başına 1 milyon 800 bin dolar yayın geliri dağıtacak. Bu para 10 eşit taksitlerle kulüplere ödenmeye başlandı.

Şifre esaretinden kurtuldu nihayet Bank Asya 1.Ligi.TRT haftada 4 maç ve değişik programlarla bu heyecanı yansıtmaya çalışacak.Maçları izleme imkanı bulabileceğimiz için bu heyecanlı ligi yakından takip edeceğiz bu sezon.TRT bir kaç gündür çok güzel yayınlar yapıyor.''Bank Asya Günlüğü'' programında takımları tanıtıcı çok güzel kısa filmler hazırlamışlar bol nostaljili mini belgesel tadında.Çok güzel olmuş tebrik etmek lazım.
 Yalnız  program sunucusu BBG Öykü Serter'i çok mu aramışlar merak ediyorum.Ne alaka yani.Yorumcu Tunç Kayacı bu ligin uzmanı bir isim yıllardır.Diğer programda Ferit isimli bir sunucu ve Hasan Özer var yorumcu.
  Kendime göre Şampiyonlukta iddialı takımları kısaca yazmaya çalışacağım.
    6-7 takım var Süperlige çıkma iddiasında olan.
Şampiyonluk yarışında müzmin  adaylar Altay ve Karşıyaka ve yeni düşen Denizlispor da Ege takımları olarak yer alacaktır.
ALTAY


Altay öncelikle idari ve teknik yönetimini değiştirerek başlıyor yeni sezona.Eski Başkanlardan Ahmet Taşpınar tekrar göreve geldi.Teknik direktör olarakta eski kalecilerinden Ercan Ertemçöz göreve geldi.Bu 2 isim bence
büyük avantaj.Transferde çok oyuncu gönderip,çok oyuncu aldılar.12 oyuncu alıp,11 oyuncu gönderdiler.
Kayıp isimlerin başında ezeli rakipleri Karşıyaka'nın kaptığı golcü Tiago Bezerra geliyor.2 sezondur Altay'da kiralık olarak oynuyordu.Sözleşmesi bitince Karşıyaka devreye girdi ve aldı.Zafer Biryol,Mesut Çaytemel,
Musa Çağıran,Ercan Ünal,Şeyhmus Özer ,Mehmet Budak,Kılıçarslan Kopuz,Musa Sinan,Onur gibi takımın iskeletini oluşturan isimler ayrıldı.Gelen isimler ise Bucaspor'un tecrübeli kalecisi Cenk Tekelioğlu,Tayfun Seven,eski oyuncuları Mehmet Şen,Mehmet Deliorman,Murat Karakoç,Emrah Umut,Yasir Elmacı ve Evren Avşar gibi isimler.Yabancı oyuncu olarak Fransız kaleci Mandanda ,Karabükspor'dan kiralık Hassan Wassa ve Azerbaycan'ın ''Harika Çocuğu'' denilen 17 yaşındaki Rahman Hacıyev kadroya dahil edildi.Tiago ve Molina ayrıldı.Kağıt üstünde gelen ve gidenlere baktığımda güç kaybettiklerini düşünüyorum.Çok eski ve belli bir kültürü olan kulüp olmanın da avantajını kullanarak gene  yarışın içinde olacaklardır.

KARŞIYAKA

Geçtiğimiz sezon Play Off'ta bir kez daha başarılı olamayarak kapıdan dönen Kaf Kaflar bu kez kesinlikle çıkmak istiyor ama transferde bana göre iyi iş yapmadılar.9  transfer yaptılar en iyisi Altay'lı Tiago.Son olarak Baki Mercimek'i aldılar.Gidenler arasında Mutlu Kızıltan,Ramazan Kurşunlu var.Yabancı oyuncu transferini bile bitiremediler.Sadece Tiago var.Erdoğan Arıca gibi tecrübeli bir isim var başlarında ama geçen sezon bekleneni veremediğini de belirtelim.Camia takımı olma avantajları var,yoksa kadro olarak çok iyi bir kadroları yok.

DENİZLİSPOR

Horozlar çekirge gibi sıçrayıp durdular ama kaçınılmaz sona karşı koyamayarak Süperlig'ten düştüler.Tabii ki hedefleri hemen geri dönmek.Ali İpek'te nihayet bıraktı artık.Teknik Direktörlüğe geçen yıl Eyüpspor'da TFF 2.Lig Ekstra Play Off finalinde Tavşanlı Linyitspor'a kaybederek BA1.lige çıkamayan eski gs'li futbolcu Hamza Hamzaoğlu'nu getirdiler.Angelov,Çağlar Birinci,Mehmet Çoğum,Özden,Cenk Gönen ve bazı yabancılar ayrıldı.Youla sorunu devam ediyor ama BA1.Ligte oynaması beklenmiyor.Gelen oyuncular arasında pek dikkat çeken usta isimler yok.16 transfer yaptılar.Eski oyuncuları Levent Kartop,Ahmet Çağıran ve Musa Sinan yuvaya döndü.gs'den gelen 4 oyuncu,bjk'den Can Erdem var.3 yabancı Koffi,Roberts ve Braga kaldı.
 Hamza Hamzaoğlu ve yeni bir takım kuracak olmaları büyük dezavantajları.

ADANASPOR

 Geçtiğimiz sezon normal periyodu 3'üncü bitirdiler ama Play Off'ta başarılı olamadılar.Sezon içerisinde Bucaspor'dan ayrılıp Adanaspor'a gelen tecrübeli çalıştırıcı Kemal Kılıç ile devam ediyorlar.En büyük kozları bence Kemal Kılıç.Çünkü elindeki oyunculardan en yüksek verimi alabilen hocalardan biri.
Transferde Ersan Gülüm,Emre Aktaş ve Kaptan İlyas Kahraman gibi takımın gözde isimlerini kaybettiler.Gelenler arasında ise tecrübeli Ahmet Dursun,gs alt yapısından yetişen,bir türlü beklenen patlamayı yapamayan Özgürcan,Süperlig tecrübeli Bülent Bölükbaşı - kaptanlığa getirildi - ,Manisaspor'dan Kemal Okyay ve Kartalspor'dan Efecan Karaca dikkat çeken isimler.Adanaspor yabancı oyuncu olarakta 2 sezondur kadrolarında bulunan 2 Kamerun'lu Etame ve Kibong ile yola devam etme kararı aldı.3.yabancı kontenjanları ise boş.

BOLUSPOR

Boluspor'da yıllardır Süperlig kapısından dönen bir takım.Geçen sezon 9'uncu bitirerek başarılı olamadılar yalnız.Bu sezon için çok iddialılar.Bank Asya 1.liginin başarılı hocalarından Levent Eriş ile anlaştılar.Levent Eriş geçtiğimiz sezon Giresunspor'u çalıştırmıştı.Eski takımından golcü Fabiano'yu da getirdi.Manisaspor'u da Süperlige çıkarmıştı.Transferde çok oyuncu aldılar.17 oyuncu alıp 15 oyuncu gönderdiler.Sil baştan yaptılar desek yeridir.Bank Asya liginin tecrübeli oyuncularından golcü Burak Akdiş,Özgür Bayer,Caner Ağca,Ömer Ateş,kaleci Ferhat Odabaşı yeni transferler arasında.Karabük ve Giresunspor ağırlıklı gelenler.Gidenler arasında Serdar Samatyalı,Onur Tuncer,Adem Büyük gibi önemli isimler var.Yabancı oyuncu olarak Gilman Lika,Ozokwo gönderildi,Fabiano ve Togo'lu Motondo geldi.

GİRESUNSPOR
Çotanaklar da Süperlig özlemi çeken ama iddialı başlayıp,kötü bitiren takımlardan.Geçen sezonda iddialıydılar ama 7'inci bitirerek Play Off'a bile kalamadılar.Boluspor'a giden Levent Eriş'in yerine gene Bank Asya liginin tecrübeli hocalarından Hüsnü Özkara'yı getirdiler.Özkara geçen sezon Konyaspor'u sezon sonuna doğru yönetimle anlaşmazlığa düşerek 21.haftada bırakmıştı.Açık açık ''takımı ben kurdum kaymağı başkaları yedi'' diyor Konyaspor şampiyon olduğunda ve bu kez ''kendin pişir kendin ye'' olacak diyor.Transferde akıllı davrandılar.Hüsnü Özkara Konyaspor'daki öğrencilerinden ve Bank Asya liginin bilindik oyuncularından seçim yaptılar.Ayrıca 3 Brezilyalı oyuncu aldılar.Tolga Seyhan,Mesut Çaytemel,Ömer Hacısalihoğlu,Aydın Çetin,Vahap Işık,Adem Çalık,Fatih Şen,Erhan Küçük,Ümit Tütünci,Merter Yüce gbi tecrübeli isimler.
Çok iyi bir kadroları oldu.Brezilyalılar da iyi çıkarsa Hüsnü Özkara isteğine ulaşabilir.

  Bu takımların haricinde Orduspor'da Şampiyonluğa oynuyoruz diyor ama ben pek şans vermiyorum.Geçen yılda çok iddialılardı küme düşme potasından zor kurtuldular ve son haftalardaki galibiyetlerle 8'inci bitirdiler.
Gene çok adam alıp çok adam gönderdiler.Ümit Bozkurt,Kürşat Duymuş gibi tecrübeli isimler geldi.
Başkan Nedim Türkmen çok iddialı.Teknik Direktörlüğe Uğur Tütüneker'i getirdiler.

 Çaykur Rize gibi bir takımda var ama onlar da küme düşmekten son anda kurtuldular geçen sezon.Bu sezon da bir şey yapamazlar.Koray Avcı yuvaya döndü.Ümit Kayıhan'ın işi gene zor.

Geçen sezona Şampiyonluk iddiası ile başlayıp küme düşmekten 1 galibiyet farkı ile kurtulan MİY bu sezon temkinli.İlk 10 hedefimiz diyorlar.3+2 toplam 5 yabancı ve Yunus Altun,Şeyhmus Özer gibi golcü transferleri ile bence sürpriz yapabilecek bir takım Mersin İdman Yurdu.

  Bunların haricinde geçen sezon Bucaspor'un yaptığını yapabilecek yenilerden bir takım çıkması zor gözüküyor.Akhisar Belediye ve Tavşanlı Linyitspor tıpkı Bucaspor gibi hızla kategori atlayan ''başarı öyküsü'' yazmış takımlar ama amaçları ligte tutunmak olmalı.

* Marka değeri en yüksek takım Denizlispor.
1.Denizli:11milyon euro
2.Karşıyaka :7.5 milyon euro
3.Boluspor : 6.9 milyon euro
4.Orduspor :6.8 milyon euro
5.Giresunspor :6.6 milyon euro

* Bu arada G.Saray kökenli epey teknik direktör var bu sezon.
Uğur Tütüneker : Orduspor
Ergün Penbe : Kartalspor 
Hamza Hamzaoğlu : Denizlispor
Suat Kaya : Diyarbakırspor

  Tüm takımlara başarılar diliyorum.Hak eden takımlar Süperlige çıksın.Gönlüm 1 Ege takımının da 3 takımdan biri olmasından yana.Onu da belirtmeden geçemeyeceğim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler