20 Ağustos 2010 Cuma

UEFA Avrupa Liginde Hüzün Gecesi.


Paok - Fenerbahçe : 1-0

http://img186.imageshack.us/img186/4969/76633874.jpg

 Fener gene kahretti.Paok takımı bahsedilen kadar iyi çıkmadı.Saha ve seyirci avantajını kullandılar.Tek dikkat edilmesi gereken oyuncu Vierinha'dan A.Santos - GG işbirliği ile golü yemeyi başardık.Maç öncesi 1-0 yeter,gol yemeyelim diyorlardı zaten,bu yüzden ikinci yarı tamamen geri çekildiler.57'de 10 kişi kaldıktan sonra ise Müslimoviç'i de çıkarıp iyice arkaya yaslandılar.Peki biz ne yaptık bunu çözmek için ? Hiç bir şey yok.En başta Aykut efendi onlar 60'da Müslimoviç - Sorlin değişikliği yaptığı anda iki kazma ön liberosu Selçuk - Baroni'den birini çıkarıp Gökhan Ünal'ı Niang'ın yanına almalıydı ama korkak olduğu için 80.dakikaya kadar bekledi bunu yapmak için.10 yaşındaki çocuklar bile bilir bunu.10 kişi kalmış ve iyice geriye çekilmiş ve defansına iyice gömülmüş rakibe karşı 1-0 mağlupken forveti ikileyip defansın dngesini bozmak varken hala  2 defansif orta saha adamı ile oynamak korkaklığın,acizliğin ifadesidir.Tam 20 dakika geç kaldı bu değişikliği yapmak için.Takım ne yaptı peki Aykut kenarda seyrederken ?  Ne yapacak.O lanet olası al gülüm ver gülüm yan pasları son derece ağır bir şekilde yapıyordu.Çabuk ve dikine oynamak lazımken bizimkiler kağnı arabası gibi yavaşşşşşşşşşş yavaşşşşşşşş yan pas yapıyorlardı.O 3 Brezilyalı orta sahada yan yana gelmişler A.Santos - Alex-Baroni top dolaştırıyorlar yan pas yan pas yaparak.Çıldırdım yaaaa.Nefret ediyorum şu Brezilyalılardan ve oynadıkları oyundan.Şu kıçı kırık Yunan kasaba takımına 10 kişi kalmalarına rağmen gol atamadık.Hiç bir şey yok adamlarda yahu.Büyük bir salaklık yapmazsak 2.maçta farklı yeneriz ve turu geçeriz ama yapmazsak işte.Çünkü bir sürü yetenek düşmanı saatli bomba adam va takımda.
 Niang tek devrede klasını gösterdi.Ne diyorduk hep ''futbol kaliteli futbolcularla oynanır'' Yıllardır kazmaları futbolcu diye yutturdular ''Hep destek tam destek'' afyonu ile.Adam ilk maçında tekmeye kafa sokuyor bizim 8 yıldır takımda olan Beyzadeler ve gıcık Brezilyalılar kaçak güreşiyor.Ödüm koptu dizinden sakatlandığında.İnşaallah ciddi bir şey çıkmaz.Niang haricinde hiç kimseyi beğenmedim.GG yaptığı hataları çizgiden çıkardığı topla bir nevi affettirdi.Emre efendi dikkat etsene kardeşim kendine be.
Caner,M.Topuz,Semih hava civa.Alex bitik.Selçuk-Baroni ikilisini bu taraftara layık gören Aziz-Aykut ikilisine en derin sevgilerimi (!) gönderiyorum.Aziz eserini puro içerek keyifle (!) izlemiş.
Antalya maçının ölçü olmayacağını Paok ve Trabzon maçlarının asıl test maçları olduğunu söylemiştim.İlkinde sınıfta kaldılar.Trabzon maçından da ümit yok zaten.
 Alman hakem de en az Fenerbahçe kadar kötüydü.2 penaltımızı vermedi.Gökhan Gönül'e yapılan harekette aleyhimize çift vuruş verdi.Mehmet Topuz'un şutunda da rakibin kolu açıktı.

G.Saray - Karpaty Lviv : 2-2
 Şaşırtıcı bir sonuç değil benim için.Gs'nin ciddi sorunları olduğunu daha önce yazdım.Arda-Kewell-Baros'un performansına bağlı durumları da demiştim.Arda durgunmuş.Kewell-Baros ikilisinin bireysel gayretleri ile tura veda etmekten şimdilik kurtuldular.2-2 Beograd eşleşmesini akıllara getiriyor,gidip orada rahat yener geçeriz diye düşünüyorlar gene ama bu kez öyle olması çok zor.Lviv takımı iyi bir takım.3-4-5.golü bulabilecek  pozisyonlarıda buldular.5-6 zaten gol pozisyonu istatistikleri.Çabuk ve süratli oyuncuları ile iyi hücuma çıkıyorlar ama defansları da kötü.Baros'u sanki hiç duymamışlar gibi 2 golde de boş bırakmaları akıl alacak iş değildi.Cezasını da çektiler.Hele Baros'un 1.golünde arkada bom boş kalması olacak şey değildi.Gs'nin yediği gollerde de Servet ve Hakan Balta büyük hatalar yaptılar.Lviv takımında Kozhanov müthiş bir kanat oyuncusu.Transfer düşünen Türk takımları kaçırmamalı.Batista gibi bilenen oyuncularının kaçırdığı golde akıllara zarardı.Zaten formsuz olduğunu söylemişlerdi Ukraynalı gazeteciler.86'da gelen gol şimdilik büyük bir fırtınayı dindirdi ve tur ümitlerini yeşertti ama işi zor Gs'nin.

Liverpool - Trabzonspor : 1-0

Trabzon eksik Liverpool karşısında başa baş oynadı.Liverpool Gerard,Kuyt ve Torres'ten yoksun çıktı.Torres ikinci yarı girdi ama bu kez Hodgson anlaşılmaz bir şekilde sahanın en iyisi Babbel'i çıkardı.Babbel de ne şanssız çocuk.Hollanda Milli takımında da Dünya Kupasında oynatılmadı ve Van Persie gibi biri santfor oynatıldı.Sonucu da gördü Van Maarvijk.
 Şenol Güneş Teofilo'nun arkasında Umut ile başlama cesaretini gösterdi Anfield'da.Bizim Aykut efendi 10 kişi kalmış sahasına hapsolmuş rakibe karşı bile 2.santrforunu alma cesaretini gösteremedi.
 Trabzon elinden geleni yaptı,Umut ile aradıkları altın gol pozisyonunu da buldular ama atamadı Umut.
  Kalesinde tehlikeler de yaşadılar.Kaleci Onur Fener'i durdurduğu gibi Liverpool'u da durdurdu.Penaltıyı da kurtardı ama 1 metre öne çıkarak kendisine avantaj sağladı.Hakemin penaltıyı tekrarlatması lazımdı.
İkinci maç için 1-0'lık sonuç bana göre Liverpool gibi bir takıma karşı avantaj değil.İşleri zor.Şanslarının az olduğunu düşünüyorum zira Liverpool orada bir gol bulur.O zaman da 3 gol atmaları gerekecek Trabzon'un.

Salı gecesi Beşiktaş zayıf rakibi Helsinki'yi 2-0 yenerek işi ilk maçtan bitirdi.Ancak 1.golde golü atan Hilbert'n ofsayt pozisyonunda tamamladığını ve hakemlerin gözden kaçırdığını es geçmeyelim.
(Metin Tokat'ın yazısından) 
Romen Hakem Hategan Skoru etkiledi.
 İlk golde Hilbert'in acemiliği vardı. Qaresma'nın ortaladığı topu  Tabata kafayla kaleye doğru gönderdi. Çizgiyi geçmek üzere olan meşin yuvarlağı ofsayt pozisyonundaki Hilbert tamamladı. Yardımcı hakem tespit edemeyince gol geçerli sayıldı

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler