6 Eylül 2010 Pazartesi

12 Dev Adam Çeyrek Finalde.95-77 (Horoz kestik) !!!


SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Pablo Alberto Estevez – Jorge Vazquez – Luigi Lamonica

TÜRKİYE (95): Cenk Akyol 5 (1 asist), Sinan Güler 17 (3 asist), Barış Ermiş 2, Ömer Onan 7 (1 ribaund- 2 asist), Ersan İlyasova 9 (5 ribaund), Kerem Tunçeri (1 ribaund- 3 asist), Semih Erden 5 (2 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 9 (2 ribaund- 1 asist), Kerem Gönlüm 2, Ender Arslan 9, Ömer Aşık 10 (5 ribaund- 1 asist), Hidayet Türkoğlu 20 (4 ribaund- 3 asist)

FRANSA (77): Andrew Albicy 3 (2 ribaund- 1 asist), Nicolas Batum 11, Fabien Causeur 3 (1 ribaund- 1 asist), Alain Koffi 5 (3 ribaund- 1 asist), Ian Mahinmi 2, Edwin Jackson (1 ribaund), Yannick Bokolo 4 (3 asist), Florent Pietrus 6 (1 ribaund- 4 asist), Nando de Colo 15 (3 ribaund- 1 asist), Boris Diaw 21 (5 ribaund- 4 asist), Mickael Gelabale 3 (3 asist), Ali Traore 4 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 19-14
2.PERİYOT: 24-14
3.PERİYOT: 28-17
4.PERİYOT: 24-32






 

SIRADAKİ SLOVENYA GELSİN.
    * Tebrikler 12 Dev Adam ve teknik heyet.
* Açıkcası çekiniyordum ve o son saniye üçlüğünde Y.Zelanda yerine Fransa'nın gelmesine çok sinir
olmuştum ama sağolsun oyuncularımız ezip geçti Horozları.Bu kadar kolay olacağını ben beklemiyordum, oyuncularımızda  beklemediklerini söylediler maçtan sonra.
*  Dersinize iyi çalışırsanız,ortaya yüreğinizi koyup mücadele ederseniz oluyor.Basketbolun doğrularını yaptık,rakibe fırsat tanımadık.Yani Fransa kötü değil biz iyiydik.Oynatmadık adamları ve 15 dakika ancak dayanabildiler.2.çeyreğin ortasından itibaren ağırlığımızı koyup farkı açtık ve 15 sayı fark ile devreye girdik.3.çeyreğe de fırtına gibi girip 10-0'lık seri ile daha 07.19 dk.kala 53-28 ile işlerini bitirdik.Ondan sonrası aktif dinlenme şeklinde geçti.Son çeyrekte 32 sayı yememiz sorun değil zaten maç çok önceden bitmişti.23 dakikada 28 sayı yiyen takım 10 dakikada nasıl 32 sayı yer  demesin kimse.
 * Her zamanki gibi maçı savunmamız kazandırdı.Savunmamız iyice oturdu artık.2-1-2 baskılı zone savunmayı iyi yapıyoruz.Tanjeviç kendi beyanıdır maç sonrası ''pek istemesemde alan savunmasını yapıyoruz, bundan sonra da yapacağız''' diyor.Biliyoruz alan savunmasını pek sevmez ama Allah var çok iyi bir ''maymuncuk'' icat etti bu uzun adamlardan ve önde Kerem ve Ömer Onan ile topa baskı yaparak yaptığımız alan savunmasını.
*O atletik Fransızlar boyalı alanda hiç bir şey yapamadılar ve dışarıdan üçlüklere yöneldiler.İlk yarıda 9/2 üçlük atabildiler.Boyalı alandan bulunan sayılarda 48-20 öndeyiz.Fark ortada.
* Top çalmada 9-4 öndeyiz.Top kayıplarında 12-17 onlar önde.
* İçeriden,dışarıdan öyle etkili olduk ki yedikleri sayı ortalaması 67 olan Fransızlar elek oldu.
*12 kişilik rotasyonumuzda her oyuncumuz katkı yaptı.Kerem Tunçeri 17 dakikada sayı atamamış gözüküyor ama 3 asisti ve savunmadaki katkısı önemli.4.çeyrekte giren Cenk zayıf halka derken bir top çalma ile basketi ve bir üçlüğü 5 sayı,Barış Ermiş giriyor 2 dakikada mükemmel bir hareket ile basket faul yaptırıyor,faulu sokamadı gerçi 2 sayı.Ersan durgun diyoruz ama 9 sayı 5 ribauntu var.Kaldı ki o sustu Hido coştu,sonra Sinan girdi kariyerinin en iyi maçlarını oynadı.Uzunlarımız öyle.Oğuz falan çok iyiydi.
* Hido tam istediğim gibi oynuyor nazar değmesin.
*  Bench katkımız inanılmazdı.49 sayı.
* Yukarıdaki resimler maçı özetliyor zaten.Takım olarak iyi oyun ve mücadele vardı,öne çıkan Hido,Sinan,Oğuz gibi isimler ve muhteşem seyirci vardı.Allah var böyle bir seyirci beklemiyordum.
Çok iyiydiler.
 *Ayakla bile kaç kere top kestik yahu .Hiddink izliyor diyemidir nedir :))
*Rakibin en etkili isimlerini iyi durdurduk.Ömer Onan bu kez Batum'a kelepçeyi takmıştı.Attığı 11 sayı maç bittikten sonra.% 53 gibi üçlük yüzdesi ile oynayan Gelabele sadece 3 sayıda kaldı.
Sadece hiç çıkmadan 28 dakika oynayan,sonra 1 dk.dinenip tekrar giren ve 39 dakika sahada kalan Boris Diaw 21s.5r.4a.ile kendine iyi bir istatistik yazdırdı.Zira bu maça kadar 4s.ortalaması vardı.
* Her şey çok iyi de şu serbest atışları ne yapacağız ? Gene kötüydük.25/16.%64.
Ömer Aşık 2/2 atmışken hemde.
Fena halde alarm zilleri çalıyor ama şimdilik duyan yok.(!).Umarım başımızı yakmaz bu serbest atışlar.
* Kerem Tunçeri'nin sakatlığı şanssızlık.Bağlarda zorlanma varmış ama yetişir Çarşamba'ya.Geçmiş Olsun.
*Son olarak A Milli futbol takımıda vardı salonda.Nihat Kahveci'nin ruhsuz ve kenarda esnerken görüntüleri ilginç gelmedi değil.Çok heyecanlı isimler de vardı tabii.

    Rakip Slovenya.Avustralya hayal kırıklığı yarattı.O isimlerden öyle kabız basketbol oynatmak için NBA asistan koçu olmak gerekiyor herhalde.Yazık yani.Slovenler çok ciddi tehlike ama zaafları da var.Dersimizi iyi çalışacağız ve tarihe geçeceğiz inşaallah.6 bin Slovende evine dönmüş,100 kişi kadar kalmış.Onlarda Çarşamba'ya kadar gitmezse tabii.Gelenler de olabilir.O maçı daha sonra konuşuruz zaten.

Akşamın en güzel sözleri Ömer Onan'dan ;
''Rakip Fransa olunca herkes korktu ama biz çok iyi oynuyoruz. Hesap yapanlar tek tek gidiyor. Biz hesap yapmıyoruz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Karşımızda şimdi iyi bir takım olan Slovenya var ama biz çok daha iyi durumdayız. İnanıyorum ki, son 4'e kalacağız'' 

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler