8 Eylül 2010 Çarşamba

Milliler Tek Devrede : 3-2 !!!!



Türkiye - Belçika (2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 2. maçı) / 4Türkiye - Belçika (2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 2. maçı) / 12
48. dakikada İsmail soldan ceza alanına taşıdığı topu yerden içeriye ortaladı. Ceza alanının sağında boş kalan Hamit'in sert şutunda kaleci Bailly'den dönen topu Hamit ikinci kez kaleye göndererek, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve maça eşitlik geldi: 1-1
66. dakikada Hamit'in sağdan ceza alanına gönderdiği, rakip savunmanın uzaklaştıramadığı topu müsait durumda önünde bulan Semih, meşin yuvarlağı filelere göndererek Türkiye'yi maçta 2-1 öne geçirdi.
78. dakikada Gökhan Gönül'ün pasıyla müsait durumda topla buluşan Arda'nın yerden şutunda kale önünde Belçika savunmasına da çarpan top filelere giderken Türkiye, Belçika karşısında 3-2 öne geçti.

Hiddink ve Onur bir çuval inciri berbat ediyorlardı.
Hiddink umarım Milli takımımızın gücünü artık anlamıştır.Belçika'dan fena korkmuş ki 3 tane orta saha koyup, oyunculara uymayan bir 4-3-3 ile çıkmıştı.Belçika'yı durduracak ama nasıl gol atabilecektik ki ?
Hem de duran top özürlü bir futbolumuz ve futbolcularımız varken.
İlk yarıyı tamamen çöpe attık.Boşa gitti koca 45 dakika.Hücumda kabız bir durumdaydık.Tamamen Arda'nın kişisel becereleri ile 2 pozisyonumuz var.Birinde Tuncay'a ''Al da At'' ortası yaptı ama adam kale yerine ortaya çıkardı.Diğerinde soldan getirdi çıkardı ortaya ama orada çoğalamadığımız için kimse dokunamadı.
 Ve kornerden aptalca Onur-Servet işbirliği ile bir gol yedik ve senaryo tamamlandı.
İkinci yarı baştan yapması gerekeni yaptı Selçuk İnan-Semih değişikliği.Hatasından döndü ama kabul etmiyor ilginç bir şekilde bunu.Devre arasında konuşma yapmış ondan böyle olmuş.
 Ya bir hocayı da eleştirmeyelim,destekleyelim diyorum ama öyle aptalca hatalar yapıyorlar ki çıldırmamak işten değil.İkinci yarıya sadece Semih ile başlamak takımın çehresini nasıl değiştirdi gördük.Pek çok oyuncunun performansı arttı.Niye ? Çünkü sistem değişti ve oyuncular verimli olabildikleri pozisyonlara geçtiler.Semih merkez santrfor ,Tuncay onun arkasında serbest dolaşıma geçti.4-2-3-1'e geçtiğimiz için Hamit sağ açık değil sağ iç gibi hep oynadığı yere geçti.Aurelio ve Emre'de daha iyi oynamaya başladı.
Kompany atıldı  da ondan böyle oldu deniliyor.Kompany varken 1-1 yaptık ,2 geliyordu zaten.İkinci yarı bu düzenle kesin kazanacaktık,bu görülüyordu.Kompany'nin atılması işimizi kolayaştıracakken Onur efendi gene sıçtı.Nefret ettim bir daha bu balon heriften. 2 kupamızı çaldı,sadece Fenerbahçe maçlarında oynadı.Tam bir şişirilmiş balon.2.golden önce içime doğdu aptallığı adam topa vurduğu anda çıkmaaaaaaaa çıkmaaaaaaaaaa diye bağırdım ve yedik.Hastayım zaten yattığım yerden nasıl saydırdım artiste bilemezsiniz.Bir daha geçmesin kaleye,gitsin takımında oynasın.
 Şansta yanımızdaydı Allahtan ve 3.golü gene bulduk ama bizim Korkak Guus hemen korumak için Tuncay-Selçuk Şahin değişkliği yaptı.İnanılır gibi değil ya.4'ü,5'i bulabileceğimiz maçta 3-2'yi korumaya çalışıyoruz.
Selçuk girdiğinden beri ne yaptı ? Öbür Selçuk'ta ilk yarıda çok ağır ve pasif kaldı.
 Neticede Hiddink ve Onur'a rağmen kazandık.Servet ve Sabri'yi de unutmamak lazım.
Sabri de deli etti beni.1 orta yapamadı yahu.GG girdi ve yaptı asistini.
En iyi oynayan Emre idi.İkinci yarı döktürdü.Aurelio beğenilmiyor ama bence çok iyi oynadı ve bjk için  mükemmel bir transfer.Aziz'in kulaklarını çınlatıyorum gene buradan.Bir inat uğruna kaybettik böyle bir adamı Baroni gibi 5.sınıf bir ön liberoya mahkum edildik.Aziz oradaydı,görmüştür Emre-Aurelio ikilisinin orta sahada nasıl oynadığını.Ahhhh o kafa Ahhhhh.Aziz şimdi de Guiza'yı kazanalım diyormuş.Paşası ise Ocak Ayına kadar sakat raporu almış.Geçmiş Olsun.Hala akıllanmayacak bu adam.
 Tuncay santrfor oynamaz dedik Kazak maçında,Hiddink anladı mı acaba ? Sadece Kompany'i attırdı.Onun haricinde gene savruk,dağınık.Mücadele,koşma zaten vardı.
 İsmail özellikle ikinci yarı iyi oynadı.Hamit'te aynı şekilde.Arda'yı FB taraftarı sevmiyor ama şu anda ülkenin en iyi oyuncusu bu gerçek.İkinci yarıda epey saklansa da (sakatlığı nedeniyle.Fellaini'nin kasti tekmesi vardı.Şu anda en az 2 hafta oynamyamayacağı açıklandı) ,şansta olsa golünü attı.
Seyirci de mükemmeldi haklarını vermek lazım.
Yıllar sonra bir Milli heyecan yaşadık.Sinyor Terim yüzünden unutmuştuk vallahi.
Sahi Sinyor Terim hangi takımı çalıştırıyor ?
Sonuç olarak 6 yıl sonra 2/2 ile başladık ve Belçika'ya karşı da 6 puanlık bir avantaj elde ettik.
 Son bir not ; maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen baştan sona her kelimesinde haklıydı.Ne dediyse çıktı.
Tuncay çıkar dedi,Selçuk'u görünce öyle de oldu.Sistem hakkında da her şeyi doğru söyledi.
Rıdvan'ı antu.com'un her boku bilen dangalakları linç ediyorlar her sözü için.Dün akşam utanmışlarmıdır biraz acaba ? Hiç sanmıyorum.16-17-18 yaşındaki çocuklar FM oynamakla futbolu bildiklerini  zannedip Rıdvan'ı futbolu bilmemekle ve yorumculuk yapamamakla eleştiriyorlar.Ne günlere kaldık yarabbim.Yaşı daha büyük olan zibidiler de yok değil.Sözde bunlar Fenerbahçeli ve Fenerbahçe'nin önemli değerlerinden birini linç ediyorlar sırf egolarını tatmin etmek için.Dangalaklar boşuna uğraşmayın vız gelir tırıs gidersiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler