24 Ekim 2010 Pazar

2.Hafta : Fenerbahçe Ülker - Aliağa Petkim : 96-73 !!!


Fenerbahçe Ülker'den Farklı Galibiyet (96-73)
23.10.2010
Beko Basketbol Ligi'nin 2. hafta mücadelesinde, Fenerbahçe Ülker, evinde konuk ettiği Aliağa Petkim'i 96-73'lük skorla mağlup etti. 

Beko Basketbol Ligi’nin ikinci hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker ile Aliağa Petkim, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Sarı Lacivertliler mücadeleden 96-73'lük skorla skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker özellikle Darjus Lavrinovic’in üst üste bulduğu sayılarla ilk 2 dakikayı 5-1 önde geçen taraf oldu. Etkili oyununu sürdüren evsahibi ekip, Ömer Onan ve Oğuz Savaş’ın da skora ktkı yapması ile 17-0’lık bir seri yakalayarak periyodun ilk 5 dakikasını 19-1 önde geçti. Rakibinin serisine Brandon Hunter’ın serbest atış sayısı ile son veren Aliağa Petkim, savunmasını toparlayamayınca Sarı Lacivertli ekibin sayılarına da engel olamadı ve periyodun bitimine 2:22 dakika kala evsahibi ekip 21 sayılık farka ulaştı (26-5). Jerome Randle’ın elinden üst üste üç sayılık basketler bulan konuk ekip, skoru 26-11’e taşıyarak farkı azalttı. Rakibinin sayılarına cevap vermekte gecikmeyen Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ile skor üretti. Son dakika içinde Brandon Hunter ve Aubrey Coleman ile skor üreten Aliağa Petkim karşısında evsahibi ekip ilk periyodu 28-17 önde tamamladı.

İkinci periyoda hızlı başlayan konuk ekip, Brandon Hunter ile sayılar bularak skoru 28-20’ye taşıdı. Marko Tomas’ın üçlüğü ile periyottaki ilk sayısını bulan Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ile de skoru 33-22’ye taşıdı. Her iki takın karşılıklı bulduğu sayılarla devam eden maçta devrenin son beş dakikasını 41-27’lik skorla Fenerbahçe Ülker önde girdi. Mirsad Türkcan ve Gaspar Vidmar ile skor üreten Fenerbahçe Ülker’e Aliağa Petkim de Jerome Randle ile karşılık vermeye çalışsa da devrenin son iki dakikasına da 48-31 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde girildi. Maçın son iki dakikası da her iki takımın karşılıklı bulduğu sayılarla geçildi ve ilk dere 55-38 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde sona erdi.

İkinci yarıya Aliağa Petkim Brandon Hunter’ın sayısı ile başlarken, Fenerbahçe Ülker de rakibine Marko Tomas ile cevap vermekte gecikmedi. Oğuz Savaş, Marko Tomas ve Ömer Onan’ın sayıları ile 9-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçe Ülker skoru 66-42’ye taşıyarak farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Kaan Üner’in üçlüğü ile rakibinin serisine son veren Aliağa Petkim, Önder Külçebaş’ın elinden bir kez daha sayı buldu. Mirsad Türkcan ile rakibine karşılık veren Fenerbahçe Ülker, Marko Tomas’ın serbest atış sayıları ile de skoru 70-49’a taşıdı. Periyodun son dakikasına Hüseyin Beşok’un serbest atış sayıları ile 70-51 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde girilirken, maçın son 10 dakikasına da Fenerbahçe Ülker 20 sayılık farkla 74-54 önde giren taraf oldu.

Karşılaşmanın final periyoduna Aliağa Petkim hızlı başlayan taraf oldu. Kaan Üner, Jerome Randle ve Brandon Hunter ile 6-0’lık bir seri yakalayan konuk ekibe, Fenerbahçe Ülker de Tarence Kinsey’in üçlüğü ile cevap verdi. Özellikle Jerome Randle ile etkili olan Aliağa Petkim, bu oyuncunun sayıları ile skoru 77-65’e taşıyarak bitime 7 dakika kala farkı 12 sayıya kadar indirdi. Rakibinin farkı daha fazla kapatmasına izin vermeyen evsahibi ekip, Darjus Lavrinovic, Tarence Kinsey ve Marko Tomas ile skor üretti ve son 4 dakikaya girilirken skoru 83-65’e taşıdı. Jerome Randle ile sayılar bulan rakibine Tarence Kinsey ile cevap vermekte zorlanmayan Fenerbahçe Ülker son iki dakikaya da 90-69 önde girdi. Son 2 dakikada da etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan 96-73 galip ayrılarak Beko Basketbol Ligi’ndeki ikinci galibiyetine uzandı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Ersan Ergüler, Özlem Yalman, Ahmet Tatlıcı

FENERBAHÇE ÜLKER (96): Roko Leni Ukic 2 (1 ribaund-4 asist), Erbil Eroğlu 2 , Mirsad Türkcan 8 (5 ribaund-1 asist), Ömer Onan 14 (1 ribaund-3 asist), Darjus Lavrinovic 12 (7 ribaund-1 asist), Gasper Vidmar 9 (1 ribaund-1 asist), Oğuz Savaş 12 (4 ribaund-2 asist), Tarence Kinsey 15 (2 ribaund-1 asist), Can Mutaf 4 (2 ribaund), Marko Tomas 16 (5 ribaund-2 asist), Emir Preldzic 2 (3 ribaund-2 asist).

ALİAĞA PETKİM (73): Erdem Türetken (3 ribaund), Polat Kaya 4 (2 ribaund), Ersan Özseven (1 ribaund), Levent Bilgin (3 ribaund), Barış Güney 2 (1 asist), Hüseyin Beşok 2 (2 ribaund), Aubrey Coleman 8 (2 ribaund-2 asist), Önder Külçebaş 2 (1 ribaund), Jerome Randle 30 (2 asist), Kaan Üner 9 (2 ribaund-2 asist), Brandon Hunter 16 (6 ribaund-1 asist), Mustafa Okay.

1. PERİYOT: 28-17
2. PERİYOT: 27-21
3. PERİYOT: 19-16
4. PERİYOT: 22-19


 

* Koç ve takıma tebrikler.
* Hem galibiyet hem bu tip maçların Euroleague için iyi bir idman olması açısından iyi oldu.
* Maça fırtına gibi başladık.6. dakikada 21-2'lik bir skor yapmıştık bile.Son 4 dakikada biraz gevşedik ve 15-7'lik seri yedik.Çeyrek 28-17 bitti.2.çeyreğin başında 28-20 ile fark 8' indi.
Sonra gene gaza bastık ve farkı açtık.
*Çok iyi top çevirip boş adamı buluyoruz.İsabet yüzdesi biraz daha yüksek olsa iyi olacak.
* Savunma isteği ve direnci iyi.Mesela maçın bitimine  1.40 var 92-69 skor savunmada gayretimiz hala üst düzeyde.
* Olumlu unsurlar : 
-İstek,arzu,
-Savunmadaki canlılık ve gayret (Randle savunması hariç)
-Lavrinoviç'i devam eden yüksek formu.
-Marko Tomas'ın bildiğimiz çizgiye gelmesi.
-Kinsey'in ve Mirsad'ın  kıpırdamaları.
-Ömer Onan-Oğuz ve Vidmar'ın istikrarlı form grafikleri.
-Maxim ve Erbil'in skor üretmeleri.
* Olumsuz unsurlar :
-Jerome Randle'ın 30 yaptığı bir maçta sırasıyla Ukiç,Ömer Onan ve Kinsey'in durduramaması.
Tek kişi ne kadar atarsa atsın nasıl olsa kazanırız dediler herhalde.Yoksa Ömer Onan sıksa biraz kilitlerdi Onu.
- 20 top kaybı.6'sı Emir'den kötü.
- Emir'in kötü grafiğinin devam etmesi.Oyun kurucu sorunu varken,Greer 6.yabancı olarak tribündeyken oyna biraz Emir.
- 33/26 .%79 serbest atışların son maça göre biraz düşmesi.
- Ukiç'in düşük performansı.Biraz ciddiye almadı gibi geldi bana.
- Boş ceza atışlarındaki düşük yüzdemiz.Doğru ve boş adamı buluyoruz halbuki.
*  Lavrinoviç,Ömer Onan  ve Tomas bu maçın yıldızlarıydı.Tomas'ın performansı sevindirici.
* Maxim.Bu tip maçlarda süre alarak guard rotasyonunda sıkıntımız varken soluk getirebilir.
Spahija üzerinde durup ,kazanırsa çok iyi olacak.
*Erbil mükemmel bir sayı attı.Tüm sahayı geçip cesur bir el üstü turnike basketi.Bravo.
* Seyirci sayısı geçen yıla göre biraz artmış gibi ama 15 milyonluk şehirde hala yetersiz.
Barış Güney'i görünce düşündüm, o takımlarımıza bile daha fazla seyirci gidiyordu.
Nereden nereye geldik takım olarak ama hiç bir ilerleme olmadığı gibi büyük gerileme var.
Ciddi bir ''sosyolojik sorun'' bu vakıa.
* Hakemler berbattı.
-Tomas'ın Brandon'a bloğu temizdi faul çaldılar.Lavrinoviç'in gözüne yumruğu vuruyorlar ama devam.
-Emir'i itiyorlar ama faul yok ,tepki gösterince Özlem Yalman adında hakemlikle uzaktan yakından alakası olmayan bayan dürt teknik faulü çalıyor hemen.Aynı bayan (harbiden baydı yani) Halil'in oğlu Kaan Ukiç'e çarpıyor koşarken dürt gene faul çalıyor.Ukiç çıldırdı.
Bu hatunun parkelerde maç yönetmesi basketbol cinayetidir bana göre.
-Erbil'e faul yaparak elindeki topa ortak oluyor Kaan,paylaşılamayan top kararı veriyorlar.
* Halil Üner basketbolun Ziya Doğan'ı.FB ezikliğinde sürekli sert ,çirkef oynatıp olay çıkartmaya çalışıyor.
* Hüseyin Beşok ölmüş ağlayanı yok.10 dakika süre alabiliyor ve yürüyor sahada.
Mirsad'dan yedi kafasına bloğu. 
* Son olarak Basketbolu Şifreye esir edenleri Allaha havale ediyorum.
Maçı ancak FB TV'de biraz önce banttan izleyebildim.FB TV'ye teşekkür ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler