29 Ekim 2010 Cuma

Cibona Zagrep - Fenerbahçe Ülker : 68-73 (2/2 İyi Gidiyoruz)


Fenerbahçe Ülker, Zagreb’de Kazandı (68-73)
28.10.2010
THY Euroleague C Grubu’ndaki ikinci maçında Cibona’nın konuğu olan temsilcimiz, Hırvatistan deplasmanından 68-73’lük galibiyetle ayrılıp yoluna kayıpsız devam etti.
Turkish Airlines Euroleague’in C Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, ikinci maçında Cibona Zagreb’in konuğu oldu. Sarı-Lacivertliler, baştan sona çekişme içinde geçen karşılaşmanın üçüncü periyodundaki savunma başarısı ve kritik anlarda bulduğu isabetlerle Hırvatistan deplasmanında 68-73’lük galibiyete ulaştı. Fenerbahçe Ülker’de baş antrenör Neven Spahija, yeni transferlerden Marko Tomas ve oyun kurucu Roko Ukic, kendi ülkelerinin takımına karşı görev yaparken temsilcimiz rakibini yenerek C Grubu’nda yoluna kayıpsız devam etti.

Fenerbahçe Ülker, maçın başında Darjus Lavrinovic’in sayılarıyla 4-2 öne geçtikten sonra Marko Tomas’ın basketiyle farkı 4’e çıkardı. Drago Pasalic’in gayretiyle 3. dakikada 7-7 dengeyi sağlayan Cibona Zagreb, Ömer Onan’ın turnikesine engel olamadı. Ev sahibi ilk bölümün etkili ismi Pasalic’in üçlüğüyle üstün duruma gelip Leon Radosevic’in başarılı atışıyla skoru 12-9’a getirdi. Roko Ukic ve Radosevic’in karşılıklı basketlerinin ardından Bojan Bogdanovic faul çizgisinden bulduğu isabetlerle farkı 5’e çıkardı. Hırvat ekibi Tomislav Zubcic ile skor üretmeyle devam ederken yanıtı gecikmeyen temsilcimizde Tarence Kinsey ve Marko Tomas art ada sayılar buldu. Böylece 6-0’lık seriye imza atan Sarı-Lacivertliler periyot sonunda durumu eşitledi: 19-19.

İkinci çeyreğe Oğuz Savaş’ın pota altı basketiyle giren Fenerbahçe Ülker, Rok Stipcevic’in üçlüğünü de Mirsad Tükcan’ın turnikesiyle yanıtladı. Cibona Zagreb’den Leon Radosevic’in smacının skora denge getirmesinin ardından Lynn Greer ve Tarence Kinsey’nin üst üste basketleri temsilcimizi 24-29 öne geçirdi. Fakat ev sahibi ekip yakaladığı 6-0’lık seriyle 16. dakikada avantajlı duruma geldi. Çabuk toparlanan Sarı-Lacivertliler, Oğuz Savaş ile üstünlüğü ele aldıktan sonra Roko Ukic ve Tarence Kinsey’nin arka arkaya isabetleriyle skoru 32-38 yaptı. Bojan Bogdanovic’in çabasıyla farkı 2’ye indiren Hırvat ekibi, Ukic’i durdurmayı başaramayınca Fenerbahçe Ülker devreyi 40-42 önde kapattı.

Üçüncü periyoda Darjus Lavrinovic - Gasper Vidmar ikilisinin basketleriyle başlayan temsilcimize üçlükle karşılık veren oyuncu Bojan Bogdanovic’ti. Durum 43-46’ya geldikten sonda her iki takım da yaklaşık 2 dakika boyunca skor üretemezken, suskunluğu bozan isim yine Bogdanovic oldu. Sarı-Lacivertliler, Ömer Onan’ın başarılı atışıyla 3 sayı önde girdiği televizyon molasının ardından Roko Ukic’in üçlüğüyle skoru 45-51’e getirdi. Lynn Greer’ın da devreye girip 7 sayı kaydetmesiyle farkı koruyan Fenerbahçe Ülker, etkili savunmasıyla rakibini 3. periyotta 11 sayıda tutarak son çeyreğe 51-58’lik avantajla girdi.

Final periyodunun ilk basketi Drago Pasalic’ten geldi. Ev sahibi, Lynn Greer’ın zor pozisyondaki turnikesinin ardından Rok Stipcevic farkı tekrar 5’e indirdi. Marko Tomas ve Stipcevic’in karşılıklı üçlükleriyle 36. dakikaya girilirken skor 58-63’e geldi. Temsilcimiz aldığı mola sonrası Tomislav Zubcic’in üçlüğüne engel olamasa da Roko Ukic’in turnikesi farkın kapanmasını önledi. Leon Radosevic’in isabetine de Ömer Onan ile cevap veren Sarı-Lacivertliler, Tarence Kinsey’nin kritik basketiyle farkı 5’e yükseltti. Fakat Cibona Zagreb aldığı moladan Leon Radosevic’in smacıyla dönüp son dakikaya girilirken Rok Stipcevic’in turnikesiyle de skoru 68-69’a getirdi. Tarence Kinsey bitime 35 saniye kala kullandığı serbest atışları sayıya çevirdikten sonra Fenerbahçe Ülker rakip hücumu iyi savundu. Ömer Onan’ın serbest atışıyla rahat bir nefes alan temsilcimizde Mirsad Türkcan farkı 5’e çıkardı. Son hücumda da rakibine sayı şansı tanımayan Sarı-Lacivertliler, Hırvatistan deplasmanından 68-73’lük galibiyetle ayrıldı.

SALON: Drazen Petrovic

HAKEMLER: J.Ramon Garcia Ortiz (İspanya), Gianpaolo Cicoria (İtalya), Sergiy Chebyshev (Ukrayna)

CIBONA ZAGREB (68): Marcus Johnson (3 ribaund), Rok Stipcevic 12 (3 ribaund- 6 asist), Bojan Bogdanovic 15 (3 ribaund- 3 asist), Tomislav Zubcic 11 (7 ribaund), Drago Pasalic 12 (5 ribaund), Karlo Vragovic (1 asist), Goran Vrbanc, Leon Radosevic 16 (4 ribaund), Mario Delas 2 (5 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (73): Roko Leni Ukic 14 (2 ribaund- 4 asist), Mirsad Türkcan 3 (9 ribaund), Ömer Onan 7 (4 ribaund), Lynn Greer 11 (1 asist), Darjus Lavrinovic 6 (2 ribaund), Gasper Vidmar 3 (4 ribaund), Kaya Peker (2 ribaund), Oğuz Savaş 5 (4 ribaund), Tarence Kinsey 17 (1 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 7 (3 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic

1. PERİYOT: 19-19
2. PERİYOT: 21-23
3. PERİYOT: 11-16
4. PERİYOT: 17-15
 

*  Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* Oyunu beğenmedim.Kötü oynadık.Cibona da beklediğim gibiydi.Bu tip ekol takımları ne kadar güç kaybederse etsinler genç oyuncuları ve kariyeri düşüşe geçmiş oyuncuları (Pasaliç) ile dişli bir takım hüviyetine bürünebiliyorlar.Ekstra iş yapan oyuncular çıkardılar dün Zubçiç gibi.(11s.7r.)

* Bizim takımda hala organizasyon sorunu var.Roller belli değil o yüzden Spahija tanıdığı, güvendiği   oyuncularla oynuyor.Sistemini oturtması zaman alacak.Tanjeviç'in sisteminde daha farklı oynuyoruz.Savunma sistemimiz de farklı.Ön alanda baskı yapmıyoruz mesela.

* Bu sene yıldızlar değil sistem takımı taşıyacak.Tabii dün olduğu gibi sistem içinde Kinsey gibi yıldızlar sahneye çıkıp iş yapacaklar.Dopingilerdeki gibi Rakoçeviç'in dümende olduğu bir yapı olmayacak.Sistem oturuncaya kadar yalnız kötü basketbol ve maç içinde tıkanmalar olacak.O anlarda skor yapacak bir yıldızımız niye yok,Tomas nasıl bir şutör arkadaş gibi serzenişleri çok duyacağız,okuyacağız.

* Tomas demişken,herkes keskin bir şutör bekliyor her maç 20 atacak ama şunu unutmayalım ki Tomas geçen yıl Cibona'da üstlendiğinden farklı bir rol üstleniyor.Orada takımın 1.skor obsiyonu,yıldızı konumundaydı.(Bu sezon yerini Bogdanoviç aldı).Burada ise sistem içinde belirlenmiş rolleri yapıyor.Savunma,penetre,ribaunta girme v.s. gibi.Boş şutları sokamadığı da görülüyor bir istikrarsızlığı var ama dün kritik anda uzak bir üçlüğü de soktu.4 top kaybı yaptı bu iyi değil ama oyuna küsmemesi ve oyunun içinde kalması ,Spahija'nın ona güvenmesini sağlıyor.

* Kinsey şüphesiz bizim adımıza maçın yıldızıydı.Sakatlık geçirmesine rağmen maçın sonunda da kritik sayılarla maçın kazanılmasında etkiliydi.Savunmada da gayretliydi ancak Bogdanoviç savunmasında etkili değildi.Ömer Onan aldıktan sonra daha iyi durdurduk.

* Kinsey gibi bir diğer ABD'li oyuncumuz Greer de yaptığı çok iyi 6.Adam katkısı ile ciddi bir soluk getirdi takıma.Hem skora katkı yaptı,hem de Ukiç'in dinlendirilmesini ve üzerindeki baskının alınmasını sağladı.Ukiç daha diri ve canlıydı bu sayede.

* Ne yazık ki genel takım savunmamızda ve özellikle  boyalı alanda uzun savunmamızda sıkıntımız var.Oğuz,Lavrinoviç,Mirsad hücumda ne kadar iyilerse savunmada kötüler.Lavrinoviç mesela 2 kez aynı harekette biri çembere asıldığı için iptal edilen basketlerinde uyudu.Kaya daha fazla süre almalıydı,sertlik getirebilirdi.

Gene Ukiç Stipçeviç savunmasında etkisiz kaldı.Greer'in savunması  zaten zayıf.

Tomas ve Ömer Onan direnç gösterdiler.İlk yarıda 40 sayı yedik Cibona gibi bir takımdan.

İkinci yarı biraz toparlandık.Savunmayı oturtmamız zaman alacak.

* Çok basit hata yapıyoruz.Pota altından top çıkarırken bile rakibe faul yapıp 2 atış şansı verdik.

Bu yüzden maçı erken koparamadık bir türlü.

* Maçın kırılma anı 3.çeyreğin sonunda Greer'in üçlüğü ile farkın 9 sayıya çıkmasıydı.

* Emir sorunu.Emir Tanjeviç dönemideki rolünü bulamıyor.Spahija'nın da fazla tahammüllü olmadığı da bir gerçek.Tamam Emir çok formsuz ve lise takımı oyuncusu gibi hata yapıyor ancak hiç kredisi yok.İlk hatasında kementi yiyor.Sanırım Spahija Ona yeteri kadar güvenmiyor.

Emir bu sezon 3 numarada rotasyona girdiği içinde süresi az.Oyun kurucu olarak denedi Spahija Onu hazırlık maçlarında ama beğenmedi ki Greer'den yararlanma yoluna gidiyor.

* Serbest atışlarımız düşük.21/14.% 66.6.

* Hakemler berbattı.Paranoyak mı olduk hep hakemlerden şikayet ediyoruz diyorum ama çok basit fauller çaldılar.Kinsey turnike basket atıyor,basket faul vermemek için steps çalıyorlar.

Maçın sonunda Zubçiç'ten açık olarak çıktığı görülen topta bile 3 kişi doğru kararı zor verdiler.

* NTV SPOR yayınında salondan Murat Kosova'nın sesini maçın bitimine 05.24 kala duyabildik.Rezalet yani.Hırvat Telekomu sınıfta kaldı.AB'ye alınması az kalmış bir ülke.

Hoş AB'nin ne mal olduğunu da biliyoruz ya.

* Cibona takımını da tebrik ediyorum.Bu şartlarda çok iyi performans gösterdiler.

Bogdanoviç'e bayıldım.Avrupa Basketbolu bu kadar bileği yumuşak yetenekli bir forvet ile bundan sonra daha çok tanışacak.

* Neticede kötü oynamamıza rağmen kazanmak güzel ve önemli.EL zor bir arena.Brose Basket Olimpiakos'u yendi.Cholet Barcelona'yı çok zorladı.A.J.Milano CSKA'yı deplasmanda yendi.Aynı A.J.Milano'yu Olimpija deplasmanda yendi.Haftaya Barcelona deplasmanında eski teslimiyetçi,silik ,ruhsuz 20-30 sayılık farklı yenilgi döneminin geride kaldığını görürüz umarım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler