25 Ekim 2010 Pazartesi

Panküp Kayseri Şeker - Fenerbahçe (Rüya Takımı da Yenerler) 61-60 .


24.10.2010
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin ilk haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden Panküp Kayseri Şeker, uzatmaya giden maçtan 61-60'lık galibiyetle ayrıldı.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde ilk haftanın son mücadelesi nefesleri kesti. Hafta içinde 18. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Fenerbahçe'yi, uzatmalara giden maçta mağlup eden Panküp Kayseri Şeker, sezona galibiyetle başladı.

Karşılaşma Pringle ve Nevriye’nin karşılıklı sayıları ile başlarken, ilk 3 dakika Panküp Kayseri Şeker’in 5-2’lik üstünlüğü ile geçildi. Ardından Fenerbahçe, Matovic ile sayılar bulsa da Bahar ve Gizem’in sayıları ile ilk 5 dakikayı da 9-6 önde geçen taraf Panküp Kayseri Şeker oldu. Takip eden bölümde de Bahar ve Pringle ile sayılar üretip savunmada da rakibine sadece 1 sayı şansı veren Panküp Kayseri Şeker, son 2 dakikaya 14-7 önde girdi. Kalan sürede de üstünlüğünü koruyan Kayseri ekibi, ilk periyotu 16-12 önde bitirdi.

İkinci periyotun başında Pringle ve Taylor ile karşılık birer basket bulan takımların skor üretmekte zorlandığı gözlenirken ilk 4 dakika sonucunda, 20-17 ile Panküp Kayseri Şeker üstünlüğü sürdü. Takip eden bölümde de skordaki kısırlık sürdü ve son 4 dakikaya 22-19’luk skorla girildi. Ardından Sanford ve Pringle ile sayılar bulan Panküp Kayseri Şeker, 3:11 kala 25-19’la farkı 6 sayıya taşıdı. Kalan bölümde de Johnson, Pringle ve Bahar üçlüsü ile sayılar üreten Panküp Kayseri Şeker’e, Fenerbahçe adına yanıt veren tek isim bitime 4 saniye kala bulduğu isabetle Esmeral Tunçluer oldu ve devre arasına 31-21’lik skorla gidildi.

İkinci devrenin ilk sayılarını, Fenerbahçe adına Matovic, 3 sayılık isabetle kaydetse de ilk 3 dakika neticesinde 36-24 ile Panküp Kayseri Şeker üstünlüğü sürdü. Sonraki 4 dakika boyunca, maçta sayı üretebilen tek isim Sanford olurken, 3:53 kala Johnson’ın basketi 40-24 ile farkı 16 sayıya taşıdı. Ardından Fenerbahçe, Esmeral ve Nevin’le sayılar buldu ve son 2 dakikaya girilirken skor 40-29 oldu. Son bölümde Aynur ve Sanford’un sayılarına Fenerbahçe’den Anna Vajda karşılık verdi ve son periyota 45-34’lük Panküp Kayseri Şeker üstünlüğü ile girildi.

Final periyotu, Panküp adına Bahar’ın üçlüğü başlasa da Anna, Birsel ve Nevriye üçlüsü ile sayılar bulan Fenerbahçe, 2. dakika sonunda 48-40 ile farkı tek haneye çekti. 8 dakika boyunca rakibinin sadece bir basket bulmasına izin veren Fenerbahçe, 17-3’lük seri yakaladı ve 2:55 kala Birsel’in serbest atışları ile 51-52’lik skoru yakalayarak maçta ilk kez öne geçti. Ardından takımlar karşılık sayılar bulurken Pringle’ın 46 saniye kala serbest atıştan kaydettiği tek sayı, 56-56’lık eşitliği sağladı. Kalan sürede başka basket olmayınca, maç uzatmaya gitti.

Uzatma periyotu, Fenerbahçe’den Anna Vajda’nın turnikesi ile başlarken, bu oyuncuya karşılık veren isim Pringle oldu. Ardından, aynı oyuncunun serbest atışı ve Johnson’ın şutuyla 3 sayı daha üreten Panküp Kayseri Şeker karşısında Fenerbahçe, sadece Birsel’in 2 serbest atışı ile sayı bulabildi ve maç 61-60’lık Panküp Kayseri Şeker galibiyetiyle sona erdi.

SALON: Kadir Has Kongre Merkezi

HAKEMLER: Tunçtan Durmuşcan-Vedat Borulday-Mesut Dağhan

PANKÜP KAYSERİ ŞEKER (61): Aslı Sevinç (1 ribaunt – 1 asist), İlsu Darıcıoğlu (1 asist), Gizem Yavuz 4 (3 ribaunt – 1 asist), Bahar Öztürk 18 (4 ribaunt – 1 asist), Latoya Antoinette Pringe 16 (13 ribaunt), Aynur Metin 3 (2 ribaunt – 1 asist), Nakia Sherome Sanford 10 (8 ribaunt), Vickie Annette Johnson 10 (10 ribaunt – 3 asist)

FENERBAHÇE (60): Birsel Vardarlı 6 (6 ribaunt – 3 asist), Esmeral Tunçluer 9 (2 ribaunt), Nevriye Yılmaz 9 (6 ribaunt), Anna Vajda 17 (9 ribaunt – 1 asist), Diana Taurasi (9 ribaunt), Penny Taylor 9 (5 ribaunt – 1 asist), Ivana Matovic 7 (5 ribaunt – 1 asist), Nevin Kristen Nevlin 3 (2 ribaunt)

1. PERİYOT: 16-12
2. PERİYOT: 15-9
3. PERİYOT: 14-13
4. PERİYOT: 11-22
UZATMA: 5-4


* Yakışmadı bu mağlubiyet.Hem de bu kadar kötü oynayarak.
14 sayıdan geri dönüş önemli ama tek iyi isim Anna Vajda'nın büyük gayreti ile oldu O da.

* gs maçının zafer sarhoşluğu mu,yorgunluk mu ,rakibin sertliğinden yılma mı,hakemlerin berbat yönetimi mi v.s v.s. her ne olursa olsun ''Dream Team '' dediğimiz ''FB Bayan Basketbolunun En Pahalı ve En Güçlü Kadrosu''nun bu kadar uyur gezer,bu kadar ruhsuz oynamaya hakkı yok.

 2.çeyreğin ikinci 5 dakikasında sadece 1 basket,3.çeyreğin ilk 5 dakikasında gene sadece 1 basket attık.Yani bu ''Dream Team'' karşıda 4 vasat ABD'linin sürüklediği bir takım karşısında 10 dakikada sadece 2 basket 4 sayı atabiliyor.
Ve Play Off'lar dahil 37 maçtır yenilmeyen takım daha ilk lig maçında  yeniliyor.

* Bahaneye gerek yok.Panküp hakederek kazandı.

 21/3.% 14 ile üçlük atarsan,10 dk.da 2 basket atabilirsen tabii kaybedersin.
* Dünya Yıldızı Taurasi son derece ciddiyetsiz kaldırıp kaldırıp öylesine şut atıyor ve 15/0 ile karavana çekiyor.gs maçında da aynıydı.Hadi dedik yorgundu,yeniydi şuydu buydu.

6/0 üçlük,2/1 ikilik ile oynamıştı.Yani 2 maçta bu maçtaki 8/0 üçlük ile  birlikte 14/0 üçlük.

Bu maçtaki 7/0 ikilik ile birlikte 9/1 ikilik.Toplamda 23/1 isabet ile kariyer rekoru kırdı tersten.

İnanılacak şey değil yani.Diyecek şey bulamıyorum.Ciddiyetsizlik,laubalilik mi,şanssızlık mı,yoksa ezikler büyü mü yaptırdı ?,formanın ağırlığı mı her neyse hakikaten inanılmaz.

 Rivas maçından başlamak üzere Avrupa'da kendini affettirir umarım.
* Matoviç'i de çok ciddi eleştiriyorum.Ayıp yaptığı.Ne kadar haklı olursa olsun 2 teknik faulle diskalifiye olarak takımı yalnız bırakması affedilecek şey değil.Mutlaka para cezası verilmeli.

* Zaten EL'de bu uzunların sertliğinin yetersiz kalacağı endişelerimiz varken - Vajda biraz ümit verse de - ilk domestic maçta vasat ABD'liler karşısında bile yılan ve pes eden uzunlarımız soru işareti yarattı.

* Aferin Vajda.Hazırlık döneminde Bjk ve Fenerium turnuvasındaki ilk maçında pek iyi görüntü vermemişti,hazır değildi ama tıpkı Marko Tomas gibi inanıyordum Ona ve bu maçta Koç'un Taurasi'yi de kenara alıp daha fazla süre vermesi ile - zaten Horokova'nın tribüne gönderilmesi ile uzun rotasyonunda süre alıyordu ,3 numaraya da kaydırıldı - kalitesini gösterdi ve havlu atan arkadaşlarına inat tek başına direniş gösterdi,maçı 14 sayıdan geri döndürüp 56-53 ile öne geçirip kazanacak duruma getirdi ama arkadaşları ve hakemler kaybetmek için her şeyi yaptılar ve başardılar.(!)

* Çok gerildim bu maçta ve uğursuzluk işareti dedim.Ne yazık ki gerisi geldi.Ankaragücü'nün Bursa'ya resmen yatması,İBB voleybol mağlubiyeti ve 11 yıl sonra eziklere 1 puan hediyesi ile 

lanet 24 Ekim Pazar'ı bitti.

* Aslında tam çok zor bir Rivas deplasmanı ile başlayacağımız EL öncesi bu maç çok önemli bir uyarı oldu.Ayaklar umarım yere basmıştır.

Artı çok iyi bir test maçı oldu.Panküp'ün sert ve agresif oyunu Rivas maçı için iyi bir hazırlık olmalı,dersler çıkarmalı ve tedbirlerimizi almalıyız.

* Panküp Şeker'i kutluyorum.Akıllılık yaparak Barbara Turner'ı Türk yapmışlar.

Barbara Turner anormal bir motivasyonla oynadı ve çokta iyi oynadı.Penny daha önce olduğu gibi gene savunamadı Onu.Mersin B.B.maçlarında da etkili olmuştu.

Maçın yıldızı Latoya Pringle geçen sezondan kalma.16s.13r.ile pota altını dağıttı.

gs'den tanıdığımız Vicky Johnson'u almaları çok isabetli 10s.10r.ile oynadı.

4.ABD'li Nakia Sanford 10s.8r.6tk.ile oynadı.

Çok iyi hazırlanmışlar bu maça.Antrenör Ayhan Avcı hafta içi yeneceklerini söylemişti ve haklı çıktı.Tebrik etmek lazım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler