31 Ekim 2010 Pazar

Bornova Belediye - Fenerbahçe Ülker : 68-97

Fenerbahçe Ülker, Deplasmanda Kazandı.
31.10.2010

Beko Basketbol Ligi’nin üçüncü haftasında Fenerbahçe Ülker, İzmir deplasmanında Bornova Belediyesi’ni 97-68’lik skorla mağlup etti.

Torin Francis ile Oğuz Savaş’ın karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic ve Emir Preldzic ikilisiyle 3.dakika sonunda durumu 2-6 yaptı. Francis ve Smith ikilisiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Bornova Belediyesi, yakaladığı 10-0’lık seriyle 12-6 öne geçti. Oğuz Savaş’ın turnikesi ve Darjus Lavrinovic’in de üç sayı isabetiyle yeniden dengeyi bulan Sarı Lacivertliler, ilk periyotu da 14-16 önde tamamladı.

İkinci periyotta Bornova Belediyesi, Ümit Sonkol ile basket bulurken, Fenerbahçe Ülker ise Ömer Onan ve Marko Tomas ikilisiyle skor üretti. Tyler Smith’in penetreleri ve Ümit Sonkol’un da üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle ev sahibi ekip farkı 15.dakikada 2 sayıya indirdi (23-25). Bu dakikadan sonra Marko Tomas ile Roko Ukic’in sayıları ile toparlanan konuk ekip, durumu 28-39’a getirdi. Devreyi Fenerbahçe Ülker, 11 sayı farkla 30-41 önde tamamladı.

Ömer Onan’ın basketiyle üçüncü periyota başlayan Sarı Lacivertliler, Roko Ukic ile Oğuz Savaş’ın da sayılarıyla kontrolü eline aldı. Hücumda çok fazla top kaybeden rakibi karşısında Mirsad Türkcan ve Ömer Onan ikilisiyle farkı açan Fenerbahçe Ülker, durumu da 38-60 yaptı. Tyler Smith’in üç sayı isabetiyle rakibinin serisine son veren Bornova Belediyesi karşısında Sarı Lacivertliler, periyotu 30 sayı farkla 47-77 önde kapattı.

Mücadelenin final periyotu Brandon Roll ile Darjus Lavrinovic’in karşılıklı basketleriyle başladı. Bu bölümde Tyler Smith ve Murat Kaya ikilisiyle skor üreten Bornova Belediyesi, buna karşın savunmada aynı başarıyı gösteremeyince, aradaki fark erimedi. Emir Preldzic’in turnike basketi ve Lavrinovic’in de serbest atışlarıyla Sarı Lacivertliler 37.dakikada durumu 61-88 yaptı. Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 68-97 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

SALON: Halkapınar Spor Salonu

HAKEMLER: Aytuğ Ekti – Yener Yılmaz – Uğur Özen

BORNOVA BELEDİYESİ (69): Serdar Yavuz 3, Murat Kaya 6 (2 ribaund- 2 asist), Pertev Öngüner, Jamal Francis 12 (9 ribaund- 1 asist), Ümit Sonkol 18 (3 ribaund), Ahmet Birgen (1 ribaund), Brandon Roll 4 (2 ribaund- 1 asist), Tyler Smith 17 (6 ribaund- 3 asist), Soner Şentürk 8 (3 ribaund- 6 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (97): Roko Ukic 7, Erbil Eroğlu (1 asist), Mirsad Türkcan 9 (3 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 27 (2 asist), Darjus Lavrinovic 17 (8 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar, Kaya Peker 4 (7 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 13 (8 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 1 (3 ribaund- 3 asist), Can Mutaf 5 (1 ribaund), Marko Tomas 8 (2 asist), Emir Preldzic 6

1.PERİYOT: 14-16
2.PERİYOT: 16-25
3.PERİYOT: 17-36

4.PERİYOT: 21-20

Fenerbahçe Ülker'e mağlup olan Bornova Belediyesi'nde Baş Antrenör Aclan Kavasoğlu, ''Basit hatalar yaparsanız, maça ortak olmanız mümkün değil'' dedi. Kavasoğlu, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Ülker'in rotasyon gücünün çok güçlü olduğunu belirterek, müsabakanın ikinci devresinin kendileri için zevksiz geçtiğini söyledi.

Bu süreçte 11-12 boş turnike yediklerini kaydeden Kavasoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu tür maçlarda basit hatalar yaparsanız, maça ortak olmanız mümkün değil. Yaptığımız hatalar, maçın sonucunu çok etkiledi. Fenerbahçe Ülker çok kaliteli ama onların oyununu engelleyecek bir şey yapamadık. Bugünkü amacımız kendi basketbolumuzu, mücadelemizi ve isteğimizi sahaya yansıtmaktı. Taraftarlarımıza iyi basketbol sergileyemedik. Bu tür hatalar yapmadan, kaliteli basketbol oynamak bizim için hedef. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Beşiktaş Cola Turka maçına en iyi şekilde hazırlanacağız.''

Fenerbahçe Ülker antrenörü Neven Spahija da bu kadar kolay bir oyun olacağını beklemediklerini belirterek, ''Özellikle ilk periyotta rakibimizin antrenörünün ve oyuncuların bizi nasıl durduracağına dair düşünceleri vardı ve oyuna hakimdiler. Bizim rotasyon gücümüzün, sonucu değiştirdiğini düşünüyorum. 3. periyotta Ömer Onan'ın gösterdiği müthiş bir oyun var. Bu oyunla maçı kazandık. Biz Fenerbahçe Ülker olarak her zaman, hep kazanmak istiyoruz. Bunu da devam ettireceğiz'' dedi.





* Tebrikler teknik heyet ve oyunculara.
*Şifre esareti yüzünden izleyemedik tabii.FB TV'de 22.00'dan itibaren banttan izlerim diyordum ama erken başlamış ancak şimdi son çeyreği izleyebildim.O yüzden teknik bir yorum yapacak durumda değilim.
*Zaten fazla teknik analize gerek yok Ömer Onan feci domine etmiş.
24.17 dk.da 27s.(8/7 ikilik,4/3 üçlük),5/4 s.atış),2a,2tç.Kariyerinin en önemli maçlarından biri herhalde ''Spedy Gonzales Ömer''in.Helal Olsun.
 *Lavrinoviç 17s.r. ve Oğuz 13s.8r.ile bildiğimiz hücum yönlerini göstermişler.Umarım savunmada da gayret etmişlerdir.
* Çetin Yılmaz'ın dediğine göre savunmada belli bir istikrar tutturmuşuz maç boyunca.
Bu önemli tabii.Sistemin özellikle savunmada iyi işlemesi açısından sevindirici.
* Kinsey 1 sayı atmış ama 5 top çalması dikkat çekici.
* Barcelona maçı için iyi bir idman oldu.
*  Geçen yıl bu tip maçlarda çok sıkıntı çekiyorduk ciddiyetsizlik,konsantrasyonsuzluk,motive olamama yüzünden hatta bu Bornova Belediye'ye yenilip Play Off ilk turunda eşleşmek zorunda bile kalmıştık.
Bu sezon işi sıkı tutmak sevindirici.
* İzmir seyircimiz çok iyiydi.Hepsine tebrikler.
* Şifrecilere ve sebep olanlara lanet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler